ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Γιατί οι νέοι γιατροί δεν επιλέγουν την Παθολογία.
fanisgp:
Η κα. Παγώνη επέστρεψε στο MEGA ως πρόεδρος της Παθολογικής Εταιρίας. Νομίζω θα αλλάξει το κλίμα τώρα...
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
GirousisN:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Προτάσεις δεν κάνουν οι συγγραφείς του άρθρου.
--- Παράθεση ---Ο καθηγητής Α. Γαρύφαλλος ,θεωρεί πως με εξαίρεση την ικανοποίηση του γιατρού που έκανε ορθή διάγνωση και θεράπευσε τον ασθενή ή τον κατηύθυνε σωστά, δεν υπάρχει πλέον τίποτα άλλο ελκυστικό στην ειδικότητα της Παθολογίας. "Πρέπει η ειδικότητα να ανακτήσει την αξιοπιστία της, γιατί χωρίς παθολογία δεν γίνεται ιατρική.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα παραπάνω είναι γενικόλογες αοριστολογίες.
Χρειάζονται κατά τη γνώμη μου απλά χιλιοειπωμένα μέτρα, που προυποθετουν όμως πρωτίστως πολιτική βούληση και δευτερευόντως χρηματοδότηση.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Ο καθηγητής Α. Γαρύφαλλος ,θεωρεί πως με εξαίρεση την ικανοποίηση του γιατρού που έκανε ορθή διάγνωση και θεράπευσε τον ασθενή ή τον κατηύθυνε σωστά, δεν υπάρχει πλέον τίποτα άλλο ελκυστικό στην ειδικότητα της Παθολογίας. "Πρέπει η ειδικότητα να ανακτήσει την αξιοπιστία της, γιατί χωρίς παθολογία δεν γίνεται ιατρική.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα παραπάνω είναι γενικόλογες αοριστολογίες.
Χρειάζονται κατά τη γνώμη μου απλά χιλιοειπωμένα μέτρα, που προυποθετουν όμως πρωτίστως πολιτική βούληση και δευτερευόντως χρηματοδότηση.
--- Τέλος παράθεσης ---
@GirousisN Ποια είναι αυτά τα απλά χιλιοειπωμένα μέτρα; ( δεν το γράφω ειρωνικά ).
GirousisN:
Ας επαναλάβουμε λοιπόν :
1) Να λειτουργήσει επιτέλους η ΠΦΥ στην χωρα μας ( αξιοπρεπείς απολαβές στους οικογενειακούς γιατρούς, που στην πράξη έχουν αναλάβει μία τεράστια ηλεκτρονική γραφειοκρατία και δεν προλαβαίνουν να εξετάσουν ασθενείς στα 15 λεπτά του ραντεβού).
2) Να σταματήσουν οι Παθπλογικες κλινικές του ΕΣΥ να νοσηλευουν ολα τα βαριά περιστατικά με συννοσηρότητες, που δεν επιθυμούν να νοσηλεύσουν οι «εξειδικευμένες», ( καρδιολογικές, πνευμονολογικές, νευρολογικές κ.α).
3) Λειτουργία αυτόνομων ΤΕΠ στα νοσοκομεία, ώστε να μπορούν οι παθολογικές κλινικές να ενισχύσουν τομείς που τώρα υπολειτουργούν (ενδοκλινικα και διακλινικά μαθηματα, τακτικά ΕΙ που τώρα ουσιαστικά ειναι ιατρεία συνταγογράφησης από ειδικευόμενους).
Χαρακτηριστικά συνάδελφος παθολόγος ,επαρχιακού νοσοκομείου πρόσφατα μου έλεγε ότι είναι αδύνατο να προγραμματίσει επανεξέταση σε ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο, γιατί απλά δεν προλαβαίνει.
4) Να σταματήσει η αποψίλωση αρμοδιοτήτων των παθολόγων από το Υπουργείο (σακχ. διαβήτης, παχυσαρκία).
5) Να σταματήσουν οι μετακινήσεις παθολόγων του ΕΣΥ με εντελλεσθαι σε άλλα νοσοκομεία για να καλύψουν κενά.
Το τελευταίο προϋποθέτει ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ( και ναι, για να πάει κάποιος νέος συνάδελφος στη Δράμα, τουλάχιστον στα 35 του και πιθανότατα με οικογένεια, θα χρειαστούν 2 αυτονόητα πράγματα : μεγαλύτερο οικονομικό κίνητρο από το τωρινό και ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, με μέγιστο τις 6-7 εφημεριες).
Μπορείτε να προσθέσετε και οτιδήποτε άλλο μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση