Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (89/188) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςοι προληπτικές εξετασεις βγηκαν εκτός συστηματος

--- Τέλος παράθεσης ---

όχι είναι πλέον σε μια ξεχωριστή "ομάδα": Προληπτικές εξετάσεις

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτην εποχή τoυ foufoutou, ο ΕΟΠΥΥΥΥΥς επιμένει να μας ταλαιπωρεί με τη χειρόγραφη αναγραφή των φαρμάκων στο βιβλιάριο των ασθενών ως μέσο παρακολούθησης της πορείας της συνταγογράφησης των ασφαλισμένων.
Μάλιστα, αξιώνει να αναγράφουμε λεπτομερώς σκεύασμα, περιεκτικότητα, ποσότητα και προβλέπει ότι ο φμφ δεν θα μπορεί να εκετελεί τη συνταγή αν δεν έχει γίνει η αναγραφή.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
Επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ανικανότητα του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογραφίας να σου έχει μια εικόνα των φαρμάκων και των συνταγών του ασθενή.
Όταν περάσουμε από το σημερινό σύστημα που μόνο σκοπό έχει την ταχύτερη εκκαθάριση των συνταγών σε ένα σύστημα που βοηθάει το γιατρό να μην υποπίπτει σε διπλοσυνταγογραφήσεις ακόμη κι αν δεν το θέλει τότε θα τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε ο ΕΟΠΥΥ βγάζει τα σαδιστικά του ένστικτα έναντι των γιατρών.
Εγώ προτείνω να γράφουμε τα φάρμακα και στο κούτελο του ασθενή.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την αντιδεοντολογική συμπεριφορά ιατρών, οι οποίοι παρουσιάζονται στο διαδίκτυο με τρόπο που απάδει του ιατρικού λειτουργήματος. Συγκεκριμένα ο ΙΣΑ έχει λάβει σωρεία καταγγελιών, διότι έχει δημιουργηθεί διαδικτυακός χώρος, στον οποίο γίνεται διαδικτυακή παραγγελία συνταγών και παραλαβή τους από το ιατρείο του διαφημιζόμενου ιατρού. Στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο ο ασθενής απλά συμπληρώνει σε φόρμα τα στοιχεία του και χωρίς προηγούμενη εξέταση του ολοκληρώνεται η διαδικασία.

           Με μεγάλη αγανάκτηση θέλουμε να επισημάνουμε ότι...


... σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν. 3418/2005 (ΦΕΚ Α’ 287) τα ιατρικά πιστοποιητικά, καθώς και οι ιατρικές συνταγές προϋποθέτουν την προηγούμενη εξέταση του ασθενούς. Ο συγκεκριμένος λοιπόν ιατρός, εκτός του ότι είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών του, διότι χωρίς προηγούμενη εξέταση συνταγογραφεί, διαπράττει πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για τα οποία βεβαίως θα ελεγχθεί.
 
Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να τονίσουμε το αυτονόητο ότι η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα που αποσκοπεί στη διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγειάς του ανθρώπου, καθώς και στην ανακούφιση από τον πόνο. Επίσης απαγορεύεται κάθε διαφήμιση ή παρουσίαση σε ιστοσελίδα, η οποία παραπλανά το κοινό ή οδηγεί με αντιδεοντολογικό τρόπο σε συγκριτική εκτίμηση ψευδών προσόντων μεταξύ των ιατρών, ως εκ τούτου καταδικάζουμε την συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά και επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλα τα μέλη μας για τη πιστή τήρηση των κανόνων ιατρικής δεοντολογίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                              ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

samsok:
Ξερει κανεις που βρισκω(αν βρισκω)
-Μικροαλβουμινη ουρων
-Λευκωματα & κρεατινινη ούρων  σε τυχαιο δειγμα?

Argirios Argiriou:
Ξέρει κανείς αν μπορούμε να παραγγείλουμε την Ολική Σιδηροδεσμευτική Ικανότητα (TIBC) μέσω του e-diagnosis;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΞέρει κανείς αν μπορούμε να παραγγείλουμε την Ολική Σιδηροδεσμευτική Ικανότητα (TIBC) μέσω του e-diagnosis;

--- Τέλος παράθεσης ---
Στις Εξετάσεις 2 περιλαμβάνεται "Προσδιορισμός σιδηροφυλλίνης" (TRF) - 16,02 ευρώ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση