Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Αρχισε η επιστρατευση των Γ.Ι. Παθολόγων και Παιδιάτρων
Αρχίατρος:
Καλά τα λέει ο manospall.
Αν αρχίσουμε και αφηγούμαστε ιστορίες και περιστατικά από την επαρχία, θα γεμίζαμε κάμποσες σελίδες στο νήμα.
Απλά να παραθέσω παράδειγμα τύπου που είχε κλειστό στο ΚΥ τις μισές ημέρες του μήνα (στα π@π@κι@ του φυσικά γιατί αυτός πλαφόναρε στις εφημερίες του!), ενώ την κατάσταση άλλαξαν κάποιοι αγροτικοί που πήγαν και ζήτησαν να εφημερεύει το ΚΥ όλο τον μήνα, όχι για την καλή τους καρδιά φυσικά, αλλά επειδή δεν θα έπαιρναν μία από εφημερίες καθώς τους αντιστοιχούσαν 1-2.
Απορώ με τους νέους συναδέλφους-αγροτικούς που αποδέχονται να τους χώνουν κάποιοι εξυπνάκηδες Γ.Ι, προσωπικά δεν θα ανεχόμουν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά, ούτε να συνταγογραφώ με τον λογαριασμό και την σφραγίδα άλλου, στις δε εφημερίες απ΄την στιγμή που κάνεις ενεργή, στο πόστο σου και όχι στο κοντινό χωριό-κωμόπολη και on call (άλλωστε δεν πληρώνεσαι ετοιμότητας)
manospall:
ειχα την ελπιδα οτι δεν θα απαντησω !!!ειμαι απο τους λιγους που εζησα την εποχη γεννηματα.οχι ως ιατρος αλλα ως φοιτητης για οσους δεν το ξερουν οι ιατροι τοτε μαζι με το νοσοκομειο ειχαν και ιατρειο <<στεγνα>>και τοτε ειχε ελθει καταποντισμος ειχε καταστραφει ο κοσμος.λουκετο στα νοσοκομεια φωναζαν ο κοσμος θα πεθανει στα ραντζα.τιποτα απο αυτα δεν εγινε.στο μυαλο μου εχω ακομη τα λογια του γενηματα <<αναμεσα σε μια ελλαδα χωρις συστημα υγειας προτιμω ενα συστημα υγειας με λαθη>>και σιγουρα εγιναν πολλα λαθη παρα πολλα .αλλα εγινε και τεραστια προοδος.τοτε ειχες ιατρειο το απογευμα και το πρωι νοσοκομειο δηλαδη η εισοδος στο νοσοκομειο γινοταν μεσω ιδιωτικου ιατρειου.δεν θα το σχολιασω.φυσικα για κεντρα υγειας ουτε λογος.εμαθα να σεβομαι τον ηρωα ιατρο που ηταν μονιμος αγροτικος με ενα ακουστικο και ενα πιεσομετρο.ηρωας σε ολα.τερας γνωσεων.οι πιο πολλοι φυσικα δεν ειχαν κανει ουτε ωρα ειδικοτητας.αυτο δεν σημαινει οτι ηταν κακοι ιατροι.ακομη θυμαμαι ενα περιστατικο.εγω νεαρος ιατρος σε νοσοκομειο διακομδη ασθενους με στρατιωτικο αεροπλανο.σπασμοι ασθενους .διαγνωση του ειδικου μεγαλογιατρου διδακτωρα πανεπιστημιου πρωην ανατολικου κρατους στον 60 ετων ασθενη στο κολοχαρτο που εστειλε.σπασμοι πιθανα απο επιληψια η ογκο στον εγκεφαλο.και πολλα αλλα σοφα για τα σκουπιδια.τοτε δεν ειχαμε μαγνητικες κι τετοια καλουδια.ο νευρολογος θα ερχοταν το πρωι.τηλεφωνο απο τον γερο αγροτικο τον χωρις ειδικ/τα αυτον που σημερα εμεις χλευαζουμε.κυριε συναδελφε παιρνω απο ........ηλθε ενας κλπ κλπ κλπ νομιζω οτι ο ασθενης εχει τετανο.και ειπε τι πιστευε.εκλεισε με ενα ευχαριστω και σηγνωμη καληνυχτα σας.την επομενη με την παροτρυνση του γερο αγοτικου μαθαμε οτι ο ασθενης εχει τετανο.για την ιστορια ο αγροτικος εχει πεθανει και ειναι πατερας συναδελφου και εγινε αιτια να το περιστατικο να γνωρισω και τον συναδελφο και για αυτο ξερω λεπτομερειες. ο ασθενης νομιζω οτι ακομη ζει (τουλαχιστον μεχρι πριν 3 μηνες) το περιστατικο εγινε το 1985.ο αλλος συναδελφος μεγαλοπροφεσορας απο πρωην ανατολικο κρατος εγινε συνδικαλιστης μετα απο λιγα χρονια.πιθανα καποιος να πει τι μας λες τωρα ρε συναδελφε......αν και παρακολουθω το φορουμ τακτικα γραφω σπανια ....απο εσας τους νεοτερους μαθαινω και πολλα μαλιστα.και για να σας δειξω την ευγνομοσυνη μου επειδη ειναι τεραστια η προοδος και δεν μπορω να την παρακολουθησω προσπαθω να ανταποδωσω γραφοντας καποια γεγονοτα που με το παλαιο μυαλο μου εζησα χρονια πριν.....καληνυχτα σας
Gatekeeper:
Όπως έλεγε και ο Μουντοκαλακης : " υπαρχουν καλοί και κακοί γιατροί κι οχι καλές και κακές ειδικότητες".
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Βρίσκω υπερβολικό να χαρακτηρίζουμε τέρατα γνώσεων τους παλιούς μόνιμους αγροτικούς γιατρούς, χωρίς να αποκλείω εξαιρέσεις.
Η όποια γνώση τους είχε αποκτηθεί κυρίως εμπειρικά και πολλές φορές μέσα από λανθασμένες διαγνώσεις.
manospall:
ναι σιγουρα μεσα απο λανθασμενες διαγνωσεις.αλλα το οπλα που ειχαν στα χερια τους ηταν ενα στηθοσκοπειο και ενα πιεσομετρο.μιλαμε για δεκαετιες πριν οταν ακομη και ενα απλο υπερ/μα ηταν <<επιστημη>>.ας σκεφτουμε τον εαυτο μας σε ενα απομακρο μερος χωρις ιντερνετ χωρις τηλεφωνο πολλες φορες και χωρις φως να δουμε ποσο και ποσοι απο εμας θα αντεχαμε.προς θεου δεν λεω οτι πρεπει να επιστρεψουμε εκει σε εκεινη την εποχη προσπαθω να πω οτι ελαχιστοι θα καναμε τον ιατρο.και τοτε μιλαμε αν ηταν τερατα γνωσεων και ποσα λαθη θα καναμε εμεις!!!αυτο και μονο στα ματια τα δικα μου τους κανει <<ιατρους>>.μιλαμε για μια εποχη που η ειδικ/τα δεν ηταν δικαιωμα ολων των ιατρων και αυτο ειναι κατι που δεν πρεπει να ξεχναμε.αν εβρισκες θεσηαν σε γουσταρε ο επικεφαλης της κλινικης που ηταν φεουδαρχης.η μονη σου επιλογη ηταν ενα αγροτικο ιατρειο.περιπου 300 ιατροι τελειωναν το χρονο (ουτε λογος να γινεται για εξωτερικο). η εικονα που εχει ο σημερινος ιατρος δεν εχει σχεση με εκεινη την εποχη.τοτε ηταν τιτλος το εκανα εσωτερικος βοηθος του ταδε.και λογω αναγκων καθοσουν 10 με 15 χρονια.ενα λαθος που κανει ο νεος γιατρος σημερα ειναι οτι μιλα για αυτους με τις σημερινες συνθηκες.ααα και μην το ξεχασουμε !!!!!τοτε γιατροι γινονταν οι καλυτεροι εκ των αριστων.σημερα ενα χωραφακι του μπαμπα η της μαμας στο χωριο αρκει.το πουλαμε και στελνουμε το βλασταρι μας στην βουλγαρια τσεχια και οπου.φυσικα αυτο δεν αφορα ολους.προς θεου!!!!αλλα τοτε για να περασεις την πορτα ιατρικης αθηνων . ηταν ακομη πιο δυσκολο απο σημερα.σηγνωμη αν πικρανα καποιους.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση