ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Ρύθμιση Sintrom.
timex:
Thank you
panos papadopoulos:
Σημαντική πληροφορία είναι επίσης πως την πρωτη εβδομάδα χορήγησης και ας εχεις πετυχει τους επιθυμητούς χρόνους INR να ξερεις πως αντιπηξία δεν εχεις! Για αυτο την πρωτη εβδομαδα χορηγησης εφοσον θέλεις άμεσο ατιπηκτικό αποτέλεσμα χορηγείς παράλληλα και ηπαρίνη χαμηλού μοριακου βάρους! ;)
OBELIX:
2 επισημάνσεις: στο ιατρείο αιμόστασης που κάνω στο Νοσοκομείο που εργάζομαι θεωρώ απαραίτητο (και πολύ χρήσιμο) α) τη χρήση ενός βιβλιαρίου παρακολούθησης της αντιπηκτικής (που είναι σαν ημερολόγιο) και β την παροχή γραπτών οδηγιών που συμπεριλαμβάνουν αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, τροφές υψηλές σε βιταμίνη Κ κλπ. Έτσι δεν χάνεται ο γιατρός ρωτώντας ξανά και ξανά την προηγούμενη δόση (που πρεπει πάντα να αντιμετωπίζεται σαν συνολική δοσολογία εβδομάδος) ενώ αποφεύγεται το "μέρα παρά μέρα" που οδηγεί σε μη σταθερή δοσολογία ανά εβδομάδα. Επίσης, συμβουλή μου οι μετρήσεις να γίνονται πάντα στο ΙΔΙΟ εργαστήριο το οποίο να είναι ΑΞΙΟΠΙΣτΟ. Έχει μεγάλη σημασία καθώς παρατηρούνται διαφορές (ιδιαίτερα προς τα πάνω) που επηρεάζουν τα μεγιστα. Αν υπάρχει στην περιοχή σας ιατρείο πήξης σε Νοσοκομείο ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣτΕ τΟ.Τώρα βέβαια τα βιβλιαράκια αυτά θα έπρεπε να παρέχονται από το υπουργείο και όχι να είναι home-made αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςτην παροχή γραπτών οδηγιών που συμπεριλαμβάνουν αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, τροφές υψηλές σε βιταμίνη Κ κλπ
--- Τέλος παράθεσης ---
Ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις. Μήπως θα μπορούσατε ν' ανεβάσετε το κείμενο των οδηγιών, ώστε να το χρησιμοποιούμε κι εμείς στους ασθενείς μας στα ΚΥ;
Argirios Argiriou:
Από την ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ. :
Είμαι αγροτικός ιατρός και θα ήθελα πληροφορίες για το πως ρυθμίζουμε το Sintrom.Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μαρία
Το sintrom αναστέλλει την παραγωγή προθρομβίνης, ανταγωνίζεται τη Βιταμίνη Κ. Χρειάζονται 48-72 ώρες μέχρι την έναρξη της αντιπηκτικής του δράσης. Η δόση έναρξης στους ενήλικες συνήθως είναι 8-12 mg την 1η ημέρα 4-8mg τη 2η ημέρα, ενώ η δόση συντήρησης 1-8mg η οποία εξαρτάται από την τιμή του ΙΝR. Ο στόχος του INR εξαρτάται από την πάθηση : ΙNR: 2-2,5 πρόληψη εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης ΙΝR: 2,5 θεραπεία εν τω βαθει φλεβοθρόμβωσης, πνευμονικής εμβολής, κολπικής μαρμαρυγής, διατατικής μυοκαρδιοπάθειας, ρευματικής μιτροειδικής νόσου ΙΝR : 3,5 Σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια εν τω βαθει φλεβοθρόμβωσης, πνευμονικής εμβολής και σε μεταλλικές βαλβίδες Είναι σημαντικό κατά την έναρξη της θεραπείας το ΙΝR να μετράται καθημερινά, ή κάθε 2η ημέρα για τις πρώτες μέρες και κατόπιν σε μακρότερα διαστήματα ανάλογα με την ανταπόκριση του ΙΝR και τέλος κάθε 8-12 εβδομάδες.
ποι΄ειναι η σωστή ώρα για λήψη sintrom
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα που θα πρέπει να λαμβάνει κανείς το sintrom. Αυτό που είναι σημαντικό όμως, είναι να λαμβάνεται την ίδια ώρα κάθε ημέρα.
θα μπορουσα να εχω αναλυτικοτερη διαιτα επειδη παιρνω σιντρομ και σιδηρο
Θα πρέπει να αποφεύγονται : Συκώτι βοδινού και χοιρινού, πράσινο τσάι, πολυστρωματικά-πολυφυλλα πράσινα λαχανικά, τριφύλλι, σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι γαλα, κρόκος αυγών , γιαούρτι, μέλι (πλούσιες σε βιταμίνη Κ) Γάλα, αυγό (μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου) Απαγορεύεται: Αλκοόλ(οξεία μεγάλη κατανάλωση μειώνει το μεταβολισμό του σκευάσματος και αυξάνει το INR, ενώ η χρόνια αυξάνει το μεταβολισμό και μειώνει το ΙΝR)
το sintrom επιρεάζη το χρώμα των ούρων
Αν έχετε δει αλλαγές στη χρώση των ούρων μετά από λήψη sintrom, ειδικά προς το κόκκινο χρώμα θα πρέπει να απευθυνθείτε στον Ιατρό σας και να κάνετε γενική εξέταση ούρων, ώστε να αποκλείσετε την αιματουρία η οποία είναι μια από τις ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου.
τα οσπρια έχουν πολύ βιταμίνη Κ
Μόνο η σόγια είναι όσπριο πλούσιο σε περιεκτικότητα βιταμίνης Κ Πηγές βιταμίνης Κ: γαλα, κρόκος αυγών , γιαούρτι, μέλι, συκώτι βοδινού και χοιρινού, πράσινο τσάι, πολυχρωματικά-πολυφυλλα πράσινα λαχανικά, τριφύλλι, σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι
ti apagorevete na troo,otan perno sitrom?
Το sintrom είναι φάρμακο το οποίο αναστέλλει την παραγωγή προθρομβίνης, και δρα ως ανταγωνιστής της Βιταμίνης Κ. Οι παρακάτω τροφές είναι πλούσιες σε Βιταμίνη Κ και καλό θα είναι να αποφεύγεται η μεγάλη σε ποσότητα κατανάλωση τους από ασθενείς που λαμβάνουν κουμαρινικά: Συκώτι βοδινού και χοιρινού, πράσινο τσάι, πολυστρωματικά-πολυφυλλα πράσινα λαχανικά, τριφύλλι, σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι, γάλα, κρόκος αυγών , γιαούρτι, μέλι Απαγορεύεται το αλκοόλ, το οποίο σε οξεία μεγάλη κατανάλωση μειώνει το μεταβολισμό του σκευάσματος και αυξάνει το INR, ενώ σε χρόνια αυξάνει το μεταβολισμό και μειώνει το ΙΝR. Προτείνεται δίαιτα με συνετή περιεκτικότητα βιταμίνης Κ περίπου 70-140 mg/ημέρα. Αποφυγή πολυβιταμινούχων σκευασμάτων. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν χρειάζεται να αλλάξουν οι διατροφικές συνήθειες του ασθενούς ο οποίος είναι καλά ρυθμισμένος και το INR του βρίσκεται σε αποδεκτά για την περίπτωση του επίπεδα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση