Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

Πώς παίρνουμε γυαλιά μέσω ΕΟΠΥΥ στην πράξη;

<< < (5/6) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν βρεθούν ενδιαφερόμενοι οπτικοί και κάνουν πλήρεις συμβάσεις.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
Με clawback;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Θα δείξει αν θα κάνουν σύμβαση. Ο βασικός σκοπός του ΕΟΠΥΥυυυ είναι ο έλεγχος της δαπάνης (δλδ το πιθανό clawback και το αυτόματο Rebate που βέβαια δεν τολμά να το εφαρμόσει στους ψηφοφόρους) και όχι βέβαια η ταλαιπωρία του κόσμου.
   Απο την άλλη αυτοί λένε ότι παρήγγειλαν οπτόμετρα-φακόμετρα. Μάλλον το σχέδιο θα μείνει στα ράφια. Έλεγχος δεν μπορεί να γίνει αφού φύγει το θεωρημένο παραπεμπτικό από τον ΕΟΠΥΥθν. Φυσικά ουδείς ενδιαφέρεται αφού θα δράσει το clawback επί αδίκων (που θα περνάν σωρηδόν γυαλιά ηλίου) αλλά και επί δικαίων (όπως γίνεται σε όλες τις παροχές του οργανισμού: φάρμακα, εξετάσεις, κλπ)

Argirios Argiriou:
Παραθέτω και την αντίστοιχη δημοσίευση της Καθημερινής.
Ο ΕΟΠΥΥ δίνει 100€ ανά 4 χρόνια.
Αυτό που αλλάζει είναι ότι ο ασφαλισμένος πληρώνει την διαφορά, ενώ τα 100 € αποδίδονται από τον ΕΟΠΥΥ στον οπτικό, από εκεί που τα διεκδικούσε ο ίδιος ο ασφαλισμένος.

15/01/2017 Καθημερινή.

Γυαλιά χωρίς προπληρωμή για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος στην προπληρωμή για την αγορά οπτικών ειδών ασφαλισμένων βάζει η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που ανήρτησε σήμερα πρόσκληση σύναψης σύμβασης με τους ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών.

Εως σήμερα, ο ασφαλισμένος κατέβαλε ο ίδιος την δαπάνη για γυαλιά και στη συνέχεια κατέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να του επιστραφούν τα 100 ευρώ που καλύπτει ο Οργανισμός για γυαλιά κάθε τέσσερα χρόνια. Με τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών, η διαδικασία για τον ασφαλισμένο απλοποιείται, και εκσυγχρονίζεται η διοικητική διαδικασία με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού. Ειδικότερα, επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι οποίοι πλέον δεν θα προπληρώνουν για την αγορά οπτικών ειδών και παράλληλα, αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων με την εξάλειψη των φαινομένων συνωστισμού στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή αιτημάτων αποζημίωσης.

Επίσης, επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών από την κατάθεση αιτημάτων αποζημίωσης από ασφαλισμένους. «Απελευθερώνεται» προσωπικό των περιφερειακών διευθύνσεων του Οργανισμού που μέχρι σήμερα ασχολείται με την πρωτοκόλληση των αιτημάτων, αναφέρουν στελέχη του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο τον περασμένο Οκτώβριο, παρελήφθησαν περίπου 29.000 αιτήματα ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα για την κατηγορία των οπτικών. Πρόσθεσαν δε, ότι με δεδομένο ότι οι περιφερειακές διευθύνσεις της Αττικής δεν έχουν ενισχυθεί επαρκώς με προσωπικό, σήμερα η διαχείριση των αιτημάτων είναι εξαιρετικά δυσχερής, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν περισσότερα από 95.000 αιτήματα μόνο για οπτικά είδη.

Στη σύμβαση καθορίζονται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με νομίμως αδειοδοτημένα καταστήματα οπτικών, προστατεύοντας τους πολίτες και παράλληλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου.

Το ποσό που θα καλύπτει ετησίως ο ΕΟΠΥΥ για οπτικά είδη, ανέρχεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ. (ενδεικτικά τα ΤΟΜΥ κοστίζουν Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και οι συμβεβλημένοι Ιατροί του ΕΟΠΥΥ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... ). Σε περίπτωση υπέρβασής του, οι πάροχοι θα καλούνται να επιστρέφουν τη διαφορά ανάλογα με τον τζίρο τους (clawback).

Καλούνται οι πάροχοι οπτικών ειδών να υποβάλουν εντός 20 ημερών από την ανάρτηση, αίτηση σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για την κατά προτεραιότητα ηλεκτρονική ημερολογιακή ταξινόμηση και διεκπεραίωση. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι συμβεβλημένοι οπτικοί θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
   Το μεταφέρω από αλλού γιατί είναι σχετικό....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι ενδιαφέρον σχόλιο του συναδέλφου Δημήτρη Κουναλάκη, που το αναδημοσιεύω από τον τοίχο του, στο facebook μετά από άδειά του:
Διευκρινίσεις που δεν ειπώθηκαν....
Το υπουργείο κατηγορεί τους οπτικούς ότι δεν βάζουν πλάτη να καλύψουν την ανικανότητα του ΕΟΠΥΥ αλλά ίσως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να μάθουν και κάποιες άλλες διευκρινήσεις που ξέχασε να πει.....

- Το υπουργείο ζητάει να πληρώνονται οι οπτικοί με κλειστό προϋπολογισμό. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει κάποια χρήματα για κάθε έτος και αυτά θα μοιραστούν στα voucher ανεξαρτήτως του πόσοι ασφαλισμένοι πήραν γυαλιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρώνει τα 100€ αλλά μάλλον λιγότερα. Έτσι, εάν για τα γυαλιά που πήραν πχ 1000 ασφαλισμένοι έπρεπε να πληρώσει 100.000€ και ο ΕΟΠΥΥ είχε προγραμματίσει προϋπολογισμό 90.000€ τότε θα τους χρεώσει "clawback", επιστροφή ή παρακράτηση, 10.000€ και θα είναι σαν να πληρώνει 90€ ανά ασφαλισμένο......

--- Τέλος παράθεσης ---
   Οι οπτικοί δεν έκαναν (σε ικανό αριθμό, στη Λάρισα πχ μόνο ένας) συμβάσεις και ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο επικαλείται μεταβατικό διαστημα για το ηλεκτρονικό σύστημα. Να παραδεχτούν την ήττα τους δεν μπορούν.... Βέβαια νομίζω ότι τελικά θα καταφέρουν να τους διασπάσουν και βέβαια να τους καταστρέψουν (τα μικρά μαγαζιά):

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος    04 Απριλίου 2019
Αυτό προβλέπει τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή.Το ίδιο θα ισχύει και για υπηρεσίες ειδικής αγωγής

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (μαζί με την ανάλυση),  κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Επικρατείας με τίτλο «Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις»

Με την προτεινόμενη ρύθμιση, δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι 30-06-2019, με ατομικά αιτήματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δύνανται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο άρθρο 27 του ν. 4549/2018.

Η προτεινόμενη διάταξη κατά το απολύτως αναγκαίο μεταβατικό διάστημα από την δημοσίευση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας και μέχρι την καθολική προσαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος του Οργανισμού στους νέους κανόνες.

Είναι η επόμενη πράξη της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, που επιθυμούν να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ για την αγορά οπτικών ειδών.

   ΥΓ: χαχαχαχαχ η έκθεση του ΓΛΚ διαπιστώνει ότι πιθανόν να προκληθεί δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥΥ. Μπα, ψέματα, ο όλος χαμός για διευκόλυνση γίνεται , όχι για οικονομία... Λίγο παρακάτω στην ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ αναφέρεται ότι η ρύθμιση θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον ΕΟΠΥΥ. Ή κάτι παίρνουν ή (το σίγουρο) μας θεωρούν τούβλα.

Denominator:
Πάντως αν σε κάθε ασθενή που καλύπτεται από οικογενειακό ιατρό του ιδιωτικού τομέα αναλογούν 2.000 ευρώ x 12 μήνες / 2.250 ασθενείς = 10,6 ευρώ κάθε χρόνο, είναι πολυτέλεια να ζητάμε να μας δοθούν 25 ευρώ κάθε χρόνο για γυαλιά.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠάντως αν σε κάθε ασθενή που καλύπτεται από οικογενειακό ιατρό του ιδιωτικού τομέα αναλογούν 2.000 ευρώ x 12 μήνες / 2.250 ασθενείς = 10,6 ευρώ κάθε χρόνο, είναι πολυτέλεια να ζητάμε να μας δοθούν 25 ευρώ κάθε χρόνο για γυαλιά.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Καμιά αντίρρηση. Ας παραδεχτούν ότι δεν μπορούν να τα καλύψουν (τα γυαλιά) και να τα καταργήσουν (αλλά ποιος πειράζει τα κεκτημένα). Όχι όμως να τα πληρώνουν άλλοι (οι οπτικοί στην προκειμένη)από τις τσέπες τους...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση