Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
9 Μαΐου 2025, 20:15:20

Αποστολέας Θέμα: Δεν αναλαμβάνω ασθενείς που έρχονται και μου λένε ότι έχουν ιδιωτική ασφάλεια.  (Αναγνώστηκε 235 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Χθες στις 00:10:58
Αναγνώστηκε 235 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ως ιδιώτης Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός, ΔΕΝ αναλαμβάνω ασθενείς που έρχονται και μου λένε ότι έχουν ιδιωτική ασφάλεια.

Ο λόγος είναι ότι πάντα, μου ζητούν να γράψω ψεύτικες διαγνώσεις για να δικαιολογήσουν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις.

Και αυτό εμένα μου φέρνει δυσφορία.

Στην πραγματικότητα θα τους έβγαινε φθηνότερα αν δεν κάναν καμιά ιδιωτική ασφάλεια και ερχόταν κατευθείαν σε εμένα. Είμαι εκπαιδευμένος να κάνω αποτελεσματική δουλειά σε λογικές τιμές, αρκεί να με εμπιστευτούν.
« Τελευταία τροποποίηση: Χθες στις 08:05:42 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Χθες στις 09:53:07
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Ελπίζω το βήμα αυτό είναι να αναλύουμε με καλή διάθεση τους προβληματισμούς μας. Να καταλάβουμε πρώτα τι σημαίνει ιδιωτική.Το συντριπτικό ποσοστό την έχει για νοσηλεία μόνο. Εξετάσεις έχουν οι ανασφάλιστοι , κάποια επικουρικά προγράμματα τραπεζών και κάποιοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικούς ομίλους τύπου super market. Δεν κατάλαβα που μας παρακάμπτουν, αφού σε εμάς έρχονται εξαρχής για τις εξετάσεις και την μετέπειτα αξιολόγηση. Το να γράψω έναν γενικό όρο τύπου προλιποθυμικό επεισόδιο γιατί έτσι λειτουργούν αυτά τα προγράμματα δεν το βρίσκω τόσο τραγικό. Δηλαδή να μην εξυπηρετήσω ειδικά τον ανασφάλιστο για να κάνει ένα check up; Εκτός αν εννοείται κάτι διαφορετικό.

Χθες στις 10:49:35
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

schumifer

Σωστός ο διαχωρισμός και φαίνεται ότι έχετε μάλλον δουλέψει αρκετά με ιδιωτικές ασφάλειες. Όντως κάποιες έχουν νοσηλευτικά, αλλά ακόμη και σε κάποια από αυτά υπάρχουν απολογιστικές αποζημιώσεις σε κάποιο ποσοστό και με ενδεχομένως κάποια απαλλαγή. Οι ασφαλιστές που είτε είναι πραγματικά κοντά στον ασφαλισμένο ή που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως θέλγητρο για επιπλέον ασφαλίσεις, συμβουλεύουν τους πελάτες τους σε τέτοια.

Υποψιάζομαι ότι ο Αργύρης έχει πέσει σε περιπτώσεις όπου ασθενείς που μπορούν να πάρουν κάτι από την ιδιωτική τους ασφάλεια, απαιτούν να γράφει ψευδείς δηλώσεις.
Το να γράψεις προλιποθυμικό όταν ήταν, είναι σαφώς απαιτούμενο. Αλλά δεν είναι γενικός όρος, όχι για εμάς, αν και μπορώ να καταλάβω πώς με τα χρόνια, τα όρια θολώνουν. Ούτε 1.5 χρόνο δε δουλεύω εδώ και έχω αρχίσει να παραιτούμαι κάποιων προσπαθειών. Το προλιποθυμικό για εμάς έχει ορισμό, διερεύνηση, διαφοροδιάγνωση, παράγοντες κινδύνου (red flags) κλπ.
Η συντήρηση ενός κλίματος δυσπιστίας προς τον κλάδο μας, όπως και η εκπαίδευση των ασθενών στο ότι μπορούμε να αλλάζουμε ορισμούς και να μετακινούμε τα δοκάρια κατά το δοκούν/συμφέρον δεν βλέπω πώς θα οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα, σε βάθος χρόνου.
Το ''έτσι λειτουργούν τα πράγματα'', είναι περισσότερο sales pitch και όχι ίδιον της επιστήμης μας. Μολονότι, και πάλι, κατανοώ σιγά σιγά πώς το σύστημα της κυρίως ιδιωτικής ιατρικής επηρεάζει.

Επίσης, επειδή το βλέπω συχνά πλέον, ανασφάλιστος με ιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει και πρωτοβάθμιες παροχές (= ακριβό συμβόλαιο), σημαίνει λογικά πολύ μαύρο χρήμα; Ή πώς αλλίως εξηγείται;Νόμιζα ότι είναι υποχρεωτική η ασφαλιστική κάλυψη σε εργαζόμενους. Ποιος θα μειώσει τα κόστη του με λίγα δεκάευρα το μήνα και να πληρώνει μερικά χιλιάρικα το χρόνο;

Χθες στις 11:30:43
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Όλα πολύ σωστά αυτά που λέτε. Όμως εμείς οι γενικοί-παθολόγοι όχι  δεν δουλεύουμε με ιδιωτικές εκτός απ΄το check up, γι΄αυτό μου έκανε εντύπωση η τοποθέτηση του Αργύρη.Το πρόβλημα είναι στις ειδικότητες με επεμβατικά τύπου δερματολόγοι, πλαστικοί,κτλ  που πάνε για laser αποτρίχωση ή botox και ζητούν ψεύτικες διαγνώσεις για να πάρουν χρήματα πίσω.Δεν έχουμε  εμείς κάτι τρομερό  να γράψουμε και δεν έχω καταλάβει γιατί εξ ορισμού είναι πρόβλημα απλά να μας επισκεφτούν   

Χθες στις 11:44:27
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Επιπλέον κάποιοι για μια πραγματική επίσκεψη για λοίμωξη αναπνευστικού π.χ , με κανονικό βιβλιάριο σε ισχύ, μαζί με την απόδειξη μπορεί να ζητούν και χειρόγραφη γνωμάτευση για την Πραγματική επαναλαμβάνω εξέταση που κάναμε γιατί παίρνουν κάποια χρήματα πίσω.Που είναι το πρόβλημα;

Χθες στις 13:53:17
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

schumifer

Σε αυτό το τελευταίο, όχι απλά κανένα πρόβλημα αλλά υποχρέωσή μας να του προσφέρουμε του ασθενούς και τη βεβαίωση που χρειάζεται. Το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής μου είχε να κάνει με τις γνωματεύσεις καταστάσεων και διαγνώσεων που ενδεχομένως να μην υφίστανται, για οιοδήποτε λόγο.
Βέβαια, αυτό συμβαίνει κατά κόρον και μεταξύ ιδιωτικών υπηρεσιών! Ιδιωτικά νοσοκομεία φουσκώνουν τα νοσήλεια, προσφέρουν θεραπείες λαμβάνοντας υπόψη και τη μελλοντική διαιτησία με την ασφαλιστική, καλύπτοντας όσο μπορούν τα προσδοκώμενα κέρδη. Και ασφαλιστικές σαφώς και το γνωρίζουν.

Προφανώς του πηγαίνουν ασθενείς που έχουν ιδιωτική ασφάλιση, και λογικά τον έχουν κάποτε πιέσει να γράψει παπάντζες.

Χθες στις 19:20:58
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ως ιδιώτης Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός, ΔΕΝ αναλαμβάνω ασθενείς που έρχονται και μου λένε ότι έχουν ιδιωτική ασφάλεια.

Ο λόγος είναι ότι πάντα, μου ζητούν να γράψω ψεύτικες διαγνώσεις για να δικαιολογήσουν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις.

Και αυτό εμένα μου φέρνει δυσφορία.

Στην πραγματικότητα θα τους έβγαινε φθηνότερα αν δεν κάναν καμιά ιδιωτική ασφάλεια και ερχόταν κατευθείαν σε εμένα. Είμαι εκπαιδευμένος να κάνω αποτελεσματική δουλειά σε λογικές τιμές, αρκεί να με εμπιστευτούν.

Αργύρη στα δεκαπέντε χρόνια που έκανα - παλιότερα, βέβαια - ιατρείο, έχω αρκετά διαφορετική εικόνα.
Υπάρχουν πράγματι και οι "ασθενείς" που περιγράφεις, αλλά, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη δική μου εμπειρία, ήταν σπανιότητα.
Αντίθετα, είχα την ευκαιρία να δεχθώ πολλούς νέους ασθενείς, και μέσω αυτών - με τη σύστασή τους - και συγγενείς και φίλους τους.
Επίσης, ποτέ δε δυσκολεύτηκα να χρεώσω μία ασφαλιστική το ποσό που αντιστοιχούσε στη δουλειά μου, ενώ όταν επρόκειτο για ένα μεροκαματιάρη, ήταν πιο δύσκολο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά: ιδιωτική ασφάλεια 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
3731 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιανουαρίου 2015, 12:13:10
από Denominator
0 Απαντήσεις
11302 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2018, 07:56:16
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις