Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Απριλίου 2024, 23:00:03

Αποστολέας Θέμα: Τρείς του Σεπτέμβρη….  (Αναγνώστηκε 5328 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Σεπτεμβρίου 2020, 00:58:45
Αναγνώστηκε 5328 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
02/09/2020
Του Θεόδωρου Ζαρέτου.


Μόνο να γράφεις τ' όνομά σου

Κι εκείνο τόμαθες μισό….

Δεν υπάρχει καταλληλότερος στίχος για την περιγραφή των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

Στους μπαξέδες της κρατικής, πανάκριβης «δωρεάν» Παιδείας μας τα ζιζάνια της υποβάθμισης της προσπάθειας και της αμφισβήτησης της αριστείας θέριεψαν, στο έδαφος του νεοελληνικού γονεϊκού συμπλέγματος «να δώ το παιδί μου φοιτητή» με λίπασμα το παλαιοΠΑΣΟΚικό πελατειακό σύστημα «ό,τι θέλει ο Λαός»!

 

Η ανιστόρητη πανεπιστημιοποίηση της εκπαίδευσης ενάντια στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ.

Ο Μπαλτάς κι ο Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ απλά ολοκλήρωσαν το σημερινό παράλογο σκηνικό κάποιων αμόρφωτων και άξεστων πτυχιούχων «επιστημόνων».

 

Ναι, χρειαζόμασταν νέα σχολεία, σύγχρονες αίθουσες, εποπτικά μέσα και περισσότερους εκπαιδευτικούς και καλώς έγιναν.

Αλλά δεν χρειαζόμασταν ούτε την θηριώδη διαπλοκή και διαφθορά που πολλαπλασίασε το κόστος τους, ούτε συνδικαλιστές που μοιράζονταν κυβερνητική εξουσία και φεουδαρχικά προνόμια, ούτε αναξιολόγητη νωθρή εκπαιδευτική δημοσιοϋπαλληλία.

 

Ναι χρειαζόμασταν και νοσοκομεία και καλώς έγιναν και άλλες υποδομές όπου και εκεί έγιναν σημαντικά βήματα.

 

Αλλά όταν πολλαπλασιάζατε τα κρατικά έξοδα έπρεπε να είστε περισσότερο υπεύθυνοι κυβερνήτες ώστε να δημιουργήσετε και αντίστοιχα έσοδα και λιγότερο ανεύθυνοι λαϊκιστές ώστε να υπερχρεώνετε επί δεκαετίες το κράτος με προκλητική αδιαφορία για τις μελλοντικές επιπτώσεις.

Ο λαϊκισμός που «κερνάγατε για δεκαετίες τα παλληκάρια στα καφενεία» εν τέλει απέδωσε ανάποδα και ο Λαός σας ψήφισε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης!

 

Μόλις μυριστήκανε ότι δεν πρόκειται να πάρουνε πίσω τα λεφτά τους και κλείσανε την κάνουλα, μεταμορφωθήκανε (ναι μέσα σε μία νύχτα) οι μεν δανειστές σε βρωμερούς τοκογλύφους και αρπακτικά του πλούτου μας η δε ΕΕ σε 4ο Ράιχ και νεοφιλελεύθερος δράκοντας.

 

Ποιανού πλούτου μας;

Την ίδια ώρα που χτίζατε σοσιαλιστικά σχολεία και νοσοκομεία με καπιταλιστικά δανεικά, διώχνατε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις σε πιο φτηνούς γειτονικούς προορισμούς γιατί είσασταν υπέρ του Λαού μοιράζοντας ευρωπαϊκούς μισθούς και κατανάλωση με μεξικάνικη παραγωγικότητα, ανατολίτικο ραχάτι και βλακώδη αδιαφορία για την υγεία του επιχειρηματικού τομέα (του μόνου παραγωγού κρατικών εσόδων). Αδιαφορήσατε για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία γιατί σας ένοιαζαν οι αγκαλίτσες με τους Αρφανοχιόνηδες και τους Σταμουλοκολάδες και η «αγωνιστική ανταπόκριση» στο ΚουΚουΕδικο «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά».

 

Καινοτομία σας ήταν η ΑΤΑ, το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης και το επίδομα έλλειψης επιδόματος (ναι επινοήσατε και τέτοιο επίδομα στο Δημόσιο)!

 

Παράλληλα, έπρεπε στο πλαίσιο της νέας σοσιαλιστικής πραγματικότητας να μπορεί ο Λαός (πάντα με κεφαλαίο -λου) να γουστάρει ελεύθερη και πλούσια ζωή, οπότε οι θυγατέρες των μπαρουτοκαπνισμένων στα ΚαΨιΜι μονιμάδων έπρεπε να μην εργάζονται μέχρι να βρεθεί ο άντρας των ονείρων τους, οι μαμάδες του Δημοσίου έπρεπε να βγαίνουνε στη σύνταξη στα 40 με ανήλικο τέκνο που στα δεκαπέντε του ήθελε ακόμα στοργή και προδέρμ και οι τραπεζικοί να λιάζονται από τα 50 τους είτε με θηριώδεις αποζημιώσεις για οικειοθελή αποχώρηση, είτε με σύνταξη που έφθανε μέχρι το 110% (ναι καλά διαβάσατε) του τελευταίου μισθού τους.

 

Κι αφού δεν μπορούσε να μείνει έξω από τον σοσιαλιστικό χορό η ΔΕΗ του Φωτόπουλου (που αλλιώς θα μας κατέβαζε τους διακόπτες της ιδιοκτησίας του) καταλήξαμε να πληρώνουμε 16.000 ευρώ το χρόνο (ναι καλά διαβάσατε) για να συμπληρώνουμε το ποσό της μέσης ετήσιας συνταξιοδοτικής δαπάνης κάθε ΔΕΗτζή.

 

Για να μη μιλήσουμε για τη ΛΑΡΚΟ όπου η σοσιαλδημοκρατική σας δυσμορφία και η δύσμορφη ελληνική δικαιοσύνη είναι οι μόνοι υπαίτιοι της συνεχιζόμενης παράλογης αιμορραγίας μας, για να συντηρούμε ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο παραγωγικό τίποτα!

 

Για να μη μιλήσουμε για τον κλειδούχο του ΟΣΕ, εμβληματικό δείγμα της εμμονικής σοσιαλιστικής εχθρότητας προς την πραγματικότητα και για τις προ του 2010 ετήσιες απολαβές του μηχανοδηγού που έγιναν πρωτοσέλιδο στον ευρωπαϊκό τύπο, την ώρα που ο Λαός «στέναζε κάτω από την κρίση που έφεραν τα μνημόνια»!

 

Για να μη μιλήσουμε για τον πόλεμό σας κατά του Σημίτη του Σπράου και του Γιαννίτση που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον σοσιαλιστικό πατριωτισμό των Παναγιωτακόπουλων, πόλεμο που έχασε η χώρα, αφού κατά 80% η κρατική χρεοκοπία οφείλεται στη δανεική χρηματοδότηση των σοσιαλιστικών συντάξεων.

 

Για να μη μιλήσουμε για την επιτυχημένη μεν αντιμετώπιση του ΣΙΣΜΙΚ με προϋπόθεση όμως να περιληφθεί στις (απόλυτα αναγκαίες) αμυντικές δαπάνες και το κόστος «ζωάρας» του Τσοχατζόπουλου και μιας κλίκας που ποτέ δεν θα μάθουμε το μέγεθος και τα πεπραγμένα της.

 

Για να μη μιλήσουμε για τα κοσκωτάδικα pampers της επιχείρησης ελέγχου της πληροφόρησης, που μπροστά της η αντίστοιχη απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κακοστημένη φάρσα νεοσταλινικού βολονταρισμού.

 

Για να μη μιλήσουμε για την περήφανη πολιτική του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», για το «δεν υπάρχουν θεσμοί υπάρχει μόνον ο Λαός» (πάλι με κεφαλαίο –λου) και τέλος για να μη μιλήσουμε-μη και κατηγορηθούμε για δεξιά εμπάθεια και πρακτοριλίκι νεοφιλελεύθερων συμφερόντων-για την «περήφανη» και ανιστόρητη επιλογή ως αδέσμευτων συμμάχων (αδέσμευτων μόνο από τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα)των δικτατόρων Τίτο, Αραφάτ και Καντάφι.

Που δημιούργησαν στους Δυτικούς συμμάχους μας τότε, την εντύπωση ότι η Ελλάδα πορευόταν σε μονοπάτια αμφισβήτησης των εθνικών μεταπολεμικών επιλογών της και στο εσωτερικό της χώρας έγιναν ο καταλύτης του ιστορικά εξηγημένου παραδοσιακού αντιευρωπαϊσμού που αξιοποίησαν οι νεοσταλινικοί τυχοδιώκτες το 2010, τότε που για τη χρεοκοπία έφταιγε… ο Σόιμπλε!

 

Αυτά όλα κρατάνε σήμερα μετέωρο το ΚΙΝΑΛ.

Αυτά όλα τα ανιστόρητα Ανδρεοπαπανδρεϊκά πεπραγμένα κρατούν σήμερα σε αιχμαλωσία τη σκέψη και τα συναισθήματα ενός ολόκληρου κόσμου που πρέπει να καταλάβει τον κίνδυνο να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως εναλλακτική λύση για την δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας μας και να πράξει τα δέοντα:

 

Να «τη βγεί» φιλελεύθερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στηρίζοντας την μεταρρυθμιστική του ατζέντα απέναντι στον κίνδυνο αυτοπαγίδευσής του στην ακινησία και την αναβλητικότητα της διαχείρισης του κομματικού κατεστημένου.

 

Να «τη βγεί» φιλελεύθερα στην Κεραμέως προτείνοντας όχι απλά επαναφορά της βάσης του 10 για είσοδο στα ΑΕΙ αλλά και αυτονομία των ΑΕΙ να θέσουν ακόμα μεγαλύτερο όριο για να δεχθούν φοιτητές.

 

Να «τη βγεί» φιλελεύθερα στον Βρούτση προτείνοντας δραστική μετατροπή του συνταξιοδοτικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό αντί του χρεοκοπημένου αναδιανεμητικού.

 

Να πάψει να χαϊδεύει το λαό με αναδρομικά δικαιώματα, συνταγματικά κατοχυρωμένα με βολικές δικαστικές ερμηνείες για να δικαιολογηθεί το «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει» των «ημέτερων» δικαστικών αναδρομικών.

 

Να προτείνει μεταρρυθμιστική λιτότητα!

Παραγωγική λιτότητα, που δεν σημαίνει καθόλου μείωση εισοδημάτων αλλά χρησιμοποίηση του τεράστιου πακέτου στήριξης των 72 δις, αποκλειστικά σε μεγάλα έργα και υποδομές που θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας.

 

Να στηρίξει ολόπλευρα και σθεναρά το τελικό πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη που δείχνει το μόνο δρόμο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας στην ασφάλεια, την ευημερία και την εθνική αυτοπεποίθηση.

 

Η ελληνική σοσιαλδημοκρατία ή θα φιλελευθεροποιηθεί ή θα συριζοποιηθεί και αυτό είναι το μήνυμα που η ασημαντότητά μου εκπέμπει την 3η του Σεπτέμβρη ώστε να μπορέσει να «συλλαβίσει τα όνειρα της στο Άργος και στον Ιλισό».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3044 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Σεπτεμβρίου 2011, 01:34:31
από alfie
17 Απαντήσεις
7439 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Σεπτεμβρίου 2015, 18:03:42
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
1543 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Δεκεμβρίου 2015, 22:01:44
από Δ. Κουναλάκης
10 Απαντήσεις
14591 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιανουαρίου 2021, 22:02:17
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
8174 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιουλίου 2021, 09:36:14
από Argirios Argiriou