Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Ιουνίου 2024, 05:10:31

Αποστολέας Θέμα: Mονές εφημερίες στα κέντρα υγείας του νομού Σερρών....  (Αναγνώστηκε 13446 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Αυγούστου 2012, 00:41:10
Αναγνώστηκε 13446 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Azalea


Καλησπέρα,δεν ξέρω αν έχετε κάποια ενημέρωση για αυτό αλλά συμβαίνει το πρωτοφανές να απαιτείται από τη διοίκηση του νοσοκομείου να εφημερευει ένας γενικός γιατρός μόνος του στο κέντρο υγείας και ο δευτερος να μετακινείται να καλύπτει τα κενα των ειδικευόμενων παθολόγων που είναι σε επίσχεση...μετά την παραίτηση όλων των παθολόγων του νοσοκομείου ξεκίνησε ένας κυκέωνας προβλημάτων και το αποκορύφωμα ήταν η απόφαση για μονή εφημέρευση....έχει ξαναγίνει ποτε κάτι τετοιο? υπάρχει κάλυψη για το γιατρο για δυσαρεστα συμβάντα σε διακομιδη ανευ συνοδείας η για  περιπτώσεις  δύο αληθώς επειγόντων ταυτόχρονα?
Νομίζω ότι αυτό λεγεται πόλεμος στην πρωτοβαθμια φροντιδα υγειας..........

2 Αυγούστου 2012, 10:37:43
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Συνάδελφε αυτό συμβαίνει εδώ και μήνες και στα Κέντρα Υγείας του νομού Άρτας, μάλιστα υπάρχουν κάποιες ημέρες που καλύπτουν το ΚΥ μόνο 2 αγροτικοί γιατροί ενώ τις περισσότερες ημέρες το ΚΥ  καλύπτεται στις εφημερίες από 1 επιμελητή.   

2 Αυγούστου 2012, 17:41:48
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Azalea


τι κάνετε αν εχετε περιστατικο που χρηζει διακομιδης συνοδεια γιατρου?ο νόμος σε καλυπτει να αφησεις χωρις γιατρο το κεντρο υγειας και να συνοδεψεις τον ασθενη?

2 Αυγούστου 2012, 20:02:04
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

KERASIDISN


ξέρεις τι αποφάσισε ή τι ειπώθηκε στον εισαγγελέα ???

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για το θέμα της διακομιδής , γιατί δεν ζητάτε γραπτές διευκρινήσεις για την διαδικασία διακομιδής από τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και τον διοικητή του νοσοκομείου ???

2 Αυγούστου 2012, 20:31:55
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφε αυτό συμβαίνει εδώ και μήνες και στα Κέντρα Υγείας του νομού Άρτας, μάλιστα υπάρχουν κάποιες ημέρες που καλύπτουν το ΚΥ μόνο 2 αγροτικοί γιατροί ενώ τις περισσότερες ημέρες το ΚΥ  καλύπτεται στις εφημερίες από 1 επιμελητή.   

Αυτό συμβαίνει και σε ΚΥ του νομού Πρέβεζας. Οι εφημερίες καλύπτονται είτε από έναν αγροτικό είτε απο έναν επιμελητη!!!

2 Αυγούστου 2012, 22:31:15
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

dimtheo


Η φτώχεια φέρνει γκρίνια...
Το θέμα της κάλυψης εξωτερικών ιατρείων  κλινικής, λόγω έλλειψης παλαιότερα κι επίσχεσης ειδικευομένων τώρα, το αντιμετωπίσαμε από 2ετίας στο Κιλκίς.
Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, η μονή εφημέρευση στα πλαίσια της 4ης ΥΥΠΕ αποτελεί κεντρική "σύσταση", μιας και τα κονδύλια δεν επαρκούν. Πιθανά στην Άρτα και στην Πρέβεζα να μην επαρκούν οι γιατροί, στις Σέρρες και στο Κιλκίς δεν φτάνει το κονδύλι των εφημεριών.
Σε αυτά τα πλαίσια, υπήρξε η "φιλική" παραίνεση της Διοίκησης του ΓΝ Κιλκίςνα καλυφθούν τα ΕΙ της παιδιατρικής, προκειμένου να μην κοπούν οι διπλές εφημερίες στα ΚΥ. Παζάρια κι εκβιασμοί, προκειμένου να γίνει η "δουλεια" (τον τόνο βάλτε τον όπου νομίζετε).
Η αντίδραση του συλλόγου μας ήταν έντονη, ζητώντας γραπτώς οποιαδήποτε εντολή, με την επιφύλαξη της ενημέρωσης του εισαγγελέα και του τοπικού πληθυσμού σχετικά με τα ασφαλή προγράμματα εφημερίας. Αρνηθήκαμε να καλύψουμε οποιοδήποτε εξωτερικό ιατρείο στα πλαίσια εφημερίας, ως παράνομο και παράτυπο (αφού αντιποιείται ιατρική ειδικότητα, η ειδικότητά μας είναι εξωνοσοκομειακή και δεν υφίσταται οργανωμένο ΤΕΠ). Ως προς το οικονομικό μέρος προτάθηκε να λειτουργούν τα ΚΥ με ασφαλή προγράμματα για όσες μέρες (θέλουν να) επαρκούν τα χρήματα και τις υπόλοιπες να κλείνουν μετά το μεσημέρι, ώστε ο κόσμος να κατευθύνεται στο νοσοκομείο, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το πρόβλημα δεν είναι φυσικά μόνο οικονομικό. Η καταρράκωση των εργασιακών συνθηκών δεν έχει ολοκληρωθεί. Μετά τις αλχημείες των συγχωνεύσεων θα φανεί που θα έχει φτάσει και ο ρόλος της πρωτοβάθμιας.Η αξιοπρέπεια του καθενός καθορίζει και το βαθμό ευόδωσης των πιέσεων. Αλλά, δεν επαρκεί. Χρειάζεται συντονισμός όλων μας.

3 Αυγούστου 2012, 09:46:50
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2012-08-03 05:58:03 

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και οι διευθυντές των Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας... μετά τη μηνυτήρια αναφορά και την αίτηση ακύρωσης απόφασης του πρώτου, που κατέθεσαν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας.

Ειδικότερα, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, αντιδρούν στην απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου, να καλύπτουν τις κενές θέσεις των εφημεριών σ' αυτό, που προέκυψαν μετά και την παρατεταμένη επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων ιατρών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των ιατρών των Κέντρων Υγείας, Γ. Καλαϊτζή, η απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών, Ξ. Εμμανουηλίδη, «δε βασίζεται σε καμία διάταξη νόμου ημερήσιας κάλυψης εφημεριών του νοσοκομείου».

Με την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας μετά το πέρας των εργασιών τους σ' αυτά, είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο των Σερρών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Αυγούστου 2012, 18:57:09
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Azalea


σε ερώτηση προς τον εισαγγελεα τι θα γίνει με   περιστατικό που χρήζει διακομιδης με συνοδεία γιατρού είπε ότι θα πάει μαζί του ο γιατρός και ας μείνει δίχως  ιατρό το κέντρο υγείας επειδη οφειλει να καλύψει το επειγο που χρήζει βοήθειας και όχι το δυνητικά επειγον.....δεν μαςδόθηκε όμως τίποτα  γραπτως να μας καλύπτει νομικά ότι μπορούμε να εγκαταλείψουμε άμοιρο ιατρού το κέντρο υγείας....

5 Αυγούστου 2012, 11:56:11
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
σε ερώτηση προς τον εισαγγελεα τι θα γίνει με   περιστατικό που χρήζει διακομιδης με συνοδεία γιατρού είπε ότι θα πάει μαζί του ο γιατρός και ας μείνει δίχως  ιατρό το κέντρο υγείας επειδη οφειλει να καλύψει το επειγο που χρήζει βοήθειας και όχι το δυνητικά επειγον.....δεν μαςδόθηκε όμως τίποτα  γραπτως να μας καλύπτει νομικά ότι μπορούμε να εγκαταλείψουμε άμοιρο ιατρού το κέντρο υγείας....

Aυτό σηκώνει πολύ πολύ συζήτηση (για σκέψου πχ ότι συνάδελφοι θα κατέβαζαν χρόνια αναιμία συνοδεία γιατρού και θα άφηναν ακάλυπτο κάλλιστα το ΚΥ) και τουλάχιστον εγώ η μόνη λύση που βλέπω είναι η ακόλουθη:
- Τηλέφωνο με ανοικτή ακρόαση παρουσία μάρτυρα στο διευθυντή του ΚΥ και ερώτημα: "Αφήνω το ΚΥ χωρίς γιατρό;"
- Όταν ο διευθυντής και δικαιολογημένα κάποιες φορές στρίβει λάθρα ή είναι μη προσβάσιμος, τηλέφωνο στον εισαγγελέα που εφημερεύει (ναι, εφημερεύουν και αυτοί αλλά από το σπίτι τους) να μας πει τι κάνουμε. Αυτό δεν κάνουμε και όταν ασθενής αρνείται να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και θέλει να υπογράψει; (υπάρχει δικαστική απόφαση για το τελευταίο).

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για διακομιδή με ασθενοφόρου του ΚΥ. Σε περίπτωση κλήσης του ΕΚΑΒ, απλά ζητάς ασθενοφόρο με γιατρό. Σε κάθε νοσοκομείο που έχει έδρα το ΕΚΑΒ υπάρχουν γιατροί που εφημερεύουν αποκλειστικά για αυτό το λόγο. Εάν σου πει το ΕΚΑΒ να πας εσύ, ενημερώνεις ότι θα μείνει το ΚΥ χωρίς γιατρό και η ευθύνη θα είναι δική τους σε περίπτωση που σε επιτάξουν (ανοικτή ακρόαση, ακούει και δεύτερος, κλπ).

Δυστυχώς, εάν καταλήξει περίπτωση στο δικαστήριο (είτε γιατί δεν πήγε γιατρός μαζί είτε γιατί δεν έμεινε γιατρός στο ΚΥ) υπάρχουν δύο εκδοχές:
α) Ή θα κατηγορηθεί γιατρός ότι δεν εκτίμησε σωστά την ανάγκη για παρουσία γιατρού στο ασθενοφόρο
β) Ή θα έχει αποφασίσει ο εισαγγελέας και (ως θεός επί Ελληνικού εδάφους) δεν θα κατηγορηθεί κανείς.

Ο διοικητής δεν θα καταδικαστεί ποτέ.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

5 Αυγούστου 2012, 16:18:35
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δημήτρη,
ιδανικά αυτά που λες όμως τι γίνεται στις περιπτώσεις που η βαρύτητα και ο επείγον (όπως παρουσιάζεται ή όπως είναι στην πραγματικότητα) χαρακτήρας του περιστατικού επιβάλλουν την άμεση αποχώρηση του γιατρού από το ΚΥ χωρίς να έχει χρόνο για τηλεφωνήματα κλπ;
Π.χ. κατ' οίκον περιστατικό απώλειας συνείδησης ζητούν ασθενοφόρο και γιατρό, τροχαίο (ή κάθε μορφής) ατύχημα ή γενικότερα οποιοδήποτε περιστατικό που πανικόβλητοι ζητούν ασθενοφόρο και γιατρό (ακόμη κι αν εκ των υστέρων κάποια αποδεικνύονται ήσσονος σημασίας)

5 Αυγούστου 2012, 16:28:51
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki


Μία ερώτηση που απευθύνω σε κάποιον παλαιότερο με πολύ περισσότερη εμπειρία από μένα: Πριν δημιουργηθούν τα κέντρα υγείας(1985-1988), ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους και στα σπίτια;

5 Αυγούστου 2012, 16:53:15
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μία ερώτηση που απευθύνω σε κάποιον παλαιότερο με πολύ περισσότερη εμπειρία από μένα: Πριν δημιουργηθούν τα κέντρα υγείας(1985-1988), ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους και στα σπίτια;

Το θέμα έχει απασχολήσει κι εμένα και κάνετε πολύ καλά που το θίγετε. Ας γίνει λοιπόν αφορμή για να καταθέσει ο καθένας μας, έστω και σκόρπια, κάποιες μαρτυρίες/προβληματισμούς του.

Στις Ελληνικές ταινίες του '50 και του '60 (όπου βαδίζουμε ολοταχώς) όταν κάποιος (π.χ. Ντίνος Ηλιόπουλος) "λιποθυμούσε" με κάποια είδηση που άκουγε, του βαρούσαν μερικά χαστούκια, του έφερναν (από το φαρμακείο Μπακάκου) να μυρίσει αιθέρα και καλούσαν το "Πρώτων Βοηθειών" για να τον πάει (στην καλύτερη περίπτωση) σε κάποια ιδιωτική κλινική.

Είπα ιδιωτική κλινική και θυμήθηκα τις τελευταίες μέρες του μοιραίου Πρωθυπουργού της Μικρασιατικής Καταστροφής, ιδρυτή και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος Δημητρίου Γούναρη. Ο Γούναρης, μετά τη δεύτερη μέρα της περιβόητης "Δίκης των Εξ" (Οκτώβριος-Νοέμβριος 1922) παρουσίασε μες στο κελί του συμπτώματα τυφοειδούς πυρετού: υψηλός πυρετός, διάρροια και διανοητική σύγχυση που κλιμακώνονταν μέρα με τη μέρα. Μεταφέρθηκε στην ιδιωτική κλινική Καλογερόπουλου στην Ακαδημίας, όπου νοσηλεύτηκε (χωρίς βελτίωση είναι η αλήθεια), μέχρι τη μέρα που σύρθηκε από τους στρατιώτες κυριολεκτικά ημιθανής πάνω στο καμιόνι που τον μετέφερε στον τόπο εκτέλεσής του (μαζί με τους άλλους 5), στου Γουδή.

Ο δικτάτωρ Ιωάννης Μεταξάς, για πολλούς το σπουδαιότερο πνεύμα που ανέδειξε η Ελλάς στον 20ό αιώνα, παρουσίασε το Γενάρη του 1941 περιαμυγδαλικό απόστημα. Κλήθηκαν στην οικία του οι καλύτεροι ιατροί των Αθηνών που, μη μπορώντας να παράσχουν ουσιαστική βοήθεια, ζήτησαν τη συνδρομή Ευρωπαίων συναδέλφων τους. Ο Μεταξάς κατέληξε μετά από 3ήμερη υπερπυρεξία ενώ ο Γάλλος χειρουργός βρισκόταν a board στο πλοίο της γραμμής Μασσαλία-Πειραιάς.

Ο διάσημος τραγουδιστής Τζο Ντασέν πέθανε από καρδιακή προσβολή στα 41 του (το 1980) ενώ δειπνούσε με τη μητέρα του σε εστιατόριο σε νησί της Καραϊβικής, όπου του είχαν συστήσει οι γιατροί να μεταβεί για "κούρα". Είχαν προηγηθεί τρία (3) ΟΕΜ τον τελευταίο 1.5 χρόνο και ισάριθμες νοσηλείες του στην καλύτερη κλινική του L.A. Λεπτομέρεια: η θεραπεία που του χορηγήθηκε, σύμφωνα με τα αρχεία της Κλινικής, περιελάμβανε: α) ορό normal saline β) ασπιρίνη και γ) διγοξίνη.

Τέσπα, η λίστα είναι αμέτρητη... Πάω για βουτιές, αν θυμηθώ τπτ άλλο, θα επανέλθω. Μέχρι τότε, συμπληρώστε...
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Αυγούστου 2012, 21:55:51 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Αυγούστου 2012, 17:35:21
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki


Πολύ ενδιαφέρουσες οι ιστορικές αναφορές συνάδελφε. Προσωπικά πάντως σε σύνολο περίπου 60 εφημεριών το τελευταίο έτος, διακόμισα στο νομαρχειακό νοσοκομείο 2 περιστατικά, ένα νήπιο με πυρετικούς σπασμούς( που είχαν αποδράμει πολλή ώρα πριν η μητέρα φέρει το παιδί στο ΚΥ) και έναν μεσήλικα άνδρα με μέλαινες, που ήταν σταθερότατος αιμοδυναμικά και ήρθε περπατώντας και χαμογελαστός στην εφημερία. Η έννοια του επείγοντος περιστατικού δεν πρέπει να είναι ελαστική. Επείγον είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και γρήγορα γιατί διαφορετικά ο ασθενής κινδυνεύει να υποστεί μόνιμη βλάβη της υγείας του, να μείνει ανάπηρος ή να πεθάνει. Φυσικά σε μια εφημερία ενός συνηθισμένου ΚΥ αυτά είτε είναι ελάχιστα είτε συμβαίνουν πολύ σπάνια γι αυτό και τα θυμόμαστε αμέσως. Το 90% των περιστατικών είναι τα γνωστά σε όλους: Μεσήλικες κυρίες που μετράνε την πίεση 8 φορές την ημέρα και μόλις υπερβεί τα 150mm τρέχουν έντρομες, μεθυσμένα παιδάκια που θέλουν να ξεχάσουν τους ....καημούς τους και νομίζουν ότι οι ρετσίνες είναι νερό, ιογενείς λοιμώξεις, μικροθλαστικά τραύματα, πονάκια στον ώμο που υποχρεωτικά σημαίνουν ΟΕΜ και πολλά πολλά άλλα γνωστά σε όλους.
Επί του πρακτέου......Καλώς ή κακώς λεφτά δεν υπάρχουν, και μοιραία οι εφημερίες των ΚΥ θα καταργηθούν αργά ή γρήγορα. Και όσο γρηγορότερα γίνει τόσο καλύτερα, γιατί θα απαλλαγούμε και από το stress του.... μονές ή διπλές, τηλέφωνα σε εισαγγελείς για τον αν θα φύγουμε ή όχι από το ΚΥ για να συνοδεύσουμε περιστατικό κοκ. (παρεπιπτόντως το ΚΥ δεν είναι σκοπιά πυρομαχικών σε στρατόπεδο που ο σκοπός αν φύγει θα πάει στρατοδικείο)

5 Αυγούστου 2012, 18:18:33
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Φυσικά σε μια εφημερία ενός συνηθισμένου ΚΥ αυτά είτε είναι ελάχιστα είτε συμβαίνουν πολύ σπάνια γι αυτό και τα θυμόμαστε αμέσως. Το 90% των περιστατικών είναι τα γνωστά σε όλους:

Όταν το περιστατικό έρχεται στο ΚΥ για να το εξετάσεις, τα πράγματα είναι υπό τον έλεγχό σου με την έννοια ότι μπορείς να δεις περί τίνος πρόκειται και να κρίνεις αν χρειάζεται ή όχι συνοδεία.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι πάντα υπό τον έλεγχο του εφημερεύοντος ιατρού. Η μεγάλη, χαίνουσα πληγή που τρέφεται με τον ιδρώτα και το αίμα μας και λέγεται τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ, καραδοκεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να στείλει ως "επείγον" το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που σταθμεύει στο ΚΥ μαζί με τον εφημερεύοντα ιατρό του ΚΥ στο άγνωστο, εκεί που ο/η κάθε ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος σήκωσε το ακουστικό και σχημάτισε το "166" για να απαιτήσει (ιατρικές) υπηρεσίες στο χώρο του εδώ και τώρα. Και τότε να σε δω αν αφήνεις ή όχι το ΚΥ και με ποιό κριτήριο κρίνεις δια τηλεπαθείας αν πράγματι πρόκειται για επείγον ή όχι.

Επιπλέον, μη ξεχνούμε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα περιοχές ορεινές και δυσπρόσιτες, όπως π.χ. η δική μας όπου μια διακομιδή μπορεί να κρατήσει 3.5 ώρες. Και στο μεταξύ, πριν προλάβεις να γυρίσεις στη βάση σου, μπορεί το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ να σε ξαναστείλει αλλού!
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Αυγούστου 2012, 18:28:03 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Αυγούστου 2012, 18:32:49
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki


Αυτό είναι κάτι εντελώς ιδιαίτερο συνάδελφε και δεν υπάρχει σε μας. Το ΕΚΑΒ καλείται όταν δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο ΚΥ

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
40010 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2008, 21:39:53
από Αγωνιστική Παρέμβαση
0 Απαντήσεις
43063 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Οκτωβρίου 2008, 22:25:22
από Αγωνιστική Παρέμβαση
1 Απαντήσεις
13720 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2009, 16:01:33
από mandreou
9 Απαντήσεις
38268 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2009, 20:10:28
από timex
4 Απαντήσεις
11648 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιουνίου 2018, 10:29:09
από Gatekeeper