Γενικά > Νομικά θέματα
Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Lidi:
Συγνώμη για τα λάθη αποστολής, δεν είμαι εξοικειωμένη! :(
Στην προηγούμενη απάντηση είναι συνημμένος ο Διοικητικός Κώδικας
odysseasa:
Καλή χρονιά και καλό κουράγιο στη συνάδελφο LIDI που μας εξιστόρησε ολα αυτά τα τραγικά. Να παραιτήσε και να μην παίρνεις τη θέση με αυτό τον τρόπο ειναι ανω ποταμών....
Ήθελα, με αφορμή τις 1500 φωτοτυπίες που μας ανέφερε, να ρωτήσω αν αυτή είναι η συνήθης τακτική γιατί εγώ μέχρι τώρα καταθέτω μόνο ένα βιογραφικό χωρίς αντίγραφα απο συνέδρια ή άλλα προσόντα
Lidi:
Η ιστορία που διάβασες δεν είναι η δική μου (η δική μου είναι μια εξίσου πικρή ιστορία που θα αναφέρω άλλη φορά!).
Πρόκειται για απάντηση (παράθεμα από madreou), αλλά από λάθος δικό μου στην αποστολή δίνεται αυτή η λάθος εντύπωση.
Ως προς το ερώτημά σου νομίζω ότι είναι λάθος να καταθέτεις μόνο το βιογραφικό αν σε ενδιαφέρει πραγματικά μια θέση Επιμελητή ΕΣΥ.
Πρέπει να καταθέτεις πλήρη φάκελο, όσο κι αν αυτό κοστίζει σε χρόνο και χρήμα.
Βέβαια επί της ουσίας (τουλάχιστον για τη δική μου ειδικότητα της γενικής χειρουργικής), όταν φθάσει μια θέση να προκηρυχθεί είναι ήδη "δοσμένη".
Τα μέσα που έχεις στα χέρια σου να αντιδράσεις είναι: η ένσταση (απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε επόμενη ενέργεια), η αίτηση αναπομπής των πρακτικών του Συμβουλίου και η αίτηση ακύρωσης και αναστολής στο Διοικητικό Δικαστήριο.Τα δύο τελευταία όμως εξετάζουν μόνο τον τύπο(νομιμότηταα0 και όχι την ουσία!
nart:
Καλησπέρα και πάλι!
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με το Υπουργείο, η υπεύθυνη μου είπε ότι για τη θέση που έχω κριθεί στις 10/12/2010, η απόφαση υπογράφηκε στις 27/12/2010, δώθηκε τελικά έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών στις 31/12/2010 και στάλθηκε για δημοσίευση σε ΦΕΚ.
'Ομως παρόλα αυτά η ίδια διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις για την πορεία των παραπάνω διορισμών...
Γνωρίζει κανείς πόσο περιπου χρόνο χρειάζεται για τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ?
Ή, εάν κάποιος άλλος συνάδελφος βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση, θα μπορούσε να παραθέσει τι πληροφόρηση έχει σχετικά με την πορεία των διορισμών?
Ευχαριστώ θερμά!
laertis:
Συνάδελφε η διαδικασία του ΦΕΚ είναι τυπική και κυρίως έχει σχέση με τον έλεγχο της νομιμότητας της όλης διαδικασίας και βέβαια με την δημοσιευσή της έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί. Πιο συγκεκριμένα ελέγχεται εάν οι υπάληλλοι του υπουργείου έχουν αναγράψει τους σωστούς νόμους βάσει των οποίων έγινε ο διορισμός σου, εάν υπάρχει πίστωση για την συγκεκριμένη θέση και γενικότερα εάν όλη η απόφαση πληρεί την εκάστοτε νομοθεσία.
Συνήθως η διαδικασία διαρκεί το πολύ 10 ημέρες και μπορώ να πώ ύστερα από προσωπική εμπειρία ότι οι υπάλληλοι στον συγκεκριμένο τομέα είναι αρκετά ευσυνείδητοι.
Στην θέση σου εφόσον ο διορισμός πέρασε από Γενικό Λογιστήριο δεν θα ανησυχούσα
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση