Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
Nikos22:
Λυπούμαι πολύ αν προσέβαλλα κάποιους, ειλικρινά δεν είχα αυτό το σκοπό.
Harper:
Ξεκινήσαμε ή όχι ζητώντας 48ωρο?Για να έχουμε πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και να μην είμαστε επικίνδυνοι για τον ασθενή?
Το είπαμε ή όχι?
Το βάλαμε σε αφίσες?
Το είπαμε ή όχι στον κόσμο ότι είμαστε επικίνδυνοι μετά 32 ώρες συνεχούς εργασίας?
Τώρα πήραμε 300 ευρώ,ζεστά -καυτά στο χέρι και το βουλώσαμε
Τι θα πει ο πολίτης-ασθενής που του μιλούσαμε για επισφαλή εξέταση μετά 32ώρες δουλειά, που του λέγαμε πως απεργούσαμε γιατί εργαζόμαστει πολύ και και κουραζόμαστε και είμαστε επικίνδυνοι για την υγεία του....
Ξέρετε τι θα πεί?ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ!!!
Πως πήραμε 300 ευρώ,κάναμε τουμπεκί και μόκο για τις 7-11 εφημερίες και τώρα ούτε γάτα ούτε ζημιά
Αυτοί που σήκωσαν πρωτοι τις σημαίες του αγώνα με έντυσαν στο χακί,μου έδωσαν όπλο,με έριξαν στον αγώνα και αντί να κάνουν τη σημαία μας,το λάβαρο δηλ το 48ωρο πηγή έμπνευσης και δύναμης την έκαναν,λογχη,δόρυ και τη χρησιμοποίσαν για να πιέσουν,απειλήσουν ,"φονεύσουν" τον αντίπαλο.Η σημαία λοιπόν μάτωσε...Και σταμάτησε να εμπνέει και έγινε φονικό όπλο,μέσο πίεσης
Δεν πιστεύω σε ματωμένες σημαίες...Και πλεόν δεν πιστεύω σε "σημαιοφόρους"
Αν μου έλεγαν από την αρχή που αποσκοπούσαμε πραγματικά θα το εκτιμούσα περισσότερο...και δε θα έλεγα τίποτα!
Νιώθω όμως πως με χρησιμοποίσαν και χρησιμοποίσαν το ιερό δικαίωμα για 48ωρο σε ένα βρώμικο αγώνα...και ας πέτυχαν όσα πέτυχαν...Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ!!!Ήταν βρώμικο αυτό που έκαναν...Κέρδισαν αλλά έχασαν τη βάση...ΕΜΑΣ!!!
Είναι λοιπόν μια βρώμικη νικη ,μια Πύρρειος νίκη(ΑΦΟΎ ΈΧΑΣΑΝ ΤΗ ΒΆΣΗ)και δεν πιστεύω σε βρώμικες νίκες...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΙΑ!!!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟΣ22?
D-Michalis:
Χαίρομαι συνάδελφε που αναλύεις τις σκέψεις σου. Οι τοποθετήσεις που το υπονοούνί, προσωπικά με αφίνουν αδιάφορο. Έπαψα να αναζητώ το τι υπονοεί ο κάθε ένας και ψάχνω μόνο το τι τεκμηριώνει, γιατί το «τα δυσκόλως εννοούμενα ευκόλως παραλείπονται» θεωρώ ότι είναι πάντα παρόν.
Περαιτέρω:
1.Είίπες: Δίνω λοιπόν πολύ μεγαλύτερο βάρος στην επετηρίδα παρά στην αέναη εξεταστική διαδικασία μέχρι θανάτου.
Απάντηση: Δικαίωμά σου, αλλά καμία επετηρίδα δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανάδειξη των αξίων. Ποτέ τα δάκτυλα δεν είναι ίδια. Η απόλυτη εξίσωση δεν προάγει ούτε την επιστήμη, αλλά ούτε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στο όνομα της οποίας χρησιμοποιείται πολλάκις.
Αν το υπάρχον σύστημα ανάδειξής τους (σημερινά ΣΚΕΙΟΠΝΙ) δεν το πετυχαίνει και πραγματικά το θέλουμε, τότε ψάχνουμε ένα αξιοκρατικό σύστημα και το εφαρμόζουμε. Τα ανωτέρω παρασάγκας απέχουν απ’ αυτό.
2.Είίπες: Εγκρίνω λοιπόν την ψήφιση της κατάργησης της επαναπροκήρυξης στην πενταετία.
Απάντηση: Και εγώ με και με τα δύο μου χέρια. Αυτό με νομιμοποιεί να αγνοώ την ανάγκη μου για ανθρώπινη εργασία, όπως κάνει η συγκεκριμένη σύμβαση? Ή πρέπει από αυτή να κρατήσω αυτά που –σε τούτη την ώρα- με βολεύουν?
3. Είίπες: ... Περισσότερα χρήματα στο βασικό μισθό λοιπόν, λιγότερους από εμάς θα στείλουν σε αυτήν την επιλογή και όχι μόνο αυτή.
Απάντηση: Οι άγγελοι μετοίκησαν στους ουρανούς και όσοι έμειναν στη γή έχουν αδυναμίες και πάθη. Δεν έκαναν εικονικές εφημερίες από ανάγκη. Όσοι λοιπόν έχουν τρόπο και πρόθεση για εικονικές εφημερίες, το ίδιο θα κάνουν και με τους νέους μισθούς.
4. Είίπες: ...Το ρεπό μετά από εφημερία ...
Απάντηση: (από Κουναλάκη): Δεν ξέρω αγαπητέ Νίκο εάν κάνεις "μάχιμες" εφημερίες αλλά το ρεπό το χρειάζεσαι το επόμενο πρωι μετά την εφημερία γιατί μπορεί να μην βλέπεις μπροστά σου από την κούραση, αν στο δώσουν μετά από 2-3 ημέρες μάλλον άδεια μου μοιάζει.
Μιχάλης: Ακριβώς εκεί είναι το θέμα αγαπητέ. Αν το ρεπό δεν σημαίνει STOP την εργασία σου αφού συμπλήρωσες 16 ώρες συνεχούς εργασίας (24 για τα δικά μας δεδομένα), τότε δεν είναι ρεπό. Είναι άδεια (λέει ο κ. Κουναλάκης). Είναι «χάρισμα» λέω εγώ.
5. Είίπες: ... Δηλαδή με το ισχύον σύστημα μπορούσε κάποιος φτωχός να γινει ποτέ Διευθυντής? ; Τι να πρωτοκάνει δημόσιες σχέσεις για τους γνωστούς αγνώστους κριτές του την ώρα των κρίσεων, συγκομιδή πιστοποιητικών και εργασιών, συνέδρια, οικογένεια, μεταπτυχιακά
Απάντηση: (Κουναλάκης): … δεν υπάρχει κανένα κίνητρο να γίνεις καλύτερος ιατρός. Γιατί να γίνεις;
Απάντηση: Τι εννοείς φτωχός? Αν εννοείς οικονομικά, προσωπικά δουλεύοντας σπούδασα, αλλά έγινα δ/ντης. Αν εννοείς χωρίς προσόντα, δεν κατάλαβα !!! Εσύ το φτωχό τον θέλεις για δ/ντη? (οργανικά πάντα εννοώ, γιατί μισθολογικά δεν έχω πρόβλημα. Όλοι με τα έτη έπρεπε να εξελίσσονται (αφού δεν έχουμε μισθοδοσία με βάση δείκτες, αλλά ενιαία κατά βαθμό).
6. Είίπες: Μήπως είναι λίγο αλαζονικό να κατηγορούμε τόσο έντονα κάποιους που μας ωφέλησαν αλλά όχι ακριβώς όπως θέλαμε;
Απάντηση: Αλαζονικότατο θα ήταν αν ήταν έτσι. Όμως εδώ ΕΝΑ ήταν το ζητούμενο –το ανθρώπινο ωράριο- και όλα τα άλλα ακολουθούσαν. Δεν ήταν μάλιστα ζητούμενο από εμένα μόνο ή από τους διαμαρτυρόμενους σήμερα, αλλά και από τους ίδιους τους πρωτοστάτες. Αυτό το ζητούμενο εγκαταλείφθηκε. Δεν ωφέλησαν λοιπόν όχι έτσι που θα ήθελα εγώ αλλά έτσι που εξήγγειλαν και έτσι που τους εξουσιοδότησαν οι Γ.Σ. Γιατί μη μου πείς ότι οι Γ.Σ. τους είπαν «πάτε, παίξτε το για το 48ωρο, αλλά πάρτε ότι μπορείτε, έστω και με αποστροφή του 48ωρου» !!!
Γιατί φίλε το κύριο σημείο διαφωνίας μας είναι ακριβώς αυτό: Ότι εγκαταλείφθηκε το 48ωρο και μάλιστα το τραίνο το χάνουμε οριστικά γιατί πιά ούτε η Ε.Ε. θα μας κάνει πλάτη σε αυτό, όπως φαίνεται από την καταχώρηση του κ. Κουναλάκη παραπάνω.
Κλείνοντας να σου θυμίσω ότι πρίν γίνει «ομοφωνών» ο κ. Βαρνάβας είπε για τον έτερο ομοφωνούντα κ. Τσούκαλο, πολύ βαρύτερες των ημετέρων φράσεις.
Όσο για μένα προσωπικά, ποτέ βεβαίως δεν μου άρεσε η αρνητική κριτική, αλλά όταν υπήρχε, παρακαλούσα αυτούς που μου την έκαναν να μου εξηγήσουν τη θέση τους. Όσοι την έκαναν στο φώς συνήθως με βοηθούσαν να πάρω θετικότερες θέσεις ή βοηθιόντουσαν να δούν αυτό που έβλεπα εγώ και να ανασκευάσουν. Αυτούς που με έκριναν στα μουλωχτά πίσω από την πλάτη μου φοβόμουν και αυτοί είναι πάντα –και τώρα- παρόντες.
Nikos22:
--- Παράθεση --- Ή πρέπει από αυτή να κρατήσω αυτά που –σε τούτη την ώρα- με βολεύουν?
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να κατατεθεί πρόταση νόμου που να βολεύει όλους (τους Ιατρούς, όλους τους ασθενείς όλες τις κοινωνικές ομάδες κλπ) σε όλα τα σημεία της. Εξ ορισμού σε κάποια σημεία της θα μας βολεύει και σε κάποια ίσως θα μας στενοχωρεί τι να κάνουμε;
--- Παράθεση --- καμία επετηρίδα δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανάδειξη των αξίων
--- Τέλος παράθεσης ---
Δυστυχώς πιστεύω ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να οδηγήσει μία στιγμή κρίσης από ένα συμβούλιο που εξετάζει χαρτιά ότι συμβούλιο και αν είναι.
--- Παράθεση ---Είναι «χάρισμα» λέω εγώ
--- Τέλος παράθεσης ---
"Και πάρα πολύ ευχαριστώ" θα πώ εγώ και ίσως και μερικοί άλλοι συνάδελφοι φαντάζομαι. Και να είστε σίγουρος ότι θα είμαι πολύ πιο ξεκούραστος από ότι ήμουν στη ζωή μου και στη δουλειά μου αν μετά από κάθε εφημερία έχω δυνατότητα να σταματήσω την δουλειά και ταυτόχρονα να επιλέξω να συνεχίσω αν αντέχω και να ξεκουραστώ καλύτερα μια άλλη μέρα. Εσείς θέλετε να υποθέσουμε ότι κανείς δεν αντέχει να το κάνει αυτό δηλαδή; Και μέχρι σήμερα τόσα εκατομμύρια εφημερευόντων ανά την ιστορία του ΕΣΥ πώς το έκαναν χωρίς καθόλου δικαίωμα για ρεπό μάλιστα;
--- Παράθεση ---Αν εννοείς οικονομικά, προσωπικά δουλεύοντας σπούδασα
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω δεν είστε ο μόνος αλλά σήμερα δεν θα μπορούσε άλλος πιστέψτε με. Φυσικά και εννοώ οικονομικά φτωχός. Που δεν έχει να πληρώσει ταξίδια για συνέδρια μπέιμπι σίτερ για παιδιά, οικιακή βοηθό για το σπίτι και χιλιάδες άλλα που ΠΡΟΎΠΟΤΊΘΕΝΤΑΙ για μόρφωση δια βίου μέχρις βαθμού Διευθυντού με το ισχύον σύστημα, θέλουμε δε θέλουμε.
--- Παράθεση ---Γιατί μη μου πείς ότι οι Γ.Σ. τους είπαν «πάτε, παίξτε το για το 48ωρο, αλλά πάρτε ότι μπορείτε, έστω και με αποστροφή του 48ωρου» !!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι ακριβώς έτσι ίσως δεν το είπαν αλλά πάτε, παίξτε το για το 48ωρο, και πάρτε ότι μπορείτε» !!!" νομίζω ότι κάποιοι είπαν.
--- Παράθεση ---Γιατί φίλε το κύριο σημείο διαφωνίας μας είναι ακριβώς αυτό: Ότι εγκαταλείφθηκε το 48ωρο και μάλιστα το τραίνο το χάνουμε οριστικά γιατί πιά ούτε η Ε.Ε. θα μας κάνει πλάτη σε αυτό, όπως φαίνεται από την καταχώρηση του κ. Κουναλάκη παραπάνω
--- Τέλος παράθεσης ---
Πρώτον το 48ωρο σε μεγάλο μέρος καλύφθηκε με δεσμεύσεις μείωση ωραρίου, και ρεπό. Δεύτερον αν χάσουμε για πάντα το 48ωρο, πάντα κάτι στραβό γύρω μας ίσως γίνει ανυπόφορο και μας οδηγήσει πάλι σε κινητοποιήσεις που ξέρεις.
--- Παράθεση ---Δεν έκαναν εικονικές εφημερίες από ανάγκη
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν μίλησα ποτέ για εικονικές εφημερίες. Μίλησα για ενεργείς εφημερίες που άλλος πληρώνεται και άλλος εκτελεί για να τον πληρώσει ο νόμιμα αμοιφθείς που δεν συμπλήρωσε πλαφόν όπως ο εκτελών. Κατά κόρον χρησιμοποιούμενη τακτική για να εξυπηρετήσει ανθρώπους που δεν ήθελαν πολλές και ταυτόχρονα άλλους που ήθελαν περισσότερες και από πλαφόν. Παρεπιπτόντως η κατάργηση του πλαφόν ξέχασα πρίν να αναφέρω, εκτός που μας πονάει όλους αφού έκανε τους Διευθυντές πλουσιότερους, καταργεί και αυτήν την πρακτική αφού κάποιος που θέλει να εκτελέσει 13 ή 14 γιατί χρειάζεται τα χρήματα και είναι και σωματικά ταύρος, πλέον νόμιμα μπορεί να τις πληρωθεί.
Μπορεί φυσικά στα μέρη σας και του Κου Κουναλάκη κάτι τέτοιο να μη συνέβη ποτέ και άρα δεν καταλάβατε τι εννοούσα. Όπως φυσικά μπορεί να συνέβει αυτό που λέτε ότι δεν έχω ιδέα τι είναι μάχιμη εφημερία. Μπορεί άλλωστε να μην είμαι Γενικός, ούτε καν Ιατρός. Ή μπορεί να είμαι βαλτός του Τσούκαλου και να κάνω την μητέρα της προπαγάνδας.
Αυτό που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί, είναι να συνεχίσω να δέχομαι τόσο άδικη επίθεση (κατά τη γνώμη μου φυσικά) οπότε και αυτή είναι η τελευταία τουλάχιστον στο θέμα αυτό καταχώρησή μου.
Ευχαριστώ για την συζήτηση κύριοι
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜπορεί φυσικά στα μέρη σας και του Κου Κουναλάκη κάτι τέτοιο να μη συνέβη ποτέ και άρα δεν καταλάβατε τι εννοούσα. Όπως φυσικά μπορεί να συνέβει αυτό που λέτε ότι δεν έχω ιδέα τι είναι μάχιμη εφημερία. Μπορεί άλλωστε να μην είμαι Γενικός, ούτε καν Ιατρός. Ή μπορεί να είμαι βαλτός του Τσούκαλου και να κάνω την μητέρα της προπαγάνδας.
Αυτό που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί, είναι να συνεχίσω να δέχομαι τόσο άδικη επίθεση (κατά τη γνώμη μου φυσικά) οπότε και αυτή είναι η τελευταία τουλάχιστον στο θέμα αυτό καταχώρησή μου.
Ευχαριστώ για την συζήτηση κύριοι
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό το forum είναι χώρος που γράφουν περισσότεροι του ενός ανθρώπου. Έχει το πλεονέκτημα ότι σου επιτρέπει να σκεφτείς πριν απαντήσεις και μπορείς να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερους του ενός ανθρώπους που μπορεί να διαφωνούν μαζί σου. Κάποιοι επιλέγουν να είναι επώνυμοι και κάποιοι ανώνυμοι. Άλλωστε όταν κρίνεις τον εργοδότη σου ή τους προϊσταμένους σου συχνά είναι επικίνδυνο στις μέρες μας.
Προσωπικά, δεν βλέπω να επιτέθηκα σε εσάς και χάρηκα αυτή την διαφορετική γνώμη. Όμως διαβάζοντας τις απαντήσεις σας και ιδιαίτερα μετά την παρότρυνση του κ.Μιχαλη να παρουσιάσετε και τα επιχειρήματα σας για τις απόψεις, δεν νιώθω ότι πήρα κάποια απάντηση σε αυτά που σας έγραψα.
Ακόμη και στο ρεπό αναφέρετε "αν μετά από κάθε εφημερία έχω δυνατότητα να σταματήσω την δουλειά και ταυτόχρονα να επιλέξω να συνεχίσω αν αντέχω και να ξεκουραστώ καλύτερα μια άλλη μέρα." Φαντάζεστε ότι το πότε θα πάρει κάποιος το ρεπό, αν θα είναι μετά την εφημερία ή άλλη μέρα θα είναι επιλογή του εργαζόμενου. Όμως ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένο στην συλλογική σύμβαση δεν ξεκαθαρίζει ότι είναι επιλογή του εργαζόμενου, και όταν δεν ξεκαθαρίζεται, είναι επιλογή του εργοδότη.
Η κατακραυγή που στρέφεται και εναντίον σας είναι γιατί η προσπάθεια ξεκίνησε με την λογική αυτός που δεν θέλει να υπερβαίνει το 48ωρο δεν πρέπει να βιάζεται από το Νοσοκομείο, όποιος ήθελε να δουλέψει παραπάνω ποτέ δεν είχε πρόβλημα και η ευρωπαϊκή οδηγία του σέβεται αυτό το δικαίωμα. Όμως το να επιβάλλεται όσο εργασία χρειάζεται ο εργοδότης αυτό πως το ονομάζετε;
Θα σκεφτεί κανείς: Αφού αυτοί που θέλουν να εργαστούν παραπάνω δεν εμποδίζονται, η εφημερία είναι καλά πληρωμένη με τις νέες αυξήσεις για μια δύσκολη οικονομική περίοδο, τόσοι συνάδελφοι χρειάζονται χρήματα όπως λέτε που φτάνουν να γραφτούν εφημερίες με άλλο όνομα, γιατί τότε δεν μπαίνει κάποιο όριο στον εβδομαδιαίο χρόνο που μπορεί να σε υποχρεώσει το νοσοκομείο να κάνεις, έστω και κλιμακωτά στη σύμβαση; Θα μου πείτε ότι προλέγω, όπως είπε κι ο κ. Δήμου, αλλά αν εάν σκεπτόμενος πονηρά κάποιος που δεν το έβαλε στη συλλογική σύμβαση, τι πιστεύετε ότι είχε στο μυαλό του; Μήπως σκεφτόταν ότι αυτοί που δεν κάνουν πλασματικές, θα ζητάγαν 48ωρο και θα έπρεπε οι plasma να ξαφνικά να εφημερεύσουν κανονικά; Μήπως σκεφτόταν ότι κάποια νοσοκομεία με κατάλληλο βύσμα θα είχαν περισσότερες ανάγκες σε προσλήψεις; Γιατί να μην συνδεθούν οι προσλήψεις με τις ανάγκες σε άτομα ώστε να βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών όταν καποιοι μπορεί να ζητούσαν 48ωρο;
Δείτε ξανά το τελευταίο μου μήνυμα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος:
Προσωπικά, δεν είδα επιχειρήματα σας στο λόγο μου.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση