Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (531/612) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Να το δούμε λίγο πρακτικά.
Στη μετφορμίνη 850mg με 30 χάπια τσεκάρω πάντα το πρώτο σκεύασμα που βγάζει στα γενόσημα (δεν θυμάμαι καν το όνομά του) για να είμαι καλό παιδί και να προτείνω γενόσημο σύμφωνα με "τας υποδείξεις".
Ξέρω όμως ότι όλοι μα όλοι οι ασθενείς παίρνουν τελικά Glucophage 850.
Δεν έλαβα κανένα μήνυμα ότι δεν έχω πιάσει το στόχο στα γενόσημα αυτής της κατηγορίας. Άρα μετράνε τι έχεις "προτείνει" κι όχι αυτό που τελικά δόθηκε/λήφθηκε στο φαρμακείο.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα το δούμε λίγο πρακτικά.
Στη μετφορμίνη 850mg με 30 χάπια τσεκάρω πάντα το πρώτο σκεύασμα που βγάζει στα γενόσημα (δεν θυμάμαι καν το όνομά του) για να είμαι καλό παιδί και να προτείνω γενόσημο σύμφωνα με "τας υποδείξεις".
Ξέρω όμως ότι όλοι μα όλοι οι ασθενείς παίρνουν τελικά Glucophage 850.
Δεν έλαβα κανένα μήνυμα ότι δεν έχω πιάσει το στόχο στα γενόσημα αυτής της κατηγορίας. Άρα μετράνε τι έχεις "προτείνει" κι όχι αυτό που τελικά δόθηκε/λήφθηκε στο φαρμακείο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μπορείς να επιλέξεις tb Glucofree 850mg που έχει 60 χάπια, ειδικά στις νέες αγωγές.
Αλλά το θέμα δεν είναι να πρέπει να χρησιμοποιείς τερτίπια για να γράψεις γενόσημα.
Θα πρέπει η επιλογή γενοσήμου να κατωχυρώνεται στο επίπεδο του γιατρού. Προσωπικά δεν είμαι έτοιμος για μια αόριστη συνταγογράφηση γενοσήμου με βάση τη δραστική. Θα επιθυμούσα να δοθεί η δυνατότητα να κλειδώνονται οι επιλογές του φαρμακοποιού σε μικρό αριθμό συγκεκριμένων σκευασμάτων (όχι πάντως ένα).
Εξυπακούεται ότι θα γίνει πράξη η δραστική μείωση της τιμής που έχει εξαγγελθεί.
Υπό άλλες συνθήκες δεν έχει νόημα κανένας έλεγχος "συμμόρφωσης".

´Οσον αφορά το μήνυμα, δε βγαίνει επειδή ακριβώς επιλέγεις γενόσημο. Κάνε μία προσπάθεια με πρωτότυπο και θα το δεις.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το παράδειγμά μου ήθελε να απαντήσει στον προβληματισμό του κου Καπάνταη αν τελικά χρεωνόμαστε την πιθανή αλλαγή σε πρωτότυπο στο φαρμακείο παρόλο που έχουμε συστήσει γενόσημο.
Αφού όλοι παίρνουν τελικά Glucophage ενώ έχω συστήσει γενόσημο κι αφού δεν λαμβάνω μήνυμα ότι είμαι κάτω από το ποσοστό γενόσημων για τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτό σημαίνει ότι στα στατιστικά υπολογίζουν την "πρότασή" μας κι όχι το σκεύασμα που δόθηκε τελικά στο φαρμακείο.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο παράδειγμά μου ήθελε να απαντήσει στον προβληματισμό του κου Καπάνταη αν τελικά χρεωνόμαστε την πιθανή αλλαγή σε πρωτότυπο στο φαρμακείο παρόλο που έχουμε συστήσει γενόσημο.
Αφού όλοι παίρνουν τελικά Glucophage ενώ έχω συστήσει γενόσημο κι αφού δεν λαμβάνω μήνυμα ότι είμαι κάτω από το ποσοστό γενόσημων για τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτό σημαίνει ότι στα στατιστικά υπολογίζουν την "πρότασή" μας κι όχι το σκεύασμα που δόθηκε τελικά στο φαρμακείο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κάνε μία δοκιμή γράφοντας μία φορά glucoghage για να βεβαιωθούμε. Αν δε βγάλει μήνυμα, τότε πιθανότατα έχεις δίκιο.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ακολούθησα τη συμβουλή σου και επέλεξα Glucophage 850mg αντί για γενόσημο.
Βγήκε το μήνυμα που επισυνάπτω:
Στόχος γενοσήμου: 39,28% Τρέχον ποσοστό: 100% στην κατηγορία "Α10ΒΑ Διγουανίδια"

Όπως ανέφερα πριν, όταν συνταγογραφώ μετφορμίνη (φαινφορμίνη δε νομίζω να κυκλοφορεί πλέον) επιλέγω πάντα κάποιο γενόσημο ενώ τελικά ο ασθενής παίρνει πάντα Glucophage (είτε 850 είτε 1000) εκτός κάποιων ελαχίστων που παίρνουν Glucofree.
Άρα στα στατιστικά μας μετράνε αυτό που προτείνουμε (αφού έχω 100%) ανεξάρτητα από το σκεύασμα που θα λάβει τελικά ο ασθενής στο φαρμακείο. Κι αυτό θα έπρεπε να είναι το σωστό.

Προς ενίσχυση παραθέτω ακόμη 2 εικόνες. Στη μία πάτησα Klaricid και στην άλλη Controloc. Και στις 2 έχω ποσοστό 100% (αφού προτείνω πάντα γενόσημο) ενώ είναι σίγουρο ότι πολλοί στο φαρμακείο επέλεξαν το πρωτότυπο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση