Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (48/253) > >>

Τ.Μαλλές:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος5. Υπάρχει κοινή υπουργική απόφαση που λέει ότι σε δήμους που η μονάδα του ΙΚΑ απέχει περισσότερο από ψ χιλιόμετρα, οι ιατροί των ΝΠΔΔ (δεν ξεχωρίζει τα ΚΥ & ΠΙ) υποχρεούνται να συνταγογραφούν φάρμακα στους ασθενείς ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
--- Τέλος παράθεσης ---

Τα ψ χιλιόμετρα θα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Δ. Κουναλάκης:
Θα το ψάξω από Δευτέρα στο αρχείο στη δουλειά μου όπου το είχα δει. Το έχετε όμως όλοι στις εγκυκλίους του ΙΚΑ του ΚΥ σας.

Τώρα που ανακοινώθηκαν τα φάρμακα από την σελίδα του ΕΟΦ με υπηρεσίες για τις μονάδες υγείας που έχουν ζητήσει κωδικό πρόσβασης, δείτε μια λίστα με τα φάρμακα που έχουν ετικέτα ότι δεν απαιτείται ιατρική συνταγή και συνεπώς δεν αποζημιώνονται πλέον από τα ταμεία καθώς έχουν καφέ ετικέτα και συνεπώς τα γράφετε, δεν τα γράφετε, ο ασθενής τα πληρώνει εξ ολοκλήρου. Δείτε το επισυναπτόμενο.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος..... δείτε μια λίστα με τα φάρμακα που έχουν ετικέτα ότι δεν απαιτείται ιατρική συνταγή και συνεπώς δεν αποζημιώνονται πλέον από τα ταμεία καθώς έχουν καφέ ετικέτα και συνεπώς τα γράφετε, δεν τα γράφετε, ο ασθενής τα πληρώνει εξ ολοκλήρου. Δείτε το επισυναπτόμενο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ισχύει για όλα τα ταμεία; Εγώ πάντως συνταγογραφώ στο ΙΚΑ Καβάλας και Depon Maximum και Gel Voltaren και μέχρι τώρα δεν μου έχει πεί κανένας τίποτε.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΙσχύει για όλα τα ταμεία; Εγώ πάντως συνταγογραφώ στο ΙΚΑ Καβάλας και Depon Maximum και Gel Voltaren και μέχρι τώρα δεν μου έχει πεί κανένας τίποτε.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αργύρη, το πρόβλημα είναι των φαρμακοποιών. Εκείνοι δεν θα αποζημιωθούν αν εκτελέσουν την συνταγή ως προς τα συγκεκριμένα σκευάσματα. Εσύ το αναγράφεις μεν στο συνταγολόγιο (κανονικά δεν έχει νόημα αλλά αν σε πρήζει ο ασθενής "γιατρέ γράψε και Ντεπό που βράζει", τα γράφεις κι άσε το φαρμακοποιό -συγνώμη trojy- να καθαρίσει).
Παρόμοια περίπτωση δεν είναι όταν αναγράφεις στο συνταγολόγιο καλλυντική κρέμα (βέβαια αυτή δεν έχει κουπόνι) που περιλαμβάνεται σε μείγμα με συνταγογραφούμενες κρέμες;

EzeΤΡΟΛ:
Βρε παιδιά, τί γίνεται με τα αποχρεμπτικά σιρόπια; Πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια το Μπισολβόν, Μουκομύστ και ενδεχομένως και κανένα ακόμη, αλλά υπάρχουν κι άλλα
(πάμ)πολλα που δεν αναφέρονται στη λίστα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αλοιφές τύπου Βολταρέν - δεν εξαιρέθηκαν όλες.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ασφαλισμένου, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο (sorry trojy) ο/η Φαρμακοποιός να μην αποκαλύπτει στον Ασφαλισμένο ότι του χρεώνει ολόκληρη τη λιανική τιμή του σκευάσματος, αλλά να Τον αφήνει να πιστεύει ότι πληρώνει μόνο τη συμμετοχή. Με αυτό τον τρόπο:

α) δεν μειώνεται η κατανάλωση των σκευασμάτων, που ενδεχομένως να προέκυπτε εάν ο Ασφαλισμένος γνώριζε ότι πληρώνει το πλήρες αντίτιμο τους
β) ο/η Φαρμακοποιός δεν γίνεται κακός απέναντι στον Ασφαλισμένο
γ) πετιέται το μπαλάκι στον ιατρό ο οποίος:
    γi) είτε γίνεται κακός απέναντι στον Ασφαλισμένο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) λέγοντας του ότι "Τώρα δεν γράφεται."
    γii) είτε καταλήγει να γράφει άλλη μια συνταγή.

Παρεπιμπτώντως, από τότε που έβγαλε το ΙΚΑ για πρώτη φορά την εγκύκλιο, πολλές φορές αντί να συγκρουστώ με τον Ασφαλισμένο, όταν μου ζητούν ΜΗΣΥΦΑ γράφω μια συνταγή που ξέρω ότι είναι άχρηστη και τη γεμίζω με ένα σωρό λάθη, από ορθογραφικά στο spelling του φαρμάκου, μέχρι λάθη στους αριθμούς μητρώου, ημερομηνίες κ.λπ. Ε, λοιπόν, ποτέ δεν μου έχουν γυρίσει πίσω τέτοια συνταγή για διόρθωση!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση