Γενικά > Νομικά θέματα
Πώς συνταγογραφούμε σε ασθ. με Ευρωπ .Κάρτα Ασφ. Ασθεν. ;
gnikolaidis:
Από παρόμοια περίπτωση, γνωρίζω πως το όριο είναι έξι μήνες διαμονής στην Κύπρου. Με ο,τιδήποτε λιγότερο θεωρείσαι "μη μόνιμος κάτοικος"
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Την αλλαγή της νομοθεσίας, προκειμένου οι τουρίστες να καταβάλουν αμέσως τα νοσήλια ή τα εξέταστρα στη χώρα μας, και όχι να αναμένεται η εξόφληση από το ασφαλιστικό τους ταμείο, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, «στην Αγγλία οι τουρίστες πληρώνουν 20 λίρες για νοσήλια».
Στη βάση αυτή, ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι θα αναζητηθούν τα χρήματα που έχουν καταλογιστεί σε τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τα Ελληνικά νοσοκομεία.
Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία ένας στους τρεις Ευρωπαίους τουρίστες, οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα ή νοσηλεία στη χώρα μας δεν πληρώνει (μέσω του ταμείου του) το νοσήλιο ή το εξέταστρο, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ενημερωθεί για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να ζητήσει το νοσήλιο.
Η αδυναμία αυτή κοστίζει, σύμφωνα με εκτιμήσεις που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα μπορούσε να καλύψει πολλές από τις ελλείψεις σε υλικό που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.
«Όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν ΑΜKΑ δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», τόνισε ακόμη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Πρόσθεσε, ότι το υπουργείο θα εφαρμόσει άλλο μοντέλο στην φαρμακευτική δαπάνη, χωρίς να το εξειδικεύσει.
ΥΓ: Μάλλον ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε άμεση καταβολή νοσηλίων (ιδία σε έκτακτα περιστατικά) αφου δεσμευόμαστε απο συμφωνίες. Ομοίως υποτίθεται ότι οι Έλληνε με ΕΚΑΑ καλύπτονται στην Ευρώπη. Τώρα αν βάλουν κάποιο εξέταστρο (όπως το Αγγλικό που αναφέρει ή όπως το Αδώνικο 25εύρω) είναι άλλο θέμα.
Όσο για την αναζήτηση των χρημάτων απο τα νοσήλια των προηγούμενων ετών... καλή τύχη στους υπεύθυνους του ΕΟΠΥΥ (για όση χαρτούρα δεν έφαγαν τα ποντίκια). Είναι καιρός να γίνει...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Κέρκυρας διαμαρτύρονται γιατί:
"Το τραγικότερο ίσως όλων είναι ότι οι τουρίστες - χρήστες των υπηρεσιών του Τμήματος Επειγόντων αλλά και οι νοσηλευόμενοι σε κλινικές του νοσοκομείου και οι ασφαλιστικές τους εταιρείες τις περισσότερες φορές δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα!!! Οι παρεχόμενες υπηρεσίες, προς μεγάλη έκπληξη και των ίδιων, είναι εντελώς δωρεάν, όταν αυτές παρέχονται μεταξύ 11μ.μ. και 7π.μ.. καθώς αυτό το χρονικό διάστημα δεν λειτουργεί γραμματεία στο νοσοκομείο. Η ίδια αδυναμία υπάρχει όταν τα εξιτήρια γίνονται απογεύματα, αλλά και από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα πρωί, καθώς υπάρχει αδυναμία άμεσου υπολογισμού των νοσηλίων." (αυτό με τα εξιτήρια δεν το κατάλαβα)
Τι να πουν και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα που γραμματειακή υποστήριξη υπάρχει μόνο το πρωί και μόνο εργάσιμες; Άλλα (π.χ. ΚΥ) που δεν έχουν καθόλου διοικητικό προσωπικό;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος... Η ίδια αδυναμία υπάρχει όταν τα εξιτήρια γίνονται απογεύματα, αλλά και από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα πρωί, καθώς υπάρχει αδυναμία άμεσου υπολογισμού των νοσηλίων."[/i] (αυτό με τα εξιτήρια δεν το κατάλαβα)
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν φύγει (εξιτήριο) ο αλλοδαπός το Σάββατο υπάρχει περίπτωση τη Δευτέρα να γυρίσει για να ξεπληρώσει το χρέος του. Τους Έλληνες το χρεώνουν στο ΑΦΜ ή τους κρατάν την ταυτότητα. Μπορούν να κρατήσουν το διαβατήριο σε αλλοδαπό; Ή την κάρτα;
Εξάλλου και να έχουν τα ασφαλιστικά στοιχεία, τι σημασία έχει; Ο ΕΟΠΥΥυυυ απέδειξε ότι δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει.
Denominator:
Νέα σχετική εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση