ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΑΙΜΙΑ
Harper:
Μετα την απιστευτη εμπνευση κάποιων να βγαλουν εκτος λιστας τα ω3-λιπαρα-και με αυξημενη τιμη αγορας τους-αντιμετωπιζω -οπως και λοιποι υποθετω συναδελφοι-το εξης προβλημα:ασθενεις με υπετριγλυκεριδαιμια που ελαμβαναν ω3 ως μονοθεραπεια ή σε συνδυασμο με στατινη ερχονται και με ρωτανε τι μπορουν να παρουν εναλλακτικα.Το lipidil ειναι ενδεχομενως μια απάντηση αλλα σε ηπιες υπερτριγλυκεριδαιμιες πχ κατω απο 250-270 mg/dl δε θελω να φορτωσω τον καθε ασθενη με αυτο το φαρμακο.Εσεις τι τακτικη ακολουθειτε?
Επίσης με το νικοτινικο δεν ειμαι και τοσο εξοικειωμενος και εψαχνα να βρω εμπορικη ονομασια σκευασματος με ταυτοχρονη υπαρξη λαροπιπραντης(για αποφυγη εξαψεων).Ξερω πως υπαρχει γιατι καποια στιγμη ειχε πεσει στα χερια μου καποιο διαφημιστικο με τον εν λογω συνδυασμο αλλα δε μπορω να το βρω.
Το εχει χρησιμοποιησει κανενας συναδελφος?Εχει εξαψεις ή άλλες παρενεργειες?
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜετα την απιστευτη εμπνευση κάποιων να βγαλουν εκτος λιστας τα ω3-λιπαρα-και με αυξημενη τιμη αγορας τους-αντιμετωπιζω -οπως και λοιποι υποθετω συναδελφοι-το εξης προβλημα:ασθενεις με υπετριγλυκεριδαιμια που ελαμβαναν ω3 ως μονοθεραπεια ή σε συνδυασμο με στατινη ερχονται και με ρωτανε τι μπορουν να παρουν εναλλακτικα.Το lipidil ειναι ενδεχομενως μια απάντηση αλλα σε ηπιες υπερτριγλυκεριδαιμιες πχ κατω απο 250-270 mg/dl δε θελω να φορτωσω τον καθε ασθενη με αυτο το φαρμακο.Εσεις τι τακτικη ακολουθειτε?
--- Τέλος παράθεσης ---
1) Δεν αλλάζω αγωγές όπου μπορώ.
2) Προτείνω Maxepa/Prolipid όπου πρέπει να δώσουμε παρόμοιο αλλά φθηνότερο σκεύασμα.
3) Μαζί με το Lipidil σκέφτομαι και ως ενδεχόμενο και το Ezetrol όπου έχει ένδειξη.
4) Το Cholestagel έχει κάποια θέση αλλά ακόμη και ως συμμετοχή είναι ακριβό.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπίσης με το νικοτινικο δεν ειμαι και τοσο εξοικειωμενος και εψαχνα να βρω εμπορικη ονομασια σκευασματος με ταυτοχρονη υπαρξη λαροπιπραντης(για αποφυγη εξαψεων).Ξερω πως υπαρχει γιατι καποια στιγμη ειχε πεσει στα χερια μου καποιο διαφημιστικο με τον εν λογω συνδυασμο αλλα δε μπορω να το βρω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Tredaptive είναι το σκεύασμα που αναζητάς. Το έχω χρησιμποιήσει περίπου 15 φορές σε μεικτές δυσλιπιδαιμίες με χαμηλό HDL, όπου και πιστεύω ότι έχει κατά βάση θέση. Μόνο σε μία περίπτωση αντιμετώπισα ανάγκη διακοπής λόγω συνεχιζόμενου flush.
Zachariadis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜετα την απιστευτη εμπνευση κάποιων να βγαλουν εκτος λιστας τα ω3-λιπαρα-και με αυξημενη τιμη αγορας τους-αντιμετωπιζω -οπως και λοιποι υποθετω συναδελφοι-το εξης προβλημα:ασθενεις με υπετριγλυκεριδαιμια που ελαμβαναν ω3 ως μονοθεραπεια ή σε συνδυασμο με στατινη ερχονται και με ρωτανε τι μπορουν να παρουν εναλλακτικα.Το lipidil ειναι ενδεχομενως μια απάντηση αλλα σε ηπιες υπερτριγλυκεριδαιμιες πχ κατω απο 250-270 mg/dl δε θελω να φορτωσω τον καθε ασθενη με αυτο το φαρμακο.Εσεις τι τακτικη ακολουθειτε?
Επίσης με το νικοτινικο δεν ειμαι και τοσο εξοικειωμενος και εψαχνα να βρω εμπορικη ονομασια σκευασματος με ταυτοχρονη υπαρξη λαροπιπραντης(για αποφυγη εξαψεων).Ξερω πως υπαρχει γιατι καποια στιγμη ειχε πεσει στα χερια μου καποιο διαφημιστικο με τον εν λογω συνδυασμο αλλα δε μπορω να το βρω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εναλλακτικά τους συνιστώ Prolipid caps .το σκεύασμα κοστίζει περίπου 5 ευρώ,περιέχει 120 μαλακές κάψουλες και χορηγείται σε δόση 2 x 2 μαζί με τα γεύματα
για την αντιμετώπιση της υπερτριγλυκεριδαιμίας.Εφόσον χορηγείται για δευτερογενή πρόληψη στη στεφανιαία νόσο η δόση είναι 1 x 2.
4 κάψουλες ημερησίως καλύπτουν 30 μέρες αγωγής.
Tredaptive tabs ( νικοτινικό οξύ/λαροπιπράντη). 1χ1 πρό του ύπνου για έναν μήνα ,ακολούθως 2 x 1 .
Μπορεί να συνδυαστεί με στατίνη ή/ και με Εζετιμίμπη (Ezetrol) σε περίπτωση δυσανεξίας.
Μπορεί να συνδυαστεί με ω3 ιχθυέλαιο για ενίσχυση της υποτριγλυκεριδαιμικής δράσης.
Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.
iGP:
Εγγραφή ή Είσοδος
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Δυστυχώς επρόκειτο για μεικτό πληθυσμό και όχι μεικτή δυσλιπιδαιμία με χαμηλή HDL...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση