ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Παράταση πέραν των 4 εξαμήνων;

(1/5) > >>

silvertaur:
Σε συζητηση με συναδελφο μου ειπε πως αλλος συναδελφος ενω συμπληρωνει τα 2 ετη που μαξιμουμ επιτρεπονται στην παραταση, απο το γραφειο προσωπικου του Νοσοκομειου Βολου ειπωθηκε πως μπορει να συνεχισει (!) την παραταση αφου υπαρχουν κενες οργανικες θεσεις. Επισης εχει ειπωθει πως αν κατα τη διαρκεια της παρατασης καποιος συναδελφος λαβει τον τιτλο ειδικοτητας τοτε αρχιζει να μετραει απο την αρχη αλλη παραταση (!!!).

Του ειπα πως αυτο δεν ισχυει και προφανως ειναι δικη τους ερμηνεια η οποια δε ξερω απο που απορρεει. Μαλιστα αναρωτηθηκα: δηλ. αν συναδελφος που ειναι σε παραταση δε δωσει εξετασεις και υπαρχουν κενες οργανικες θεσεις (που παντα θα υπαρχουν στα επαρχιακα νοσοκομεια) μπορει να παρει  συνταξη ως ειδικευομενος;;; Απαντηση δεν πηρα αλλα εφιστω την προσοχη σε ολους: αν τυχον παραμεινεις σε παραταση παραπανω απο οτι δικαιουσαι και ανακαλυφθει ΕΣΥ θα την πατησεις συναδελφε και θα σου ζητησουν και τα χρηματα πισω και οχι το γραφειο προσωπικου που κανει δικες του ερμηνειες.

Περιεργα πραγματα παντως..
Γνωριζει καποιος κατι αναλογο απο αλλο νοσοκομειο;

iceman:
Έτσι όπως στα είπαν ειναι.
Αν δεν πάρεις τιτλο ειδικοτητα δεν ορίζεται ανώτατο όριο παράτασης.
Από όταν πάρεις τον τίτλο υπάρχει όριο 4 επιπλέον εξάμηνα.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν δεν έχεις πάρει τίτλο ειδικότητας μπορείς να μείνεις σε παράταση στην ίδια κλινική, μετά στο ίδιο νοσοκομείο και μετά σε άλλο νοσοκομείο όσο υπάρχουν (δηλαδή πάντα) κενές θέσεις ειδικευομένων ακόμη και σε άσχετα με την ειδικότητα που έκανες τμήματα.
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) είναι η λύση που επιλέγουν αρκετοί που τελειώνουν για να μη βγουν στην ανεργία. Δε δίνουν εξετάσεις ειδικότητας και συνεχίζουν ως παρατασιακοί.
Αν πάρεις τίτλο ειδικότητας είναι όπως τα έγραψε παραπάνω ο iceman.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜαλιστα αναρωτηθηκα: δηλ. αν συναδελφος που ειναι σε παραταση δε δωσει εξετασεις και υπαρχουν κενες οργανικες θεσεις (που παντα θα υπαρχουν στα επαρχιακα νοσοκομεια) μπορει να παρει  συνταξη ως ειδικευομενος;;;

--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι θα το δούμε κι αυτό

Αρχίατρος:
Υπάρχουν ειδικότητες αυτή την στιγμή με ΜΗΔΕΝΙΚΟ αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας, πράγμα που σημαίνει είσοδο στην ανεργία,  πρόχειρη μου έρχεται η ειδικότητα της Μικροβιολογίας, αν θέλετε περάστε απ΄το εργαστήριο ενός μεγάλου νοσοκομείου κι θα δείτε ηλικίες ειδικευομένων και θα καταλάβετε.

Πρόσφατα γνώρισα έναν τύπο που πηγαίνει για Γυναικολογία και όταν τελείωσε το γενικό κομμάτι (1 χρόνος Γ/Χ) και παρουσιάστηκε άλλος ειδικεύομενος στην θέση του, αυτός συνέχισε στο Αναισθησιολογικό του ίδιου νοσοκομείου για 2 ολόκληρα χρόνια παρακαλώ.
Αυτόν δεν τον χάλασε γιατί δεν έφυγε απ΄την Αθήνα, έγινε καλύτερος γιατρός (δεν νομίζω να έχει κανείς αμφιβολία για το πόσο μάχιμη είναι η Αναισθησιολογία), ενώ και το νοσοκομείο βούλωσε μια τρύπα, καθώς υπάρχει τρομερή έλλεψη κόσμου στην εν λόγω Ειδικότητα.
Ποιά επιλογή είχε αν έπρεπε να φύγει ; Είτε κάποιο αγροτικό επί θητεία σε κάποιο κ@λοχώρι να γράφει φαρμακάκια στα παππούδια, είτε εξωτερικό το οποίο δεν είναι για όλους.

Ακόμα όμως και εμπορικές Ειδικότητες, αν δεν διαθέτεις το αξιοσέβαστο αρχικό κεφάλαιο να ανοίξεις Ιατρείο, μπορεί να αποτελεί μοναδική διέξοδο η παράταση της Ειδικότητας. Γνωρίζω... γυναικολόγους που υποαπασχλούνται ή εργάζονται ως ανειδίκευτοι, άλλοι σε αγροτικά επί θητεία, άλλοι σε hot spot μεταναστών, γιατί απλούστατα δεν διαθέτουν την 50άρα-60άρα που απαιτείται για να ανοίξουν Ιατρείο.
Τόσο απλά

silvertaur:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈτσι όπως στα είπαν ειναι.
Αν δεν πάρεις τιτλο ειδικοτητα δεν ορίζεται ανώτατο όριο παράτασης.
Από όταν πάρεις τον τίτλο υπάρχει όριο 4 επιπλέον εξάμηνα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Συναδελφε το εχεις δει καπου γραπτως αυτο; 

Αυτο που εχω δει εγω και ειναι εξαιρετικα σαφες ειναι αυτο: Οι ιατροί αυτοί, εφόσον στο νοσοκομείο ειδίκευσής τους δεν υπάρχει κενή οργανική θέση ειδικευόμενου ιατρού στον Παθολογικό, Χειρουργικό ή Εργαστηριακό Τομέα, καθώς και στον Ψυχιατρικό Τομέα δύνανται, μετά από αίτησή τους στη Δ.Υ.Πε. όπου υπάγεται το νοσοκομείο ειδίκευσής τους και έγκριση της παράτασης της σύμβασής τους από τον Διοικητή της Υ.Πε., να παρατείνουν τη σύμβασή τους, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και με τις ίδιες αποδοχές και μέχρι τη συμπλήρωση τεσσάρων (4) συνεχών εξαμήνων κατ’ ανώτατο όριο, σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο αρμοδιότητας της ίδιας Δ.Υ.Πε., στο οποίο υπάρχει αντίστοιχη κενή οργανική θέση ειδικευόμενου στον Παθολογικό, Χειρουργικό ή Εργαστηριακό Τομέα, καθώς και στον Ψυχιατρικό Τομέα»

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση