Γενικά > Νομικά θέματα

Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις

<< < (4/24) > >>

D-Michalis:
Σωστά

mandreou:
Για να μαθαίνουμε πως παίρνονται οι θέσεις των Επιμελητών με άκρως αξιοκρατικές διαδικασίες:
από 28-03-2010 υπέβαλα παραίτηση από την θέση που κατείχα ώστε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία να μπορώ να υποβάλω τα χαρτιά μου για μια θέση επιμελητή Β΄ στο ΚΥ του Νομού μου, προκήρυξη που έληγε στις 5/7/2010. Δυστυχώς για μένα για την ίδια θέση έκανε τα χαρτιά της η κόρη, της Διευθύντριας Προσωπικού του Νοσοκομείου (πρώην Αντινομάρχης και στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του ΔΣ) η οποία εργάζεται ως επικουρικός ιατρός στο ίδιο ΚΥ. Καθώς είμαστε μόνο οι δυο μας υποψήφιες με μεγάλη διαφορά προσόντων (η «συνάδελφος»  έχει 1 χρόνο προϋπηρεσία ως επικουρικός, ενώ εγώ περισσότερα από 10 χρόνια και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, 2 μέρες περίπου μετά από τη λήξη της προκήρυξης (07-07-2010), ακυρώθηκε η προκήρυξη με δικαιολογία τη μεταφορά μιας δεύτερης θέσης από άλλο ΚΥ και αίτηση έγκρισης της απόφασης από το Υπουργείο Υγείας.
Σε αυτό το διάστημα (από 29-03-2010 και μετά) καθώς είμαι έγγαμη μητέρα 2 παιδιών και για αυτονόητους λόγους βιοπορισμού έκανα τα χαρτιά μου για διορισμό μου σε θέση Περιφερειακού Ιατρείου. Έτσι καθώς θα διοριστώ στη θέση αυτή δεν θα έχω δικαίωμα να υποβάλλω τα χαρτιά μου εκ νέου για τη θέση στο ΚΥ σε μια νέα προκήρυξη αφού πρέπει να περάσει διάστημα 1 έτους από το διορισμό μου και έτσι η «συνάδελφος»  θα καταλάβει τη θέση ως μόνη υποψήφια.
Το Υπουργείο Υγείας στις 6-10-2010 απάντησε αρνητικά στην απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου για μεταφορά της θέσης και αυτό αντί να ακυρώσει την σχετική απόφαση του με θράσος σε εκ νέου απόφαση του στις 7-10-2010, αποφάσισε την προκήρυξη εκ νέου της προηγούμενης θέσης στο ΚΥ αγνοώντας κάθε νομιμότητα ώστε να μπορέσει η κόρη να καταλάβει τη θέση χωρίς αντίπαλο!! 
Αξίζει να αναφέρω ότι:
α) Η μητέρα της υποψηφίου ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή των αιτήσεων  και διεξαγωγή της διαδικασίας πρόσληψης
β) Η εν λόγω ιατρός προσλήφθηκε ως επικουρικός ιατρός στο ΚΥ της προκήρυξης αμέσως μόλις πήρε τον τίτλο ειδικότητας τον Ιούνιο του 2009 αλλά εργαζόταν στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου με Δ/ντή τον πρώην Υποδυπεάρχη Μακεδονίας Θράκης, ενώ το ΚΥ άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2010!!!! Το ίδιο διάστημα στο ΚΥ όπου εργαζόμουν υπηρετούσαμε δυο μόνο ιατροί με τεράστιες δυσκολίες στην άσκηση του έργου μας καθώς με τα ρεπό μετά από εφημερία και τις άδειες έμενε συνεχώς ένας ιατρός στο ΚΥ, εκλιπαρώντας για επικουρικό ιατρό τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
γ) Είναι νόμιμο και άρα ηθικό είναι να ακυρώνεται μια προκήρυξη όταν έχουν καταθέσει μόνο δυο άτομα με μεγάλη διαφορά προσόντων και η μια υποψήφια έχει ήδη ευνοηθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με κατάφορο τρόπο;
δ) Είναι νόμιμο ως άμεσα ενδιαφερόμενη να μην ενημερώνομαι για την ακύρωση της προκήρυξης ώστε να έχω δικαίωμα να υποβάλλω ένσταση στο νόμιμο χρονικό διάστημα; 
   Το μόνο που σκέφτομαι και λυπάμαι είναι οι ώρες και πιστέψτε με ήταν πολλές που ξόδεψα για φωτοτυπίες όλων των απαραίτητων εγγράφων (όλα Χ 4)!! 1500 φωτοτυπίες για 17 χρόνια περίπου που ασκώ την Ιατρική!

D-Michalis:
Στείλε το στο Συνήγορο του Πολίτη και στους επιθεωρητές δημόσιας Διοίκησης. Αξίζει.

timex:
Όχι μονο αξίζει να το στειλεις στο συνηγορο του πολίτη και στους επιθεωρητές εργασίας αλλά και σε εφημερίδες και στο τρωκτικο 2 και τρομακτικο!!!
Επισης να το στείλεις και στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργου!

Harper:
θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς.Είναι εξοργιστικό να σε έχουν σε τέτοια ομηρία.
Κινήσου νομικά,εγώ αυτό θα έκανα κ διεκδίκησε τους μισθούς που έχασες επειδή οδηγήθηκες σε αναγκαστική παραίτηση.
Ενημέρωσε την αρμόδια ΔΥΠΕ εγγράφως.Πήγαινέ το όσο μακρια μπορεί να πάει.Δεν ξέρω αν η ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ μπορεί να παρέμβει σε επώνυμη καταγγελία κ να βοηθήσει

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση