Γενικά > Νομικά θέματα
Πώς συνταγογραφούμε σε ασθ. με Ευρωπ .Κάρτα Ασφ. Ασθεν. ;
Argirios Argiriou:
Όταν περνούμε στο σύστημα του e-syntagografisi στο στοιχεία ενός ξένου ασφαλισμένου με κάρτα ΕΚΑΑ, υπάρχει μεταξύ άλλων στοιχείων του ασφαλισμένου και ένα κουτάκι το οποίο πρέπει να τσεκάρουμε ή αντίστοιχα να ξετσεκάρουμε που τιτλοφορείται ΠΠΑ ή Π.Π.Α.
Επειδή δεν ήξερα τι σημαίνει πήρα τηλέφωνο τον ΕΟΠΥΥ και μου είπαν ότι Π.Π.Α. = Πιστοποιητικό Προσωρινής Αντικατάστασης
Πρόκειται δηλαδή για ένα πιστοποιητικό που παίρνουν από την χώρα στην οποία είναι ασφαλισμένοι, και τους το στέλνουν συνήθως με φαξ, όταν το χρειαστούν επειγόντως, μέχρις ότι να λάβουν ταχυδρομικά και την μπλε κάρτα Ε.Κ.Α.Α.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ευχαριστούμε Αργύρη που το διευκρίνισες.
Το σύστημα παραθέτει ένα άγνωστο αρκτικόλεξο και τρέχα να βρεις τι σημαίνει!
Argirios Argiriou:
Μίλησα με μια ιδιώτη Μικροβιολόγο σήμερα (04/11/2015) στην Καβάλα.
Μου είπε ότι δέχεται παραπεμπτικά για τέτοιους ασθενείς και ότι τα περνά με το χέρι στον υπολογιστή αλλά στέλνει στον ΕΟΠΥΥ και μια φωτοτυπία της κάρτας τους (ΕΚΑΑ).
ZArk:
Επειδή ειχα μια περίπτωση Ελληνιδας κατοικου Γερμανίας με ευρωπαική κάρτα ασφάλισης η οποία διεκδικούσε την συνταγογράφηση της "χρόνιας αγωγής της" με αυτή την κάρτα, δεν έχω κάποια έγγραφη σχετική οδηγίαδιαθέσιμη.
Εγώ της είπα οτι η Ευρωπαική κάρτα δικαιολογεί μόνο την έκτατη χορήγηση αγωγής και οχι την χρόνια για τους 6 μήνες που μένει Ελλαδα και οτι πρέπει για αυτό το σκοπό να βγάλει βιβλιάριο ΙΚΑ (ή οποως αλλοιώς λέγεται τώρα...).
Κατα τη γνώμη σας έπραξα σωστά;
Argirios Argiriou:
Τι χρειάζεται κάποιος ασφαλισμένος σε άλλη χώρα της Ε.Ε. ο οποίος μένει μόνιμα στην Ελλάδα για να βγάλει βιβλιάριο του ΙΚΑ σύμφωνα με τα E121, E106 ( τα οποία τώρα λέγονται S1 και E119 ).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση