Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
31 Ιανουαρίου 2023, 18:57:40

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Rebecca στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2
Πολύ χρήσιμο βιντεάκι διάρκειας μόλις 2 λεπτών.
Αξίζει να το δείτε:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
3
27/01/2023 ertnews
Μπέλλα Θεριού


Η  πρώτη Επιλεκτική Εσωτερική Θεραπευτική Ακτινοβόληση πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία τοπικά κατευθυνόμενη θεραπευτική μέθοδο για την αντιμετώπιση των ανεγχείρητων πρωτοπαθών ή μεταστατικών όγκων του ήπατος. Ο ραδιοεμβολισμός μπορεί να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής του ασθενούς από μήνες έως και χρόνια.
Πραγματοποιείται από έμπειρους πυρηνικούς γιατρούς αλλά και επεμβατικούς ακτινολόγους.

Η μέθοδος, η οποία απαιτεί εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό, τον οποίο διαθέτει το νοσηλευτικό ίδρυμα, είναι μία μέθοδος ακριβείας, καθώς ακτινοβολείται ο όγκος χωρίς να επηρεάζεται το υγιές κομμάτι του ήπατος.

Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και της υγειονομικής περιφέρειας υποστηρίζει τις νέες μεθόδους στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Οι έμπειροι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος εργάζονται και σε άλλες πρωτοποριακές μεθόδους, με στόχο την παροχή της καλύτερης φροντίδας για τους ασθενείς τους.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
4
Λέω ακριβώς το ίδιο, πως ο τελευταίος γιατρός ειναι ο καλύτερος. Πιστεύω πως οι πελάτες αυτοί είναι μονιμως ανικανοποίητοι, βρίσκονται διαρκώς στη γύρα και δεν στεριώνουν σε έναν επαγγελματία, είτε γιατρό είτε ό,τιδήποτε. Είμαι πολύ διστακτικός και δεν τους αναλαμβάνω, μόλις ακούσω με το καλημέρα πως ο προηγούμενος έκανε λάθος, δεν τους πρόσεξε κλπ. Το πιθανότερο να πήγαν μία φορά, να περίμεναν να λυθούν όλα σε μία επίσκεψη και να μην είχαν την υπομονή να ακολουθήσουν το θεραπευτικό πλάνο του συναδέλφου. Πολλές από αυτές τις σκέψεις τις μεταδίδω στην πρώτη επίσκεψη, με θετικό τρόπο, αλλά έχουν συχνά κι άλλα σημάδια πως είναι τοξικοί πελάτες και πως δεν θα κάνουμε χαΐρι. Τα ίδια θα πουν και για εμένα στον επόμενο.
5
Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα / Ασκήσεις για τα γόνατα.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Σήμερα στις 00:24:39 »

Knee Exercises

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
6
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι μαθαίνει ο γιατρός όταν γίνεται ασθενής

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συνάδελφος Γενικός Ιατρός, (από τους καλύτερους που έχουμε στην Ελλάδα) σχολιάζει σχετικά στο facebook:

Τι μαθαίνει...  αν δεν το ξέρει ήδη...?
- Ότι δεν υπάρχουν Άγιοι Ανάργυροι! Ο ασθενής θα χειρουργηθεί ανάλογα με τον Χρηματοκρίτη του και με 2-3 τηλεφωνήματα που μπορεί να "ανοίξουν" τις πόρτες του Χειρουργείου (ελάχιστες οι εξαιρέσεις).
- Ότι - αν και συνάδελφος - εφόσον εσύ ή η οικογένειά σου βγάζει "λαδάκι" και μπορεί να λαδώσει τα γρανάζια της μηχανής, αυτό θα είναι πολύ καλύτερο για την εξέλιξη της υγείας σου σε οποιαδήποτε κλινική κι αν νοσηλευτείς!
- Ότι αν ο Αναισθησιολόγος δεν πάρει bahşiş, μπορεί άνετα να αναβάλει το χειρουργείο επ' άπειρο, μέχρι να πάρει κι αυτός γεύση από το  "λαδάκι" (ελάχιστες οι εξαιρέσεις).
- Ότι ο αργυρώνητος ιατρός είναι μέλος της "Επιτροπής Δεοντολογίας" του Νοσοκομείου (αχαχα, υπάρχει και τέτοια), οπότε η όποια καταγγελία σου θα προκαλέσει τον γέλωτα και θα πάει άκλαυτη! Φευ!
- Ότι για το χάλι της νοσηλείας σου, και τις κατακερματισμένες Νοσηλεύτριες που δεν μπορείς να βρεις πουθενά, ευθύνεται η Νοσηλευτική Υπηρεσία, που διοικείται από άχρηστες κομματικές μαριονέτες, χωρίς καμιά περγαμηνή που να δικαιολογεί τη θέση τους, αλλά με μεγάλο σόι πίσω τους και πολλά ψηφαλάκια για τον εκάστοτε βουλευτή που την βυσμάτωσε στη θέση (αριστείες & μπαρμπούτσαλα)!
- Ότι οι ειδικευόμενοι δεν έχουν ακουμπήσει χέρι πάνω σου, αλλά σε έχουν ταράξει στις εξετάσεις για να βρουν τι έχεις και κοντεύεις να κάνεις μέχρι PΕΤ-scan! (M' όποιον δάσκαλο καθίσεις).
- Ότι το χάος του νοσοκομείου περνά σε 2η μοίρα, αρκεί ο εκάστοτε Διοικητής να βγάζει καλές selfies με άλλα εξέχοντα στελέχη, που διατηρούν τις θέσεις τους όχι βάσει έργου, αλλά βάσει άφθονης σιελόρροιας (ελαχιστότατες εξαιρέσεις)!
Υ.Γ:  Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν φαντασίας και μιλά για μια υποθετική νοσηλεία, ενός Αφρικανού ιατρού, σε ένα υποτιθέμενο Νοσοκομείο, σε μια τριτοκοσμική χώρα!
Ουδεμία σχέση έχει με την παρούσα κατάσταση τα τελευταία 10 χρόνια, σε μια ευρωπαϊκή αναπτυγμένη χώρα, με άριστο σύστημα υγείας!
Όποια ομοιότητα με την πραγματικότητα, αποτελεί τραγική και διαβολική σύμπτωση!
Όποιος συνάδελφος ή άλλος, ενοχληθεί από τα γραφόμενά μου, προσδίδοντάς μου κομματική ή άλλη ταμπέλα, ας με απαλλάξει από την παρουσία του, άμεσα.
Καλή εβδομάδα συνάδελφοι ή μη και φίλοι μου...
7
Νομικά θέματα / Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2023.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Χθες στις 17:19:34 »
ΕΦΚΑ: Παρατείνεται έως τις 12 Φεβρουαρίου η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας 2023

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αντιγράφω ανάρτηση σε Ιατρική ομάδα του facebook του Vasileios Stathopoulos στις 30/01/2023. Ο Vasileios Stathopoulos είναι ιδιώτης Οδοντίατρος και ένας από τους πιο ενημερωμένους Υγιεινομικούς στην χώρα για θέματα ασφάλισης για Ιατρούς (ΕΦΚΑ, πρώην ΕΤΑΑ, πρώην ΤΣΑΥ κτλ). Έχει διατελέσει μέλος Διοικούσας Επιτροπής του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και μέλος ΔΣ του ΕΤΑΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ για το 2023

Με αφορμή την καταληκτική ημερομηνία επιλογής του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών για το 2023, σας ενημερώνω ότι η πλέον ανταποδοτική κλάση/κατηγορία είναι η πρώτη, αυτή με τη χαμηλότερη χρέωση, για όλους τους ασφαλισμένους είτε της 1ης πενταετίας είτε παλαιότερους και για όλους τους κλάδους. Εξαίρεση αποτελούν οι έμμισθοι υγειονομικοί που υποχρεούνται στην 2η κατηγορία
Όσο υψηλότερη κατηγορία επιλέγουμε πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει αντιστρόφως ανάλογη ανταποδοτικότητα. Μπορεί δηλαδή να «βελτιώνεται» οριακά το ποσό της μελλοντικής αλλά καταβάλουμε πολύ μεγαλύτερες και ανώφελες ασφαλιστικές εισφορές αντιστοίχως για την όποια αύξηση. Με απλά λόγια, τα επιπλέον ποσά της υψηλότερης κατηγορίας, μας «επιστρέφονται» μετά από πολλά χρόνια συνταξιοδότησης.
Επίσης, για όσες/ους επιθυμούν να προβούν σε εξαγορά πλασματικών χρόνων (που θα πρέπει να γίνει με αυστηρή αξιολόγηση/εξέταση εάν τα έχουν ανάγκη) θα πρέπει να επιλέξουν την 1η κατηγορία, ειδικάτην χρονιά που θα προβούν στην εξαγορά αυτή, για να ελαχιστοποιήσουν το κόστος της εξαγοράς των πλασματικών χρόνων.
8

How to Swab for Gonorrhea and Chlamydia

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9
Πολιτιστικό στέκι / Μαρίζα Κωχ - Κι εσύ τρελή με τυραννάς
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Χθες στις 08:45:23 »
Να ακούς ένα τραγούδι μισό αιώνα τώρα, να σου αρέσει πολύ σαν άκουσμα και όμως πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια να μελετάς τους στίχους του, να διαβάζεις σχετικά σχόλια και να συνειδητοποιείς περί τίνος πρόκειται:

Είναι τραγούδι γραμμένο για τους Φορτηγατζήδες.


Ντορός: ο δρόμος, το μονοπάτι, η διαδρομή.

μοιάζεις με κόρη μάγισσας
που αλλάζει πρόσωπο μες στο σκοτάδι: Προφανώς εννοεί μια γυναίκα με ευμετάβλητο (κυκλοθυμικό) χαρακτήρα.


Δες με, πίσω από λάστιχα, τροχούς
βαλμένος σταθερά μέσα σε πρέσα
δες με, πίσω από γυάλινα φτερά
που φόρεσα γερά γιατί σ' αρέσαν

Κι εσύ τρελή με τυραννάς
και πίκρες με κερνάς πρωί και βράδυ,
μοιάζεις με κόρη μάγισσας
που αλλάζει πρόσωπο μες στο σκοτάδι

Δες με, δεκάξι ώρες στο ντορό
γεννιέμαι και πεθαίνω στο τιμόνι
δες με, δεκάξι ώρες δεν περνούν
μες στον πνιχτό αέρα που σκοτώνειΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
10
28/01/2023 ertnews

Προεκλαμψία: αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού, ακόμη και 20 χρόνια μετά

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10