ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Τί ποσοστό κέρδους έχουν οι φαρμακοποιοί στα συνταγογραφούμενα φάρμακα;

<< < (2/6) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δηλαδή ένα

2802360308035    EXELON TTS 9,5MG/24H 60 SACHETS (30X2)       Ν.Τ 166,24 €   Χ.Τ. 191,08 €   Λ.Τ. 281,17 €

τελικά αφήνει κέρδος στον φαρμακοποιό

191,08 x 35% = 66,78 €
ή
281,17 x 24% = 67,48 €
;

Όπως και να έχει, είναι παράλογο και εξωπραγματικό.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌπως και να έχει, είναι παράλογο και εξωπραγματικό.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί είναι παράλογο και εξωπραγματικό;

Επειδή η Πολιτεία με αυτό τον τρόπο αμοίβει εξίσου τον
- αγροτικό ή ειδικευόμενο ιατρό για εικοσιτέσσερις (24) ώρες εφημερίας
με
- τον φαρμακοποιοό για τη διάθεση ενός (1) και μόνο κουτιού φαρμάκου.

Δεδομένου ότι σε μια μέρα δεν θα έρθει σε ένα μέσο φαρμακείο μόνο ένα tts Exelon 9.0 αλλά πολλά περισσότερα (στα χωριά που πάω συνήθως εμφανίζονται καθημερινά 2-3 ασφαλισμένοι μου τα ζητούν), αλλά και ότι θα φύγουν επίσης δεκάδες Νέξιουμ, Σπιρίβα, Πλαβίξ, Συμπικόρτ, Μπονβίβα, Σιπραλέξ, Ρισπερντάλ, Κλαρισίντ αλλά και ακριβότερα φάρμακα όπως τα θρυλικά πλέον Ζυπρέξα και Φορστέο... 

2802286907015    ZYPREXA VELOTAB 15MG/TAB BTX28               148,26 €    170,41 €    250,76 €
2802544801017    FORSTEO INJ.SOL 1PENx3MLx20MCG/80ML        324,65 €   373,16 €   549,10 €

...η Πολιτεία καταλήγει χαλαρά να αμοίβει τον φαρμακοποιό με μεροκάματο ίσο με τις μηνιαίες αποδοχές ενός ιατρού του Ε.Σ.Υ., και πολλές φορές και ακόμη μεγαλύτερο.

Τα κέρδη αυτά επαυξάνονται από τις ακριβές τιμές ( Ελβετίας! ) με τις οποίες κοστολογούνταν τα νέα φάρμακα και οι οποίες ποτέ δεν αναθεωρούνταν (ως τώρα) αλλά και από την υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων από συναδέλφους, που έχει διάφορες αιτίες:

α) Άγνοια των τιμών των φαρμάκων από πλευράς ιατρού και μη συνειδητοποίηση του τί παίζεται γύρω από το φάρμακο. Π.χ. έτσι ήμουν εγώ στο αγροτικό / ξεκίνημα ειδικότητας και έτσι είναι ακόμη και σήμερα η πλεοψηφία των νέων συναδέλφων (που δεν διαβάζουν φόρουμ).
β) Η πλύση εγκεφάλου / παροχές / υποσχέσεις από τους ιατρικούς επισκέπτες.
γ) Η ανασφάλεια του ιατρού απένατι στην ασθένεια και η απλούστευση: Έδωσα πολλά και ακριβά φάρμακα ==> έκανα ό,τι μπορούσα / είμαι "καλυμμένος".
δ) Ο υπερβάλλων ζήλος για το καθήκον, όπως ο user anastasios που κάπου έκανε λόγο για παραγωγή 200 συνταγών καθημερινά.
ε) Η απροθυμία του ιατρού να έρθει σε διένεξη με τον ασφαλισμένο όταν ο τελευταίος μπουκάρει στο ιατρείο και ρίχνει την "παραγγελιά" του (αυτό συμβαίνει κλασσικά στον yours truly).
και ίσως και άλλοι λόγοι.

Επιπλέον δε, η Πολιτεία κρατάει το επάγγελμα του φαρμακοποιού κλειστό, με αποτέλεσμα  η άδεια ιδρύσεως φαρμακείου να αποτελεί κληρονομικό τίτλο ευγένειας είτε να μοσχοπωλείται σε τιμές που πιάνουν έως και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (μαύρα / αέρα πατέρα). 

Φυσικά, μετά από όλα αυτά, η ίδια Πολιτεία, χορηγεί συντάξεις της τάξης των ...450 ευρώ μηνιαίως (ΟΓΑ) και ...650 ευρώ μηνιαίως (κατώτερη ΙΚΑ μετά από 25 χρόνια δουλειάς και ενσήμων).
Η ίδια Πολιτεία έκοψε και το επίδομα τροφής των 35 ευρώ μηνιαίως στους εφημερεύοντες στα Κ.Υ.

Disrespect σε όσους τα διαμόρφωσαν και σε όσους τα διατηρούν όλαφ τά.

Παρακαλώ προωθείστε το παραπάνω μήνυμα σε όσο περισσότερους αναγνώστες  μπορείτε (Γαζή Kapllani).
   
   

anastasios theodoridis:

Argirios Argiriou:
Από πρόσφατα μηνύματα σε άλλο μέρος του φόρουμ:

Τα επιχειρήματα των εκπροσώπων των φαρμακοποιών οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το κέρδος των φαρμακοποιών στα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι 10 - 11,5% :

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

αλλά και ένας αντίλογος:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νικολάου Αργύρης:
Καλό είναι να γνωρίζουμε γιατί πράγμα μιλάμε. Οι αριθμοί σχετικα με τα κέρδη σπάνια αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της καθημερινότητας του κάθε ανθρώπου. Αναγνωρίζω ότι οι φαρμακοποιοί είναι υψηλά αμειβόμενοι σε σχέση πάντα με το μέσο όρο αλλά
1. Αντί να κοιτάμε να κατεβάσουμε τους μισθούς των άλλων γιατί δεν κοιτάμε να ανεβάσουμε το μέσο όρο; 
2. Γνωρίζετε ότι ένα μεσαίο φαρμακείο περιμένει γύρω στις 30-40.000 ευρώ από ταμεία που στην ουσία πληρώνουν μετά από 12-18 μήνες όταν τα κέρδη του μέσου φαρμακείου ανέρχονται σε 30-40.000 ευρώ
3. Γνωρίζετε ότι ένα 3% των συνταγών κόβονται από όλα τα ταμεία και πολλές φορές όχι από λάθη του φαρμακείου.
4. Γνωρίζετε ότι για να λειτουργήσει ένα φαρμακείου ανεξαρτήτως όγκου εργασίας χρειάζονται 2 άτομα. Ένας για τον πάγκο και ένας για να τρέχει να μαζεύει υπογραφές, δοσολογίες και σφραγίδες που ξεχνάνε οι γιατροί καθώς και να τρέχει για πληρωμές τραπεζών λογαριασμών και καταθέσεις ταμείων.
 
Αντιλαμβάνομαι το ότι τα κέρδη ενός φαρμακείου φτάνουν τα 30-40.000 ίσως και τα 50-60.000 πάντα μιλώντας για το μέσο φαρμακοποιό ίσως να μοιάζουν υπερβολικά για κάποιον που παίρνει 15-25.000 το χρόνο. Στη δικιά μου περίπτωση πιο συγκεκριμένα δουλεύουμε εγώ και η γυναίκα μου. Άρα το ποσό αυτόματα διαιρείτε δια του δύο φτάνοντας τα 20-25.000 έκαστος. Ποσό που έπαιρνα και σαν πωλητής καλλυντικών. Όταν κοιτάς από ψηλά είναι εύκολο να κρίνεις κάποιον.

Πολλοί λένε για τους γιατρούς που δεν κόβουν αποδείξεις κτλ. Που είναι το κράτος όταν ένας γιατρός φτάνει τα 45 για να ξεκινήσει τη ζωή του, μήπως του επιχορηγεί τα δάνεια που έχει πάρει μεχρι να φτάσει να καταξιωθεί, αν ποτέ γίνει, αυτό στο χώρο και να βγάζει ενα σεβαστό μισθό.

Πολλοί θέλουν να μας βάλουν να τρωγόμαστε όσο αυτοί τρώνε και από ότι φαίνεται τα καταφέρνουν.

Με τιμή στον συνομιλητή

Νικολάου Αργύρης

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση