Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
24 Ιουλίου 2021, 16:25:54

Αποστολέας Θέμα: Ποιά φάρμακα έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν οι Γ.Ι; Υπάρχει σχετικός νόμος;  (Αναγνώστηκε 26652 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Νοεμβρίου 2013, 15:20:16
Αναγνώστηκε 26652 φορές
Αποσυνδεδεμένος

carlita


Καλησπέρα σας,
υπάρχει κάποιος κανονισμός η νόμος που να καθορίζει ποια φάρμακα έχουν η όχι το δικαίωμα να συνταγογραφουν οι γενικοί ιατροί?
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Νοεμβρίου 2013, 16:10:38 από Argirios Argiriou »
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

28 Νοεμβρίου 2013, 16:14:22
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

dimtheo


 Σύμφωνα με την υπ.αριθ. Υ7/30409/30-7-2001 Υπουργική Απόφαση σχετικά με το εύρος της συνταγογράφησης των ιατρών γενικής ιατρικής ισχύουν τα εξής :

«Η ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής καλύπτει τις βασικές ειδικότητες και άρα οι γενικοί ιατροί δύνανται να συνταγογραφούν φάρμακα που εμπίπτουν στο γνωστικό τους αντικείμενο (παθολογία, καρδιολογία, δερματολογία, παιδιατρική, χειρουργική, ορθοπεδική - τραυματιολογία, μαιευτική – γυναικολογία , οφθαλμολογία, ωτορινολαρυγγολογία, κλινική ψυχιατρική).»

28 Νοεμβρίου 2013, 17:58:30
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Η συνταγογράφηση είναι και αυτή μια Ιατρική Πράξη. Έτσι ισχύει σε αυτή την περίπτωση και το:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 8.1.1996

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αριθμ.Απόφ. 13 της 1.19ηςΟλομ./21.12.95

ΑΠΟΦΑΣΗ

«Ιατρικές πράξεις που εκτελούν ιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής»

Με αφορμή την από 25.8.94 αίτηση του ιατρού Γενικής Ιατρικής κ. Κων/νου Πιταροκοίλη, η Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας του Υπουργείου Υγείας-Πρόνοιας με το υπ' αριθμ. Υ7/7268/30.8.94 έγγραφό της ζητά την γνώμη του ΚΕ.Σ.Υ. σχετικώς με το ποιες ιατρικές πράξεις δικαιούνται να εκτελούν οι ιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.
Η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας στην 119η Συνεδρίασή της (21.12.95), με βάση τ' ανωτέρω, το υπ' αριθμ. 33/14.10.94 γνωμοδοτικό επί του ανωτέρω ερωτήματος έγγραφο της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής και την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε τ' ακόλουθα:

Με βάση το Π.Δ. υπ' αριθμ. 80/2.2.85 (ΦΕΚ 29/4.3.85) η εκπαίδευση των Γενικών Ιατρών περιλαμβάνει τα κατωτέρω στάδια:

1. Πρωτοβάθμια Περίθαλψη Κέντρο Υγείας   3 μήνες
2. Κοινωνική Ιατρική   3 μήνες
3. Κοινωνική και Κλινική Ψυχιατρική   3 μήνες
4. Παιδιατρική   3 μήνες
5. Παθολογία   6 μήνες
6. Καρδιολογία   2 μήνες
7. Δερματολογία   1 μήνα
8. Γενική Χειρουργική   4 μήνες
9. Τραυματιολογία και Ορθοπεδική   2 μήνες
10. Μαιευτική   4 μήνες
11. Οφθαλμολογία   1 μήνα
12. Ωτορινολαρυγγολογία   1 μήνα
13. Μικροβιολογία, Βιοχημία, Αιματολογία   1,5 μήνα μωβφφμήναμήνα
14. Ακτινολογία   1,5 μήνα

Συνεπώς, οποιαδήποτε ιατρική πράξη αναφέρεται στην παραπάνω εκπαίδευση μπορεί να εκτελεστεί από ιατρό της Γενικής Ιατρικής, γεγονός που συμβαίνει άλλωστε και σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που παρέχουν αντίστοιχη εκπαίδευση (Δανία, Ολλανδία, Σουηδία, Αγγλία κλπ.).

Οι Γενικοί/Οικογενειακοί ιατροί μπορούν να εκτελούν Γενικές ιατρικές πράξεις, δεν μπορούν όμως να υπογράφουν γνωματεύσεις ειδικών εξετάσεων όπως επίσης και να αμοίβονται ειδικά για αυτές,

Έτσι π.χ. ο Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός έχει το δικαίωμα να διατηρεί καρδιογράφο, αναλυτή και άλλα μηχανήματα βιοϊατρικής τεχνολογίας στο ιατρείο του και να τα χρησιμοποιεί για να προβαίνει σε εξετάσεις υποστηρικτικές της διάγνωσής του. Δεν μπορεί όμως να γνωματεύει ενυπόγραφα τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών (π.χ. ΗΚΓ, γενική αίματος κλπ.) και να αμοίβεται ειδικά για αυτές.


Ανακοίνωση Για το ΚΕ.Σ.Υ.


Ο Πρόεδρος

Γραφείο Υπουργού

Γραφείο Υφυπουργού Καθηγητής Β.Χ.Γολεμάτης

Γραφείο Γεν. Γραμματέα

Αποδεκτές Προς Ενέργεια

Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας

Τμήμα Β'

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Νοεμβρίου 2013, 18:32:29 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Δεκεμβρίου 2013, 14:47:39
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Κείμενο της ΕΛΕΓΕΙΑ και της Ένωσης Γενικών Ιατρών, που άπτεται του θέματος:

02/12/2013

Προς:

ΕΟΠΥΥ - Διοίκηση - Γραφείο Αντιπροέδρου Α’  

Κοινοποίηση:

          Γρ. Υπουργού Υγείας

          Γρ. Προέδρου ΕΟΠΥΥ

ΘΕΜΑ: « Κλήση προς Γενικούς Γιατρούς για παροχή εξηγήσεων επί της συνταγογραφικής τους συμπεριφοράς»

Γίναμε πρόσφατα μάρτυρες αποστολής κλήσεων για παροχή εξηγήσεων για τη συνταγογραφική τους συμπεριφορά, σε γενικούς γιατρούς του ΕΣΥ, που υπηρετούν σε περιφερικά ιατρεία της Μακεδονίας.

Οι κλήσεις αυτές αφορούσαν στα παραπτώματα της αναγραφής φαρμάκων:


α) εκτός ειδικότητας, χωρίς να υπάρχει ένδειξη ιατρού ειδικότητας

β) εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων

γ) που δεν αντιστοιχούν στη διάγνωση

Παράλληλα στα ενημερωτικά ανάλυσης της συνταγογράφησης των ιατρών, εμφανιζόταν αποκλίσεις από το μέσο όρο της ειδικότητας (πχ σε έναν τυχαίο γιατρό υπέρβαση κατά 225% του μ. ο. πλήθους συνταγών, κατά 189% του πλήθους ασθενών και κατά 165% της αξίας των συνταγών).

Καταρχάς θέλουμε να σας τονίσουμε πως είμαστε υπέρμαχοι του ελέγχου της συνταγογράφησης και της πειθαρχικής τιμωρίας ιατρών που αποδεικνύεται η παραβατική τους συμπεριφορά. Από την άλλη όμως έχουμε σοβαρές ενστάσεις για την ακολουθούμενη διαδικασία:

-          Οι μέσοι όροι συνταγογράφησης σε μια ειδικότητα ομογενοποιούν ετερόκλητες ομάδες ιατρών. Πιο συγκεκριμένα τι σχέση μπορεί να έχει ένας γενικός γιατρός πιστοποιημένος στην Η.Σ., χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (μικρός όγκος ασθενών, πληρώνουν ιδιωτικά την επίσκεψη τους), ένας γενικός ιατρός μόνιμος ή με σχέση αορίστου χρόνου εργασίας με το πρώην ΙΚΑ και με σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για επισκέψεις ασφαλισμένων στο ιατρείο του (μεγάλος όγκος ασθενών), ένας γενικός ιατρός ιδιώτης απλά συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ για επισκέψεις στο ιατρείο του και ένας γενικός ιατρός- ο μοναδικός, σε άγονο χωριό, με πληθυσμό 2000 κατοίκων, ηλικίας κατά 90% άνω των 60 ετών, που είναι υποχρεωμένος τουλάχιστον από τη συνείδηση του να τους καλύψει όλους…

-          Πως είναι δυνατόν να συγκρίνονται μεταξύ τους ιατροί με εντελώς διαφορετικά κίνητρα στον τρόπο που συνταγογραφούν… Πιο συγκεκριμένα οι ιατροί που αποζημιώνονται κατά πράξη έχουν κίνητρο να φέρνουν κάθε μήνα τον ασθενή τους στο ιατρείο, αντίθετα οι μισθωτοί γιατροί του ΕΣΥ έχουν κίνητρο να τους φέρνουν όσο πιο αραιά γίνεται... Η συνταγογράφηση τρίμηνων συνταγών, ενώ είναι ζητούμενη από το νόμο και θα έπρεπε να επιδιώκεται από τον ΕΟΠΥΥ, επιβαρύνει τα στατιστικά του γιατρού και πλέον γίνεται ανεπιθύμητη. Στην πράξη, οι γιατροί που εγκαλείτε, έχουν ήδη υπερβεί τους μ.ο. ειδικότητας τους για τους επόμενους δυο μήνες, λόγω των τριμήνων συνταγών που έχουν ήδη εκδώσει. Τι τους προτείνετε; Να κλείσουν τους υπολογιστές τους για να μην επιβαρύνουν τη θέση τους; Το έχουν ήδη σκεφτεί. Ποιός θα σκεφτεί τους ασφαλισμένους που εξυπηρετούν;

-          Ποια είναι ακριβώς τα όρια του εύρους συνταγογράφησης του γενικού γιατρού; Αυτά στην Ελλάδα έχουν καθορισθεί με την υπ' αριθμ 677/14/6/2001 γνωμοδότηση της εκτελεστικής επιτροπής του ΚΕ.Σ.Υ: «Η Γενική Ιατρική καλύπτει τις βασικές ιατρικές ειδικότητες και άρα οι ιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής δύνανται να συνταγογραφούν φάρμακα που εμπίπτουν στο γνωστικό τους αντικείμενο: παθολογία, καρδιολογία, δερματολογία, παιδιατρική, χειρουργική, ορθοπαιδική-τραυματιολογία, μαιευτική-γυναικολογία, οφθαλμολογία, ωτορινολαρυγγολογία, κλινική ψυχιατρική». Η γνωμοδότηση αυτή επικυρώθηκε με την υπ' αριθμ. Υ7/3409/30.7.2001 Υπουργική Απόφαση. Στην παραπάνω υπουργική απόφαση δεν περιλαμβάνονται η ουρολογία και η νευρολογία, αν και βασικές ειδικότητες, με το πρόσχημα πως η εκπαίδευση στη Γενική Ιατρική στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνει εκπαίδευση στις αντίστοιχες κλινικές. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το επιστημονικό περιεχόμενο της ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής διεθνώς, που σαφώς περιλαμβάνει τη διαχείριση των συνήθων χρονίων νοσημάτων (πχ της καλοήθους υπερτροφίας προστάτη, ν. πάρκινσον- παθήσεων για τις οποίες εγκαλούν τους συναδέλφους μας σε απολογία). Με βάση τα παραπάνω:

Γιατί τη συνταγογράφηση φαρμάκων για την άνοια την θεωρείτε εκτός ειδικότητας για τον γενικό γιατρό, η οποία πέρα από σύμφωνη με την παγκόσμια πρακτική, είναι και σύμφωνη με το ελληνικό δίκαιο, καθώς αφορά φάρμακα που εμπίπτουν και στο αντικείμενο της ψυχιατρικής
Η μέχρι τώρα πρακτική, όταν συνταγογραφούμε φάρμακα για νευρολογικά ή ουρολογικά νοσήματα, είναι, αν αυτά είναι ακριβά να αναγράφουμε στη συνταγή το όνομα του θεράποντα ειδικού. Αντίθετα όταν πρόκειται για φθηνά φάρμακα (της τάξης των 10, έστω και 20 ευρώ) για κάποιο συχνό, χρόνιο νόσημα, που σε διεθνές επίπεδο ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο του γενικού ιατρού, συνήθως δεν προχωρούμε στην αναγραφή του θεράποντα ειδικού, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις (πχ σε ασθενή που δεν δύναται να πληρώσει ο ίδιος το αντίτιμο της επίσκεψης σε ειδικό ή που δεν μπορεί να μετακινηθεί από άγονη περιοχή που δεν καλύπτεται από ειδικό) προχωράμε στη συνταγογράφηση αγωγής εμείς οι ίδιοι, σύμφωνα με διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, που απευθύνονται στην ΠΦΥ και σε γενικούς γιατρούς.

-          Για την αναγραφή φαρμάκων εκτός ενδείξεων, είμαστε πλήρως σύμφωνοι πως πρέπει να ελεγχθεί. Όταν όμως αποτελεί ένα μικρό ποσοστό, πχ στο παραπάνω παράδειγμα το 1.3% των συνταγών και μάλιστα όταν αφορά κύρια ένα φθηνό φάρμακο, που μέχρι πρότινος κατείχε την ένδειξη (vastarel και ίλιγγος), ίσως προτιμότερη θα ήταν μια σύσταση αρχικά, πριν από μια κλήση σε απολογία.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω σχόλια σας ζητούμε να επανεξετάσετε τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από την Η.Σ. και να τα αξιολογήσετε με μεγαλύτερη οξυδέρκεια. Δεν μπορείτε να ομογενοποιείτε σε μ.ο. διαφορετικούς πληθυσμούς γιατρών, που ασκούν την ιατρική υπό εντελώς διαφορετικό καθεστώς και συνθήκες. Επίσης καλό θα είναι πριν προχωρείτε σε κλήσεις σε απολογία ιατρών για κακή πρακτική στη συνταγογράφηση τους, να προχωρείτε στην έκδοση οδηγιών για το ποια είναι η καλή πρακτική για εσάς. Τέλος γεννά πραγματικά ερωτηματικά ο χρόνος που επιλέχθηκε να διενεργηθεί ο έλεγχος της συνταγογράφησης των γενικών γιατρών, όταν την ίδια στιγμή ο υπουργός υγείας καταβάλει προσπάθεια να εγκαθιδρύσει το θεσμό του οικογενειακού γιατρού και να οργανώσει την ΠΦΥ πάνω στους γενικούς γιατρούς.

Με εκτίμηση,

     Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Μποδοσάκης-Πρόδρομος Μερκούρης                                                             Ανάργυρος Μαριόλης

 

Πρόεδρος ΕΛΕΓΕΙΑ                                                                                     Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Δεκεμβρίου 2013, 14:50:02 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Δεκεμβρίου 2013, 18:05:28
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός


Σήμερα οι Γ.Ι. του Κ.Υ. και των Π.Ι. της περιοχής μου αποφασισαμε να μην συνταγογραφούμε πλέον ουρολογικά και νευρολογικά φάρμακα, ακόμα και με γνωμάτευση αντιστοιχων ειδ. ιατρών, μετά απο κλήση προς ''απολογία'' συναδελφου για συνταγογραφηση φαρμακων εκτός ειδικότητας (4-5 xatral). Απόψεις, πρακτικές και εμπειριες απο τις δικές σας περιοχές θα ήταν χρήσιμες.

18 Δεκεμβρίου 2013, 18:25:58
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σήμερα οι Γ.Ι. του Κ.Υ. και των Π.Ι. της περιοχής μου αποφασισαμε να μην συνταγογραφούμε πλέον ουρολογικά και νευρολογικά φάρμακα, ακόμα και με γνωμάτευση αντιστοιχων ειδ. ιατρών, μετά απο κλήση προς ''απολογία'' συναδελφου για συνταγογραφηση φαρμακων εκτός ειδικότητας (4-5 xatral). Απόψεις, πρακτικές και εμπειριες απο τις δικές σας περιοχές θα ήταν χρήσιμες.
Έχω σαν αρχή να συνταγογραφώ α-αναστολείς αλλά όχι π.χ. φιναστερίδη. Ο λόγος είναι ότι μία από τις μείζονες δράσεις του φαρμάκου έχει να κάνει με την αρτηριακή πίεση. Επίσης, ένας συνάδελφος ουρολόγος θα κερδίσει πολύ περισσότερο αν υπενθυμίζω στους ασθενείς μου να κάνουν προληπτικό έλεγχο παρά αν γράψει μερικές ταμσουλοσίνες.
Με την ίδια περίπου λογική αποφεύγω τα εξειδικευμένα φάρμακα άλλων ειδικοτήτων (π.χ. μπορεί να γράψω αντικαταθλιπτικά αλλά με πολύ περιορισμό αντιψυχωσικά).
Πιστεύω ότι αν γίνεται κάτι με διάκριση είναι το καλύτερο.
Αν βέβαια το δούμε αμυντικά (όπως δυστυχώς μας αναγκάζουν, αορίστως, να σκεπτόμαστε) οι παρενέργειες για το σύστημα υγείας είναι πολλές. Εκτός κι αν στόχος του κράτους είναι να επενδύει στην ταλαιπωρία των ασθενών για να γλυτώσει κάποιες (ακόμη) δαπάνες.  
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

19 Δεκεμβρίου 2013, 09:43:56
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σήμερα οι Γ.Ι. του Κ.Υ. και των Π.Ι. της περιοχής μου αποφασισαμε να μην συνταγογραφούμε πλέον ουρολογικά και νευρολογικά φάρμακα, ακόμα και με γνωμάτευση αντιστοιχων ειδ. ιατρών, μετά απο κλήση προς ''απολογία'' συναδελφου για συνταγογραφηση φαρμακων εκτός ειδικότητας (4-5 xatral). Απόψεις, πρακτικές και εμπειριες απο τις δικές σας περιοχές θα ήταν χρήσιμες.

Προσωπικά, λέω να συνεχίσω να τα γράφω προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, μέχρις ότου η κλήση σε απολογία χτυπήσει και την δική μου πόρτα. Είναι παράλογο να ζητούμε από τους ασφαλισμένους να αλλάζουν πόλη ή Νομό προκειμένου να γράφουν τα φαρμακά τους και αν το ζήτημα βγει στα κανάλια, προσφέρεται για πολύ λαϊκισμό που θα αναγκάσει τους ιθύνοντες σε άμεση αναδίπλωση.

Λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, μήπως θα μπορούσατε να φωτογραφήσετε και να ανεβάσετε ανώνυμα το έγγραφο της κλήσης σε απολογία;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Δεκεμβρίου 2013, 11:10:09
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


δηλ το εγγραφο του ΚΕΣΥ με αρ.677/14.6.2001 δεν ισχυει?

Δδιοτι λεει καθαρα οτι ο Γ.Ι  συνταγογραφει φαρμακα για¨παθολογια,καρδιολογια.,γυναικολογια,οφθαλμολογια,ωρλ,ψυχιατρικη

19 Δεκεμβρίου 2013, 13:44:38
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
δηλ το εγγραφο του ΚΕΣΥ με αρ.677/14.6.2001 δεν ισχυει?

Δδιοτι λεει καθαρα οτι ο Γ.Ι  συνταγογραφει φαρμακα για¨παθολογια,καρδιολογια.,γυναικολογια,οφθαλμολογια,ωρλ,ψυχιατρικη

Από το έγγραφο της Ένωσης:
"Η γνωμοδότηση αυτή επικυρώθηκε με την υπ' αριθμ. Υ7/3409/30.7.2001 Υπουργική Απόφαση. Στην παραπάνω υπουργική απόφαση δεν περιλαμβάνονται η ουρολογία και η νευρολογία, αν και βασικές ειδικότητες, με το πρόσχημα πως η εκπαίδευση στη Γενική Ιατρική στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνει εκπαίδευση στις αντίστοιχες κλινικές."
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Δεκεμβρίου 2013, 14:25:52 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

19 Δεκεμβρίου 2013, 16:42:41
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, μήπως θα μπορούσατε να φωτογραφήσετε και να ανεβάσετε ανώνυμα το έγγραφο της κλήσης σε απολογία;

Θα πρέπει να βρώ την ''απολογούμενη'' συναδελφο για να  το κάνω, αλλά ισως καθυστρερήσω λιγο. Δε συναντιομαστε παρα μόνο στις εφημερειες του Κ.Υ. αλλα θα προσπαθησω διακομιστη να το επισπεύσω.

19 Δεκεμβρίου 2013, 17:50:59
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


δηλ.η n.parkinson ειναι εκτος? και που θα βρουν νευρολογο στον εοπυυς?

19 Δεκεμβρίου 2013, 18:52:30
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αυτό με το καθεστώς τρομοκρατίας σχετικά με τα "εκτός ειδικότητας" φάρμακα είναι μία κακόγουστη φάρσα και πρέπει να τελειώσει.
Αν θέλει το υπουργείο, ας βγάλει ένα ΦΕΚ με τους περιορισμούς για να συνεννοούμαστε - όπως π.χ. έχει το Daxas που γράφεται αποκλειστικά απο πνευμονολόγους (και καλώς).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

25 Αυγούστου 2020, 23:28:09
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Να γράφουμε Ουρολογικά φάρμακα δεν επιτρέπεται, αλλά επιτρέπεται να κάνουμε εφημερίες σε Ουρολογική Κλινική...

25/08/2020

Η 7η ΥΠΕ σχετικά με την Ουρολογική Κλινική του Βενιζελείου

Σχετικά με την αναστολή εφημεριών στην κλινική
Απάντηση 7ης ΥΠΕ Κρήτης σχετικά με την Ουρολογική Κλινική του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

"Με έκπληξη η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ σχετικά με τις δηλώσεις του Διευθυντή της ουρολογικής κλινικής του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Για τη σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης και την αποκατάσταση της αλήθειας, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, σε συνάντηση που είχαν τον προηγούμενο μήνα με το Διοικητή του νοσοκομείου εξέτασαν το θέμα και δεσμεύθηκαν για την ενίσχυση της κλινικής το Σεπτέμβριο, με έναν ειδικευμένο και έμπειρο Ουρολόγο και έναν γιατρό Γενικής Ιατρικής (για την εφημεριακή κάλυψη).

Στην ίδια συνάντηση η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης υπέδειξε τον τρόπο κατάρτισης εφημεριακών προγραμμάτων άλλων κλινικών των νοσοκομείων της Κρήτης, σύμφωνα με τα οποία και ο Διευθυντής της κλινικής συμπεριλαμβάνεται και συμμετέχει ενεργά σε αυτό, ώστε να μην επιφορτίζονται με επιπλέον εφημερίες οι γιατροί της κλινικής.

Προκαλεί εντύπωση λοιπόν το γεγονός ότι ο Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου Γ.Ν.Η., αντί να επιλέξει, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εφημέρευσης της κλινικής, την οποία διευθύνει και είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία της, προχώρησε σε δηλώσεις που δημιουργούν ερωτηματικά, εσφαλμένες εντυπώσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου και ανασφάλεια στους πολίτες ή επισκέπτες του τόπου μας. "Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
10 Απαντήσεις
19491 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Ιουλίου 2008, 16:18:00
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
8 Απαντήσεις
17116 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Σεπτεμβρίου 2008, 23:20:39
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
1 Απαντήσεις
4641 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Μαΐου 2009, 17:59:52
από Μαρία Χόρτη
4 Απαντήσεις
64523 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Ιουλίου 2011, 19:58:27
από psychochick
17 Απαντήσεις
7226 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Ιανουαρίου 2015, 09:17:25
από D-Michalis