Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

επάγγελμα ο αριστερός....

<< < (2/7) > >>

iGP:
Συμφωνούμε απόλυτα. Η παλαιά είδηση που βρήκες, δε γράφει "αριστερός" αλλά αριστερός. Όμως κάτι θέλει να πει.  Σε παλαιότερη δημοσίευση  ανέφερες επί λέξη : "Μια ακόμη δυστυχώς αλήθεια είναι ότι η Unesco είχε ορίσει το 1978 τον λειτουργικό αναλφαβητισμό σαν την αδυναμία να κατανοήσεις μια κατάσταση, να διακρίνεις τις διασυνδέσεις μεταξύ των λογικών εννοιών και να αξιοποιήσεις την γνώση. 30 χρόνια μετά φαίνεται ότι αυτό δεν περιορίζεται σε απόφοιτους λυκείου αλλά πιάνει και τους αποφοίτους πανεπιστημίου όταν φαίνεται ότι αδυνατούν να κατανοήσουν ένα κείμενο, αδυνατούν να το συνθέσουν όταν είναι αρκετά μεγάλο, είναι τυφλοί μπροστά στο νόημα του και σίγουρα αδυνατούν να το αξιολογήσουν."

Η είδηση τον κατηγορεί για τις οικονομικές του απαιτήσεις, επειδή θεωρεί ο συντάκτης της, ότι δε συνάδουν με κάποιον που δηλώνει αριστερός. Άρα για το συντάκτη της είδησης και για όποιον συμφωνεί μαζί του, ο Λάκης δεν είναι αριστερός. Αυτό φαίνεται από τη χρησιμοποίηση ειρωνίας ( "ο Μέγας Αριστερός (με την 735 BMW)", " Λάκης ο Αριστερούλης"), αμφισβήτησης ( "υπερασπιστής(?) των Απανταχού φτωχών" ) και το συμπέρασμα το λέει ξεκάθαρα : "και το χειρότερο όλων... τον πιστεύεις...". Δηλαδή ο συντάκτης θεωρεί ότι δεν πρέπει να τον πιστεύεις, ότι είναι ψεύτικος. Επειδή αναρωτήθηκες γιατί δεν πρέπει να τον πιστέψεις, την απάντηση τη δίνεις ο ίδιος στον εαυτό σου, μέσα από την είδηση που αναδημοσιεύεις.
 Όταν λοιπόν κάποιος στην ελληνική γραμματεία, θέλει να χρησιμοποιήσει αντιδιαστολή, μεταξύ άλλων, μπορεί να χρησιμοποιήσει εισαγωγικά, που σε αυτή την περίπτωση έχουν την έννοια του δήθεν, του κίβδηλου.Αυτό έκανα απλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ ή διαφωνώ με την άποψη που προσπαθεί να περάσει η είδηση.Αυτό είναι ένα άλλο θέμα, όπως και ένα άλλο θέμα είναι το τι σημαίνει να είσαι αριστερός. Αν μπερδεύτηκες εσύ, που δε φημίζεσαι για συγκεχυμένες θεωρήσεις γύρω από έννοιες, φαντάσου εμείς οι υπόλοιποι.Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσω απόψεις, ορισμούς, φιλοσοφικές θεωρήσεις των φίλων συν-φορουμιτών.

Δ. Κουναλάκης:
Εγώ δεν θα αρνηθώ την σπόντα σου για τον αναλφαβητισμό καθώς υπάρχει συνέχεια και από ότι φαίνεται από τα γραφόμενα σου, ούτε ο Παπαδόπουλος δικαιούται να δηλώνει αριστερός και πολύ δε περισσότερο ο κ. Αλαβάνος....

Δες τι γράφουν Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και σε πολλά άλλα sites.
Ο τίτλος είναι: Αλαβάνος: Ο «αριστερός» Γαργαντούας

Εδώ έχει εισαγωγικά και ερωτώ εγώ χωρίς προκαταλήψεις: μήπως ο συγγραφέας του πρώτου άρθρου στο troktiko δεν ήθελε να το θέσει ειρωνικά και δεν χρειάζεται τα εισαγωγικά; Ποια η διαφορά πχ μεταξύ του αριστερού και του κουμουνιστή;

Μην ξεχνάς, Οδυσσέα, ότι εσύ έγραψες ότι κατά την ψυχολογία αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις με βάση τα πιστεύω και τις εμπειρίες μας...

iGP:
Όπως είδες μέσα στο κείμενό του, ο αναγνώστης που έστειλε το κείμενο στο τρωκτικό, χρησιμοποιεί ωραιότατα εισαγωγικά, γράφοντας : "Μέγας Αριστερός".
Για τα ερωτήματα που θέτεις, δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω. Δεν είναι η ειδικότητά μου τα μαθήματα αριστεροσύνης.
Θα μου επιτρέψεις μόνο μία διόρθωση στην αναφορά στα λεγόμενά μου (αν κατάλαβα σωστά, σε ποια λεγόμενα αναφέρεσαι, γιατί κατά καιρούς έχω γράψει ένα σωρό βλακείες). Δεν έγραψα ότι κατά την ψυχολογία αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις με βάση τα πιστεύω και τις εμπειρίες μας, αλλά ότι κατά την ψυχαναλυτική θεωρία, το ασυνείδητο τμήμα της τοπογραφίας του εαυτού μας, καθορίζει κατά ένα μεγάλο μέρος τις συμπεριφορές και αν θες γενικότερα, τις απόψεις μας. Το ασυνείδητο κομμάτι μας. Φαντάσου τι προεκτάσεις έχει αυτό!
Κατά τα άλλα συμφωνούμε απόλυτα (δεν το λέω ειρωνικά αυτό).

Koterakis:
.

Harper:
Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις....
Ο αριστερός είναι ιδεολογία συνυφασμένη με τρόπο ζωής
Ο "αριστερός" είναι μόδα....μια ιδεολογία που πουλάει,που δε συνάδει με τρόπο ζωής και που υιοθετούν συνήθως ...βολεμένοι...

Προσωπικά πιστεύω πως ο Λάκης είναι "αριστερός"

Θα συμφωνήσω με τον Βέρρο πως επάγγελμα είναι ο "αριστερός" και όχι ο αριστερός αλλά θέλω να πιστεύω πως  αρχική δήλωση στο τροκτικό είχε πρωταρχικό στόχο τον Λαζό και όχι τους αριστερούς.Καλό ήταν πάντως που επισημάνθηκε για να μη ΄μένουν μελανά σημεία...

Τέλος οι έννοιες αριστερός και "αριστερός" μου θυμίζουν τις χριστιανός και "χριστιανός".Οι πρώτοι πεθαίινουν  για το Χριστό οι δεύτεροι σκοτώνουν στο όνομά του...Ή κάτι τέτοιο...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση