Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
26 Απριλίου 2024, 18:20:01

Αποστολέας Θέμα: Το Ιράν στην μέγγενη.  (Αναγνώστηκε 4417 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Ιανουαρίου 2020, 00:09:59
Αναγνώστηκε 4417 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ως συνήθως μια πολιτική ανάλυση από τον Αντώνη Τριφύλλη ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) όπου πραγματικά μαθαίνει κανείς πράγματα:

08/01/2020
ΤΑ ΝΕΑ,
Του Αντώνη Τριφύλλη.


Με αφορμή την δολοφονία του επικεφαλής της λεγόμενης Quad?s Force στρατηγού Σολεμαινί, η Μέση Ανατολή μοιάζει με ατομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, καθώς ο πυρήνας της βρίσκεται σε κατάσταση ??υπερθέρμανης??. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά την στροφή της πολιτικής Τραμπ, που λίγους μήνες πριν απέσυρε τα στρατεύματά των ΗΠΑ από την Συρία, δίνοντας την εντύπωση ότι παραδίδει την περιοχή στην Ρωσική επιρροή και σε μικρότερο βαθμό στην Τουρκική. Άλλοι θεωρούν ότι αυτή η στάση οφείλεται στην δέσμευση του Προέδρου Τραμπ στην πολιτική του απομονωτισμού που θα παίξει ρόλο στην επανεκλογή του και άλλοι, όπως ο μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Μπόλντον σε λάθος. Σημειώνουμε ότι ο Μπόλτον ήταν από τους γνωστούς ιέρακες των νεοσυντηρητικών που κυριάρχησαν στην δεύτερη τετραετία του Μπούς. Τέλος, οι προβλέψεις για την επόμενη ημέρα διίστανται. Οι Ιρανοί δήλωσαν σε όλους τους τόνους, ότι θα εκδικηθούν την δολοφονία του ηγέτη της ελίτ των φρουρών της επανάστασης, οποίος διαχειριζόταν με επιτυχία τηΝ επέκτασης της Ιρανικής επιρροής στον Λίβανο, στην Υεμένη, στην Συρία και αλλού με επιχειρήσεις σκοτεινές και χρήματα. Τέλος, άλλοι αναλυτές μιλούν για λάθη που διάρπαξαν οι Ιρανοί, αλλά και λάθη των Αμερικανών. Από τα λάθη αυτά είχαμε την ανάπτυξη μιας δυναμικής επανατροφοδοτησης της βίας. Ότι και αν συμβαίνει πραγματικά, προεκλογικές ανάγκες του Τραμπ, στρατηγικές προκλήσεις των Μουλάδων ή αμοιβαία λάθη, θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.

Όμως, ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την σημασία δυο παραγόντων που εξελίσσονται παράλληλα στην Περσία και το όραμά της για κυριαρχία των Σιιτών στην περιοχή τους, και υποχρέωση που έχει εγκλωβιστεί η ιρανική Επανάσταση στο Σύνταγμά της για εξάλειψη του Ισραήλ. Η ονομασία της ελίτ που υπάγεται απ? ευθείας στον Ανώτατο Θρησκευτικό ηγέτη τους. Al Quad σημαίνει στα αρχαία ??Ιερουσαλήμ??..

Η Οικονομική κατάσταση της Περσίας έχει καταστεί απελπιστική. Το εμπάργκο και τα άλλα μέτρα που έχει επιβάλλει η Αμερικανική διοίκηση με αφορμή την συνέχιση του πυρηνικού της προγράμματος, και παρά την αντίθεση της Ευρώπης έχει σοβαρές οικοδομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Οι εξαγωγές πετρελαίου από την χώρα, στις οποίες στηρίζεται η οικονομία της και συνεπώς οι κοινωνικές παροχές, έχουν καταρρεύσει. Από 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, εξάγοντα μόνο 200000.

Η αδυναμία να στηριχτούν οι αδύναμοι και οι άνεργοι από κρατικές παροχές οδήγησε σε κοινωνική έκρηξη με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες τους τελευταίους μήνες. Η αντίδραση ήταν τόσο έντονη και ανεξέλεγκτη-όπως και η κρατική βία καταστολής, που κάποια αναλυτές την παρομοιάζουν με την περίοδο πριν την πτώση της ΕΣΣΔ.

Η δεύτερη εξέλιξη είναι η ραγδαία ερημοποίηση της χώρας και η απίστευτη έλλειψη νερού.  Ποτάμια στερεύουν, καλλιέργειες εγκαταλείπονται και εργοστάσια εργάζονται με το δελτίο. Το γεγονός ότι η Ισλαμική Δημοκρατία χρησιμοποίησε τους πακτωλούς από τις πετρελαϊκές εξαγωγές για εξοπλισμούς, εξαγωγή της Ισλαμικής Δημοκρατίας και η επιμονή στο να καταστεί πυρηνική δύναμη, οδήγησε σε κοινωνία ομαδικό Brain drain, σε υψηλή ανεργία και φτώχεια, Η ευχή που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί είναι αυτοσυγκράτηση από τους δυο ??παίχτες?? και προσαρμογή επίπονη και μεσοπρόθεσμη στον δρόμο της λογικής και της ευημερίας του ιστορικού αυτού Έθνους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιανουαρίου 2020, 00:13:55 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: Ιράν πολιτική ανάλυση 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
71881 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Μαΐου 2010, 19:07:06
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
44883 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2013, 16:15:54
από Argirios Argiriou
13 Απαντήσεις
60514 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιανουαρίου 2024, 23:58:21
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
12481 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Οκτωβρίου 2012, 09:56:46
από timex
0 Απαντήσεις
2893 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Οκτωβρίου 2023, 06:27:16
από Argirios Argiriou