Γενικά > Νομικά θέματα
Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Lidi:
Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα γραφεία αλλά η Δ/νση Προσωπικού Ν.Π. τμήμα Α΄,τις υποτιθέμενες ώρες επικοινωνίας με το κοινό, έχει το τηλέφωνο στον τηλεφωνητή και δεν απαντά!
Σε επανειλημμένες άκαρπες προσπάθειές μου έχω αναγκασθεί να επικοινωνήσω με το γραφείο του Υπουργού (τηλ 5235819) και να με συνδέσουν από εκεί. Μπορείς επίσης να αποστείλεις τα παράπονά σου με Fax στο γρ. Υπουργού ( αρ.: 2105239101 και 2105202896). Σε συμβουλεύω να το κάνεις!
nart:
Καλησπέρα και πάλι!
-Τα τηλέφωνα που μου έχουν δώσει από το Νοσοκομείο και τα αντίστοιχα αποτελέσματα είναι τα εξής:
2105247095= δεν απαντάει ποτέ, υπάρχει άμεση σύνδεση με τηλεφωνητή.
2105231563=υπάρχει υπεύθυνη για διορισμούς Γενικών γιατρών και ΑΜΕΑ, απαντάει 12-2:30, αλλά πρέπει κανείς να προσπαθεί συνεχώς για να βγάλει γραμμή.
2105232821 και ζητάω εσωτερικό 167=απαντάει 12-2:30, αλλά πρέπει κανείς να προσπαθεί συνεχώς για να βγάλει γραμμή.
Το τελευταίο νούμερο το επιχείρησα για πρώτη φορά σήμερα και ήταν το μοναδικό στο οποίο κάποια στιγμή μου απάντησαν και πήρα την πληροφορία που ήθελα.
-Τα λόγια της συγκεκριμένης υπαλλήλου ήταν ακριβώς τα εξής¨Δεν υπάρχει έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών, πάρτε μας ξανά σε 15 ημέρες γιατί οι διορισμοί του 2011 είναι στον αέρα''. Όταν την ρώτησα εάν δεν υπάρχει έγκριση ακόμη ή είναι οριστικό το ότι δεν εγκρίθηκε, μου είπε ξανά ότι τα πάντα είναι στον αέρα και δεν γνωρίζουν τίποτε το ακριβές. Γενικά έχω πανικοβληθεί!
Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω ήδη διορισμένους συναδέλφους πόσο ήταν το χρονικό διάστημα υπό φυσιολογικές συνθήκες για να εγκριθεί μια πίστωση από το υπουργείο Οικονομικών.
Ευχαριστώ και πάλι!
nart:
Επίσης, κάτι που ξέχασα, σήμερα ήρθαν στο νοσοκομείο μας οι πρώτοι διορισμοί για θέσεις για τις οποίες οι κρίσεις έγιναν τον Οκτώβρη του 2010.
Οπότε, συνάδελφε, δεν πιστεύω να έχεις κάποιο πρόβλημα. Λογικά μεσα στις ερχόμενες ημέρες θα σου έρθει με το καλό ο διορισμός!
Lidi:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια να μαθαίνουμε πως παίρνονται οι θέσεις των Επιμελητών με άκρως αξιοκρατικές διαδικασίες:
από 28-03-2010 υπέβαλα παραίτηση από την θέση που κατείχα ώστε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία να μπορώ να υποβάλω τα χαρτιά μου για μια θέση επιμελητή Β΄ στο ΚΥ του Νομού μου, προκήρυξη που έληγε στις 5/7/2010. Δυστυχώς για μένα για την ίδια θέση έκανε τα χαρτιά της η κόρη, της Διευθύντριας Προσωπικού του Νοσοκομείου (πρώην Αντινομάρχης και στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του ΔΣ) η οποία εργάζεται ως επικουρικός ιατρός στο ίδιο ΚΥ. Καθώς είμαστε μόνο οι δυο μας υποψήφιες με μεγάλη διαφορά προσόντων (η «συνάδελφος» έχει 1 χρόνο προϋπηρεσία ως επικουρικός, ενώ εγώ περισσότερα από 10 χρόνια και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, 2 μέρες περίπου μετά από τη λήξη της προκήρυξης (07-07-2010), ακυρώθηκε η προκήρυξη με δικαιολογία τη μεταφορά μιας δεύτερης θέσης από άλλο ΚΥ και αίτηση έγκρισης της απόφασης από το Υπουργείο Υγείας.
Σε αυτό το διάστημα (από 29-03-2010 και μετά) καθώς είμαι έγγαμη μητέρα 2 παιδιών και για αυτονόητους λόγους βιοπορισμού έκανα τα χαρτιά μου για διορισμό μου σε θέση Περιφερειακού Ιατρείου. Έτσι καθώς θα διοριστώ στη θέση αυτή δεν θα έχω δικαίωμα να υποβάλλω τα χαρτιά μου εκ νέου για τη θέση στο ΚΥ σε μια νέα προκήρυξη αφού πρέπει να περάσει διάστημα 1 έτους από το διορισμό μου και έτσι η «συνάδελφος» θα καταλάβει τη θέση ως μόνη υποψήφια.
Το Υπουργείο Υγείας στις 6-10-2010 απάντησε αρνητικά στην απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου για μεταφορά της θέσης και αυτό αντί να ακυρώσει την σχετική απόφαση του με θράσος σε εκ νέου απόφαση του στις 7-10-2010, αποφάσισε την προκήρυξη εκ νέου της προηγούμενης θέσης στο ΚΥ αγνοώντας κάθε νομιμότητα ώστε να μπορέσει η κόρη να καταλάβει τη θέση χωρίς αντίπαλο!!
Αξίζει να αναφέρω ότι:
α) Η μητέρα της υποψηφίου ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή των αιτήσεων και διεξαγωγή της διαδικασίας πρόσληψης
β) Η εν λόγω ιατρός προσλήφθηκε ως επικουρικός ιατρός στο ΚΥ της προκήρυξης αμέσως μόλις πήρε τον τίτλο ειδικότητας τον Ιούνιο του 2009 αλλά εργαζόταν στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου με Δ/ντή τον πρώην Υποδυπεάρχη Μακεδονίας Θράκης, ενώ το ΚΥ άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2010!!!! Το ίδιο διάστημα στο ΚΥ όπου εργαζόμουν υπηρετούσαμε δυο μόνο ιατροί με τεράστιες δυσκολίες στην άσκηση του έργου μας καθώς με τα ρεπό μετά από εφημερία και τις άδειες έμενε συνεχώς ένας ιατρός στο ΚΥ, εκλιπαρώντας για επικουρικό ιατρό τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
γ) Είναι νόμιμο και άρα ηθικό είναι να ακυρώνεται μια προκήρυξη όταν έχουν καταθέσει μόνο δυο άτομα με μεγάλη διαφορά προσόντων και η μια υποψήφια έχει ήδη ευνοηθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με κατάφορο τρόπο;
δ) Είναι νόμιμο ως άμεσα ενδιαφερόμενη να μην ενημερώνομαι για την ακύρωση της προκήρυξης ώστε να έχω δικαίωμα να υποβάλλω ένσταση στο νόμιμο χρονικό διάστημα;
Το μόνο που σκέφτομαι και λυπάμαι είναι οι ώρες και πιστέψτε με ήταν πολλές που ξόδεψα για φωτοτυπίες όλων των απαραίτητων εγγράφων (όλα Χ 4)!! 1500 φωτοτυπίες για 17 χρόνια περίπου που ασκώ την Ιατρική!
Καλησπέρα ετεροχρονισμένα!
Δεν ξέρω τι ενέργειες έχεις κάνει ως τώρα για το θέμα αυτό (αν έχεις κάνει κάποιες), έχω την αίσθηση όμως ότι βάσει του κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/99, άρθρο 7), η εν λόγω υπάλληλος η οποία όπως κατάλαβα εκτελούσε χρέη Γραμματέως του Συμβουλίου Προσλήψεων, έπρεπε να έχει εξαιρεθεί από τη διαδικασία λόγω συγγενείας εξ αίματος με τη συνυποψήφιά σου και ως εκ τούτου μη εξασφάλισης της αμεροληψίας. Θα πρέπει κανείς να δει όμως τώρα και το θέμα των προθεσμιών για προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. :-\
--- Τέλος παράθεσης ---
Lidi:
Καλησπέρα ετεροχρονισμένα!
Δεν ξέρω τι ενέργειες έχεις κάνει ως τώρα για το θέμα αυτό (αν έχεις κάνει κάποιες), έχω την αίσθηση όμως ότι βάσει του κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/99, άρθρο 7), η εν λόγω υπάλληλος η οποία όπως κατάλαβα εκτελούσε χρέη Γραμματέως του Συμβουλίου Προσλήψεων, έπρεπε να έχει εξαιρεθεί από τη διαδικασία λόγω συγγενείας εξ αίματος με τη συνυποψήφιά σου και ως εκ τούτου μη εξασφάλισης της αμεροληψίας. Θα πρέπει κανείς να δει όμως τώρα και το θέμα των προθεσμιών για προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. :-\
[/quote]
[/quote]
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση