Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
D-Michalis:
Eπισυνάπτω επιστολή από Βρυξέλλες που εστάλει στον κ. Μ. Μιχαήλ
tabis:
Αγαπητέ Δ.Μιχάλη είμαι νέος ιατρός και σε παρακολουθώ από το 1999 που ήσουν πρόεδρος, όλη η δική μου η γενιά μεγάλωσε με τα οράματα αυτά:
Αρθρα εφημερίδος τα νέα της ένωσης ΓΙ:
κίνητρα αποκέντρωσης Σεπτ. 1999 τεύχος 15 Μποδοσάκης-Συμεωνίδης
Οι γενικοί ιατροί στα Π.Ι 5 χρόνια μετά Ιουλ.2003 τευχ. 61 Δημ. Μιχάλης- Δακωρώνιας
Προβλήματα με τις εφημερίες σε Κ.Υ εξαιτίας των περικοπών σε εφημερίες Μαρτ.2005 τευχ. 81Δημ Μιχάλης
Να πω ότι οι εργατοπατέρες του θέματος δεν μπήκαν στο κόπο να τα διαβάσουν αυτά? Πάντως έτσι φαίνεται.Τελικά ο μόνος που τα διάβαζε και τα πίστευε ήμουν εγώ
Και μην ξεχάσω όποιος μπορεί να δημοσει τα ονόματα των συνδικαλιστών μας για να ξέρω τι θα ψηφίσω την επόμενη φορά.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αντιγράφω από μήνυμα του συναδέλφου κ. Βαρνάβα απόσπασμα που προσπαθεί να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό των υπηρετούντων στο ΕΣΥ από τις νέες προκηρύξεις (το έντονο χρώμα και η υπογράμμιση είναι δική μου) :
«Εαν οι θέσεις αυτές προκηρύσσονταν σε Νοσοκομεία του Κέντρου, χωρίς ταυτόχρονη αναστολή δυνατότητας να καταλαμβάνονται από ήδη υπηρετούντες γιατρούς, θα συνέβαινε μιά άνευ προηγουμένου μετακίνηση από την επαρχία προς το Κέντρο. Τμήματα επαρχιακών Νοσοκομείων που τώρα λειτουργούν οριακά θα κατέρρεαν, χωρίς καμιά δυνατότητα μελλοντικής ανάκαμψης, αφού ούτε στο μέλλον θα δέχονταν κανείς να προσληφθεί σε Τμήμα που έχει τεράστια κενά. Φυσικά για τη διαδικασία των 2000 μετακινήσεων θα δαπανούσε το Υπουργείο ελάχιστα κονδύλια, αφού πρόκειται για ήδη υπηρετούντες και όχι νέους γιατρούς.».
Άρα δύο περιπτώσεις υπάρχουν:
1. Ξέρουμε (ξέρουν; ) μήπως ότι η πλειονότητα των νέων θέσεων θα αφορά νοσοκομεία του κέντρου; Προς τι ο προβληματισμός λοιπόν; Εκτός αν ξέρουμε ήδη ότι οι περισσότερες θέσεις θα αφορούν νοσοκομεία του κέντρου. Άρα αποκλείουμε τους γιατρούς που «βγήκαν» στην επαρχία γιατί δεν έβρισκαν θέση, ως νέοι, στο κέντρο και προσδοκούν (προσδοκούσαν πλέον; ) αποκτώντας προϋπηρεσία και μόρια να βρουν θέση στο κέντρο σε μελλοντικές προκηρύξεις, αφήνουμε τις νέες θέσεις στο κέντρο στους νέους (και ωραίους; ) κι αφήνουμε τα τμήματα της περιφέρειας στην οριακή λειτουργία όπως χαρακτηρίζεται στο κείμενο.
2. Αν οι πλειονότητα των νέων θέσεων δεν αφορά το κέντρο αλλά την επαρχία, που έτσι πρέπει να γίνει καθώς εκεί υπάρχουν κλινικές και Κ.Υ. που λειτουργούν με 1, 2 ή 3 γιατρούς, τι μας εμποδίζει να επιτρέψουμε στους υπηρετούντες να είναι υποψήφιοι. Αφού πάλι στην επαρχία θα πάνε ενώ παράλληλα ευαγγελιζόμαστε την επιτάχυνση των διαδικασιών κάλυψης των κενωθέντων θέσεων;
Κι όπως έχω επισημάνει και ρωτήσει επανειλημμένα, καμιά αναφορά για τους αγροτικούς γιατρούς. Προβλέπεται αύξηση γι’ αυτούς; Ρεπό; Όριο εφημεριών;
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑντιγράφω από μήνυμα του συναδέλφου κ. Βαρνάβα απόσπασμα που προσπαθεί να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό των υπηρετούντων στο ΕΣΥ από τις νέες προκηρύξεις (το έντονο χρώμα και η υπογράμμιση είναι δική μου) :
«Εαν οι θέσεις αυτές προκηρύσσονταν σε Νοσοκομεία του Κέντρου, χωρίς ταυτόχρονη αναστολή δυνατότητας να καταλαμβάνονται από ήδη υπηρετούντες γιατρούς, θα συνέβαινε μιά άνευ προηγουμένου μετακίνηση από την επαρχία προς το Κέντρο. Τμήματα επαρχιακών Νοσοκομείων που τώρα λειτουργούν οριακά θα κατέρρεαν, χωρίς καμιά δυνατότητα μελλοντικής ανάκαμψης, αφού ούτε στο μέλλον θα δέχονταν κανείς να προσληφθεί σε Τμήμα που έχει τεράστια κενά. Φυσικά για τη διαδικασία των 2000 μετακινήσεων θα δαπανούσε το Υπουργείο ελάχιστα κονδύλια, αφού πρόκειται για ήδη υπηρετούντες και όχι νέους γιατρούς.».
--- Τέλος παράθεσης ---
Προφάσεις για αμαρτίες....
Ξέρουν πολύ καλά ότι είναι αντισυνταγματικό να το επιβάλλουν και όλες οι προκηρύξεις θα μπλοκάρουν εάν γίνουν ασφαλιστικά μέτρα. Επίσης, ακόμη και για το γεγονός ότι "όσες προκηρύξεις μέχρι την υπογραφή της "κλαδικής" δεν τελεσφορήσουν εντός τετραμήνου επαναπροκηρύσσονται (σε επιμ Β άραγε ακόμη κι αν είναι επιμ Α ή διευθυντή;)", άραγε οι αγωγές για οικονομική απώλεια προς τους εισηγητές και τα μέλη των ΣΚΕΙΟΠΝΙ δεν θα είναι οικονομικά δελεαστικές (ακόμη περισσότερο με τις νέες αυξήσεις), καθώς δεν "έτρεξαν" τις παλαιές προκηρύξεις να ολοκληρωθούν;;;
Βέβαια όλα τα "μη σύννομα" στηρίζονται στο κλίμα τρόμου ότι όποιος αντιδράσει θα το βρει μπροστά του που εισάγει η νέα κλαδική σύμβαση...
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Από την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Υπεγράφη, μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, η συλλογική σύμβαση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον υπουργό Υγείας «ιστορικής σημασίας», καθώς –όπως είπε- βγάζει το σύστημα υγείας από το τέλμα.
Η σύμβαση θα συμβάλει στην αύξηση των μισθών των γιατρών, αλλά και στη μείωση του συνολικού χρόνου εργασίας τους στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλάζει επίσης ο τρόπος επιλογής των γιατρών και δημιουργούνται νέα συμβούλια αξιολόγησής τους.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ Σ. Τσούκαλος επισήμανε, ότι «η υπογραφή της νέας σύμβασης ανοίγει δρόμους για ένα νέο διαρκώς βελτιούμενο και αναβαθμισμένο σύστημα Υγείας».
Τέλος, αναφερόμενος στις προσλήψεις, που εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας, είπε ότι «δεν μπορεί να γίνουν μέσα σε μια ημέρα, αλλά φιλοδοξούμε μεγάλο μέρος τους να γίνει πράξη στο πρώτο εξάμηνο του 2009».
Πηγή: ΑΠΕ
Σχετική αναφορά του ΑΠΕ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση