Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (407/493) > >>

Πετράκης Νϊκος:
1ον)Σχετικά με την ανακοίνωση για την σύναψη σύμβασης με ΙΕΕ.

... αποφασίσθηκε η διεκπεραίωση του ελέγχου των εντύπων παραστατικών και της εκκαθάρισης των λογαριασμών του 2013 των:
- Ιδιωτικών Διαγνωστικών Εργαστηρίων (Ιδιώτες και εταιρίες)
- Γιατρών αμειβόμενων κατά πράξη και περίπτωση
- Φυσικοθεραπευτηρίων (Ιδιώτες και εταιρίες)
να πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και όχι από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες (ΙΕΕ), όπως αρχικά προβλέπονταν....

...Με βάση τα ανωτέρω, καλούμε τους Παρόχους Υπηρεσιών Υγείας, που ανήκουν σε μια από τις άνω κατηγορίες, να προχωρήσουν άμεσα σε σύναψη σύμβασης με μία ΙΕΕ της επιλογής τους ή και μόνο με μια από τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ιατρικού – κλινικού ελέγχου και συγκεκριμένα...

Τελικά οι τι να κάνουμε; Νιώθω ότι το ένα μέρος της ανακοίνωσης, ακυρώνει το άλλο. Έχετε καμιά ιδέα;

2ον) Σχετικά με τις οδηγίες για προγραμματισμό επισκέψεων.

Σαφώς και όλοι νομίζω, το e-ΔΑΠΥ το περνούσανε μετά τους 400. Υπάρχει πολύ καθυστέρηση να περνάς και αυτό μαζί με την όλη καθυστέρηση της συνταγογράφησης. Τώρα βέβαια με τις ανακοινώσεις, αυτό πρέπει να γίνεται καθημερινά. Εντάξει. Δεν είναι κάτι το σπουδαίο.
Αλλά αυτό με το ραντεβού, όπου σου δίνει ο ασφαλισμένος στοιχεία και το καταχωρείς ως προγραμματισμένο και ζητάς από κάποιον που ήρθε πριν πιάσεις το όριο χρήματα, γιατί έχεις προγραμματισμένο ραντεβού, είναι λίγο επικίνδυνο γιατί άνετα μπορεί να υποθέσει ότι του ζητάς λεφτά, όταν δεν έχεις συμπληρώσει. Κίνδυνος για καταγγελία.Και αν εγώ, που κλείσω το ραντεβού και με πάρει κάποια ώρα πριν (αν είναι τυπικός) και μου το ακυρώσει ή αν δεν πατήσει καθόλου τι θα κάνω; Που βάση της τωρινής κίνησης αν κλέισω σε όλους ραντεβού, θα είμαι full όλο το μήνα αλλά κάποιοι νομίζοντας ότι είναι ΙΚΑ και βρουν κάπου πιο γρήγορα να εξυπηρετηθούν θα με αφήσουν κρεμασμένο. Γι'αυτό αν είναι να κλείνουμε ραντεβού, αυτό θα είναι καλύτερο να γίνει, μέσα στις πρώτες 10 ημέρες του μήνα.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος1ον)Σχετικά με την ανακοίνωση για την σύναψη σύμβασης με ΙΕΕ.

... αποφασίσθηκε η διεκπεραίωση του ελέγχου των εντύπων παραστατικών και της εκκαθάρισης των λογαριασμών του 2013 των:
- Ιδιωτικών Διαγνωστικών Εργαστηρίων (Ιδιώτες και εταιρίες)
- Γιατρών αμειβόμενων κατά πράξη και περίπτωση
- Φυσικοθεραπευτηρίων (Ιδιώτες και εταιρίες)
να πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και όχι από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες (ΙΕΕ), όπως αρχικά προβλέπονταν....

...Με βάση τα ανωτέρω, καλούμε τους Παρόχους Υπηρεσιών Υγείας, που ανήκουν σε μια από τις άνω κατηγορίες, να προχωρήσουν άμεσα σε σύναψη σύμβασης με μία ΙΕΕ της επιλογής τους ή και μόνο με μια από τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ιατρικού – κλινικού ελέγχου και συγκεκριμένα...

Τελικά οι τι να κάνουμε; Νιώθω ότι το ένα μέρος της ανακοίνωσης, ακυρώνει το άλλο. Έχετε καμιά ιδέα;

2ον) Σχετικά με τις οδηγίες για προγραμματισμό επισκέψεων.

Σαφώς και όλοι νομίζω, το e-ΔΑΠΥ το περνούσανε μετά τους 400. Υπάρχει πολύ καθυστέρηση να περνάς και αυτό μαζί με την όλη καθυστέρηση της συνταγογράφησης. Τώρα βέβαια με τις ανακοινώσεις, αυτό πρέπει να γίνεται καθημερινά. Εντάξει. Δεν είναι κάτι το σπουδαίο.
Αλλά αυτό με το ραντεβού, όπου σου δίνει ο ασφαλισμένος στοιχεία και το καταχωρείς ως προγραμματισμένο και ζητάς από κάποιον που ήρθε πριν πιάσεις το όριο χρήματα, γιατί έχεις προγραμματισμένο ραντεβού, είναι λίγο επικίνδυνο γιατί άνετα μπορεί να υποθέσει ότι του ζητάς λεφτά, όταν δεν έχεις συμπληρώσει. Κίνδυνος για καταγγελία.Και αν εγώ, που κλείσω το ραντεβού και με πάρει κάποια ώρα πριν (αν είναι τυπικός) και μου το ακυρώσει ή αν δεν πατήσει καθόλου τι θα κάνω; Που βάση της τωρινής κίνησης αν κλέισω σε όλους ραντεβού, θα είμαι full όλο το μήνα αλλά κάποιοι νομίζοντας ότι είναι ΙΚΑ και βρουν κάπου πιο γρήγορα να εξυπηρετηθούν θα με αφήσουν κρεμασμένο. Γι'αυτό αν είναι να κλείνουμε ραντεβού, αυτό θα είναι καλύτερο να γίνει, μέσα στις πρώτες 10 ημέρες του μήνα.

--- Τέλος παράθεσης ---

1) Δυστυχώς η διγλωσσία είναι χαρακτηριστικό των ανακοινώσεων του ΕΟΠΥΥ.
2) Εφόσον τα ιατρεία των συμβεβλημένων λειτουργούν εν μέρει ως μονάδες ΕΟΠΥΥ, θα ήταν θεμιτό να θεσπιστεί ένα κεντρικό σύστημα διαχείρησης ραντεβού με log-in και κλειδάριθμο ή κάτι άλλο (ας πουν μία πρόταση οι της πληροφορικής), στο οποίο να έχει πρόσβαση τόσο ο γιατρός, όσο και ο ασθενής. Έτσι, είτε ο γιατρός, είτε ο ασθενής θα μπορεί να διασφαλίσει τα ραντεβού του (και το συμφέρον του) και ταυτόχρονα αυτά θα είναι εμφανή σε όλους (με τρόπο ώστε να γίνεται αυτο- και ετερο- έλεγχος).

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος«Βλέπουμε εδώ στο σύστημα eΔΑΠΥ  κύριε Ορθοπεδικέ.ότι στις 12 Μαρτίου εσείς ατύπος και παρανόμος καταχωρούσατε τις
επισκέψεις της 18ης Φεβρουαρίου!!! :o...λυπάμε αλλά δεν μπορώ να παραλάβω τα δικαιολογητικά ....άν δεν γίνει κάποια ειδική ρύθμιση για
εσάς που καταστρατηγήσατε τόσο βάναυσα τις σαφείς οδηγίες του Führer προέδρου ΕΟΠΥΥ ,απλά δεν θα αποζημιωθείτε για αυτόν τον μήνα !»

--- Τέλος παράθεσης ---
   Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ.... Το θεωρώ αρκετά πιθανό και είναι ένας τρόπος να μειώσουν τους συμβεβλημένους (που τους έχουν σιχαθεί) έτσι ώστε να προσλαβουν χωρίς (troico-)αντιδράσεις τους τέως ΙΚΑτζήδες (όσοι βέβαια θελήσουν).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος1ον)Σχετικά με την ανακοίνωση για την σύναψη σύμβασης με ΙΕΕ.
....Με βάση τα ανωτέρω, καλούμε τους Παρόχους Υπηρεσιών Υγείας, που ανήκουν σε μια από τις άνω κατηγορίες, να προχωρήσουν άμεσα σε σύναψη σύμβασης με μία ΙΕΕ της επιλογής τους ή και μόνο με μια από τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ιατρικού – κλινικού ελέγχου και συγκεκριμένα...
[/i]

--- Τέλος παράθεσης ---
   Τον λογιστικό έλεγχο (αν είναι ωραία τυπωμένα τα χαρτιά και αν οι ΑΜ και τα Ταμεία είναι σωστά-πράγμα που μερικές φορές είναι λάθος και αναρρωτιέμαι αν μόνο εγώ τους ελέγχω) θα τον κάνει ο ΕΟΠΥΥΥς. Τον ιατρικό και κλινικό (θα εξετάσει δλδ τους ασθενεις) θα τον κάνουν οι ΙΕΕ (να υποθέσω ότι θα προσλάβουν γιατρούς-ελεγκτές; ). Τι δεν καταλάβατε;  :D

Και μία τεχνική ερώτηση: τους δικηγόρους Αθήνας (ΕΤΑΑ-ΤΥΔΑ στο esyntagografisi) πως τους καταχωρείτε στο ΕΔΑΠΥ. Εχει ένα  ΤΠΔΑ (ταμέιο πρόνοιας; ) - αυτό επιλέγετε;

Πετράκης Νϊκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
2) Εφόσον τα ιατρεία των συμβεβλημένων λειτουργούν εν μέρει ως μονάδες ΕΟΠΥΥ, θα ήταν θεμιτό να θεσπιστεί ένα κεντρικό σύστημα διαχείρησης ραντεβού με log-in και κλειδάριθμο ή κάτι άλλο (ας πουν μία πρόταση οι της πληροφορικής), στο οποίο να έχει πρόσβαση τόσο ο γιατρός, όσο και ο ασθενής. Έτσι, είτε ο γιατρός, είτε ο ασθενής θα μπορεί να διασφαλίσει τα ραντεβού του (και το συμφέρον του) και ταυτόχρονα αυτά θα είναι εμφανή σε όλους (με τρόπο ώστε να γίνεται αυτο- και ετερο- έλεγχος).

--- Τέλος παράθεσης ---

Θα μπορούσε να γίνει το εξής:

Ο γιατρός θα έχει μέσα στους όρους της σύμβασης του, κάποιο σταθερό ωράριο όπου τότε θα έχει μόνο επισκέψεις με τον ΕΟΠΥΥ πχ. ένα 4ωρο το πρωί. Μόνο τότε οι ασφαλισμένοι που θα έχουν κλείσει ραντεβού τηλεφωνικά (όπως στο ΙΚΑ), θα εξυπηρετούνται δωρεάν. Το ΑΜΚΑ του ασθενή να "κλειδώνει" για δωρεάν μέσα στην ημέρα σε περίπτωση όπου υπάρξει κάποια καθυστέρηση (Έπεσε το σύστημα - Άργησε να έρθει). Αν τώρα επανέλθει για δεύτερη φορά την ημέρα, υπάρχει το Άνοιγμα επίσκεψης.
Όταν λοιπόν γράφει την συνταγή ο γιατρός, αυτόματα θα κλείνει και με το ΑΜΚΑ η επίσκεψη και θα γνωρίζουν από κεντρικά πόσα έχει ακόμα δωρεάν, ακόμα και αν χρειαστεί να το περνάει στο e-ΔΑΠΥ επί τόπου (θα προτιμούσα όχι αλλά τι να κάνουμε). Έτσι, θα δίνεται η δυνατότητα, ο γιατρός να μπορεί να έχει και απογευματινά ραντεβού, χωρίς να τον επηρεάζει το όριο των επισκέψεων.
Έτσι λοιπόν, θα έχουμε και μία τριπλή διασταύρωση στοιχείων εφόσον υπάρχει καταχωρημένο το ραντεβού στις βάσεις δεδομένων του τηλεφωνικού κέντρου, στο e-syntagografisi και στο e-ΔΑΠΥ. Έχουμε λοιπόν και μεγαλύτερο έλεγχο για τις ελεύθερες δωρεάν επισκέψεις του γιατρού.
Αυτό βέβαια, θα δημιουργεί στα ιδιωτικά ιατρεία, σειρές αναμονής όπως τα ΙΚΑ αλλά ίσως το ενδεχόμενο για ελεύθερο πλαφόν ιατρικής δαπάνης, θα έδινε την δυνατότητα να γράφονται πιο εύκολα τρίμηνες συνταγές όπου γίνεται (χρόνιες παθήσεις κλπ) και έτσι θα υπήρχε μία πιο καλή διαχείριση των ασφαλισμένων, αφού θα μπορούσε να μειώσει τους χρόνους αναμονής στο ιατρείο και έτσι θα μπορούσαν να εξηπυρετούνται και τα επείγοντα πιο άμεσα!

Μία πρόχειρη σκέψη είναι αυτή. Θεωρώ όμως ότι θα είναι λειτουργική.

Denominator:
Το μεγάλο μου ερώτημα, κύριε Πετράκη, είναι αν θέλουμε διαφάνεια και ισονομία.
Αν είναι όντως έτσι, τότε κάθε λύση που το στηρίζει, όπως αυτή που προτείνατε, είναι λογική και θα πρέπει να εξεταστεί.
Δυστυχώς έχω λόγους να πιστεύω ότι προς το παρόν αδυνατούμε ως ηγεσία του Υπ. Υγείας και ως κοινωνία, να υπερβούμε στεγανά και αγκυλώσεις που δημιουργούν στρέβλωση, διαμερισματοποίηση και τελικά θολό τοπίο εις βάρος όλων μας. Και το τονίζω όλων μας, διότι αν ένα κομμάτι της Υγείας σπάσει, σύντομα θα καταρρεύσουν τα πάντα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση