ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Πότε πρέπει να δίνουμε αντιτετανικό ορό;

<< < (7/17) > >>

Δημήτριος:
Ευχαριστώ πολυ κ. Κουναλάκη. Ζητω συγνωμη για την ατελή κατανόηση των κειμένων σας. Εργάζομαι αποσπασθεις στην  μη τυπική εκπσιδευση για χρόνια και κάπου έχουμε χάσει επεισόδια σχετικά με τη λυκειακή διδασκαλία... Ας είναι..εκαμα αντιτετανικό ορο για 1η φορά μετα από 33 χρόνισ κσι ήμουν κομμάτι ανήσυχος. ..

:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌσες φορές ζήτησα και το εμβόλιο ( γιατί στέλνουμε τους ασθενείς να μας φέρουν τον αντιτετανικό ορό στο ΚΥ) οι φμφ είτε δίνουν μόνο τον ορό, είτε με παίρνουν τηλέφωνο να μου πουν αν έκανα λάθος. Τελικά, από όσες φορές ζήτησα και το εμβόλιο, μόνο μια φορά επέστρεψε ασθενείς έχοντας αγοράσει και τα δύο. Οι φμφ δεν έχουν σχεδόν ποτέ το εμβόλιο στα ράφια τους!

--- Τέλος παράθεσης ---

Μία μικρή λεπτομέρεια: Το εμβόλιο κοστίζει περίπου 1,5 ευρώ ενώ ο ορός 10.

--- Τέλος παράθεσης ---

Με όλο το σεβασμό και στους δύο, "εξυπνάδες"

οι Φμφ έχουν πολύ πιο φθηνά και λιγότερο εν δυνάμει κινήσιμα πράγματα στα ράφια τους. Απλώς
1.) οι γιατροί στα επείγοντα δεν γράφουν ποτέ και το εμβόλιο. Κλασσικά ορό + αντιβίωση 
(εγώ δεν το βλέπω ποτέ. 'Ολο το καλοκαίρι έδινα κάθε τόσο ζευγάρια ορό + αντιβίωση, ειδικά σε διανυκτερεύσεις/εφημερίες, δεν μου ζητήθηκε ποτέ όμως το εμβόλιο)

2.) οι ασθενείς, νομίζουν οτι θα επιβαρύνουν κιάλλο τον οργανισμό τους και δεν δέχονται τη σύσταση, αν/όποτε γίνει εκ μέρους του Φμφ (μάλλον θα φταίει και οτι πρόκειται περί ενέσιμου φαρμάκου)

Αφού μας θεωρείτε τόσο λιγούρια/φραγκοφονιάδες, πιστέψτε με θα χαρούμε πολύ να δίνουμε και κανά εμβόλιο μαζί με τον ορό. Αρκεί να μάθουν/θυμούνται να το γράφουν οι γιατροί !
(ή να δώσει το κράτος το δικαίωμα συμπληρωματικής συνταγογράφησης στους φμφ...  ;) )

Δ. Κουναλάκης:
και γιατί Διαμαντή εκεί που ο ασθενής δεν πάει στο γιατρό, αλλά πάει στο φαρμακοποιό, ακόμη και για τραύμα που δεν χρειάζεται, (που καθαρίστηκε δηλαδή σε λιγότερο από 2 ώρες), πάλι τον επίσης ενέσιμο αντιτετανικό δεν κάνουν, αντί το εμβόλιο, από μόνοι τους;
Τι λέει το πινακάκι για μη ρυπαρό τραύμα που είναι η πλειοψηφία των τραυμάτων; Αδιάβαστοι; Ή μήπως διαβάζουν μόνο αν προλαμβάνουν να κάνουν τον αντιτετανικό;

.... και άσχετο, αλλά ένας αθηναίος συνταξιούχος γιατρός που το συζητάγαμε μου είπε...:
"Κοίτα, οι ασθενείς τα εμβόλια τα δικαιούνται από το ΙΚΑ, γιατί πρέπει εγώ να τους στείλω να τα αγοράσουν από το φαρμακείο; Τον αντιτετανικό τον αγοράζουν από φαρμακείο και τους στέλνω και στο ΙΚΑ να κάνουν το εμβόλιο...." και η αλήθεια για όσους θυμούνται είναι ότι το ΙΚΑ δεν δικαιολογούσε συνταγογράφηση εμβολίων, τα έκαναν όλα στις δομές του.
Αυτό ίσως δίνει μια εξήγηση γιατί στα επείγοντα δεν ξέρουν να συστήσουν το εμβόλιο....και γιατί οι φαρμακοποιοί δεν έβλεπαν συνταγές με εμβόλιο. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει άρδην....
Είναι όμως και μια επιπλέον απόδειξη ότι αυτή η χώρα πάει στον αυτόματο.

Diamantius:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςκαι γιατί Διαμαντή ( ??? )

--- Τέλος παράθεσης ---

Άσχετο: Τις τελευταίες ημέρες είναι αδύνατο να συνδεθώ στο forum με chrome. Αντίθετα, με firefox μπαίνω κανονικά. Τι παίζει;

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌσες φορές ζήτησα και το εμβόλιο ( γιατί στέλνουμε τους ασθενείς να μας φέρουν τον αντιτετανικό ορό στο ΚΥ) οι φμφ είτε δίνουν μόνο τον ορό, είτε με παίρνουν τηλέφωνο να μου πουν αν έκανα λάθος. Τελικά, από όσες φορές ζήτησα και το εμβόλιο, μόνο μια φορά επέστρεψε ασθενείς έχοντας αγοράσει και τα δύο. Οι φμφ δεν έχουν σχεδόν ποτέ το εμβόλιο στα ράφια τους!

--- Τέλος παράθεσης ---

Μία μικρή λεπτομέρεια: Το εμβόλιο κοστίζει περίπου 1,5 ευρώ ενώ ο ορός 10.

--- Τέλος παράθεσης ---

Με όλο το σεβασμό και στους δύο, "εξυπνάδες"

οι Φμφ έχουν πολύ πιο φθηνά και λιγότερο εν δυνάμει κινήσιμα πράγματα στα ράφια τους. Απλώς
1.) οι γιατροί στα επείγοντα δεν γράφουν ποτέ και το εμβόλιο. Κλασσικά ορό + αντιβίωση 
(εγώ δεν το βλέπω ποτέ. 'Ολο το καλοκαίρι έδινα κάθε τόσο ζευγάρια ορό + αντιβίωση, ειδικά σε διανυκτερεύσεις/εφημερίες, δεν μου ζητήθηκε ποτέ όμως το εμβόλιο)

2.) οι ασθενείς, νομίζουν οτι θα επιβαρύνουν κιάλλο τον οργανισμό τους και δεν δέχονται τη σύσταση, αν/όποτε γίνει εκ μέρους του Φμφ (μάλλον θα φταίει και οτι πρόκειται περί ενέσιμου φαρμάκου)

Αφού μας θεωρείτε τόσο λιγούρια/φραγκοφονιάδες, πιστέψτε με θα χαρούμε πολύ να δίνουμε και κανά εμβόλιο μαζί με τον ορό. Αρκεί να μάθουν/θυμούνται να το γράφουν οι γιατροί !
(ή να δώσει το κράτος το δικαίωμα συμπληρωματικής συνταγογράφησης στους φμφ...  ;) )

--- Τέλος παράθεσης ---

Πρωτον, να πω οτι το συμφωνω μπηκε κατα λαθος. Δυστυχως δεν εχει επιλογη να το βγαλω.
Δευτερον, απο εξυπναδες καποια λιγουρια, αλλο τιποτα...
Τριτον, μακαρι να δωσει το κρατος δικαιωμα συνταγογραφησης στους φμφ να ησυχασουμε απο πολλες αποψεις!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση