Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Ιουλίου 2025, 13:55:18

Αποστολέας Θέμα: Αναλώσιμα αντλίας ινσουλίνης  (Αναγνώστηκε 248 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Ιουλίου 2025, 17:02:51
Αναγνώστηκε 248 φορές
Αποσυνδεδεμένος

billymos

Καλησπέρα σε όλους.... Μέσα σε αυτό το καύσωνα, προέκυψε και ένα νέο θέμα στο ιατρείο για να κάνει την ημέρα ακόμα πιο δύσκολη.

Ασθενής ήρθε στο ιατρείο για να συνταγογραφήσουμε αναλώσιμα ανλίας ινσουλίνης. Είδα τί και πώς το είχε γράψει ο προηγούμενος συνάδελφος (παθολόγος) προ 6μήνου περίπου και προσπάθησα να κάνω το ίδιο. Και το πρόβλημα ξεκινά αμέσως, μιας και εκείνος έχει στην κατηγορία παροχής την επιλογή για αναλώσιμα αντλίας, αλλά εγώ, όχι. Μόνο τα κλασσικά. Μπήκα από τα αναλώσιμα με ετήσιο πλαφόν, αλλά εκεί δεν έχει αναλώσιμα παρά μόνο τις αντλίες..

Γνωρίζετε γιατί προκύπτει αυτή η αδυναμία; Εχω την εντύπωση ότι παλαιότερα έιχα κάνει αντιγραφή-συνταγογράφηση αναλώσιμων αντλίας (προ κορονοιού, νομίζω). Αλλαξε κάτι;

Καλό καλοκαίρι.

22 Ιουλίου 2025, 20:56:25
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπέρα σε όλους.... Μέσα σε αυτό το καύσωνα, προέκυψε και ένα νέο θέμα στο ιατρείο για να κάνει την ημέρα ακόμα πιο δύσκολη.

Ασθενής ήρθε στο ιατρείο για να συνταγογραφήσουμε αναλώσιμα ανλίας ινσουλίνης. Είδα τί και πώς το είχε γράψει ο προηγούμενος συνάδελφος (παθολόγος) προ 6μήνου περίπου και προσπάθησα να κάνω το ίδιο. Και το πρόβλημα ξεκινά αμέσως, μιας και εκείνος έχει στην κατηγορία παροχής την επιλογή για αναλώσιμα αντλίας, αλλά εγώ, όχι. Μόνο τα κλασσικά. Μπήκα από τα αναλώσιμα με ετήσιο πλαφόν, αλλά εκεί δεν έχει αναλώσιμα παρά μόνο τις αντλίες..

Γνωρίζετε γιατί προκύπτει αυτή η αδυναμία; Εχω την εντύπωση ότι παλαιότερα έιχα κάνει αντιγραφή-συνταγογράφηση αναλώσιμων αντλίας (προ κορονοιού, νομίζω). Αλλαξε κάτι;

Καλό καλοκαίρι.

Γειά σου billymos !
Παλαιότερα, τουλάχιστον, αναλώσιμα αντλίας ινσουλίνης μπορούσαν να συνταγογραφούν μόνο Ενδοκρινολόγοι, Παθολόγοι και Παιδίατροι.
Δεν άκουσα να έχει αλλάξει κάτι σε αυτό το κομμάτι.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
13301 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2011, 13:27:00
από Argirios Argiriou
14 Απαντήσεις
23652 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Νοεμβρίου 2014, 21:04:36
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις