Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Απριλίου 2024, 02:08:51

Αποστολέας Θέμα: Κυρώσεις για παράτυπη συνταγογράφηση.  (Αναγνώστηκε 11113 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Ιουνίου 2010, 18:46:34
Αναγνώστηκε 11113 φορές
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Συνάδελφός μας ο οποίος είναι ειδικευόμενος μου ανέφερε σήμερα οτι ο ΟΓΑ έστειλε στη διοικήτρια του νοσοκομείου του φωτοτυπίες απο 2 παράτυπες συνταγές του (Ιούνιος 2009)που είχε γίνει συνταγογράφηση σε αντίθεση με τους ισχύοντες νόμους.

Διατάχθηκε ΕΔΕ κατ'εντολή της διοικήτριας, διαμέσου του Διευθυντή παθολογικού τομέα του νοσοκομείου!!!
Η παράτυπη συνταγογράφηση αφορά τη συνταγογράφηση 2 κουτιών στατίνης 10mg των 14 χαπιών άνευ σημείωσης " γνωμάτευση ειδικού ιατρού ταδε" και η δεύτερη αφορά μια συνταγή με υπέρβαση δοσολογίας ( 2 κουτιά  Τ4 100mg ).
Γνωρίζει κανείς τι συνέπειες μπορεί να έχει ο συνάδελφος αυτός?

Και επίσης, ποιές κυρώσεις μπορούμε να έχουμε εμείς ως ειδικευμένοι σε περίπτωση παρόμοιας υπέρβασης δοσολογίας ?
Πάντα με δυσκολεύει η απάντηση στην παράκληση συνταγογράφησης δεύτερου κουτιού σε σκευάσματα με 28 χάπια.
Ποιά είναι η δική σας στάση? Γράφετε όλοι 28 χάπια στατίνες για 31 ημέρες????


"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."


"Stephen Hawkings"

28 Ιουνίου 2010, 21:48:50
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Εντάξει,τώρα μου φαίνεται διυλιζουμε τον κωνωπα!
Απορώ ποιό νοσηρό,ευθυνόφοβο,ηλίθιο μυαλό σκαρφίστηκε να στήσει ολόλκηρη διαδικασία για τα παραπάνω.Η διοικητής επειδή ζούμε σε "χαλεπούς"καιρούς και για μην τρίξει η καρέκλα της διέταξε ΕΔΕ.Είναι γελοίο...οκ στην πρώτη συνταγή ξέχασε να γράψει γνωμάτευση τάδε...και στη δευτερη υπερχρέωσε με ένα ευρώ το ελληνικό κράτος...Θα του κάνουν απλά μια σύσταση και νομίζω θα τελειώσει εκεί...στο κάτω κάτω σαν ειδικευόμενος είναι δόκιμος και δύναται να κάνει λάθη...Το ανησυχητικό είναι η ηλιθιότητα κάποιων που αφήνουν φασονατζίδες να κάνουν πανηγύρια και πιάνουν κάποιον που στην τελική μπορεί και να εξυπηρέτησε μια γιαγιά και να ενέδωσε στα παρακάλια της να της γράψει 2 κουτιά...και τι έγινε?και ποιός δε το έχει κάνει?

Απλά ο συνάδελφος ήταν άτυχος...έγινε έλεγχος και έπεσε ο κλήρος σε αυτόν...πολύ θέλω να μάθω τι θα του κάνουν για τα θανάσιμα αμαρτήματά του...Αυτό διορθώνεται...Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΑΤΗ

Τωρα σε ότι αφορά στατίνες εγώ γράφω μόνο μια ανά μήνα (χ28)...Επίσης ζητώ γνωμάτευση απο ειδικό σε όλους πχ από καρδιολόγο για στεφανιαία νόσο και δε γράφω στα Ca τα πάντα με 0% αλλά μόνο τα άμεσα σχετιζόμενα...Μπράβο τους, τη σώσαμε την Ελλάδα,τόσα χρόνια δε μας πείραζε...
Και φυσικά μακάκας γίνεται ο γιατρός στα μάτια του ασθενή...αλλά who cares???
+

28 Ιουνίου 2010, 23:47:29
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αν γράψω σε αυτό το topic φοβάμαι πως θα ξεφύγω και ίσως μου διαγράψουν το μήνυμα οι διαχειριστές.

Αν στείλω φωτοτυπίες παρόμοιες συνταγές στον διοικητή του νοσοκομείου που υπάγεται το Π.Ι. μου τότε φοβάμαι πως θα μείνει ο νομός χωρίς αγροτικό ιατρό ;D

Αυτός ο ΟΓΑς φαντάζομαι πως θα ζητήσει από τον αλήτη συνάδελφο να πληρώσει την αξία των φαρμάκων που παράνομα συνταγογράφησε.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

29 Ιουνίου 2010, 20:56:24
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Όσο μας απειλούν, τόσο μας πωρώνουν.

Ασφαλισμένος του ΟΓΑ με απείλησε σήμερα με μήνυση, επειδή δεν του συνταγογράφησα για τον πεθερό του εκτός ενδείξεων ένα tts Exelon 9.5. Ο ασφαλισμένος ήταν εφοδιασμένος με γνωμάτευση 2 ετών από Ψυχίατρο του Νοσοκομείου με την διάγνωση ..."Οργανικό Ψυχοσύνδρομο".

Στην καταφανώς έκνομη απαίτησή του, είχα τρεις επιλογές:

α) Να συνταγογραφήσω το Εξελόν εκτός ενδείξεων, με κίνδυνο να κληθώ από το Ασφαλιστικό Ταμείο να το πληρώσω τελικά εγώ.
β) Να ...εφεύρω και να βάλω εγώ τη διαγνωσάρα "Ήπια εως μέτρια άνοια της Ν. Αλτσχάιμερ", πράγμα εμφανώς αντιεπιστημονικό έως επιλήψιμο (υπόνοια αθέμιτης συναλλαγής ιατρού-ασφαλισμένου).
γ) Να συστήσω στον ασφαλισμένο να απευθυνθεί στον ιατρό που του έβαλε την αγωγή - πράγμα που τελικά έκανα και που όμως πυροδότησε την οργή του (έτσι κι αλλιώς) ευέξαπτου και κακοπροαίρετου ασφαλισμένου.

Είναι απορίας άξιο το πώς ασφαλισμένοι που κλαίγονται ότι δεν έχουν μπαγιόκο ν' αγοράσουν Σαλοσπίρ, βρίσκουν και χαλαλίζουν 800 και πλέον ευρώ για να καταθέσουν αγωγή και να ξεκινήσουν δίωξη σε βάρος ενός ιατρού που απλά κάνει το καθήκον του ακολουθώντας τη Νομοθεσία του κράτους.

Επίσης, είναι απορίας άξιο το γιατί ο ασφαλισμένος ήρθε από άλλο χωριό να στήσει το σκηνικό του και τον καβγά του σε μένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως Παθολόγος του ίδιου Νοσοκομείου, χορήγησε γνωμάτευση για λήψη Εξελόν σε ασθενή με ...ηπατική κίρρωση!

Η συνέχεια επί της οθόνης (του λαπ-τοπ).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΝΟΧΟΙ.
Βαρέθηκα συνεχεια να ακουω για τους κακους γιατρους και φαρμακοποιούς και αθώες παπιες ασφαλισμενους.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιουνίου 2010, 21:03:31 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Ιουλίου 2010, 13:22:50
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι απορίας άξιο το πώς ασφαλισμένοι που κλαίγονται ότι δεν έχουν μπαγιόκο ν' αγοράσουν Σαλοσπίρ, βρίσκουν και χαλαλίζουν 800 και πλέον ευρώ για να καταθέσουν αγωγή και να ξεκινήσουν δίωξη σε βάρος ενός ιατρού που απλά κάνει το καθήκον του ακολουθώντας τη Νομοθεσία του κράτους.

Από σήμερα επιβάλλεται για πρώτη φορά ΦΠΑ 23% στις δικηγορικές αμοιβές. Δηλαδή από 0% ==> 23%!

Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου, σύντομα:
- θα αποκλείονται από τη συνταγογράφηση οι Φαρμακευτικές Εταιρείες που δεν αποδίδουν (δηλαδή παρακρατούν) το rebate
- θα έρθουν αλλαγές στα ποσοστά συμμετοχής ανά νόσο, επί το δυσμενέστερο για τους ασφαλισμένους

Να δούμε τί άλλο μας περιμένει.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Οκτωβρίου 2010, 23:41:38
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Real.gr)

Με οριστική παύση από το ΕΣΥ «κινδυνεύουν» δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίοι συμμετείχαν στην έκδοση εικονικών εξιτηρίων και ιατρικών γνωματεύσεων αλλά και στην διακίνηση συνταγολογιών με εικονικές ημερομηνίες που είχαν σκοπό την συνταγογράφηση, σύμφωνα με πόρισμα ελεγκτών του ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα με το ερώτημα της οριστικής παύσης από το ΕΣΥ παραπέμπονται δυο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για υπόθεση του 2009 που αφορούσε σε ιδιωτική κλινική του νομού, συμβεβλημένη με τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας οι δυο γιατροί του ΓΝΛ παραπέμπονται στο Κεντρικό Συμβούλιο των Ιατρών ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της οριστικής παύσης για παράβαση καθήκοντος.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, όσο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Δεκεμβρίου 2013, 06:56:28
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

dimtheo


Mετά από έρευνες πολλών ετών βρέθηκε η Γενική Ιατρός που εκτίναξε τη δαπάνη στο φάρμακο και χρεοκόπησε τη χώρα. Οι Σέρλοκ Χολμς της υγείας χρησιμοποίησαν τους μεγεθυντικούς τους φακούς και τσίμπησαν την κλέφτρα, η οποία κατηγορείται για αναγραφή φαρμάκων εκτός ειδικότητας, εκτός ενδείξεων κ αυτών που δεν αντιστοιχούν στη διάγνωση και κλήθηκε σε έγγραφη απολογία να εξηγήσει τα «ανεξήγητα»...

 Τι έκανε λοιπόν η εγκληματίας Γενική Ιατρός; Σε ασθενείς που είχαν νόσο του Πάρκινσον και ζούσαν στην επαρχία, αντέγραφε το φάρμακο για το Πάρκινσον βάσει γνωμάτευσης ή ελέγχου του βιβλιαρίου ότι ο ασθενής πάσχει από τη συγκεκριμένη νόσο, αντί να στείλει τον άνθρωπο με το λεωφορείο να πάει στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα και να του το γράφει κάθε μήνα ο νευρολόγος του. ???


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3 Δεκεμβρίου 2013, 07:02:38
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

dimtheo


Εξ' όσων γνωρίζω πρόκειται για συνάδελφο σε ΚΥ της Β. Ελλάδας και το ποσό για το οποίο "κατηγορείται" ότι συνταγογράφησε παρατύπως αγγίζει τις 15.000€.


3 Δεκεμβρίου 2013, 07:43:50
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


"Είναι ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ, έχει κάνει 4 έτη ειδικότητας, και ο μόνος περιορισμός , που έχει είναι να μην εκδίδει γνωματεύσεις –κι όχι συνταγές- για χρόνια νοσήματα ειδικότητας, που δεν περιλαμβάνεται κατά την ειδίκευσή του αφενός και αφετέρου , όταν πρόκειται να εκδώσει τρίμηνη συνταγή σε χρονίως πάσχοντες, να ελέγχει την ύπαρξη γνωμάτευσης και να εκδίδει τρίμηνη συνταγή ΒΑΣΕΙ της γνωμάτευσης."
Από που προκύπτει η υποχρέωση ύπαρξης γνωμάτευσης (και αναφορά αυτής υποθέτω) για την έκδοση τρίμηνης συνταγής; Ακόμη κι όταν τα σκευάσματα εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα της γενικής ιατρικής;
Πάντως μια χαρά φαίνεται το ΑΜΚΑ της γιατρού στις εικόνες κι ας έχουν καλύψει το όνομα και το ΑΜ.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Δεκεμβρίου 2013, 07:51:54 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

3 Δεκεμβρίου 2013, 10:07:04
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Gateopener


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Είναι ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ, έχει κάνει 4 έτη ειδικότητας, και ο μόνος περιορισμός , που έχει είναι να μην εκδίδει γνωματεύσεις –κι όχι συνταγές- για χρόνια νοσήματα ειδικότητας, που δεν περιλαμβάνεται κατά την ειδίκευσή του αφενός και αφετέρου , όταν πρόκειται να εκδώσει τρίμηνη συνταγή σε χρονίως πάσχοντες, να ελέγχει την ύπαρξη γνωμάτευσης και να εκδίδει τρίμηνη συνταγή ΒΑΣΕΙ της γνωμάτευσης."
Από που προκύπτει η υποχρέωση ύπαρξης γνωμάτευσης (και αναφορά αυτής υποθέτω) για την έκδοση τρίμηνης συνταγής; Ακόμη κι όταν τα σκευάσματα εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα της γενικής ιατρικής;
Πάντως μια χαρά φαίνεται το ΑΜΚΑ της γιατρού στις εικόνες κι ας έχουν καλύψει το όνομα και το ΑΜ.
Μην πας μακρια Διαμαντη!Οπως ο Νευρολογος κανει 6 μηνες Ψυχιατρικη και γραφει της Παναγιας τα ματια απο ψυχιατρικα σκευασματα,εμεις δεν θα γραφουμε με λιγο λιγοτερους μηνες........

3 Δεκεμβρίου 2013, 10:53:05
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μην πας μακρια Διαμαντη!Οπως ο Νευρολογος κανει 6 μηνες Ψυχιατρικη και γραφει της Παναγιας τα ματια απο ψυχιατρικα σκευασματα,εμεις δεν θα γραφουμε με λιγο λιγοτερους μηνες........
Εμείς με λίγο λιγότερους μήνες, μπορούμε να γράφουμε Exelon caps μέχρι 3mg και TTS μέχρι 4,6mg  ;D
Αυτό με την ύπαρξη/αναφορά γνωμάτευσης για έκδοση τρίμηνης ισχύει;

3 Δεκεμβρίου 2013, 12:55:49
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

dimtheo



[/quote]
Αυτό με την ύπαρξη/αναφορά γνωμάτευσης για έκδοση τρίμηνης ισχύει;
[/quote]

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου: "...να μην εκδίδει γνωματεύσεις –κι όχι συνταγές- για χρόνια νοσήματα ειδικότητας, που δεν περιλαμβάνεται κατά την ειδίκευσή του..."
. Μην κολλάμε όμως στους τύπους: πρόκειται για κυνήγι μαγισσών μέσω προσπάθειας εκφοβισμού των Γ.Ι. Πόσοι από μας που εργάζονται στα ΚΥ και τα Π.Ι. δεν έχουν συνταγογραφήσει ουρολογικά για ΚΥΠ (φυσικά χωρίς γνωμάτευση, γιατί "Πουθενά στην κείμενη νομοθεσία δεν αναφέρεται και δεν ορίζεται , ότι κάθε συνταγή του πρέπει να συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης! Κάτι τέτοιο θα τον καθιστούσε άλλωστε υφιστάμενο των συναδέλφων του ως γραμματειακή υποστήριξη αυτών"!
 

3 Δεκεμβρίου 2013, 13:30:54
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σύμφωνα με το συγγραφέα του άρθρου: "....και αφετέρου , όταν πρόκειται να εκδώσει τρίμηνη συνταγή σε χρονίως πάσχοντες, να ελέγχει την ύπαρξη γνωμάτευσης και να εκδίδει τρίμηνη συνταγή ΒΑΣΕΙ της γνωμάτευσης."
Επομένως συνδέει την έκδοση τρίμηνης συνταγής με ύπαρξη γνωμάτευσης. Αν τα σκευάσματα εμπίπτουν στην ειδικότητά μας δεν απαιτείται γνωμάτευση είτε είναι μηνιαία είτε τρίμηνη συνταγή. Αντίστοιχα όταν δεν εμπίπτουν, απαιτείται γνωμάτευση είτε είναι μηνιαία είτε τρίμηνη.

3 Δεκεμβρίου 2013, 13:37:08
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Εύστοχο, κατά την γνώμη μου, σημερινό σχόλιο από το FaceBook του Γενικού Ιατρού Ευάγγελου Φραγκούλη:


Κλήση γενικών γιατρών για απολογία σε σχέση με τη συνταγογραφήση τους...Στο παράδειγμα παρακάτω τα παραπτώματα ΓΙ του ΕΣΥ από περιφερικό ιατρείο της Μακεδονίας...26 σε σύνολο 1500 συνταγών (τουτέστιν σε 500 τρίμηνες- αυτός δεν έχει κίνητρο, να φέρνει τους ασθενείς του κάθε μήνα στο ιατρείο...). Επίσης έχει κατά 233% υπερβεί το μ.ο. πληθους συνταγών των ΓΙ- λες και συγκρίνονται όμοια πράγματα...Τι σχέση μπορεί να έχει ένας γενικός γιατρός πιστοποιημένος στην Η.Σ., χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (μικρός όγκος ασθενών που επιλέγουν τον ιατρό πληρώνοντας ιδιωτικά την επίσκεψη τους), ένας γενικός ιατρός μόνιμος ή με σχέση αορίστου χρόνου εργασίας με το πρώην ΙΚΑ και με σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για επισκέψεις ασφαλισμένων στο ιατρείο του (μεγάλος όγκος ασθενών), ένας γενικός ιατρός ιδιώτης απλά συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ για επισκέψεις στο ιατρείο του και ένας γενικός ιατρός- μοναδικός στο άγονο χωριό του, με πληθυσμό 2000 κατοίκων, ηλικίας κατά 90% άνω των 60 ετών… Σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί αυτοί δεν θα πρέπει τους επόμενους 2 μήνες να ξανασυνταγογραφήσουν, καθώς με τις τρίμηνες που έχουν εκδώσει είναι ήδη πάνω από το μ.ο. της ειδικότητας για τους μήνες αυτούς...
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Δεκεμβρίου 2013, 13:40:32
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εύστοχο, κατά την γνώμη μου, σημερινό σχόλιο από το FaceBook του Γενικού Ιατρού Ευάγγελου Φραγκούλη:


Κλήση γενικών γιατρών για απολογία σε σχέση με τη συνταγογραφήση τους...Στο παράδειγμα παρακάτω τα παραπτώματα ΓΙ του ΕΣΥ από περιφερικό ιατρείο της Μακεδονίας...26 σε σύνολο 1500 συνταγών (τουτέστιν σε 500 τρίμηνες- αυτός δεν έχει κίνητρο, να φέρνει τους ασθενείς του κάθε μήνα στο ιατρείο...). Επίσης έχει κατά 233% υπερβεί το μ.ο. πληθους συνταγών των ΓΙ- λες και συγκρίνονται όμοια πράγματα...Τι σχέση μπορεί να έχει ένας γενικός γιατρός πιστοποιημένος στην Η.Σ., χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (μικρός όγκος ασθενών που επιλέγουν τον ιατρό πληρώνοντας ιδιωτικά την επίσκεψη τους), ένας γενικός ιατρός μόνιμος ή με σχέση αορίστου χρόνου εργασίας με το πρώην ΙΚΑ και με σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για επισκέψεις ασφαλισμένων στο ιατρείο του (μεγάλος όγκος ασθενών), ένας γενικός ιατρός ιδιώτης απλά συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ για επισκέψεις στο ιατρείο του και ένας γενικός ιατρός- μοναδικός στο άγονο χωριό του, με πληθυσμό 2000 κατοίκων, ηλικίας κατά 90% άνω των 60 ετών… Σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί αυτοί δεν θα πρέπει τους επόμενους 2 μήνες να ξανασυνταγογραφήσουν, καθώς με τις τρίμηνες που έχουν εκδώσει είναι ήδη πάνω από το μ.ο. της ειδικότητας για τους μήνες αυτούς...
Πολύ καλά τα λέει ο συνάδελφος.
Κινήσεις στο πόδι, όπως και κάθε τι πλέον...
Μείγμα πανικού και άγνοιας.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
18322 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Μαρτίου 2010, 23:51:31
από EzeΤΡΟΛ
18 Απαντήσεις
16717 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2010, 15:52:05
από anastasios theodoridis
140 Απαντήσεις
67748 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Σεπτεμβρίου 2013, 20:06:29
από Argirios Argiriou
18 Απαντήσεις
21705 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαρτίου 2012, 14:41:07
από Gatekeeper
26 Απαντήσεις
15705 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Μαΐου 2012, 21:28:02
από EzeΤΡΟΛ