Γενικά > Νομικά θέματα
Καλυψη ΚΥ απο Γενικο Ιατρο ΠΙ
ZArk:
Μήν τα τραγικοποιούμε τα πράγματα,
αν δεν εργάζεσαι στο Π.Ι. κάποια ημέρα (κάλυψη άλλου ιατρείου, κανονική άδεια, παρακολούθηση συνεδρίου, απεργία, ασθένεια κτλ.) καλύπτεται για επείγοντα απο το Κ.Υ.
Επομένως άν "πεθαίνει" κάποιος δεν θα απευθυνθεί στον παπά της ενορίας, αλλά στο Κ.Υ. που θα στείλει ασθενοφόρο αν χρειάζεται (η παπά κατα τις ανάγκες) και θα δώσει τις κατάλληλες οδηγίες.
Τώρα οτι σε ξεβολεύει η μεταφορά σου στο Κ.Υ. είναι αλήθεια, αλλα αυτά έχει το δημόσιο και οι γενικοί ιατρόι ( καλύπτουν ανάγκες και τρύπες).
Καλό κουράγιο και καλή αρχή.
Ζαρκ
poseidon:
Λυπαμαι,δεν δεχομαι οτι οι γενικοι γιατροι υπαρχουν για να καλυπτουν τρυπες!!!
Δυστηχως λογο νοσου crohn και των συνεπειων της που με ταλαιπωρουν χρονια, διαλεξα και διοριστικα απο το υπουργειο υγειας σε ενα ηρεμο αγονο ΠΙ που ειναι μια συγκεκριμενη θεση.
Μου ειναι δυσκολο να το παρω αποφαση οτι θα μπαλωνω τις τρυπες ενος ΚΥ υγειας για πολλαααα χρονια,να τραβαω ολο το αγχος που πηγα να αποφυγω, και χωρις φυσικα κανεις να μπορει να μου απαντησει υπευθυνα αν ειμαι νομικα καλυμενος οταν δεν θα ειμαι στην θεση μου και αν για την μετακινηση αυτη αρκει το προφορικο καλεσμα του διευθυντη!!
Ευχαριστω
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε, να θέσω μερικά ερωτήματα;
- Όταν το ιατρείο είχε αγροτικό πήγαινε κι αυτός κάποιες μέρες τη βδομάδα στο Κ.Υ. ;
- Θα διαμένεις μόνιμα στην περιοχή του Π.Ι. που διάλεξες;
- Θα κάνεις εφημερίες κι αν ναι που; Στο Κ.Υ. ή/και στο Π.Ι.;
- Θα καλύπτεις 24 ώρες το 24ωρο τα περιστατικά στο Π.Ι. που διάλεξες ακόμη κι αν δεν εφημερεύεις; (Αν είναι άγονο όπως λες υποθέτω οι κάτοικοι θα έχουν συνηθίσει σε 24ωρη κάλυψη όπως συμβαίνει στα άγονα ιατρεία).
Ο διευθυντής έχει δικαίωμα να σε καλέσει να είσαι στο Κ.Υ. κάποιες μέρες της βδομάδας. Απλά θα ζητήσεις να γίνει εγγράφως.
Αν δεν επιθυμείς να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλα μέσα. Π.χ. πίεση των κατοίκων, κοινοτάρχη, δημάρχου, προς το διευθυντή ιδιαίτερα αν μέχρι τώρα είχαν μάθει να έχουν γιατρό καθημερινά στην περιοχή τους.
poseidon:
Ναι,ο αγροτικος πηγαινε καποιες μερες στο ΚΥ γιατι οπως γνωριζουμε ολοι, οι αγροτικοι μαζευουν ολα τα χωρια σε 3-4 μερες και μετα λουφαρουν πραγμα που το γνωριζε ο διευθυντης και τον καλουσε στο ΚΥ αλλα κατοπιν εξαφανιζοταν οι ¨παλιοι¨γενικοι γιατροι αφου ειχαν ετοιμο υπαληλο!!(συνολο 5 γιατροι στο ΚΥ σε καθημερινη βαση και δεν αντιστοιχουν ουτε 10 περιστατικα στον ενα την ημερα εως και αυτην την στιγμη που μιλαμε)
Ο ρολος μου πλεον στο ΠΙ ειναι να να κανω οτι καλυτερο μπορω και να στηριξω την ΠΦΥ και οχι του συνταγογραφου αγροτικου.
Εφημερευω στο ΚΥ γυρω στις 5 εφημεριες το μηνα.
Σε κανενα ΠΙ της περιοχης δεν υπαρχει 24ωρη καλυψη ουτε εχει εφαρμοστει ποτε κατι παρομοιο.Μονο εφημεριες στο ΚΥ απο ολους τους ΓΓ.
Θα το ψαξω καλα και θα το ζητησω και εγγραφως αν δεν γινεται διαφορετικα.
Ευχαριστω
anastasios theodoridis:
Τόπο κατοικίας φαντάζομαι έχεις την κοινότητα που βρίσκεται το Π.Ι.
Πόσα χιλιόμετρα απέχει από το Κ.Υ.;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση