Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

πιστοποιητικό για σχολικούς αγώνες?

<< < (3/7) > >>

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟντως συμφωνω οτι η τροποποιηση εκφραζει πιο πιστα την αληθεια καθως τιποτε δεν ειναι απολυτο.
Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι τα χαρτια αυτα δεν δημιουργηθηκαν για να κατανεμουν ευθυνες αλλα για να προστατεψουν τους νεους απο  θανατους και  να ανιχνευουν πρωιμα παθησεις.
Απο τη στιγμη που εγω δεν εχω τα απαραιτητα μεσα για να ανιχνευσω σοβαρες παθησεις (καρδιολογικες) , και δεν εχω πραγματοποιησει τον ελεγχο που πραγματικα χρειαζεται , πως μπορω να επιτρεψω σε καποιον να λαβει ελευθερα μερος σε αγωνες , δινοντας του μαλιστα και την πεποιθηση οτι με εξετασε και γιατρος και δεν μου βρηκε τιποτα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς όλη την παρακάτω διάλεξη που έδωσε ο Per Fugelli στις 17/06/2011 στο Tromsö της Νορβηγίας.

Μπαίνει με λογοτεχνικό τρόπο μέσα στην καρδιά της Γενικής Ιατρικής, και μας εμπνέει να συνεχίσουμε με πάθος.

Ο Per Fugelli είναι Γενικός Ιατρός, υπήρξε καθηγητής Γενικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Bergen και τώρα πλέον είναι καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Oslo.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι ίσως ιδιαίτερα σημαντικό να διαβάσει κανείς προσεκτικά την παράγραφο "The Diamond of Realistic medicine":

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτο που θελω να τονισω ειναι οτι τα χαρτια αυτα δεν δημιουργηθηκαν για να κατανεμουν ευθυνες αλλα για να προστατεψουν τους νεους απο  θανατους και  να ανιχνευουν πρωιμα παθησεις.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μακαρι να μπορουσα να το πιστεψω και εγω αυτο...Γιατι μια ΠΟΛΙΤΕΙΑ με ευαισθησιες και ενδιαφερον  που πραγματικα ηθελε να screen-αρει τους νεους της θα ιδρυε σαφεις και εξειδικευμενες δομες προς αυτη την κατευθυνση.Ή θα κάλυπτε εστω ασφαλιστικά τους γονεις που επικεπτονται ΚΑΙ πιο εξειδικευμενους ιατρους για αυτο το λογο.Εδω μιλαμε ομως για μπαλωματα-πασαλειματα,εκπτωσεις και ημιμετρα με καταχρηση των ηδη υπαρχοντων,εργασιακα υπερφορτισμενων και ανεπαρκων πληθυσμιακα δομων του ΕΣΥ (τα τσουβαλιαζουμε ΟΛΑ και ακομη και ο αγροτικος πιστοποιει) μάλλον για το ΘΕΑΘΗΝΑΙ και για να εχουνε οι αρχοντες της πολιτειας το κεφαλι τους ησυχο...

Δ. Κουναλάκης:
Πριν 2-3 χρόνια δούλεψα σαν γιατρός στο δημοτικό γυμναστήριο Ηρακλείου. Εκεί ζητούσαν με την εγγραφή χαρτί γιατρού. Στα πλαίσια μιας καλής συνεργασίας που είχα, τοποθετήθηκε στο φύλλο εγγραφής το επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο που έφτιαξα με βάση την βιβλιογραφία. Παρόλο που οι ερωτήσεις του δεν είναι για παιδικούς αγώνες, θεωρώ ότι από την βιβλιογραφία που έψαξα τότε αρκούσαν να θέσουν σε ετοιμότητα το γιατρό που θα υπέγραφε στο τέλος εάν υπήρχε κάποιο φιλότιμο για την δουλειά του. Και προσπάθησα να είναι απλές και κατανοητές όσο το δυνατόν περισσότερο για τον απλό άνθρωπο.

Με βάση την βιβλιογραφία που έψαξα τότε, οι πρώτες 10 ερωτήσεις, με εξαιρετική ευαισθησία, σου είχαν ξεκαθαρίσει ποιος θέλει περισσότερη προσοχή και ποιος πρέπει να πάει σε καρδιολόγο ή άλλης ειδικότητας ιατρό για περαιτέρω εξειδικευμένο έλεγχο (πχ υπέρηχο) πριν καν εξετάσεις τον αθλούμενο.

Κάθε σχόλιο που μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση του καλοδεχούμενο

paracelsus:
"την/τον κρίνω ικανή/ό να γυμνάζεται .... χωρίς να διατρέχει κίνδυνο για την υγεία του." Μεγάλη κουβέντα...

Argirios Argiriou:
Σε μια Ελλάδα όπου η ανεργία κοντεύει το 30% και από αυτούς που έχουν εργασία το 36% δουλεύει χωρίς ασφάλιση είναι νομίζω υποκριτικό να συζητούμε για αν θα πρέπει να εξετάζονται όλοι οι μαθητές με καρδιουπερηχογράφημα.

Σε ποια χώρα, έστω και πλούσια, εφαρμόζεται αυτό;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση