Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
επάγγελμα ο αριστερός....
Δ. Κουναλάκης:
αριστερός και κουμουνιστής είναι ταυτόσημα;
Από που προέρχεται η λέξη αριστερός και από που η λέξη κουμουνιστής;
Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα εισαγωγικά δεν έχουν θέση με ότι διαβάζω αυτές τις μέρες....
Koterakis:
.
Koterakis:
;
Δ. Κουναλάκης:
H αίσθηση που έχω από ότι έχω διαβάσει είναι ότι η αριστερά και ο κομουνισμός είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα από πλευράς ιδεολογίας και εφαρμογής.
Η "αριστερά" σαν όρος δημιουργήθηκε στην Γαλλία και καλό θα ήταν να αναζητήσουμε στην πήγη και μια και βαριέμαι να αντιγράφω από την βιβλιοθήκη μου η γαλλική wikipedia δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Μπορείτε να δείτε μια ελληνική μετάφραση μέσω google Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος που βέβαια έχει πολλά μεταφραστικά λάθη αλλά αν δεν ξέρεις γαλλικά η εναλλακτική είναι θα είναι να ακούς τους έλληνες να λένε το μακρύ και το κοντό τους.
Βλέπετε μπορεί να ακούγεται λίγο αιρετικό σε αυτό που ίσως νομίζατε αλλά η αριστερά υποστηρίζει το κοινωνικό συμφέρον μέσα από τις ατομικές ελευθερίες και την ατομική ελευθερία και αυτοδιάθεση. Υποστηρίζει την αναδιανομή, την ισότητα αλλά όχι την ισοδυναμία, την αλλαγή, την διαφορετικότητα, την ανυποταξία αλλά όχι την αναρχία. Υποστηρίζει την αυτοβουλία και την αυτοδιάθεση όσον αφορά το ατομικό εισόδημα και όχι την κοινοκτημοσύνη ή την αποχή από την ιδιοκτησία.
Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά και ο Παπαδόπουλος και ο Λαζόπουλος και ο Αλαβάνος αριστεροί είναι, απλά δεν είναι κομουνιστές.
Το ερώτημα για μένα είναι εάν είναι επάγγελμα ή "επάγγελμα".... και όχι εάν είναι αριστερός ή "αριστερός"
Harper:
Προσωπικά πονοκεφάλιασα....Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα πολιτοκοποιημένος ομολογώ πως η ΄νέα αυτή προσέγγιση της Αριστεράς με ξενίζει....Μάλλον είχα την οπτική γωνία του Κοτεράκη...Πιο απλουστευμένη και ξεκάθαρη....Ο τελευταίος ορισμός της αριστεράς είναι μια πανσπερμία κομμουνισμού,αναρχίας και καπιταλισμού....Δηλ όλα σε ένα και...κανένα σε ένα...Μάλλον για μποέμ ή εκκεντρικός καπιταλιστής μου κάνει.Συγνώμη αν με την άγνοιά μου προκαλώ αλλά κάπου έχασα τη μπάλλα και ξαφνιάστηκα...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση