Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (138/295) > >>

flone:
Αξιοπρέπεια και νοημοσύνη

Eπιστολή των γιατρών της Γενικής Συνέλευσης του Νοσοκομείου και Κ.Υ. Σητείας προς την ΟΕΝΓΕ.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επιτέλους, να κοιτάξουμε μπροστά!

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Ούτε μέχρι της 8 Φεβρουαρίου 2009 υπάρχει για συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο υγείας που θα περιελάμβανε και τις 5500 προσλήψεις νοσηλευτών και τη συλλογική συμφωνία των νοσοκομειακών γιατρών.

Διαβάστε εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το εBδομαδιαίο δελτίο συνεδριάσεων των επιτροπών.

Τώρα καταλάβαμε ποιο τέλος της εβδομάδος εννοούσε ο Αβραμόπουλος. Αυτής των... Παθών!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Βρε τον μασκαρά!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Να μην ξεχάσουν οι τοπικές ενώσεις να στείλουν στην ΟΕΝΓΕ το συντομότερο δυνατό τις ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, ούτως ώστε μετά τις άμεσες προσλήψεις που θα γίνουν, από 1 Ιουλίου κανείς γιατρός να μην εξαναγκάζεται σε πάνω από 7 ενεργές ή 11 παντός τύπου!

Δημήτρης Μακρέας:
Η μπλόφα για δεύτερη φορά στο τραπέζι!
Εκεί που είμασταν έτοιμοι να σηκώσουμε τα όποια φράγκα από το τραπέζι ,ο μέγας παπατζής , ο πωλητής του τίποτα ,κάνει ρελάνς.
"Αγαπητοί μου ξέρω ότι μπλοφάρετε,αλλά τα δικά μου χαρτιά είναι ακόμα χειρότερα.Μισό λεπτό (3 μήνες) να πάω για κατούρημα".
Εν τω μεταξύ παρακάλεσε τον αρχιγκρουπιέρη να βάλει άλλο παίχτη στη θέση του,μάταια όμως.
"Συγνώμη αγαπητοί μου αλλά όπως πολύ καλά ξέρετε σε αυτή την ηλικία αρχίζουν τα προβλήματα με τον προστάτη. Μήπως να αφήσουμε την παρτίδα να μου δώσετε καμμία συμβουλή,να μου συστήσετε και κανέναν καλό γιατρό?"
'Ενεκα του όρκου του Ιπποκράτη οι συμπαίκτες τσίμπησαν.Έτσι κι αλλιώς τον είχαν στο χέρι ,σου λένε ,"γιατί να μην κάνουμε τα καλά παιδιά μπας και πάρουμε και κάτι ακόμα"
Δίνεται λοιπόν το σύνθημα."Μόρτες ο παραλής τα έχει παίξει,κάνουμε διάλλειμα για κούρα,μη μας πάθει τίποτα και μας φέρουν κανένα ζόρικο."
Άλλο που δε θέλαν και οι υπόλοιποι που είχαν κουραστεί κάθε μέρα στο δρόμο και στα ράτζα εκστρατείας, δίπλωσαν τα λάβαρα της επανάστασης ανακουφισμένοι και τράβηξαν για επρεσάκι και ράτζο εφημερίας.
Ο μάγκας όμως ,σαν παλιός ΕΚΚΕτζής ,διπλωμάτης,δήμαρχος,αρχηγός και αυτοπροτεινόμενος αρχιγκρουπιέρης , γνώριζε καλύτερα πως τα κουνάνε τα κόζια και πως τραβάνε τους άσσους από το μανίκι !Ειδικά αν ο γκρουπιέρης(Χατζητραγκαπρετεντέρης στην αργκό) είναι στημένος και οι αντίπαλοι εύκολα μαρτυράνε τα χαρτιά τους.
Κι έτσι η παρτίδα κατάντησε σαν την πρέφα των θανατοποινιτών ,που ως γνωστόν συνεχίζεται στην αιωνιότητα.
Σάστισαν λοιπόν οι νικητές, κατέβηκαν από τι καλάμι της μεγαλειώδους νίκης ,ξαναπιάνουν τα λιμά στο χέρι και σαλπίζουν επιστροφή στα μπλόκα(συγνώμη στη μπλόφα ήθελα να πω)!
"Προγράμματα 10ημέρου,48-56", αναφώνησαν σύσσωμοι οι χειροκροτητές και ετοίμασαν μια Κιβωτό για να αποθέσουν την κλαδική ,έτοιμοι να την υπερασπιστούν με την τελευταία ρανίδα του αίματος των ασθενών τους.
Ζήτησε ,το λοιπόν ,την Κιβωτό ο παπατζής για να την καταθέσει στο Ναό μέχρι  το τέλος της εβδομάδας.Έλα όμως που ο χρόνος είναι σχετικός και μάλλον η ημέρες είναι σαν τις ημέρες της Δημιουργίας! Κανείς δεν ξέρει πόσο διαρκούν!
Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!!
'Οσο για την κατάληξη της παρτίδας ,κανείς δεν ξέρει.Πολύ φοβάμαι όμως θαγίνει κάτι αντίστοιχο με το μύθο με το βοσκόπουλο και τον το λύκο.Στο τέλος από τη συνεχή επίκληση της μπλόφας ο λύκος θα μας καταπιεί αμάσητους!!!!!

Γ.Κτιστάκης:
Αντιγράφω από το σημερινό ενημερωτικό του Κου Βαρνάβα:

«Κανείς, μα κανείς από τους δύο, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από 20.000 νοσοκομειακούς γιατρούς, τους οποίους εμπαίζουν ασύστολα, με τον πιό χυδαίο τρόπο;»

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ

« Ηδη όλα τα νοσοκομεία της χώρας έχουν πλέον προγράμματα εφημεριών που εξαντλούνται το αργότερο στις 10 Φεβρουαρίου. Μετά την ημερομηνία αυτή κανείς γιατρός δεν πρόκειται να δεχτεί να εφημερεύει όταν, εκτός του χυδαίου εμπαιγμού, ξέρει ότι οι εφημερίες αυτές είναι νομικά και οικονομικά μετέωρες.
Ήδη απευθύνεται επιστολή με αποδέκτη τον Επίτροπο της Ευρ. Ενωσης κ. Σπίντλα, τον οποίο ενημερώνουμε ότι εκτός των 20.000 γιατρών της Ελλάδας αντικείμενο χλεύης έχει γίνει και ο ίδιος, αφού ο υπουργός Υγείας τον ενημέρωσε ήδη από τον Δεκέμβριο ότι η υπόθεση με την εφαρμογή του 48ωρου έληξε!
 Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου που συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ συνάδελφοι της ΕΙΝΑΠ διοργανώνουν στις 11.30πμ συλλαλητήριο μπροστά στο Υπουργείο, ως πρόγευση όσων θα επακολουθήσουν μετά τις 10 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα.
 Αύριο Δευτέρα θα συναντηθεί το συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων της Αθήνας.»

Αυτά τα έχουμε ξαναπεί δεν ξέρω και εγώ πόσες φορές. Μου θυμίζουν το ανέκδοτο με τον ψεύτη βοσκό και τους ληστές.
Ξανά ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ που συνεχίζουμε και εμπαίζουμε τους εαυτούς μας διότι οι εφημερίες έπρεπε να είχαν σταματήσει από τον Ιανουάριο.
Τελικά κατάλαβα ότι αυτή η περιβόητη καταληκτική ημερομηνία είναι στις 32 του άλλου του μηνός (όπως λέει και το τραγούδι). 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση