Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Ιανουαρίου 2019, 11:21:03

Αποστολέας Θέμα: Η διά βίου άρνηση.  (Αναγνώστηκε 1322 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Σεπτεμβρίου 2010, 15:10:06
Αναγνώστηκε 1322 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 29/09/2010.
Tης Μαριας Κατσουνακη.Με το ένα χέρι γαντζωμένοι στο χθες και το άλλο μετέωρο, μιας και η χειρολαβή του μέλλοντος είναι ακόμη ατελής. Πόσο μπορεί κανείς να αντέξει σε αυτή τη θέση... Οι μεταφορείς συνεχίζουν την αποχή, συντηρώντας ένα καθεστώς αυθαιρεσίας. Νέο παραδικαστικό κύκλωμα αποκαλύπτεται που ειδικευόταν στην παράνομη ιδιοποίηση ακινήτων μέσω στημένων πλειστηριασμών (μία από τις πολλές πτυχές της δραστηριότητάς του). Κάθε μέρα το καινούργιο που προστίθεται στην ειδησεογραφία είναι κατά κανόνα παλιό και ξαναειπωμένο, με τον ίδιο ή διαφορετικό τρόπο. Η ουσία είναι η σήψη, μια κοινωνία πλεονεξίας και ατομισμού, που ζούσε αυτάρεσκα στην αυταπάτη. Και ενώ γινόμαστε όλοι μάρτυρες αποκαλύψεων με καταιγιστικούς ρυθμούς, κάθε προσπάθεια αλλαγής ή ανατροπής, κάθε πρόταση για επαναξιολόγηση του δημόσιου βίου (στο ασφαλιστικό, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στις μεταφορές...) συναντά, κατ’ αρχάς, την άρνηση.

Η γενικευμένη καχυποψία ότι το ιδιωτικό κάστρο πυρπολείται, ότι καλύτερα να ζούμε με το γνωστό και δοκιμασμένο, έστω και διαπλεκόμενο ή φθαρμένο, παρά με το νέο, κατά κανόνα αναξιόπιστο αν όχι εχθρικό. Δεν είναι οι όποιες ενστάσεις ή ο γόνιμος διάλογος που διατυπώνεται, για το θέμα του νέου νόμου - πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση για παράδειγμα, αλλά η συνολική στάση απόρριψης σε οποιαδήποτε σχεδόν μεταρρυθμιστική προσπάθεια, μια κοινωνία που στην πλειονότητά της αντιδρά και μόνο στο άκουσμα της λέξης «αναπτυξιακό μοντέλο».

Με ανακλαστικά τροφοδοτούμενα από τον φόβο και προσανατολισμένα στη διατήρηση κεκτημένων, που βασίζονταν στην κάτω από το τραπέζι συναλλαγή, εν μέσω συντριπτικών δημοσιονομικών μεταβολών, δεν έχουμε καμία ελπίδα να επιβιώσουμε.

Το σύστημα στο οποίο θεμελιώθηκε η καθημερινότητά μας δεν ήταν μόνο ψευδές και παράνομο αλλά και πολυπλόκαμα επικίνδυνο. Ο,τι μας περιβάλλει είναι ασφυκτικό και, πλέον, εξαιρετικά δυσλειτουργικό. Από την εκτεταμένη φοροδιαφυγή έως την απαξιωμένη δημόσια εκπαίδευση. Από το ανηλεές σφυροκόπημα σκανδάλων έως το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της δήθεν «μηδενικής ανοχής». Αν ενεργοποιούμε σε κάθε προσπάθεια αλλαγής (όπως στο «άνοιγμα των επαγγελμάτων» για παράδειγμα) την συντεχνιακή οργή, τότε καμία προοπτική δεν είναι εφικτή. Πρέπει να ξεβολευτούμε για να έχουμε επιλογές. Να συγκρουστούμε με τη θαλπωρή της φαυλότητας και να στραφούμε στη δυναμική μιας ανοιχτής και όχι κλειστοφοβικής κοινωνίας.

Το νέο δύσκολα περιγράφεται. Και ακόμη δυσκολότερα βιώνεται, ειδικά στην έκταση που καλούμαστε να το υποδεχτούμε και να το αφομοιώσουμε. Ομως είναι η μόνη εφικτή χειρολαβή, που μπορεί να μας βγάλει από την αναπηρία της διά βίου άρνησης.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
36 Απαντήσεις
17393 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιουλίου 2008, 22:23:02
από D-Michalis
3 Απαντήσεις
4739 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιανουαρίου 2011, 21:16:59
από Αγωνιστική Παρέμβαση
22 Απαντήσεις
9407 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουνίου 2013, 20:52:22
από anasm
0 Απαντήσεις
1446 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2014, 20:25:20
από NewGP
0 Απαντήσεις
483 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Δεκεμβρίου 2017, 01:37:17
από Argirios Argiriou