Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (362/612) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣημερα περασε ενας φ.αντιπροσωπος εταιριας απο το ιατρειο  & μου ειπε οτι τελικα επιτρεπεται να αναγραφουμε το εμπορικο ονομα του φαρμακου στις σημειωσεις ενω εγω νομιζα οτι αυτο δεν γινεται.Εχω καταλαβει εγω λαθος ή αυτος?   

--- Τέλος παράθεσης ---

Τυπικά,
- έχεις από την μεριά ένα ΝΠΔΔ που λέγεται ΕΟΠΥΥ που σου λέει να μην γράφεις ούτε στις σημείωσεις όνομα φαρμάκου.
- έχεις από την άλλη μεριά ένα άλλο ΝΠΔΔ που λέγεται ΠΙΣ που σου λέει να γράφεις στις σημειώσεις όνομα φαρμάκου.
Και τα δύο εποπτεύονται από το ΥΥΚΑ που τηρεί επισήμως σιγή υχθύος (τα δελτία τύπου απευθύνονται στους δημοσιογράφους και δεν αποτελούν εγκύκλιο)
Έχεις μια υπουργική απόφαση που λέει ότι σε χρόνια αγωγή μπορείς να προτείνεις το σκεύασμα που ήδη λαμβάνει ο ασθενής.
Επίσης, η ίδια υπουργική απόφαση μεταθέτει την υλοποίηση της συνταγογράφησης της δραστικής και της "ονομαστικής" στην ΗΔΙΚΑ και στο σύστημα επιλέγεις συνταγογράφηση με δραστική ή με όνομα.
Συνεπώς τι καταλαβαίνεις από όλα αυτά;;;; Εγώ αυτό που καταλάβαίνω είναι πως ότι και να κάνω εάν έχω δόντι δεν έχω τίποτα να φοβάμαι....

Προχθές μου ήρθε ασθενής και μου ζήταγε να τους ξαναγράψω συνταγή με gabapentin γιατί αυτό που έπερνε τον έπιανε και αυτό που του έδωσε τελευταία φορά ο φαρμακοποιός δεν τον πιάνει.... Εγώ τι έπρεπε να κάνω εκεί; Τον έστειλα στο φαρμακείο-κέντρο ΠΦΥ να του βρει λύση....

Πατρωνάκης Μάνος:
  Aπό παλιά έλεγα και στους συναδέλφους βρε μη γράφετε τίποτα στα σχόλια. Μην οξύνετε καταστάσεις. Χάθηκε το μολυβάκι; Για ποιο λόγο να μη σέβεσαι
και την ασχετοσύνη των ακατανόμαστων με τους οποίους έχουμε alisi verisi; Κανείς Φαρμακοποιός ποτέ δεσυνασχέτησε με τις σημειώσεις μου.

samsok:
οποτε η γραπτη γνωματευση μου που αναφερει τα εμπορικα σκευασματα θα εξακολουθησει να παραδιδεται μαζι με την ηλεκτρονκη συνταγη ...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςοποτε η γραπτη γνωματευση μου που αναφερει τα εμπορικα σκευασματα θα εξακολουθησει να παραδιδεται μαζι με την ηλεκτρονκη συνταγη ...

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί να χαλάς κι άλλο χαρτί; Διάβασε το παραπάνω μήνυμα του Μάνου!

Holisten:
Καλησπέρα σας κοίταξε και αυτή την ανακοίνωση νομίζω ότι θα σας βοηθήσει στην απόφαση αναγραφής εμπορικής ονομασίας η' όχι.
Εάν θέλετε και τη γνώμη μου με όλο το σεβασμό νομίζω πως ειναι ξεκάθαρο .ΠΩς ΝΑΙ ο γιατρός μπορεί να προτείνει το σκευασμα της επιλογής του.

Το λέει ξεκάθαρα (θελουμε τους γιατρούς συμμάχους για την επίτευξη του στοχου).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Λ.Κηφισίας 39,Μαρούσι Τηλ: 210 – 6871706-708
Φαξ: 210- 6871769
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θεσμοθετήθηκε και είναι υποχρεωτική για όλους.
Στόχος της θεσμικής αυτής παρέμβασης είναι η αύξηση της συνταγογράφησης των γενοσήμων φαρμάκων σε αντικατάσταση άλλων πολύ ακριβότερων .Δυστυχώς όμως το μερίδιο των γενοσήμων στη συνταγογράφηση παραμένει εξαιρετικά χαμηλό κάτω από το 20 % , ενώ ο στόχος και η υποχρέωση της χώρας μας είναι το 60% όπως ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες.
Η αναγκαιότητα της επίτευξης του στόχου αυτού είναι τόσο επείγουσα όσο και επιτακτική .
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να εξασφαλίσει την επάρκεια της ποιοτικής φαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς σπατάλη πόρων. Στη προσπάθεια αυτή καλουμε ολους τους γιατρους να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου. Ο διαλογος και η συνεργασια είναι το πλαίσιο της σχέσης που επιδιώκουμε και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε.
Ο ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των γιατρών για την προώθηση της συνταγογράφησης των ποιοτικών γενοσήμων φαρμάκων . Επιπλέον επεξεργαζόμαστε και πλαίσιο κινήτρων για τους γιατρούς που θα συμβάλλουν ενεργά στη αύξηση της διάθεσης των γενοσήμων.
Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός θα διαφυλάξει τόσο τη ποιοτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του, όσο και τη διαφανή και αποδοτική χρήση των πόρων του.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥY ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.ΚΟΝΤΟS
Αθήνα, 22/08/2013

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση