Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Αναρρωτική άδεια

(1/3) > >>

deleteduser:
Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετώπισα.

Στο πανεπιστήμιο πήρα 5 στο κατ' επιλογήν μάθημα ιατρική ευθύνη γιατί στην ερώτηση "Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα στην ιατρική γνωμάτευση χορήγησης αναρρωτικής άδειας;" συμπεριέλαβα και την ασθένεια του δικαιούχου της άδειας.

Κατά τη διάρκεια του αγροτικού και της ειδικότητας χορήγησα πολλές αναρρωτικές άδειες. Στις περισσότερες από αυτές δεν συμπεριέλαβα την υπεύθυνη ασθένεια. 9/10 περιπτώσεις η γνωμάτευση επεστράφη από τον εργοδότη ζητώντας την αναγραφή της ασθένειας.

Εσείς τι κάνετε; Ο νόμος τι αναγράφει;

Και για όσους πιστεύουν ότι είναι ελάσσονος σημασίας, δείτε και αυτό:

imiorofos.org
18/02/2009
Αγανάκτηση κατά παραγγελιά

Το Δεκέμβρη οι "αγανακτισμένοι πολίτες" αποτέλεσαν μαζί με τη δημοσιογραφική προπαγάνδα, την προβοκάτσια και την αστυνομική βία βασικό εργαλείο κρατικής καταστολής της εξέγερσης. Μετά την επιτυχία του μέτρου,κυρίως σε επίπεδο περιφέρειας, αποφασίστηκε, προφανώς, η διεύρυνση της χρήσης του και στα εργασιακά θέματα. Επιστρατεύτηκαν λοιπόν "αγανακτισμένοι συνάδελφοι", οι οποίοι "απαίτησαν και πέτυχαν" την απόλυση εργαζομένου - φορέα του AIDS. Για περισσότερα διαβάστε εδώ(Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

ZArk:
Εγώ αν και είμαι σίγουρος οτι δεν χρειάζεται η αναγραφή της ασθένειας, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον εργαζόμενο και λόγω του οτι οι αιτίες χορήγησης άδειας είναι λοιμώξεις σημειώνω πάντα την ασθένεια που αιτιολογεί την άδεια. 3 μέρες αν δεν κάνω λάθος για ένα σύνολο 6 ημερών απο εμάς και 10 ημέρες απο δ/ντη κλινικής, ή κάνω λάθος?

orfeo:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςοι αιτίες χορήγησης άδειας είναι λοιμώξεις
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι οξείες μυοσκελετικές παθήσεις π.χ. οσφυαλγία, κακώσεις από ατύχημα, δεν είναι επίσης λόγοι για χορήγηση άδειας;

ZArk:
Σίγουρα είναι απλά εννοούσα ότι "εγώ" δίνω συνήθως αναρρωτικές για λοιμώξεις (επί το πλείστον).

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι οξείες μυοσκελετικές παθήσεις δεν είναι επίσης λόγοι για χορήγηση άδειας;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Πρόσφατο δημοσίευμα απαντά (μάλλον χιουμοριστικά): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Ο λόγος για τον οποίο χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια σε υπάλληλο του υπουργείου Υγείας -αδιευκρίνιστο το πότε- αποτελεί ίσως την πιο… απίστευτη περίπτωση απουσίας από τη δουλειά για λόγους υγείας και αποκαλύπτει το μέγεθος του «οργίου» χορήγησης αδειών στο Δημόσιο.
    Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» υπάλληλος του υπουργείου Υγείας πήρε τρεις εβδομάδες αναρρωτική άδεια γιατί το μεσαίο δάκτυλο του αριστερού του χεριού… εκτινασσόταν και προφανώς δεν μπορούσε να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του υπουργείου με παρατεταμένο δάχτυλο.
    Στον συγκεκριμένο υπάλληλο είχε χορηγηθεί η ανάλογη ιατρική γνωμάτευση από γιατρό του νοσοκομείου Λαρίσης ο οποίος σημείωνε σε αυτή ότι αφού τον εξέτασε διέγνωσε ότι πάσχει από «τινασσόμενο μέσο δάκτυλο της αριστερής χειρός».


ΥΓ: Στην ιστοσελίδα του inews έχει μια πιο ενδελεχή παρουσίαση ξορκίζοντας και το κακό των αναρρωτικών αδειών στο Δημόσιο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... Φυσικά οι δημοσιογράφοι που έψαξαν διεξοδικά το επιστημονικό κομμάτι του θέματος δεν ανακάλυψαν ότι υπάρχει η συγκεκριμένη πάθηση: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Φυσικά η χορήγηση 3/52 ΑΑ ειναι υπερβολή εκτός αν έγινε χειρουργείο...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση