Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών

<< < (35/438) > >>

Harper:
Είναι τελικά να μην ανοίξουν κάποιες συζητήσεις.Γιατί είναι πιθάρι χωρία πάτο....

Καταρχήν νιώθω την ανάγκη να δηλώσω δημόσια πως διαφοροποιούμαι τελείως από την τελευταία τοποθέτηση του tasath για τον οποίον -ωωωω,τι ειρωνία-έγινα αυτό που απευχόμουν:Δούρειος Ιππος.Με όλο το σεβασμό συμπαθέτατε tasath μέχρι την λέξη μουγκαφον (έντονα σημασμενη) στην προηγούμενη καταχώρησή σου καλά τα ειπες.Από κει και κάτω όμως τα περι μελητεμένου σχεδιου κτλ με συγχωρείς αλλά κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.Είναι δικαίωμα το καθενός να παλέψει για τα καλύτερο με οποιοδήποτε ρίσκο-κόστος.Και ας φάει τα μούτρα του.Ποιοί είματσ εμείς που θα κρίνουμε τα όνειρα και τα ρίσκα των άλλων?Ελεος!!!Μη βλέπουμε παντού δαιμονες.Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη.Οι φΧφ δίνουν ένα αγώνα που με ξενίζει γιατί δεν γνωρίζω όλες τις παραμέτρους του και η ένστασή μου ήταν μήπως κάποια στιγμή γίνουν και οι ίδιοι όμοιοι με αυτο που τώρα πολεμούν.Λένε πως το χρήμα είναι σα το αλμυρό νερό:όσο πιο πολύ πίνεισ τόσο πιο πολύ διψάς.Για αυτό προέτρεψα τον Διακομιστή να κρατάει μικρό καλάθι....Αλλά εσύ βρε tasath to πήγες απίστευτα μακριά!

Black Mamba:
@tasath

1ον)Εγω και ο διακομιστης "γνωριστηκαμε" στο τσατ του ΦΣΚ και εύχομαι στο μέλλον να τον γνωρίσω από κοντά.

2ον) Οπως και να με χαρακτηρισετε, εμενα και την ομαδα των 604 ατομων, απαξιώ να απαντησω σε εσας για την αναγκη που εχουμε ολοι εμεις να δουλεψουμε... Μπορω οποιαδηποτε στιγμη να στειλω σε οποιον θελει το πτυχιο μου (Ελληνικο Πανεπιστημιο), την αδεια ασκησεως μου, το βιογραφικο μου και την απολυση μου. Απο εκει και περα, εγω και λογω προυπηρεσιας και λογω ηλικιας θα μπορουσα να ειμαι 1η στην λιστα της οποιας επετηριδας... (Ειμαι 35 ετων)... Αρα αν κοιτουσα την παρτη μου, πιθανα και μονο για να επελθει η ισορροπια θα ηθελα να υπαρχει επετηριδα!! Επισης επειδη πιθανα να ειμαι η μονη που εχω 10ρια στην ασκηση επαγγελματος να επιθυμουσα να ανταγωνιστω για την αδεια ιδρυσης οποιονδηποτε κληρονομο ακομα και με εξετασεις ξανα και ξανα.

Δεν το δεχομαι ομως, γιατι οταν συζητουσαμε αυτο το ζητημα, υπηρξαν συναδελφοι μου ΦχΦ, που μου ειπαν ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 3-4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ και γι'αυτο δεχτηκα να μην επιμεινουμε στην επετηριδα...
Αν ομως αυριο ο Λοβερδος αποφασισει να σταματησει αυτην την σαπιλα με τα κληρονομακια εμεις κι εγω προσωπικα θα ειμαι πρωτη που θα τον χειροκροτησω... Δυστυχως ομως η συντεχνια απειλει... και γι'αυτο θα σας εξυπηρετησει και αυτος ο Υπουργος..

Παρακαλω λοιπον κ. ΤασΑθ να μην μου ξανα απευθυνετε τον λογο οσον αφορα την ομαδα μου και μην διανοηθειτε να ξαναμιλησετε ετσι για τα παιδια που εινα ιαριστουχοι και αγωνιστες γιατι μα το Θεω θα μιλησω οπως δεν μου επιτρεπει η καλη μου ανατροφη... κυριε!!!

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι τελικά να μην ανοίξουν κάποιες συζητήσεις.Γιατί είναι πιθάρι χωρία πάτο....

Αλλά εσύ βρε tasath to πήγες απίστευτα μακριά!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Όντως, ενδεχομένως να το πήγα μακρυά. Κοντός ψαλμός αλληλούια...

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος@tasath

1ον)Εγω και ο διακομιστης "γνωριστηκαμε" στο τσατ του ΦΣΚ και εύχομαι στο μέλλον να τον γνωρίσω από κοντά.

2ον) Οπως και να με χαρακτηρισετε, εμενα και την ομαδα των 604 ατομων, απαξιώ να απαντησω σε εσας για την αναγκη που εχουμε ολοι εμεις να δουλεψουμε... Μπορω οποιαδηποτε στιγμη να στειλω σε οποιον θελει το πτυχιο μου (Ελληνικο Πανεπιστημιο), την αδεια ασκησεως μου, το βιογραφικο μου και την απολυση μου. Απο εκει και περα, εγω και λογω προυπηρεσιας και λογω ηλικιας θα μπορουσα να ειμαι 1η στην λιστα της οποιας επετηριδας... (Ειμαι 35 ετων)... Αρα αν κοιτουσα την παρτη μου, πιθανα και μονο για να επελθει η ισορροπια θα ηθελα να υπαρχει επετηριδα!! Επισης επειδη πιθανα να ειμαι η μονη που εχω 10ρια στην ασκηση επαγγελματος να επιθυμουσα να ανταγωνιστω για την αδεια ιδρυσης οποιονδηποτε κληρονομο ακομα και με εξετασεις ξανα και ξανα.

Δεν το δεχομαι ομως, γιατι οταν συζητουσαμε αυτο το ζητημα, υπηρξαν συναδελφοι μου ΦχΦ, που μου ειπαν ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 3-4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ και γι'αυτο δεχτηκα να μην επιμεινουμε στην επετηριδα...
Αν ομως αυριο ο Λοβερδος αποφασισει να σταματησει αυτην την σαπιλα με τα κληρονομακια εμεις κι εγω προσωπικα θα ειμαι πρωτη που θα τον χειροκροτησω... Δυστυχως ομως η συντεχνια απειλει... και γι'αυτο θα σας εξυπηρετησει και αυτος ο Υπουργος..

Παρακαλω λοιπον κ. ΤασΑθ να μην μου ξανα απευθυνετε τον λογο οσον αφορα την ομαδα μου και μην διανοηθειτε να ξαναμιλησετε ετσι για τα παιδια που εινα ιαριστουχοι και αγωνιστες γιατι μα το Θεω θα μιλησω οπως δεν μου επιτρεπει η καλη μου ανατροφη... κυριε!!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, καταρχήν δεν είχα σκοπό να προσβάλω ούτε εσάς προσωπικά ούτε τους λοιπούς ΦχΦ και ζητώ συγνώμη αν τα γραφόμενά μου παρερμηνεύτηκαν. Την τελευταία φράση του προηγούμενου post μου την ανακαλώ/διαγράφω προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων.

Κατά δεύτερον, δεν αμφισβητώ τις ικανότητές σας ή τις γνώσεις σας, ούτε την προϋπηρεσία σας στο χώρο, αλλά ούτε προφανώς την ανάγκη/δικαίωμα να εργαστείτε. Υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες, καλοί ή κακοί, αυτοί είναι.
Συνεχίζοντας την ερώτηση του @jack (Που δεν τον θεωρώ επ' ουδενί δούρειο ίππο), αναρρωτιέμαι κι εγώ γιατί υπάρχει από πλευράς σας μια μονόπλευρη θεώρηση του θέματος το στιγμή που το μείζον υποτίθεται ότι είναι η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.
Σε αυτό το ερώτημα βάσισα τις σκέψεις μου, οι οποίες, σημειωτέον, είναι καθαρά προσωπικές και δεν σχετίζονται με συνδικαλιστικούς ή συντεχνιακούς φορείς.

Εξακολουθώ να ρωτάω ποια είναι η θέση σας για την κερδοφορία του φαρμακείου, για το επερχόμενο rebate, για την μελλοντική κατ' αποκοπή αμοιβή ανά συνταγή, κλπ. Και πως θα λειτουργήσετε σε αυτό το περιβάλλον ή σε περιβάλλον άρσης περιορισμών (ή προστασίας).

Εξακολουθώ να θεωρώ ότι το πρόβλημά σας (το κυριότερο αίτημά σας) μπορεί να επιλυθεί μέσα σε 1 μέρα με την κατάργηση της κληρονομικότητας, την επιστροφή των αδειών των συνταξιούχων φαρμακοποιών στις Περιφέρειες και την τήρηση μιας αδιάβλητης επετηρίδας. Θα γινόταν αυτόματα διακοπή της αγοραπωλησίας και μέσα σε 2 χρόνια θα γινόταν μια υγιής ανακύκλωση του υπάρχοντος πληθυσμού των φαρμακοποιών (βάσει λόγου συνταξιούχων - νέων).

Εξακολουθώ να βρίσκω αβάσιμη την πλήρη κατάργηση των περιορισμών που υφίστανται (γεωπληθυσμιακών και αριθμού αδειών) γιατί το φαρμακείο - από τη φύση του προϊόντος που εμπορεύεται - δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον πλήρους ανταγωνισμού.
Αν θέλετε συνεχίζουμε αυτό ειδικά το σημείο σε άλλο post.

Τέλος, θα μου επιτρέψετε κι εμένα με τη σειρά μου να σταθώ στο ύφος ορισμένων posts σας που, είτε με κάποιες φράσεις-λέξεις είτε με συγκεκριμένη ερμηνεία, δημιουργούν μια "ατμόσφαιρα" εναντίον χιλιάδων συναδέλφων σας ΦμΦ που δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις θέσεις των Βαγιωνολουράντηδων. Οι άνθρωποι αυτοί εισπράτουν καθημερινά πλέον την κριτική και αρνητική ενέργεια του κόσμου και εσείς με τον τρόπο σας μερικές φορές συμβάλετε σε αυτό. Επειδή όμως ο τροχός γυρίζει, αύριο θα είστε στη θέση τους.

EzeΤΡΟΛ:
Kαλημέρα σε όλους και όποιος βρίσκει κουραστικό αυτό το θρεντ, ας εντρυφήσει στο "5amp.Νοοτροπ σε 250ml Dextrose 5%, σαν "πρωτοβάθμια" αντιμετώπιση Εγκεφαλικού??"

Ο λυσσαλέος πόλεμος που έχουν κηρύξει οι ιδιοκτήτες φαρμακείων στους άνεργους συναδέλφους τους, αναδεικνύει το απάνθρωπο πρόσωπο της πιο μαύρης και αντιδραστικής συντεχνίας που υπάρχει στην Ελλάδα: του ΠΦΣ, με "μπροστάρη" τον ΦΣΑ.

Αν το επάγγελμα είναι ανοιχτό, όπως τους αρέσει να βαυκαλίζονται, τότε για ποιό λόγο αντιδρούν με λύσσα στην απελευθέρωσή του;

Το ζήτημα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων με πρώτο και καλύτερο το φαρμακείο, είναι καίριας σημασίας για όλη την Ελληνική κοινωνία: Ο Βασιλάκης ο Καϊλας το είπε ξεκάθαρα: "Αν δεν προχωρήσουν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, θα παρθούν νέα σκληρά μέτρα εναντίον των συνήθων στόχων, δλδ των μισθωτών και των συνταξιούχων." Οι οποίοι θα κληθούν έτσι για μια ακόμη φορά να χρηματοδοτήσουν από την τσέπη τους το σταθερό-εγγυημένο, πλουσιοπάροχο εισόδημα του φαρμακοποιού, πέρα από το χαράτσι 35% που έτσι και αλλιώς του πληρώνουν ως μεικτό κέρδος στην τιμή του φαρμάκου. Νομίζεις, φίλε @jack ότι έχουμε τα περιθώρια να κωφεύουμε;

Οι Βαγιωνοαμπατζολουράντοι διαχειρίστηκαν επί δεκαετίες την αγορά του φαρμάκου στην πολύπαθη Ελλάδα με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε για πολύ ακόμη να τους εμπιστευόμαστε;

Θα ανεχόμαστε για πολύ ακόμη την απληστία του παππού ή της γιαγιάς φαρμακοποιού που στην δύση του βίου τους αξιώνουν να παντελονιάζουν 200-700 kilo προκειμένου να μεταβιβάσουν το μονοπωλιακό φαρμακείο ενός χωριού ή μιας γειτονιάς σε έναν νέο συνάδελφό τους; Τη στιγμή μάλιστα που έχουν κυριολεκτικά θησαυρίσει απομυζώντας επί 10ετίες ολόκληρες τους ασφαλισμένους και τα Ασφαλιστικά ταμεία, με όρους που το Σωματείο τους επέβαλλε σε ένα φαύλο, διεφθαρμένο και ψοφοδεές κράτος, το οποίο όμως έχει πια παταγωδώς καταρρεύσει; Όμως, όχι, αυτοί δεν χαμπαριάζουν: "Αποθανέτωσαν οι ψυχές μας μετά των ομοφύλων" είναι το δόγμα τους και με παιδαριώδη εμμονή γατζώνονται από τα προνόμιά τους ως το τέλος, ώσπου να χαθούν όλα σε αυτή τη χώρα της συμφοράς όπου κακή τη τύχη εγκλωβιστήκαμε, θυμίζοντας μια μάνα που χρησιμοποιεί το μωρό της ως αερόσακκο.

Είναι οι ίδιοι που εξέθρεψαν τα πηγάδια του Λαυρίου, τη φύλαξη του κουπονιού για ξέπλυμα και δίδαξαν για δεκαετίες ολόκληρες την αυτοφαρμακία στους ασφαλισμένους. Είναι οι ίδιοι που μας κάνουν παρατήρηση με περισσό θράσος και υπεροψία αν αργήσουμε να φτάσουμε ένα πρωί με χιονιά σε ένα απομακρυσμένο, ορεινό χωριό: -Μα, Καπετάν-Μλκ1, εγώ δεν οδηγώ Grand Cherokee όπως εσύ.

Ο Δ/τής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος παρά τις εξαγγελίες του συνεχίζει, δυστυχώς, την ίδια αυτοκαταστροφική τακτική της διατήρησης των ετεροβαρών συμβάσεων του Ιδρύματος με όλα τα φαρμακεία, με λεόντεια ποσοστά κέρδους προς αυτά για την προμήθεια φαρμάκων προς το Ίδρυμα. Θα του προτείναμε να συνάπτει συμβάσεις με πολύ μικρότερα ποσοστά κέρδους για τον φαρμακοποιό, σε ένα περιβάλλον βεβαίως ελεύθερης άσκησης του επαγγέλματος, απαλλαγμένο από τους κάθε είδους προστατευτισμούς, που έπρεπε από καιρό να είχαμε κατακτήσει.

1 Δόκιμος όρος, υπάρχει σε διήγημα του Ιω. Κονδυλάκη

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση