Γενικά > Νομικά θέματα
Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος1. ….Μεχρι ποτε μπορω να θετω υποψηφιοτητα για θεση στο ΕΣΥ ενω ο διορισμος εκκρεμει και μπορει να κανει και 2 ως και 4 μηνες μεχρι να ερθει ?? Μπορω να υποβαλλω τα χαρτια μου και μετα την ανακοινωση διορισμου? και αφου λαβω το διορισμο αλλα πριν εξαντληθουν οι 20 μερες που εχω δικαιωμα να τον αποδεχθω?
2. Η προθεση μου ειναι να παω στη θεση Α που εχω κριθει αλλα να εκκρεμει η υποψηφιοτητα μου για την αλλη θεση Β
3. Αν αποδεχθω το διορισμο μου στη θεση Α δεν εχω δικαιωμα να υποβαλλω χαρτια για τη θεση Β που ειναι ομοβαθμη της Α.Ετσι δεν ειναι?
4. Γνωριζετε αν λογω εκλογων που επικεινται παγωνουν ολες οι υπηρεσιακες μεταβολες και διορισμοι σε ολες τις υπηρεσιες αρα και στο υπουργειο Υγειας και μπορει ετσι να καθυστερησει η διαδικασία διορισμου μου?
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητή Αφροδίτη
Στο 1: Έτσι ακριβώς που το θέτεις. Στην υποψηφιότητα που θα καταθέσεις για τη θέση Β θα δηλώνεις ότι «δεν έχω αρνηθεί διορισμό …» και αυτό θα είναι αληθές τη δεδομένη στιγμή που θα καταθέτεις την αίτηση. Άρα δεν θα ψεύδεσαι και δεν θα έχεις κανένα κόλλημα.
Στο 2: Αυτό μπορείς να το κάνεις. Δεν σε εμποδίζει κάτι.
Στο 3. Σωστά. Δεν μπορείς αφού είναι ομοιόβαθμη.
Στο 4: Δεν παγώνουν οι διαδικασίες που μας ενδιθαφέρουν για τις εκλογές. Συνεχίζουν κανονικά
Καλή επιτυχία
angel:
Γνωρίζετε μήπως, πως γίνεται η μονιμοποίηση ενός επιμελητή γιατρού κλάδου ΕΣΥ, μετά τη διέλευση της πενταετίας;
Γίνεται επαναπροκύριξη της θέσης του ή αυτόματα μονιμοποιείται; Υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαδικασία αυτή;
EzeΤΡΟΛ:
Ένα έγγραφο που απαντά σε μερικές παλιές ερωτήσεις, σχετικά με το αν ο ιατρός ΕΣΥ διατηρεί ή όχι το βαθμό του σε περίπτωση που καταλάβει άλλη θέση στο ΕΣΥ. Η απάντηση είναι ότι τον διατηρεί.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈνα έγγραφο που απαντά σε μερικές παλιές ερωτήσεις, σχετικά με το αν ο ιατρός ΕΣΥ διατηρεί ή όχι το βαθμό του σε περίπτωση που καταλάβει άλλη θέση στο ΕΣΥ. Η απάντηση είναι ότι τον διατηρεί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Είχα διατυπώσει κι εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος τις απορίες - αμφιβολίες μου για την ερμηνεία που δίνει το συγκεκριμένο έγγραφο αλλά δεν έλαβα καμία άποψη.
Τις παραθέτω ξανά λοιπόν:
Η παράγραφος του νόμου λέει "Αν διεκδικήσουν και καταλάβουν θέση σε άλλο νοσοκομείο μπορούν να διατηρήσουν το βαθμό τους" που "πιάνει" μόνο τους νοσοκομειακούς αφού, πλέον, δεν έχει νόημα κάποιος νοσοκομειακός να διεκδικήσει θέση στο ίδιο νοσοκομείο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Παλαιότερα είχε νόημα όταν προκηρύσσονταν θέσεις στο ίδιο νοσοκομείο με μεγαλύτερο βαθμό απ' αυτό που κατείχε.
Τι γίνεται όμως με τους γιατρούς των Κ.Υ. και Π.Π.Ι. (ή Π.Ι.) που μπορεί να επιθυμούν να "αλλάξουν" θέση σε Κ.Υ. ή Π.Π.Ι. (ή Π.Ι.) της ευρύτερης περιοχής που όμως ανήκει στο ίδιο νοσοκομείο; Τότε δε διατηρούν το βαθμό τους;
Ο υπουργός στην "ερμηνεία" που δίνει στο τέλος της εγκυκλίου του αναφέρεται σε "γιατρούς που θα διεκδικήσουν και θα καταλάβουν θέση στο ΕΣΥ μετά την 31-12-10" οι οποίοι και θα διατηρήσουν το βαθμό τους.
Η υπουργική "ερμηνεία" είναι γενικότερη όμως νομίζω το άρθρο του νόμου το περιορίζει.
Τι λέτε εσείς;
phy:
κ. Μιχάλη
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο. Για παράδειγμα βάζω σε μια θέση επιμελητή Β. Γίνεται η κρίση και βγαίνω πρωτος. Μπορω να παραιτηθώ όπως διάβασα σε προηγούμενη απάντηση σας πριν βγει το ΦΕΚ διορισμού. Αν παραιτηθώ τότε η θεση επαναπροκυρρήσεται ή καλείται ο επόμενος?
Επίσης πως μαθαίνουμε τα αποτελέσματα της κρίσης? για παράδειγμα εγώ είμαι 3ος σε μια εισήγηση και οι 2 μπροστά μου παραιτούνται. Γίνεται η κρίση και την παίρνω την θέση. Πως θα το μάθω εγώ αυτό. Θα μου έρθει ενα πρωι ο διορισμός στο σπίτι? και αν εγώ θέλω να παραιτηθώ και έχοντας υπόψη μου ότι είμαι 3ος στην εισήγηση δεν το έκανα γιατι πίστευα ότι στην κρίση δεν θα πάρουν τον 3ο? με αυτή την έννοια ρωτάω την πρώτη ερώτηση.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση