Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
30 Σεπτεμβρίου 2023, 23:23:55

Αποστολέας Θέμα: Τι μου έμαθε η περασμένη Κυριακή των εκλογών, σαν τακτικό μέλος της εφορευτικής.  (Αναγνώστηκε 4300 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Ιουνίου 2019, 00:56:23
Αναγνώστηκε 4300 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ένα κείμενο που δημοσίευσε συνάδελφος ιδιώτης Ιατρός στην Καβάλα στον τοίχο του στο facebook στις 05/06/2019:

Τι μου έμαθε η περασμένη Κυριακή των εκλογών, σαν τακτικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής.
-------------------------------------------------------------------------------------
-Δεν ειναι αναγκαίο ότι θα περάσεις άσχημα και θα βαρεθείς. Την μέρα σου εσύ θα την καθορίσεις.Πέρασα πάρα πολύ καλά με τα υπόλοιπα μέλη, διάφοροι ευγενικοί υποψήφιοι μας κέρασαν καφέδες, φαγητό, ανταλλάξαμε τηλέφωνα με κάποια μέλη της εφορευτικής επιτροπής και θα ξανασυναντήσω κάποια από τα μέλη αυτά σαν παρέα πια και σαν φίλους. Βέβαια, το πόσο καλά θα περάσεις ή όχι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από αυτούς που θα σου τύχουν, αλλά και εσύ μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Στην δική μου περίπτωση, κλάψαμε από τα γέλια.

-Ο εκλογικός κατάλογος και η αποχή: Στο δικό μου τμήμα εγγεγραμμένους είχαμε 509. Ψήφισαν 165 την πρώτη Κυριακή και 122 τη δεύτερη, λιγότεροι δηλαδή από 1 στους 4. ΟΜΩΣ, ρίχνοντας μία προσεκτικότερη ματιά στον εκλογικό κατάλογο ανακάλυψα ένα άτομο γεννημένο το 1905 (η Καβάλα δεν ήταν Ελλάδα τότε), ένα άτομο γεννημένο το 1909 (ούτε τότε ήταν) και 6 ή 7 άτομα γεννημένα από το 1910 μέχρι το 1920. Ήμουν έτοιμος να τα υποδεχτώ με μεγάλη αγάπη, σεβασμό και περιέργεια και να κρατήσω το τηλέφωνο του γιατρού που τους κουράρει για να τον συγχαρώ αλλά μάταια...Κανένας από αυτούς δεν εμφανίστηκε ποτέ για να ψηφίσει και μάλλον όλοι μαζί κάνουν παρέα στο γιατρό τους (τ' ανάσκελα που έλεγε και η γιαγιάκα μου), στον Άγιο Θόδωρο. Οπότε, αυτό με την αποχή, το ποσοστό συμμετοχής κλπ που μας βομβαρδίζουν από τα κανάλια ας το προσέξουμε λιγάκι...παίζονται μεγάλα παιχνίδια

-Στο δικό μου εκλογικό τμήμα ψήφισαν δύο (2) μόνο άτομα από 17-20 ετών, 7-8 άτομα από 20-30, και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που έριξαν την ψήφο τους ήταν με άσπρα ή ....καθόλου μαλλιά και της...πέμπτης ηλικίας. Οι οποίοι μάλιστα είχαν προετοιμαστεί από το σπίτι με τα δικά τους ψηφοδέλτια και σε μερικές περιπτώσεις και με τους δικούς τους...φακέλλους με το πρόσωπο αυτού που θα ψήφιζαν. Χρειάστηκαν ηρωικές βουτιές προς την κάλπη από την κακόμοιρη δικαστική αντιπρόσωπο για να μη βγει η ψήφος άκυρη και να μη ρίξουν τον λάθος φάκελο, με τη φωτογραφία της..καψούρας τους

-ΤΙ και ΠΟΙΟΙ ψηφισαν. Η δημοκρατία μας στηρίζεται στην αρχή της ισότητας της ψήφου. Και είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αλλά ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο μειονέκτημά της. Αυτό το καταλαβαίνεις όταν προσπαθείς να εξηγήσεις για νιοστή φορά κάποια πράγματα όπως πχ ότι όχι, δεν θα βάλεις και τα δύο ψηφοδέλτια στον ίδιο φάκελο αλλά μόνο αυτού που θέλεις να ψηφίσεις, ότι όχι ,εδώ δεν ψηφίζουμε για δήμαρχο αλλά για περιφερειάρχη γι αυτό δεν βρίσκεις το ψηφοδέλτιο του Θόδωρου και όχι δεν σου τα έδωσα εγώ λάθος απλά εσύ εισαι ανόητος και ότι το λευκό δεν ειναι για να γράψεις ποιον θέλεις να ψηφίσεις (όλα αυτά έγιναν). Επίσης έφαγα πάρα πολύ ώρα να εξηγήσω στον πολύ ευγενικό κύριο (γεννημένο κάπου το μακρινό 1931) που ήθελε να ψηφίσει τον Ευαγγελίου ότι ο Ευάγγελος Ευαγγελίου ήταν όντως ένας πάρα πολύ καλός δήμαρχος της Καβάλας πίσω στη δεκαετία του '70 που όντως άφησε έργο και έφερε το νερό στην πόλη αλλά δυστυχώς δεν κατέβαινε υποψήφιος. Επέμενε βέβαια πολύ και η μόνη υποχώρηση που έκανε μετά από 10 λεπτά ήταν να πει ότι και ο Αθανασιάδης ήταν καλός δήμαρχος και αν δεν κατεβαίνει ο Ευαγγελίου να του δώσω το ψηφοδέλτιο του Αθανασιάδη. Όταν του αντιπρότεινα τον Τρικούπη ή τον Καποδίστρια έφαγα και την μόνη παρατήρηση της ημέρας από την δικαστικό μας να μην επηρεάζω τους ψηφοφόρους (είχε χιούμορ η Σοφία)..Όλα αυτά ΕΓΙΝΑΝ και υπάρχουν μάρτυρες και δείχνουν απλά το πόσο σημαντική ειναι η ψήφος μας και τι κακό κάνουμε όταν απέχουμε.

-Είδα φίλους που είχα καιρό να δω που ήρθαν να ψηφίσουν, χαμένους σε άλλες πόλεις η και στο εξωτερικό. Μιλήσαμε θυμηθήκαμε τα παλιά. Δώσαμε ραντεβού ξανά σε ένα μήνα, στις Εθνικές εκλογές

-Είδα το παλιό μου σχολείο, το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας, το "Οικονομικό" και έκανα ξανά τσουλήθρα στην σκάλα. Είδα και τις απουσίες του γιου μου που πάει στο ίδιο σχολείο ανηρτημένες στον πίνακα της τάξης...και δεν είχα καμία ιδέα πόσες πολλές ήταν!!!

Κατάλαβα πόσο λάθος είναι το να μην πληρώνονται έστω και συμβολικά τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που κάποια, έχασαν δύο μεροκάματα συνεχόμενα δύο Κυριακές...που τα είχαν πραγματικά ανάγκη.

Σοφία κανόνισε! Υποσχέθηκες να είμαστε μαζί και στις επόμενες εκλογές!!

Θερμότατα συγχαρητήρια στον νέο δήμαρχο Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης καθώς και σε όλους όσους κατέβηκαν να αγωνιστούν στο στίβο της πολιτικής, εκλέχτηκαν δεν εκλέχτηκαν..

Θέλει κότσια η έκθεση στα κοινά.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
7810 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Σεπτεμβρίου 2012, 07:45:36
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
3693 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιανουαρίου 2011, 19:49:30
από anastasios theodoridis
2 Απαντήσεις
2488 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαρτίου 2015, 15:38:53
από jordi
1 Απαντήσεις
7853 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Μαΐου 2017, 20:57:04
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
1981 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2023, 17:09:42
από Argirios Argiriou