Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Ιανουαρίου 2021, 23:01:55

Αποστολέας Θέμα: Όταν προσπαθείς να στήσεις ΠΦΥ χωρίς Γ.Ι.  (Αναγνώστηκε 4960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Ιουλίου 2020, 18:35:46
Αναγνώστηκε 4960 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Όταν προσπαθείς να στήσεις ΠΦΥ ( Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) χωρίς Γ.Ι. ( Γενικούς Ιατρούς)(Κείμενο που δημοσίευσε ο Γενικός Ιατρός Δημήτρης Κουναλάκης σε Ιατρική ομάδα του    facebook  στις 06/07/2020 με αφορμή αυτό το άρθρο
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   ):

Κάποιοι ονειρεύονται την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με ειδικούς ιατρούς που ο ασθενής τους επισκέπτεται απευθείας για κάθε του πρόβλημα και θα αποφασίζεται σε ποιας ειδικότητας ιατρό θα επισκεφτεί είτε σε κάποια ομάδα του facebook είτε από τον οικογενειακό φαρμακοποιό είτε από την "ομάδα υγείας" του κέντρου υγείας.

Αυτό το σύστημα μπορεί να ακούγεται κοντά στον τρόπο σκέψης του νεοέλληνα (το λέγε και ο Πανούσης) όμως θα έχει σημαντικά μεγαλύτερο κόστος και σαφώς χειρότερους δείκτες υγείας. Η λοίμωξη αναπνευστικού που θεράπευε η πνευμονολόγος προχθές σε μια ασθενή (υπάλληλο φαρμακείου) αποδείχθηκε ουρολοίμωξη. Η οσφυαλγία σε μια ασθενή που κατέληξε με πλήρη σειρά ενέσεων dynastat ήταν τελικά πυελονεφρίτιδα. Η νεφρική ανεπάρκεια που χειροτέρευε σε ένα άλλο ασθενή με φυσιολογικό προστάτη οφειλόταν σε ουρολοιμώξεις από κατακράτηση ούρων λόγω στένωσης ουρήθρας. Και η διάγνωση της ανθεκτικής κατάθλιψης στα αντικαταθλιπτικά αποδείχθηκε τελικά να οφείλεται σε άπνοιες σε άλλο ασθενή. Στην άλλη ασθενή, η μη ρυθμιζόμενη υπέρταση ρυθμίστηκε και η πρωτεϊνουρία εξαφανίστηκε όταν αντιμετωπίσθηκε για τον ίδιο λόγο. Και όλους τους παραπάνω τους θεράπευαν εξαίρετοι ειδικοί ιατροί. Οι δε τηλειατρικές υπηρεσίες της καραντίνας γελούσαν χαρωπά μπρος στα ευρήματα της κλινικής εξέτασης από κοντά.

Δεν θα είναι κακό για τους γενικούς ιατρούς και τους παθολόγους να δοκιμάσει την τύχη της και αυτή η κυβέρνηση με όποιο τρόπο νομίζει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.  Όσο λιγοστεύουν οι γιατροί αυτών των μη ελκυστικών ειδικοτήτων και όσο αποτυγχάνουν οι δοκιμές των κυβερνήσεων τόσο πιο ακριβά θα κοστίσει στο τέλος η Πρωτοβάθμια. Είναι αμείλικτη η εμπειρία από την ιστορία και προσωπικά θα το απολαύσω όπως το απόλαυσα και με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Όσο για τους περίφημους managers συστήνω Γκαίτε και συγκεκριμένα τον "μαθητευόμενο μάγο"

Καλή τύχη και στην παρούσα κυβέρνηση.

« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουλίου 2020, 21:35:29 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3313 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουνίου 2011, 22:01:04
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2074 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Αυγούστου 2012, 09:02:34
από NewGP
0 Απαντήσεις
2058 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Νοεμβρίου 2012, 08:21:41
από nart
0 Απαντήσεις
1032 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Σεπτεμβρίου 2015, 00:24:28
από Argirios Argiriou
15 Απαντήσεις
3586 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Σεπτεμβρίου 2017, 18:52:57
από Denominator