Γενικά > Νομικά θέματα
Καλυψη ΚΥ απο Γενικο Ιατρο ΠΙ
ΑΡΗΣ:
Αν κατάλαβα καλά, υπάρχουν κάποια εξυπηρετούμενα ιατρεία που ανήκουν σε περιφερειακά ιατρεία (και δεν είναι εξυπηρετούμενα ιατρεία κέντρου υγείας, καθώς υπάρχουν και τέτοια).
Εσείς πώς καταλήξατε να πηγαίνετε σε αυτά τα εξυπηρετούμενα ιατρεία που ανήκουν σε συγκεκριμένα ή συγκεκριμένο περιφερειακό ιατρείο? Αν αυτό έγινε με εντολή του διευθυντή του κέντρου υγείας, ζητήστε να σας δωθεί γραπτή εντολή.
Αν πάλι οι κάτοικοι των εξυπηρετούμενων ιατρείων του περιφερειακού ιατρείου έρχονται για συνταγογράφηση στο δικό σας περιφερειακό ιατρείο, που δεν είναι και η έδρα του περιφερειακού ιατρείου στο οποίο ανήκουν αυτά τα εξυπηρετούμενα ιατρεία, τότε υπάρχει το ερώτημα, γιατί έρχονται σε σας και όχι στην έδρα. Λόγω απόστασης? Το δικό σας ιατρείο είναι μήπως κοντινότερο στα εξυπηρετούμενα ιατρεία από ότι στην έδρα που ανήκουν?
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δε νομίζω ότι πηγαίνει η giota στα εξυπηρετούμενα αλλά οι κάτοικοι αυτών πηγαίνουν στο ΚΥ όπου εργάζεται (αν κατάλαβα καλά).
Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί είναι πλησιέστερα στο ΚΥ ή γιατί εκεί έχει διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία κλπ οπότε δεν κάνουν"διπλό κόπο" (να πάνε στην έδρα του ΠΙ για συνταγογράφηση, παραπεμπτικό και μετά στο "κέντρο"). Ενώ αν πήγαινε ο γιατρός στο χωριό τους, θα έπαιρναν από εκεί τις συνταγές και παραπεμπτικά.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει πολλά η giota επί του θέματος αφού όπως αναφέρει ο διευθυντής δεν ενδιαφέρεται και δεν υπάρχει (ικανοποιητική; ) πίεση από τους κατοίκων των εξυπηρετούμενων για επίσκεψη του γιατρού της έδρας.
Πάντως επειδή βλέπω ότι η giota αναφέρει συχνά το θέμα υπέρβασης του πλαφόν, να σημειώσω ότι δεν έχει σχέση με τον όγκο των ασθενών (που μετακινούνται από τα -μη- εξυπηρετούμενα στο ΚΥ) αφού μετράμε μέσο όρο δαπάνης. Εκτός αν όλοι στα -μη- εξυπηρετούμενα παίρνουν ακριβά φάρμακα!
Στο θέμα των παραπεμπτικών έχει δίκιο αφού εκείνη τα "χρεώνεται".
ΑΡΗΣ:
Μπορεί να μην πηγαίνει στο περιφερειακό ιατρείο της, να πηγαίνει τα πρωινά στο κέντρο υγείας και αν της ρωτηθεί από το διευθυντή της γιατί απουσιάζει από το περιφερειακό ιατρείο της, θα επικαλεστεί την αυθαίρετη απουσία κάποιων συναδέλφων από τα ιατρεία τους.
Οι γιατροί των κέντρων υγείας, είτε με οργανική θέση στο κέντρο υγείας είτε με οργανική θέση σε περιφερειακό ιατρείο, δουλεύουν με πρόγραμμα που γνωρίζει η διεύθυνση του κέντρου υγείας. Δεν επιλέγουν οι ίδιοι που θα κάνουν ιατρείο και πότε και για αυτό δεν χρειάζεται νόμος.
giota:
Εγώ είμαι στο Κ.Υ. Ρωτάω λοιπόν εαν υπάρχει κάποιος νόμος ο οποίος διευκρινίζει το αυτονόητο ότι το εξυπερετουμενα ιατρεία είναι υποχρέωση του Γ.Ι της έδρας Π.Ι.
Ευχαριστώ.
ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ είμαι στο Κ.Υ. Ρωτάω λοιπόν εαν υπάρχει κάποιος νόμος ο οποίος διευκρινίζει το αυτονόητο ότι το εξυπερετουμενα ιατρεία είναι υποχρέωση του Γ.Ι της έδρας Π.Ι.
Ευχαριστώ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχει το ΦΕΚ (α) διορισμού του γιατρού σε περιφερειακό ιατρείο και ΦΕΚ (β) που φαίνεται ότι οι εξυπηρετούμενες κοινότητες Χ, Ψ και Ω ανήκουν στο περιφερειακό ιατρείο Ζ (έδρα) και στο οποίο διορίστηκε γιατρός με το ΦΕΚ (α) του οποίου και είναι υποχρέωση να καλύπτει τις εξυπηρετούμενες κοινότητες.
Η τήρηση της παραπάνω νομιμότητας, είναι υποχρέωση του διευθυντή του κέντρου υγείας την οποία όμως υποχρέωση δεν μπορείτε να του υποδείξετε, επικαλούμενη νόμο.
Το ΦΕΚ σύστασης του κέντρου υγείας και ενδεχομένως και τα περιφερειακά του ιατρεία με τις εξυπηρετούμενες κοινότητες, μπορείτε να βρείτε στο site Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος, υπηρεσίες, αναζήτηση υπηρεσιών υγείας
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση