ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε νοσηλευτικά θέματα

Looking to solve the primary care shortage? Deploy nurse practitioners.

<< < (2/3) > >>

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤρομερή λύση... Πως δεν το σκέφτηκε κανείς μέχρι τώρα; Αφού μειώνεται η παραγωγή γιατρών και αυξάνεται των νοσηλευτριών ας κάνουν οι νοσηλεύτριες τη δουλειά! Πάντως έχω ακούσει ότι αυξάνονται και οι νυχούδες, μήπως να το σκεφτούν με ευρύτερο πνεύμα εκεί στο US;

--- Τέλος παράθεσης ---
Στο US δεν ρίχνουν τα standards τους πάντως στην αναγνώριση γιατρών IMGs (απόφοιτων δλδ ξένων Ιατρικών Σχολών), δεν πα να καίγονται και να μην έχουν γιατρούς σε rural areas, εκεί δεν δείχνουν καθόλου ευρύ πνεύμα.

Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ με ξένους στις ΗΠΑ που ήταν γιατροί στις χώρες τους, ειδικοί μάλιστα με χρόνια εμπειρίας κάποιοι, κι δεν τους αναγνώριζαν στο US γιατί δεν ικανοποιούσαν τα κριτήριά τους (USMLE, ηλικία) και κλαίγονταν που έκαναν αλλότριες δουλειές.
Ενώ στην Ελλαδάρα, πάει το παιδί στην Βουλγαρία-Σλοβακία-Ρουμανία ή σπουδάζει στην... Σεβαστούπολη (Ρωσοπόντιος) και voila, ορίστε το χρίσμα του "γιατρού".

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤρομερή λύση... Πως δεν το σκέφτηκε κανείς μέχρι τώρα; Αφού μειώνεται η παραγωγή γιατρών και αυξάνεται των νοσηλευτριών ας κάνουν οι νοσηλεύτριες τη δουλειά! Πάντως έχω ακούσει ότι αυξάνονται και οι νυχούδες, μήπως να το σκεφτούν με ευρύτερο πνεύμα εκεί στο US;

--- Τέλος παράθεσης ---
Γνωρίζοντας το επίπεδο πολλών νέων συναδέλφων που κάνουν "αγροτικό", συχνά εντελώς μόνοι τους, θα ήμουν λιγότερο απόλυτος.
Αντιγράφουν αγωγές, έχουν βαθύτατες ελλείψεις σε απλές κλινικές πράξεις, ενώ έχουν μηδενική κλινική εμπειρία (ο μήνας στο νοσοκομείο συνήθως αναλίσκεται σε άλλα!)

Το θέμα είναι ποιός θα πάρει την γενναία απόφαση, στην Ελλάδα έχουμε ακόμα υπερπαραγωγή γιατρών, οπότε υπάρχουν ακόμα αρκετές "άσπρες μπλούζες" για τα χωριά.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν θα διαφωνούσα για το επίπεδο κάποιων συναδέλφων ιδίως στη φάση του αγροτικού (υπάρχουν θέματα με το ποιός παίρνει άδεια άσκησης επαγγέλματος - με ποιές προϋποθέσεις δηλαδή), όμως ακόμα και αυτοί είναι σίγουρα καλύτεροι από οποιαδήποτε νοσηλεύτρια. Η μέση νοσηλεύτρια στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να κάνει triage και πάλι με δυσκολία. Στις ΗΠΑ οι νοσηλεύτριες μάλλον έχουν άλλο ρόλο από τις δικές μας (απ'ό,τι ακούω - δεν έχω δική μου εμπειρία), αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι δεν κάνουν κάτι άλλο εκτός από πρώτες βοήθειες (πχ depon-άκι, κτλ).

Argirios Argiriou:
Πάρτε μια ιδέα, του πώς δουλεύει μια Σουηδέζα Νοσηλεύτρια της Πρωτοβάθμιας εξειδικευμένη στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Πόσοι Έλληνες Ενδοκρινολόγοι συμπληρώνουν άραγε μια φορά το εξάμηνο όλα αυτά εδώ;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

schumifer:
H διαφορά μεταξύ νοσηλεύτριας Ελλάδα κι εδώ πάνω είναι χαώδης, αναρωτιέμαι όμως αν είναι έλλειμμα εκπαίδευσης ή αν μετά το Πανεπιστήμιο χαλαρώνουν και μπαίνουν στο κλίμα οι Ελληνίδες. Γιατί έχω την αίσθηση ότι το θεωρητικό υπόβαθρο είναι παρόμοιο. Αλλά εδώ πάνω οι νοσηλεύτριες διώχνουν κόσμο από τα επείγοντα και το κέντρο υγείας σπίτι χωρίς να συμβουλεύονται ιατρό ενώ αυτό Ελλάδα θα έφερνε εισαγγελέα. Συχνά οι νοσηλεύτριες χειρουργείου διασωληνώνουν, κοιμίζουν, ξυπνάνε τον ασθενή, ο αναισθησιολόγος περνάει μία βόλτα για ενημέρωση. Βέβαια έχουν κάνει εξειδίκευση

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςH διαφορά μεταξύ νοσηλεύτριας Ελλάδα κι εδώ πάνω είναι χαώδης, αναρωτιέμαι όμως αν είναι έλλειμμα εκπαίδευσης ή αν μετά το Πανεπιστήμιο χαλαρώνουν και μπαίνουν στο κλίμα οι Ελληνίδες.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πιο πολύ το δεύτερο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση