ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Τί ποσοστό κέρδους έχουν οι φαρμακοποιοί στα συνταγογραφούμενα φάρμακα;

<< < (3/6) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Να ανοίξει το επάγγελμα του Φαρμακοποιού τώρα.

Είμαι Ελ φορολογούμενος και δεν ανέχομαι να πληρώνω υπέρογκους φόρους την ίδια στιγμή που διατηρείται κλειστή η συντεχνία των Φαρμακοποιών στην Ελλάδα.
Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που προσπαθούν πάση θυσία να κρατήσουν τις τιμές των φαρμάκων σε εξωφρενικά επίπεδα, για να καρπώνονται το 23.5%.
Θα τους ανεχτούμε κι άλλο;

Επίσης, να μπούν τώρα τα ψαλιδάκια στα Φαρμακεία, δηλαδή ο ιατρός να καθορίζει τον αριθμό των δισκίων που απαιτούνται, και ο φαρμακοποιός να κόβει το μπλίστερ με το ψαλιδάκι και να δίνει μόνο όσα καθόρισε ο ιατρός. Και όχι όπως τώρα, που ο Ασφαλισμένος είναι αναγκασμένος να αγοράζει περιττά χάπια που λήγουν και πετιούνται.

Νικολάου Αργύρης:
Συμφωνώ με την μείωση των τιμών σίγουρα είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τόσο ακριβά φάρμακα όπως το exelon που εκθέτει ο συνομιλητής, συμφωνώ απόλυτα να γράφουν και οι γιατροί την δοσολογία (άλλωστε ο ΟΠΑΔ μου έκοψε 1000 ευρώ σε συνταγές λογω του οτι οι συνταγές δεν είχαν δοσολογίες 1000 ευρώ δουλεμένα πεταμένα) αλλά δεν βρίσκω όφελος στον καταναλωτή στο να ανοίξει το επάγγελμα. Το μόνο όφελος θα το έχουν τα λαμόγια που μας φεσώνουν, θα αποκτήσουν καινούρια λεία.
Όσο για τους φόρους τους πληρώνουμε όλοι και είμαστε το μόνο επάγγελμα που δεν φοροδιαφεύγει καθώς κρινόμαστε οι περισσοτεροι βάση αγορών και όχι πωλήσεων, και πουλάμε και DEPON tab 500 0,66 ευρώ όχι μόνο exelon έτσι, αλλά πάλι αυτό δεν λέει κάτι σε όποιον πιστεύει οτι εγώ παίρνω τα λεφτά του. Όταν εγώ είμαι φεσομένος 100.000 που θα ξεπληρώσω ένας θεός ξέρει πότε, γιατί εγώ είχα τα κότσια να κάνω την επένδυση ενώ άλλοι θέλουν να δουλεύουν στο δημόσιο και να συγκαταλέγονται στους 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους της Ελλάδας (1 στους 5 εργαζόμενους είναι Δημ. Υπάλληλος), υπερασπίζομαι λοιπόν το δικαίωμα μου στην εργασία.
Και επειδή έχω τελειώσει και οικονομικά οποιοδήποτε επάγγελμα θεωρείται ανοιχτό δεν δύναται να έχει σταθερές τιμές και λίστες τιμών σε περίπτωση λοιπόν που ανοίξει το επάγγελμα θα έχουμε ραγδαία αύξηση των τιμών στα φάρμακα και μείωση στα παραφάρμακα.
Αν έχεις τρία φαρμακεία στη σειρά που έχουν ακριβώς τι ίδιες τιμές τι κερδίζεις θέσεις εργασίας με μισθούς 450 ευρώ αυτό είναι το ζητούμενο.
Επιθέσεις σε όμαδες πληθυσμου αυτού του τύπου θυμίζουν ανεκδοτα όπως "να σκοτώσεις την κατσίκα του γείτονα!"

Με κάθε σεβασμό στον συνομιλητή

Νικολάου Αργύρης

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι επειδή έχω τελειώσει και οικονομικά οποιοδήποτε επάγγελμα θεωρείτε ανοιχτό
--- Τέλος παράθεσης ---
θεωρείται

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςγιατί εγώ είχα τα κότσια να κάνω την επένδυση ενώ άλλοι θέλουν να δουλεύουν στο δημόσιο και να συγκαταλέγονται στους 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους της Ελλάδας (1 στους 5 εργαζόμενους είναι Δημ. Υπάλληλος)
--- Τέλος παράθεσης ---

Τερατολογίες. Αφού και το δικό σας επάγγελμα είναι κρατικοδίαιτο, και το ξέρετε πολύ καλά.  >:(
 Άλλωστε, μόνος σας ισχυρίζεστε ότι "το Δημόσιο σας χρωστά 100,000 ευρώ ...δουλεμένα".  ???

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπιθέσεις σε όμαδες πληθυσμου αυτού του τύπου θυμίζουν ανεκδοτα όπως "να σκοτώσεις την κατσίκα του γείτονα!"

--- Τέλος παράθεσης ---

Η κατσίκα του γείτονα να μην τρώει πάνω από το φράχτη από τα φύλλα μου. Και να μην ζητά να την ταΐζω πλουσιοπάροχα εγώ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε κάθε σεβασμό στον συνομιλητή

--- Τέλος παράθεσης ---

Σεβασμός (ρισπέκτ/respect) και τιμή αξίζουν στους αγωνιστές του 1821-1827, στους εθελοντές του Μακεδονικού Αγώνα 1904-1908, στους στρατιώτες που πολέμησαν στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913, στο Καλπάκι (1940), Ρούπελ (1941), στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, της Κύπρου (ΕΟΚΑ Α΄, 1974) κ.λπ.

Νικολάου Αργύρης:
Το θεωρούμε βολικό όλοι να κυνηγάμε τους γύρω μας αλλά αυτο δεν βγαίνει ποτέ σε καλό.
α. Θες να ανοίξει το επάγγελμα, αύριο ανοίγει χάνω το 70% του τζίρου μου
β. Θες να μειωθεί το ποσοστό του κέρδους μου, αυριο μειώνεται κερδίζω 10% σε κάθε φάρμακο.

δες τώρα και τις συνέπειες με αληθινά νούμερα

Φέτος έκανα κύκλο εργασιών 300.000 έβγαλα 40.000

α. Οι 300.000 γίνονται 90.000
β. Οι 40.000 μειώνονται κατα ένα τρίτο 13.300
γ. Έρχεται νεφροπαθής ηλικίας 22 ετών να πάρει φάρμακα αξίας 3.000 (τιμή ακατέβατη λόγω των νέων τιμών της κυβέρνησης που ενισχύουν τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες) και του ζητάω να μου τα δώσει μετρητά εγώ όπως και ο κάθε άλλος συνάδελφος διότι αδυνατούμε πλέον να αντεπεξέλθουμε στο βάρος του φεσώματος  των δημοσίων ταμείων και έχουμε κόψει τις συμβάσεις όπως και αδυνατούμε να επιδοτήσουμε την αγορά των φαρμάκων του νεαρού λόγω μειωμένης οικονομικής επιφάνειας. Αποτέλεσμα ή ο νεαρός παίρνει δάνειο για τα φάρμακα (που σημειωτέον πρέπει να τα πέρνει κάθε μήνα) ή απλά πεθαίνει. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τους καρκινοπαθείς, ακόμα και για τις γιαγιάδες και τους παππούδες την μάνα μου και το πατέρα μου που πρέπει να πάρουν φάρμακα αξίας 1000 ευρώ για να ζήσουν.

Αν αυτός είναι ο κόσμος που θέλετε εύχομαι να μην αρρωστήσετε βαριά, γιατί 3.000 ευρω το μήνα να βγαίνουν από το πορτοφόλι σας κάθε μήνα και να τα πληρώνεστε από τα ταμεία μετά από 12-18 μήνες (36.000-54.000) είναι πολλά για το πορτοφόλι του καθένα.
Αυτή τη στιγμή επιδοτώ τους καρκινοπαθείς τους νεφροπαθείς και τους λοιπούς ασφαλισμένους του Δημοσίου του ΤΥΔΚΥ του στρατού ξηράς του στρατού αεροπορίας του ΟΤΕ της ΔΕΗ του ΤΣΑΥ του ΝΑΤ και βγαίνουν πολλά παραπάνω από 3000 ευρω το μήνα από το πορτοφόλι το δικό μου. Εγώ δανείζομαι από την τράπεζα με σοβαρό τόκο για να πληρώσω τις επιταγές μου τα ταμεία όμως αντί να μου πλήρώσουν άμεσα τα λεφτά που έχω καταβάλει αργούν απο 6- 18 μήνες καταβάλουν τα λεφτά μου (πλέον αφού έχω είδη πληρώσει το φόρο) και μάλιστα μειωμένα αφού βρίσκουν διάφορες παπάτζες να βγάζουν συνταγές (βλέπε δημόσιο... λόγω ελλειπής συνταγογράφησης ιατρού δηλαδή χωρίς δοσολογία).

Αυτή είναι η δουλειά μου εγώ τραβάω το άγχος και την πίεση εγώ όμως πληρώνομαι στο τέλος. Ειδάλλως έλα στο φαρμακείο μου και πλήρωσε τα φάρμακά σου μετρητά και τράβα κάθε μήνα στο ταμείο σου να περιμένεις στη ουρά μήπως είναι η τυχερή σου μέρα και σε πληρώσουν και παρακάλα να μην πάθεις κάτι πιο σοβαρό.

Με κάθε σεβασμό στο επάγγελμα του καθενός

Νικολάου Αργύρης

ΥΓ 100.000 είναι το κόστος αποθήκης και εξοπλισμού ενός μέσου φαρμακείου

trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα ανοίξει το επάγγελμα του Φαρμακοποιού τώρα.

Είμαι Ελ φορολογούμενος και δεν ανέχομαι να πληρώνω υπέρογκους φόρους την ίδια στιγμή που διατηρείται κλειστή η συντεχνία των Φαμακοποιών στην Ελλάδα.
Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που προσπαθούν πάση θυσία να κρατήσουν τις τιμές των φαρμάκων σε εξωφρενικά επίπεδα, για να καρπώνονται το 23.5%.
Θα τους ανεχτούμε κι άλλο;
Επίσης, να μπούν τώρα τα ψαλιδάκια στα Φαρμακεία, δηλαδή ο ιατρός να καθορίζει τον αριθμό των δισκίων που απαιτούνται, και ο φαρμακοποιός να κόβει το μπλίστερ με το ψαλιδάκι και να δίνει μόνο όσα καθόρισε ο ιατρός. Και όχι όπως τώρα, που ο Ασφαλισμένος είναι αναγκασμένος να αγοράζει περιττά χάπια που λήγουν και πετιούνται.

--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί να μην κάνουμε κάτι καλύτερο; Να γράφει ο ιατρός την ουσία, και να διαλέγει ο φαρμακοποιός το σκεύασμα - (οικονομικότερο- μικρότερη συσκευασία και λοιπά). Ας μην ξεχνάμε ότι ο φαρμακοποιός είναι ειδικός στα φάρμακα
Υποθέτω ότι αυτό δεν γίνεται γιατί κάποιος άλλος κλάδος (όχι οι φαρμακοποιοί) το εμποδίζουν... 8)

Ας πάμε τώρα στο "άνοιγμα του επαγγέλματος". Διακομιστή, μεταξύ μας... έχεις καμία φιλενάδα φαρμακοποιό χωρίς φαρμακείο; ;) [Με καθαρά χιουμοριστική διάθεση]

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση