Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
21 Σεπτεμβρίου 2019, 13:54:55

Ψηφοφορία

Πρέπει να έχει συμμετοχή ο ασφαλισμένος στις ιατρικές υπηρεσίες ΠΦΥ;

Όχι
Ναι, όταν εξετάζεται ιδιωτικά
Ναι, σε κάθε περίπτωση

Αποστολέας Θέμα: Ο ΕΟΠΥΥ σε αριθμούς.  (Αναγνώστηκε 142376 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Αυγούστου 2019, 18:24:36
Απάντηση #420
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
06/08/2019
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Αποφασιστικός , απαιτητικός αλλά και πολύ προβληματισμένος παρουσιάστηκε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την χθεσινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στον ΕΟΠΠΥ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του healthweb.gr

Τον κ. Κικίλια συνόδευσε η κ. Θεανώ Καρποδίνη , υψηλόβαθμο στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους , η οποία παρευρέθηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του οργανισμού με τους διευθυντές όλων των τμημάτων στους οποίους ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή για την ακριβή καταγραφή  και ενημέρωση .
 
Να σημειώσουμε, ότι η κ. Θεανώ Καρποδίνη, αναλαμβάνει αντιπρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος , μετά και από την έκδοση του ΦΕΚ της παραίτησης του αντιπροέδρου του οργανισμού Τάκη Γεωργακόπουλου στις 30/7/2019.

Αξίζει να τονίσουμε, ότι ο κ. Κικίλιας κατά την χθεσινή του επίσκεψη στον ΕΟΠΠΥ ήταν πολύ προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό και απαίτησε να του δοθούν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε τμήμα καθώς και για το έργο που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα.

Παράλληλα ζήτησε καταγραφή της οικονομικής κατάστασης του οργανισμού . Να υπογραμμίσουμε ότι στα 200 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, όσα είναι, δηλαδή, περίπου τα αποθεματικά του Οργανισμού, παρά το γεγονός ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ είχαν περιοριστεί στα 133 εκατ. ευρώ τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία και την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου που έδωσε την Δευτέρα 5 Αυγούστου στην δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αξιοσημείωτη ήταν η δήλωση του Υπουργού Υγείας μπαίνοντας στο ΕΟΠΥΥ ότι «Ο ΕΟΠΥΥ  πρέπει να είναι σύγχρονος, ευέλικτος, μοντέρνος και οικονομικά βιώσιμος και, το κυριότερο από όλα που μας απασχολεί, να υπηρετεί τον πολίτη, να μην τον ταλαιπωρεί, να τον εξυπηρετεί, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Είναι ένα θέμα το πώς θα μετασχηματιστεί ο Οργανισμός σε αυτό το οποίο περιέγραψα. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει κάνει ποτέ ισολογισμό», σημείωσε .

Να σημειώσουμε , ότι ο ΕΟΠΥΥ πράγματι δεν έχει εκδώσει και δεν μπορεί να εκδώσει ισολογισμό αφού  δεν είναι καταγεγραμμένα τα περιουσιακά του στοιχεία και αυτό διότι το 2011 που έγινε η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων για την δημιουργία του οργανισμού , δεν παραδόθηκε , γραπτώς, το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων.
  :o
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Αυγούστου 2019, 18:26:09 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Σεπτεμβρίου 2019, 22:48:48
Απάντηση #421
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
10/09/2019

Σε αστρονομικό ποσό ανέρχεται το κόστος της ετήσιας δημόσιας δαπάνης για την ασφαλιστική κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων για το ελληνικό κράτος. Η παραδοχή αυτή έγινε από τον πρώην υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό.

Ο κ. Ξανθός πριν από λίγο μέσα στη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής δήλωσε ότι το ποσό για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ το χρόνο και όπως είπε επιβαρύνει τη δημόσια εξωνοσοκομειακή ιατροφαρμακευτική δαπάνη, δηλαδή την φαρμακευτική δαπάνη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Να σημειώσουμε ότι το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα μεγάλο διότι πρέπει να αναλογιστούμε ότι είναι 1,5 φορά πιο πάνω από το μηνιαίο κόστος που δαπανά ο οργανισμός για την εξόφληση των φαρμακοποιών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
27 Απαντήσεις
26331 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Δεκεμβρίου 2018, 21:45:00
από samsok
3 Απαντήσεις
4677 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Απριλίου 2013, 12:58:01
από ΑΡΗΣ
305 Απαντήσεις
105525 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Δεκεμβρίου 2018, 09:08:10
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
909 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιουλίου 2017, 11:09:46
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1665 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Οκτωβρίου 2018, 00:04:38
από Argirios Argiriou