Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (34/438) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Μα, φίλε @Jack, εγώ δεν ήμουν που επανέφερα στο προσκήνιο το ποσοστό κέρδους του φαρμακοποιού με το ποστ #130 σε αυτό το θρεντ, εξοργίζοντας το γνωστό τρολ που τελευταία έχει χάσει την ψυχραιμία του και καταφεύγει σε ασυναρτησίες, όπως ακριβώς και  ο μονίμως εριστικός και εκνευρισμένος αρχηγός του, ο Λουράντος1;
Κατά τ' άλλα, με επηρέασαν κάποια μέλη που έκαναν λόγο για επαναλήψεις.

1 Nα διευκρινήσω ότι αναφέρομαι στα έργα και λόγια του ως προέδρου του ΦΣΑ και μόνο.

Harper:
Αγαπητέ Διακομιστή,
νομίζω πως το να υποστηρίζουμε ελαφρά τη καδία τους φΧφ χωρίς να εξασφαλίσουμε πως κάποια μέρα δε θα γίνουν και οι ίδιοι φΜφ και θα υιοθετήσουν τις αυτές συμπεριφορές είναι τόσο επικίνδυνο και αφορισμός όσο και το να τσουβαλιάζουμε όλους τους νυν φΜφ και να τους τα χώνουμε γενικεύοντας.Για αυτό ρώτησα την Black Mamba ποιά η θέση της για τα ποσοστά κέρδους κάτι που κανείς δε σκέφτηκε να τη ρωτήσει μέχρι τώρα(αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη!!!)
Νομίζω επίσης από τις τοποθετήσεις μου ως τώρα έχει καταστεί σαφές πως με ενοχλεί ως πολίτη και ιατρό το εξωφρενικα μεγάλο-κατα την άποψή μου-ποσοστό κέρδους αυτών.
Εκφράζω την απόλυτη συμπάθειά μου στους φΧφ που παλευουν για το ιερό δικαίωμα στην εργασια αλλά μέχρι εκεί...Αυτή τη στιγμή όμως αν διαβάσει κανείς όλα τα ποσταρίσματα δίνεται η εντύπωσηπως υπάρχει μετωπο φΜφ από τη μια εναντίον φΧφ μαζί με διακομιστή από την άλλη.Και στο λέω με κάθε καλή διάθεση και πες μου αν κάνω λάθος.
Δε σου κρύβω πως προσωπικά με ξενίζει σχεδόν κάθε ποστάρισμά σου να επιβραβεύεται με ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από την Black Mampa και τανάπαλιν.
Θυμίζει γήπεδο και "κύμμα" στην εξέδρα.Πιστεύω πως σε αυτό τον "εμφύλιο" πέρα από μια εκδήλωση συμπαράστασης στους φΧφ η υπερβολική ενασχόληση από την πλευρά μας σε "ξένο αχυρώνα" όχι μόνο δε βοηθά αλλά ενδεχομένως δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και ίσως καχυποψία.
Δικαίωμα του καθενός από εμάς να χειρίζεται θέματα και να συμμετέχει σε δημόσια διαβούλευση όπως αυτός κρίνει απλά καταθέτω με αυτό το-τελευταίο ελπίζω ποστάριαμά μου-κάποιες επιφυλάξεις μου και-ίσως όντας πιο καχύποπτος από σένα σαν προσωπικότητα-θα συμμετάσχω σθεναρά υπέρ των φΧφ όταν είμαι απόλυτα σιγουρος για τις διαθέσεις αυτών.Μέχρι τότε όμως δε δεχομαι να γίνω Δούρειος Ιππος κανενός εδώ μέσα!

Black Mamba:
@Jack

Επειδή τυγχάνει να ηγούμαι της κίνησης/οργάνωσης των ΦχΦ, κι επειδή όπως τους έχω επανειλημμένως τονίσει οτι κύριος στόχος δεν είναι μόνο η επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της ελεύθερης επαγγελματικής επιλογής σύμφωνα με το Σύνταγμα, αλλά και της διαμόρφωσης συνείδησης διαφορετικής από αυτήν που υπάρχει στον χώρο των ΦμΦ αυτην την στιγμη. Επίσης, σκέψου οτι εμείς ΠΟΤΕ δεν προτείναμε να κλείσει και το δικό σας επάγγελμα, όπως το κάνουν αυτοί άμεσα και έμμεσα, ποτέ δεν κατηγορήσαμε τους γιατρούς για προκλητή/ προκλητική συνταγογράφηση, γιατί πολύ απλά εμείς δεν θεωρούμε ευατόν εκλεκτότερο των υπολοίπων, δεν κυριαρχούμαστε από αλαζονικές συμπεριφορές και σεβόμαστε τους διακριτούς ρόλους. Αυτό μπορείς να το αναζητήσεις σε όλα μας τα ποστ και στο μπλογκ μας. Δεν μας ενδιαφέρουν Δούρειοι Ίπποι, δεν τους έχουμε ανάγκη, εφ'όσον τελείως μόνοι και κόντρα σε όποιον μας κατηγορεί ως αχυρανθρώπους προσπαθούμε να κάνουμε γνωστή μια κατάσταση που η κοινωνία αγνοούσε. Φυσικά όμως θέλουμε συμμάχους, ειδικά από τον χώρο της υγείας, καθώς άλλοι είναι αυτοί που έχουν μάθει να λειτουργούν προστατευμένοι και αυτό πασχίζουν να εφαρμοστεί παντού με το πρόσχημα της Δημόσιας Υγείας.

Απο εκε'ι και πέρα διακομιστή δεν σου ξαναλέω ευχαριστώ, γιατί καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα..

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςαν ο κ. Σάββας Κυριαζής της ΠΕΦ είναι ο ίδιος με το Γενικό Διευθυντή της Norma Hellas....

--- Τέλος παράθεσης ---

Σιγά τα ωά... Εδώ επί σειρά ετών ο Πρόεδρος του ΕΟΦ ήταν ο ίδιος με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, ο Πρόεδρος του ΙΦΕΤ ο ίδιος με τον πρόεδρο του ΦΣΑ, και ο Διοικητής του ΙΚΑ ο ίδιος με τον Αντιπρόεδρο (και νυν πρόεδρο) του ΠΦΣ. Όμορφος κόσμος, κλειστά, συντεχνιακά πλασμένος. 

--- Τέλος παράθεσης ---

Και όμως φίλτατε, έχει σημασία. Αν πρόκειται για τον ίδιο, τότε καλά θυμάμαι το όνομά του αναμεμιγμένο σε μια τραγική ιστορία για τη χώρα μας:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (δεύτερο σχόλιο)

Για να ξέρουμε κάποια πράγματα...

tasath:
Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον @jack που έθεσε το θέμα στη σωστή του διάσταση. Ποιά είναι η θέση των ΦχΦ για τη φαρμακευτική δαπάνη;

Τόσο καιρό βλέπουμε μια λυσσαλέα επίθεση των λεγόμενων ΦχΦ (αλήθεια τι είστε, σωματείο, ένωση, σύλλογος;) στη βάση μόνο των όρων ίδρυσης του φαρμακείου. Για την ταμπακιέρα όμως (ποσοστό κέρδους φαρμακείου, φαρμακευτική δαπάνη), μουγκαφόν.

Κατά τη γνώμη μου αυτή η "μη θέση" έχει λογική: οι λεγόμενοι ΦχΦ θέλουν άμεσα να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά σε ένα χώρο όπου διαβλέπουν κέρδη. Γι' αυτό και δεν αναφέρουν τίποτα για το καθεστώς κερδοφορίας των φαρμακείων, γιατί δεν τους συμφέρει να αλλάξει. Ίσα-ίσα ζητούν το (ιερό) δικαίωμα της ίσης ευκαιρίας και εργασίας στο υπάρχον καθεστώς "προστατευτισμού".
Αυτό όμως δε απαντά στο γενικότερο αίτημα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης! Ίσα-ίσα υπονοεί την διατήρηση ή και την αύξησή της.

Το επιχείρημα "να έχω δικαίωμα να ανοίγω φαρμακείο όπου και όποτε θέλω" σημαίνει τελικά την άρση οποιονδήποτε περιορισμών στην αδειοδότηση φαρμακείων. Ακόμα και αν η πολιτεία έβαζε ένα τέλος εν μια νυκτί στο επαίσχυντο σύστημα αγοραπωλησίας αδειών με την τήρηση μιας επετηρίδας, πάλι αυτό δεν φαίνεται να τους ικανοποιεί γιατί ορισμένοι ενδεχομένως να έπρεπε να περιμένουν 2-3 χρόνια μέχρι να πάρουν σειρά.
Θα σας αρκούσε ένα τέτοιο σύστημα σε συνδυασμό με την κατάργηση της κληρονομικότητας;

Και με αυτά, προχωράω στο οξύμωρο της υπόθεσης, ζητώντας την κατανόησή σας για τη μακροσκελή επιχειρηματολογία που θα αναπτύξω:

Με τις λίγες γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων που έχω, η επιχειρηματικότητα έχει νόημα όταν αποσκοπεί στο κέρδος και την επιβίωση της επιχείρησης. Η επιχειρηματικότητα διακρίνεται σε "ανάγκης" (αυξημένη στη χώρα μας, π.χ. λόγω έλλειψης εναλλακτικών οδών) είτε σε "ευκαιρίας" (δεν χρειάζεται εξήγηση).
Αν λοιπόν κάποιος βλέπει κέρδη σε ένα χώρο, θα θελήσει να μπει. Αν δεν βλέπει, δεν έχει λόγο να το κάνει παρά μόνο αν εξαναγκαστεί. Τους ιδεολογικούς λόγους τους αφήνω στην άκρη γιατί στερούνται σοβαρότητας.

Και ρωτώ ευθέως τους ΦχΦ: βλέπετε ευκαιρία ή ανάγκη;
Την ανάγκη θα την δεχόμουν αν η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση δεν συνοδευόταν από ένα υψηλότατο κεφάλαιο που απαιτείται (αρχικό και κίνησης). Θα τη δεχόμουν επίσης αν - με επίσημα στοιχεία - υπήρχαν στρατιές ανέργων φαρμακοποιών ή ετεροαπασχολούμενων.

Απομένει λοιπόν η ευκαιρία και γεννάται η εξής απορία:
Σε αυτό το περιβάλλον οικονομικής δυσπραγίας, με δεδομένη τη μείωση στο τζίρο των φαρμακείων επισήμως κατά 30-40% (μείωση τιμών φαρμάκων, μείωση συνταγογράφησης, επερχόμενο rebate), με δεδομένη την άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις (υφιστάμενες, πόσο μάλλον νέες), με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας, με δεδομένη την καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλών των ταμείων, ποια ακριβώς ευκαιρία βλέπετε;

Συνεπώς 2 τινά συμβαίνουν:
Είτε υπάρχει η λεγόμενη άγνοια κινδύνου είτε ένα καλά μελετημένο σχέδιο. Την άγνοια κινδύνου την σέβομαι γιατί βγάζει μια αισιοδοξία. Και ταιριάζει γάντι σε τελειόφοιτους ή άσχετους με ένα χώρο. Όταν όμως συνδυάζεται με επιμονή από ανθρώπους που βρίσκονται στο χώρο (όπως λένε), τότε υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστεί βλακεία. Δεν νομίζω ότι αυτό συμβαίνει.
Και έτσι δια της ατόπου απαγωγής, ερχόμαστε στο καλά μελετημένο σχέδιο. Ότι δηλαδή, υπάρχει η δυνατότητα (κεφαλαιακή πρωτίστως) να ιδρύσουν και να λειτουργήσουν ένα φαρμακείο σε μια αγορά φθίνουσα και υπό το βάρος μιας οικονομικής κρίσης. Πως γίνεται αυτό; Τι ακριβώς θα προσφέρουν παραπάνω από τα υπάρχοντα φαρμακεία; Πως θα τα καταφέρουν εκεί που οι διπλανοί τους αποτυγχάνουν; "Καλύτερες Υπηρεσίες" είναι το μότο τους. Ποιες είναι αυτές ακριβώς που σήμερα στερούνται από τους πολίτες; Άγνωστο.

Έχω άδικο λοιπόν να ισχυρίζομαι ότι το "καλά μελετημένο σχέδιο" περιλαμβάνει σίγουρα οικονομική επάρκεια ή "πλάτες" για οικονομική στήριξη από τρίτους (όχι τράπεζες); Ότι περιλαμβάνει άλλο πλαίσιο λειτουργίας (π.χ. επιπλέον εκπτώσεις απευθείας από φιλικά προσκείμενες εταιρείες, σύστημα franchize για συμμετοχή σε αλυσίδα); Ότι περιλαμβάνει παροχή κινήτρων στους πελάτες (π.χ. εκπτωτική κάρτα, προσφορές/δώρα); Ότι εντάσσεται στη λογική συμμετοχής μεγάλων συμφερόντων στο Retail;
Καταλαβαίνετε που το πάω. Γιατί με την απλή λογική δεν βγαίνει η εξίσωση.

Και ρωτώ ευθέως τη @Black Mamba:
Έχεις τώρα που μιλάμε τα 100-150Κ που χρειάζονται για να στήσεις και να λειτουργήσεις ένα φαρμακείο; Μπορείς να έχεις σε συνεχή βάση 50Κ στην άκρη ως κεφάλαιο κίνησης; Αν ναι, γιατί προτίμησες να μείνεις απ' έξω τόσο καιρό αντί να ακολουθήσεις το υπάρχον σύστημα που σου δίνει τη δυνατότητα μετά από 5-6 χρόνια να μεταφέρεις το φαρμακείο σου όπου θέλεις; Η ακόμα, να αγόραζες την επιχείρηση κάποιου και να έκανες απόσβεση μετά από κάποια χρόνια; Είναι μόνο ιδεολογικοί οι λόγοι;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση