ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Παράταση πέραν των 4 εξαμήνων;

<< < (3/5) > >>

iceman:
Ορίστε και τα γραπτα ;D

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αρθρο34,  παράγραφος 4
Α. Ιατροί, που ειδικεύονται στα νοσοκοµεία της χώρας, δύνανται, µετά από σχετική αίτησή τους που εγκρίνεται από τον Διοικητή ή τον Πρόεδρο του οικείου Νοσοκοµείου, να παραµένουν σε αυτό και µετά τη λήξη της σύµβασής τους, µε τα ίδια δικαιώµατα και υποχρεώσεις και µε τις ίδιες αποδοχές, µέχρι την υπογραφή της σύµβασης από τον επόµενο ιατρό που θα καλύψει την κενή οργανική θέση στην ειδικότητα.

Β.  Ιατροί, που αποκτούν τίτλο ειδικότητας κατά τη διάρκεια της παράτασης της σύµβασής τους, σύµφωνα µε την παράγραφο α΄ του παρόντος, δύνανται να παραµένουν, µε τα ίδια δικαιώµατα και υποχρεώσεις και µε τις ίδιες αποδοχές, στην οργανική θέση που κατείχαν ως ειδικευόµενοι µέχρι την κάλυψη αυτής από τον επόµενο ειδικευόµενο ιατρό. Η παραµονή του ιατρού στη θέση αυτή δεν µπορεί να υπερβεί τα τέσσερα (4) συνεχή εξάµηνα από τη λήψη του τίτλου της ειδικότητάς του

Νομίζω είναι σαφές το ότι δεν τίθεται χρονικό όριο στους ειδικευόμενους που δεν έχουν πάρει τον τίτλο ειδικότητας. Οι παρατασιακοι μπορούν να απολαύσουν τα 1100 ευρώ του μισθού χωρίς να φοβούνται τυχόν παρερμηνειες ;D
Πάντως καλό θα ήταν όποιος δεν γνωρίζει (όπως λέει και ο ίδιος) τους νόμους , να μην τρομάζει τους υπόλοιπους συναδέλφους. Καταλαβαίνω το "παράλογο" του πράγματος, να μπορείς να πάρεις σύνταξη ως ειδικευόμενος αλλά το σκεπτικό του νόμου ήταν να μην μενουν κενές θέσεις ειδικευόμενων. Εδώ για τις θέσεις επικουρικών πρόσφατα καταργησανε αντίστοιχο χρονικό όριο και πλέον μπορείς στα 66 σου να πας επικουρικός επιμελητής!!!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τα παραπάνω (άρθρο 34, παράγραφος 4) δεν λένε για δυνατότητα συνεχούς παράτασης. Ίσα ίσα που λένε το αντίθετο. Όταν εμφανιστεί ειδικευόμενος στην ίδια ειδικότητα, φεύγεις.
Θέλουμε το νόμο που να λέει ότι μπορείς να είσαι συνεχώς σε παράταση σε άλλη κενή θέση στην ίδια ειδικότητα, μετά, αν γεμίσουν, σε κενή θέση άλλης ειδικότητας και μετά αν γεμίσουν κι αυτές ότι μπορείς να πας σε άλλο νοσοκομείο με κενές θέσεις και να αρχίσεις τον ίδιο κύκλο.

iceman:
Διαφωνώ με το τι εννοούμε χρονικό όριο  αλλά λεπτομέρεια.
Λοιπόν στο ίδιο νοσοκομείο και στην ίδια κλινική μπορείς να μείνεις για πάντα (εφόσον δεν έρθει αντικαταστάτης ε?)
Τώρα από τη συνέχεια του άρθρου που παρέθεσα
"δ. Οι ιατροί των παραγράφων β΄ και γ΄ του παρόντος, εφόσον στο Νοσοκοµείο ειδίκευσής τους δεν υπάρχει κενή οργανική θέση ειδικευόµενου ιατρού, δύνανται, µετά από αίτησή τους στην οικεία Δ.Υ.Πε. που υπάγεται το Νοσοκοµείο ειδίκευσής τους και έγκριση του αιτήµατός
τους από τον Διοικητή της Υ.Πε., να παρατείνουν τη σύµβασή τους µε τα ίδια δικαιώµατα και υποχρεώσεις και µε τις ίδιες αποδοχές και µέχρι τη συµπλήρωση τεσσάρων (4), συνεχών εξαµήνων κατ’ ανώτατο όριο σε οποιοδήποτε άλλο Νοσοκοµείο αρµοδιότητας της ίδιας
Δ.Υ.Πε., στο οποίο υφίσταται αντίστοιχη κενή οργανική θέση ειδικευόµενου."
"στ. Οι ιατροί των περιπτώσεων των παραγράφων α΄,β΄, γ΄, δ΄ και ε΄ του παρόντος, εφόσον πρόκειται για:α) ιατρούς ειδικευόµενους στην Παθολογία ή τη Χειρουργική ή που αποκτούν τον τίτλο των ειδικοτήτων αυτών κατά τη διάρκεια της παράτασης της σύµβασής τους
ή β) ιατρούς που έχουν πραγµατοποιήσει αντίστοιχα µερική άσκηση στην ειδικότητα της Παθολογίας ή της Χειρουργικής, ως απαιτούµενη εκπαίδευση για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο π.δ. 415/1994 (Α΄ 236), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,είναι δυνατόν, µετά την έγκριση της αίτησης παράτασης της σύµβασής τους, να τοποθετηθούν, µε απόφαση του Διοικητή ή του Προέδρου του Νοσοκοµείου, σε κενή οργανική θέση ειδικευόµενου στον Παθολογικό ή Χειρουργικό τοµέα, µε τους ίδιους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις."
Άρα με βάση το "στ" και σε άλλη κλινική του νοσοκομείου να πας, πάλι μπορείς να μείνεις για πάντα ( εφόσον δεν έχεις τίτλο ειδικότητας και υπάρχουν κενές θέσεις)
Τέλος με βάση το "δ" που αφορά μετακίνηση σε άλλο νοσοκομείο επειδή αποκλείει ουσιαστικά όσους δεν έχουν πάρει τίτλο ειδικοτητας, εδώ υπάρχει το χρονικό όριο των 4 εξαμήνων.

Αρχίατρος:
Γνωρίζω εγώ προσωπικώς άτομο σε κεντρικό (πιο κεντρικό δεν γίνεται  :) ) αθηναϊκό νοσοκομείο ο οποίος εισέρχεται αισίως στο 3ο έτος της παράτασης, χωρίς τίτλο πάντα. Ανέφερα πιο πάνω για 2 χρόνια.

Μόνο αν έχεις πάρει τίτλο υπάρχει η 2ετία.

Προφανώς είναι ξεφτίλα τα 1,100 του ειδικεύομενου, αλλά το 1,5 χιλιάρικο (μαζί με εφημερίες) δυστυχώς δεν βρίσκεται εύκολα πλέον έξω, και είναι ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα να προσφέρουν δουλειά σε ειδικό ιατρό με 1000άρικο σε ιδιωτικές κλινικές.

- κενές οργανικές θέσεις (σε κάποια ειδικότητα) υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ πλέον
- διευθυντές πρόθυμοι να ζητήσουν την παράταση αν σε ξέρουν και θέλεις να τους βγάλεις την λάντζα, επίσης

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροφανώς είναι ξεφτίλα τα 1,100 του ειδικεύομενου, αλλά το 1,5 χιλιάρικο (μαζί με εφημερίες) δυστυχώς δεν βρίσκεται εύκολα πλέον έξω, και είναι ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα να προσφέρουν δουλειά σε ειδικό ιατρό με 1000άρικο σε ιδιωτικές κλινικές.

- κενές οργανικές θέσεις (σε κάποια ειδικότητα) υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ πλέον
- διευθυντές πρόθυμοι να ζητήσουν την παράταση αν σε ξέρουν και θέλεις να τους βγάλεις την λάντζα, επίσης

--- Τέλος παράθεσης ---

Ακριβώς. Αλλα μη ξεχνάμε ότι τα 1500 είναι και χωρίς πολλές ευθύνες.
Πλέον τα γραφεία προσωπικού δεν ζητάνε απο τους παρατασιακους ειδικευόμενους ούτε κάν να υπογράφουν κάθε 6μηνο την ανανέωση  της παράτασης. Αυτή πλέον γίνεται αυτόματα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση