Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
επάγγελμα ο αριστερός....
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝαι αλλά τα εισαγωγικά που έβαλα, σε αυτό το θέμα και μόνο αναφέρονταν, όπως εξήγησα. Δεν έδωσα εγώ άλλες προεκτάσεις. Εε, αφού έχει κάποια βάση η σκέψη μου, θα αποδεχθώ την ελεημοσύνη και θα σταματήσω. Θα παρακαλούσα όμως να μην αποτελούν τα γραφόμενά μου, εφαλτήριο για διαφορετική θεματολογία από εκείνη στην οποία αναφέρονται. Η διαφορετική θεματολογία ας είναι αυθύπαρκτη. Με απλά λόγια, θα προτιμούσα όταν γράφω κάτι, το οποίο μάλιστα εξηγώ που αναφέρεται, να μη το φορτώνουμε με περιεχόμενο διαφορετικό. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να ερμηνεύω δεσμευτικά τον εαυτό μου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ τώρα μπερδεύτηκα με το τελευταίο σου μήνυμα....
Αντιγράφω ένα κείμενο, το οποίο για μένα είναι απόλυτα λογικό και βάζω και πηγή για αυτό το κείμενο. Γράφει το troktiko: "Αριστερός: Το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα. "
Μου αντι-προτείνεις ότι πρέπει να μπουν εισαγωγικά. Σου απαντώ ότι αυτός δηλώνει αριστερός και αφήνω μια αιχμή ότι μπορεί να μην χρειάζονται τα εισαγωγικά. Προχωράς σε μια ερμηνεία του όλου κειμένου που δεν σου την αρνούμαι αλλά σου συνεχίζω το ερώτημα όπου σε ανάλογες περιπτώσεις γνωστά πρόσωπα έχουν ανάλογες θέσεις και σου τα θέτω προς σύγκριση. Ακολουθεί μια απάντηση σου που δεν είναι κολακευτική για μένα και την αντιπαρέρχομαι επιμένοντας ότι είναι θέμα εμπειριών πλέον το τι καταλαβαίνει κανείς και έχοντας καταλάβει ότι μιλάμε μια διαφορετική γλώσσα για την λέξη αριστερός. Ο κοτεράκης και ο jack μπαίνουν στη συζήτηση και προχωρώ πλέον την συζήτηση σε κάτι μάλλον που αξίζει να θυμηθούμε και να ξέρουμε, ίσως λίγο αιρετικό με βάση την καθημερινότητα.
Έρχεσαι και μου δικαιολογείς την αρχική τοποθέτηση σου λέγοντας ότι ο συντάκτης του troktikou σκεφτοταν με ένα τρόπο που περιγράφεις, που για μένα δεν είναι παράλογος και τον δέχομαι σαν λογική, όχι όμως την μοναδική. Που κολλάει τώρα το τελευταίο σου μήνυμα; Συγνώμη, αλλά κάπου το έχασα.
Ζητώ συγνώμη αν νομίζεις ότι κάπου υπάρχει κάτι επιλήψιμο αλλά δεν το έχω καταλάβει και σε παρακαλώ θα ήθελα να το ξέρω. Πιστεύεις ότι έγινε κακώς αυτή η κουβέντα; Τι εννοείς; Είμαι χαζός, κάνε το λιανά...
iGP:
Το εξηγώ για μία ακόμη φορά, παρόλο που μόνο χαζός δεν είσαι.
Δεν αντι-προτείνω σε σένα τίποτα. Βάζω τα εισαγωγικά, σχολιάζοντας το κείμενο, με περιεκτικό τρόπο. Πως να αντι-προτείνω σε σένα κάτι, αφού στο πρώτο σου μήνυμα δεν εκφέρεις καμία άποψη. Απλά, συμπεραίνω μέσα μου, ότι ίσως συμφωνείς με το συγγραφέα, για να το παραθέτεις, αλλά δεν το σχολιάζω, γιατί αν το έκανα θα έμπαινα στην ουσία του θέματος, που στην τότε φάση δε με αφορούσε. Έκανα περίληψη του θέματος συνοπτικότατη, χωρίς να αντιπροτείνω σε σένα κάτι.
Στο αμέσως επόμενο μήνυμά σου γράφεις : "Αυτός δηλώνει αριστερός και όχι "αριστερός". Εγώ γιατί δεν πρέπει να τον πιστέψω; Ποιος είναι ο αριστερός, που δεν είναι "αριστερός"; "
Η λέξη "Αυτός" που αναφέρεται;Στο Λάκη ή στο συγγραφέα του κειμένου, που χαρακτηρίζει το Λάκη; Όπως και να έχει είναι φανερό ότι θέλεις να ανοίξεις συζήτηση περί του τι είναι αριστερός. Μία συζήτηση άκρως ενδιαφέρουσα, για την οποία είπα ότι θα χαρώ να ακούσω απόψεις συνφορουμιτών, ΑΛΛΑ διαφορετική από αυτό στο οποίο αναφέρθηκα εγώ. Εγώ δεν ήθελα να μάθω τι σημαίνει αριστερός, με το να βάλω εισαγωγικά. Όταν κάποιος λέει ότι ο Λάκης είναι ο "Μέγας Αριστερός", που κερδίζει εκατομμύρια το "φτωχαδάκι", έχει στο μυαλό του την ερμηνεία περί αριστεράς που εσύ δίνεις και άρα τον επικροτεί ή έχει στο μυαλό του την πολύ διαδεδομένη, στρεβλή όμως για εσένα άποψη περί αριστεράς και άρα τον μέμφεται; Το κείμενο λέει στην ουσία, "Μπράβο ρε Λάκη, γιατί είσαι αριστερός" ή "Φτου σου Λάκη, γιατί το παίζεις αριστερός" ;
Στις συζητήσεις δεν υπάρχουν επιλήψιμα.Μπορεί να υπάρχουν απλά παρανοήσεις. Η κουβέντα πολύ καλώς έγινε, απλά θα προτιμούσα να μην πατάει πάνω στα εισαγωγικά μου, ως δήθεν αφορμή, γιατί δεν την έδωσα. Άλλα δήλωνα εγώ βάζοντάς τα, άλλα ήθελες να κουβεντιάσεις εσύ.
Εγώ ζητώ συγγνώμη και αν θεωρείς ότι τα εισαγωγικά που έβαλα, έχουν τη δύναμη να σου χαλάσουν το νήμα που ξεκίνησες, τότε μεγάλη η χάρη τους και τα διαγράφω όλα!
Ααα, και τώρα που είπα μεγάλη η χάρη τους, μου ήρθε στο μυαλό ένα άλλο πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα, το να είσαι μητροπολίτης ή ηγούμενος μονής.Δε βάζω εισαγωγικά και ας πάρει η μπάλα Ανθρώπους όπως ο Αναστάσιος της Αλβανίας. ;)
orfeo:
Όπως ο Οδυσσέας, καταλαβαίνω κι εγώ ότι το σχόλιο του ανώνυμου στο troktiko εννοεί πως ο κ. Λαζόπουλος είναι κατ' επίφαση <αριστερός>, δηλ "αριστερός", εφόσον πλουτίζει απ' το επάγγελμά του. Το αν συμφωνούμε με τον αρθρογράφο είναι μια άλλη ιστορία. Κατά τη γνώμη μου πιο μεγάλη σημασία έχει τί κάνει κανείς με τα λεφτά που βγάζει παρά το πόσα βγάζει και φυσικά πιστεύω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να αποτιμά τη δουλειά του όσο πιστεύει ότι αξίζει -αυτό όσο αφορά τη συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου.
Είναι πάντως φανερό, σε μένα τουλάχιστον, ότι ο κ. Κουναλάκης με αφορμή το συγκεκριμένο σχόλιο ήθελε εξαρχής να μιλήσει πάνω στην ουσία της έννοιας αριστερός, όπως την αντιλαμβάνεται -και πράγματι ήταν πολύ ενδιαφέρουσες οι πηγές που παρέθεσε. Πάντως η ερώτηση
--- Παράθεση ---ποιος είναι ο αριστερός, που δεν είναι "αριστερός"
--- Τέλος παράθεσης ---
δεν είναι και πολύ λογική, δε νομίζετε; Δεν μπορεί μια έννοια να ταυτίζεται με το κενό περιεχομένου αντίγραφό της, με κάτι που της μοιάζει εξωτερικά αλλά όχι στην ουσία. Ομοίως δεν μπορεί να υπάρξει η ερώτηση <ποιος είναι ο δεξιός, που δεν είναι "δεξιός">, <ποιος είναι ο μαρξιστής, που δεν είναι "μαρξιστής">κ.ο.κ. Ως προς την ουσία της ερώτησής σας πάντως, έχω προσωπικά παραδείγματα ανθρώπων που δεν είναι διάσημοι αλλά έζησαν σε μεγάλο βαθμό συνεπώς με την ιδεολογία τους. Αν αναρωτιέστε βέβαια, βαθύτερα φιλοσοφικά για το πόσο μπορεί ένας άνθρωπος να είναι συνεπής με οποιαδήποτε ιδεολογία, συμφωνώ ότι είναι αδύνατο στον απόλυτο βαθμό.
Δ. Κουναλάκης:
Τελικά επιβεβαιώνεται ότι καταλαβαίνουμε αυτό που θέλουμε.
Η αλήθεια είναι ότι βάζοντας αυτή την προβοκατόρικη είδηση που βρέθηκε μπροστά μου την ίδια μέρα που ο flone αναρωτιόταν κάτι σχετικά με το γνωστό κίνημα, περίμενα ότι θα υπήρχε συζήτηση για αυτό τον βασανισμένο όρο της "αριστεράς". Η ίδια η δημοσίευση είναι ήδη σχόλιο από μένα, και όπως σωστά το είπες την αποδέχομαι. Βέβαια το αρχικό άρθρο που είναι στο troktiko βάζει εισαγωγικά μόνο στο "Μέγας αριστερός" και όχι στα υπόλοιπα. Υπάρχει όμως μια διττή θεώρηση: Για μένα δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο αρθρογράφος ενοχλείται από το γεγονός ότι ο δηλωμένος ως αριστερός Λάκης χρησιμοποιεί την ιδεολογία και την φτώχεια για να εισπράττει ή εάν ο πόνος τους για τους φτωχούς δεν συνάδει με τα ποσά που ζητάει με βάση την ιδεολογία του. Εγώ προσπάθησα να στηρίξω στην συζήτηση που ακολούθησε ότι το δεύτερο δεν πρέπει να κάνει τον αρθρογράφο να απορεί καθώς η αριστερή ιδεολογία το επιτρέπει. Το δικό σου σχόλιο το παρερμήνευσα, Οδυσσέα, έτσι λιτό και διφορούμενο για αυτά που σκεφτόμουνα, με ένα τρόπο που μάλλον με παγίδευσε να προχωρήσω στο εκ προμελέτης έγκλημα.
Ζητώ συγνώμη που εκμεταλλεύτηκα το σχόλιο σου που τελικά μάλλον λάθος το κατάλαβα αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι τα εισαγωγικά υπήρξαν καταλυτικά και δεν υπάρχει λόγος να τα σβήσεις..... αλλά μην πιστεύεις ότι πάντα δηλώνουν το αντίθετο, μπορεί απλά να δηλώνουν το διαφορετικό από την αρχική έννοια...
iGP:
Η είδηση είναι σαφώς προβοκατόρικη, με την έννοια του provoke. Προκάλεσε δηλαδή, συζητήσεις που πάντα απολαμβάνω, αφού σε θεωρώ πολύ καλό συζητητή, με απόψεις που συνήθως διαφέρουν από τις δικές μου και γι΄αυτό με κινητοποιούν και με βάζουν σε διαδικασία σκέψης. Δε χρειάζεται να ζητήσεις καμία συγγνώμη. Τι να περιμένεις από ένα σχόλιο, που αντί να πει δύο κουβέντες, βάζει απλώς δύο εισαγωγικά και ξεμπερδεύει! :laugh: Πάντως όταν ο δάσκαλος στο δημοτικό, μας τόνιζε το σπουδαίο ρόλο των σημείων στίξης, είχε πολύ δίκιο τελικά.Κι απ΄ότι φέρνω στη μνήμη μου, πρέπει να ήταν και αριστερός.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση