Γενικά > Νομικά θέματα

Άρνηση διορισμού

<< < (3/3)

nart:
Καλησπέρα!
Σε περίπτωση άρνησης διορισμού, ποια είναι η ΄ποινή' ? Μήπως θα ήταν εύκολο κάποιος συνάδελφος να αναρτήσει το σχετικό ΦΕΚ?
Ευχαριστώ θερμά!

DoctorX:
Καλημέρα!

Τελικώς δεν παραιτήθηκα από τη διεκδίκηση του διορισμού, και θέλω να αναλάβω τη θέση. Το πράγμα δυσκολεύει με την ιδιαίτερα σύντομη προθεσμία (30 ημέρες) για ανάληψη του διορισμού, καθώς δεν είναι εύκολο να παραιτηθείς από τη θέση στο εξωτερικό και να μετακομίσεις μαζί με την οικογένεια εντός 30 ημερών. Πέραν του οτι υπάρχουν και δεσμεύσεις συμβολαίων στην θέση του εξωτερικού...

Με βάση λοιπόν τον επικείμενο διορισμό μου θα ήθελα να ρωτήσω τους συμμετέχοντες στο γκρούπ αν γνωρίζουν κάτι σχετικά με την 'παράταση ανάληψης υπηρεσίας';

Στον Νόμο 3528/2007 (Κώδικα Κατάστασης ∆ημοσίων Πολιτικών ∆ιοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.∆.∆), Άρθρο 17 αναφέρεται'...αν δεν καθορίζεται τέτοια προθεσμία, θεωρείται ότι έχει ταχθεί προθεσμία τριάντα (30) ημερών. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί έως έξι (6) μήνες, μόνο μία φορά, για εξαιρετικούς λόγους'.

Ακόμη στο Site του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) πως εξαιρετικός λόγος είναι και η διαμονή στο εξωτερικό.

Θα μπορούσα να ζητήσω παράταση ανάληψης υπηρεσίας με βάση το νόμο 3528/2007;
Ισχύει ο υπαλληλικός κώδικας για τους ιατρούς του ΕΣΥ; (Ρωτάω καθώς ανεπίσημα άκουσα πως δεν ισχύει πράγμα που μου φαίνεται περίεργο...)

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ισχύει ο υπαλληλικός κώδικας για τους ιατρούς του ΕΣΥ; (Ρωτάω καθώς ανεπίσημα άκουσα πως δεν ισχύει πράγμα που μου φαίνεται περίεργο...)

--- Τέλος παράθεσης ---

Ο υπαλληλικός κώδικας ισχύει για τους γιατρούς όπως ακριβώς για κάθε δημόσιο υπάλληλο. Η μόνη διαφορά που υπάρχει είναι το εξής: Όταν κάτι ρυθμίζεται με ειδική διάταξη για τους γιατρούς ΕΣΥ και είναι διαφορετικό από ανάλογη ρύθμιση του υπαλληλικού κώδικα, τότε ισχύει το του ΕΣΥ. Σε όσα δεν προβλέπονται με κάποιο τρόπο από τη νομοθεσία του ΕΣΥ, ισχύει ο υπαλληλικός.

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες του νόμου. Αν όμως ο υπαλληλικός σου επιτρέπει αυτή την εξαίρεση, τότε θεωρώ ότι μπορείς, αφού οι νόμοι του ΕΣΥ πουθενά δεν το ορίζουν αλλιώς (δεν απαγορεύουν δηλαδή την εξαίρεση που προβλέπεται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση