ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Θεραπευτικά και Διαγνωστικά πρωτόκολλα

<< < (10/70) > >>

Denominator:
Θα τολμήσω μία ίσως αφελή ερώτηση:
Γιατί θα πρέπει σώνει και καλά τον έλεγχο της τήρησης των πρωτοκόλλων να τον αναλάβει ένας προγραμματιστής, που στο κάτω-κάτω δεν καταλαβαίνει από ιατρική;
Μία απλή λύση θα ήταν η δήλωσή μας κατά πόσον ακολουθούμε το θεραπευτικό πρωτόκολλο και αν όχι, για ποιο λόγο (είναι νομίζω απλό να υπάρχει πριν από την έκδοση της ηλεκτρονικής συνταγής η ερώτηση "Ακολουθήθηκαν τα ισχύοντα θεραπευτικά πρωτόκολλα" με δύο επιλογές οι οποίες να μπορούν να τσεκαριστούν: "Ναι", "Όχι". Αν κάποιος τσεκάρει το "Όχι", να υποχρεούται να αναφέρει το λόγο σε ένα μικρό ελεύθερο πεδίο).
Η κατά δήλωση του γιατρού σύμπλευση με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και η ανά πάσα στιγμή δυνατότητα δειγματοληπτικού ελέγχου είναι ό,τι πιο απλό μπορώ να φανταστώ. Και μόνιμο, μάλιστα, χωρίς να απαιτούνται αλλαγές κάθε φορά που προστίθενται ουσίες ή αλλάζουν τα πρωτόκολλα.

Harper:
Σκεφτομαι:6 χρονια ιατρικη και 4 ειδικοτητα υποχρεωτικα (για να μην αναφερω άλλα προαιρετικα αντικειμενα)...και ΟΛΑ αυτα ΓΙΑΤΙ?Για να καταληξουμε στο τέλος να παιζουμε καθε μερα στο ιατρειο και στο κομπιουτερ μας ...PcMAn,sponsored by ΗΔΙΚΑ

Χρειαζεται αραγε γιατρος για να συνταγογραφει ή αρκει ενας οιοδηποτε υπάλληλος τυπου ΚΕΠ που θα εχει μια γνωματευση ιατρικη στα χερια του και απο κει και περα θα ακολουθει τη ΝΕΑ  συνταγογραφηση τυπου συμπληρωσης φορολογικης δηλωσης?

Τα καναν σκ@τ@...και μετα μας πεταξαν μεσα!

Harper:
Ποιο ανεγκεφαλο,διεστραμμενο,σαδιστικο,κομπλεξικο και full of shit μυαλο ειχε τη λαμπρη ιδεα να μετατρεψει μια απλη συνταγογραφηση σε μαραθωνιο γιατι αυτο θα ειναι προς οφελος της δημοσιας υγειας?Εχουν καταλαβει οι ΚΡΕΤΙΝΟΙ πως συνθλιβουν το γιατρο σε γραφειοκρατικη μεγγενη και ο χρονος πραγματικης ενασχολησης με τον ασθενη ειναι πλέον ανυπαρκτος?

Αλλα θα μου πειτε τι τους νοιαζει?Αυτος που καποτε πουλαγε βιβλια συναγωνιζομενος τον κυριο ΕΞΥΠΝΗ ΣΙΤΑ εγινε σε μια νυχτα σεριφης και διαδιδει το δικο του νομο στο φαρ ουεστ.Καμμενος πολιτικα,χωρις παρελθον και μελλον,ο καταλληλος ανθρωπος για να φερει το μπαχαλο στο ονομα της εξυγιανσης,χωρις πολιτικο κοστος και αμαυρωση τζακιου και  με ανταλλαγμα το σταριλικι του υπουργου,οσο αυτο κρατησει

Τι τους νοιαζει...αφου ΑΥΤΟΙ οταν χρειαστουν γιατρο θα σηκωθει μεχρι και διαστημοπλοιο για παρτη τους...Αει στα κομματια πια...

Δ. Κουναλάκης:
Εγώ πάντως επέλεξα το πρωτόκολλο:
ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ- ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΓΜΑ / Αγωγή 1ου βήματος / Με διαταραχές ανωτέρου γαστρεντερικού (π.χ. γαστρίτιδα, οισοφαγίτιδα, κλπ) - Διάρκεια αγωγής έως 5 έτη

και έγραψα στον εαυτό μια συνταγούλα με PROLIA....
Φαντάζομαι ότι με άφησε να συνταγογραφήσω ένα φάρμακο αξίας 263€ μάλλον επειδή δεν κατάλαβε ότι δεν είμαι γυναίκα....

Σκέφτομαι ότι αφού το λέει και το πρωτόκολλο να αρχίσω να συνταγογραφώ και μερικά PROLIA που παραπονείται ο φαρμακευτικός αντιπρόσωπος ότι δεν του έχω γράψει κανένα....
Χωρίς τύψεις πλέον, κύριοι.... Δουλεύω βάση πρωτοκόλλου, και δικαιούμαι το καλύτερο φάρμακο για την νόσο μου....

Γ.Κτιστάκης:
Τελικα ειμαι τυχερος που ειμαι σε μακροχρόνια αδεια!!!!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση