ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

<< < (3/19) > >>

ΑΡΗΣ:
Ευχαριστώ κ.Κουναλάκη. Οπότε ανακεφαλαιώνοντας είναι για την παθολογία διαβήτης, υπέρταση, λοιμώξεις , ΜΕΘ, υπέρηχοι. Απλά μου έχει υπωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι τομείς μετεκπαίδευσης αλλά παντού υπάρχει άγνοια. Μάλλον μόνο στο ΚΕΣΥ πρέπει να γνωρίζουν.

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπίσης, υπάρχει ΦΕΚ σχετικά με την εξειδίκευση στη ΜΕΘ για την παθολογία.

--- Τέλος παράθεσης ---

Προς αποφυγή συγχύσεων η ΜΕΘ δεν είναι μετεκπαίδευση, αλλά εξειδίκευση, κάτι σαν άλλη υπό-ειδικότητα. Λαμβάνεις την ιδιότητα του μοναδίστα. Επίσης και η Διαβητολογία (για τους παθολόγους -1 έτος), ενώ για τους Γ.Γ. είναι μετεκπαίδευση (6 μήνες)
Ακόμη, υπάρχει (για πολλές όμως ειδικότητες και το ΕΠΙ-ΕΚΑΒ και η Γεροντολογία, αλλά αυτά είναι «εξειδικεύσεις» και όχι μετεκπαιδεύσεις.

Επί της ουσίας βέβαια εκπαίδευση είναι όλα, αλλά με τις μετεκπαίδεύσεις δεν λαμβάνεις την ιδιότητα του «Μοναδίστα», «Επειγοντολόγου», «Γηριάτρου» κ.λ.π, κάτι που ισχύει για τις εξειδικεύσεις.

ΑΡΗΣ:
Τομείς μετεκπαίδεσυσης παθολόγων (Υπ.απόφαση Δ2β/5094 7-3-1998)
-Μονάδα εντατικής παθολογικής φροντίδας
-Λοιμώδη νοσήματα
-Γηριατρική
-Αρτηριακή υπέρταση
-Σακχαρώδης διαβήτης
-Κλινική γενετική
-Μεταβολικές διαταραχές
-Επαγγελματικά νοσήματα ιατρικής εργασίας
-Πληροφορική
-Υπερηχοτομογραφία
-Κλινική αναοσολογία
-Κλινική επιδημιολογία-κλινική στατιστική
-Κλινική ηπατολογία
-Χημειοθεραπεία κακοηθών νεοπλασιών
-Κλινική φαρμακολογία-κλινικές μελέτες

Harper:
Αλήθεια ΑΡΗ,πέρα από αυτό εδώ το site ΠΦΥ απορώ αν μπαίνεις και σε άλλα site παθολογίας όπου κάνεις ανάλογες αναρτήσεις.Επειδή με ενδιαφέρει σαν επισκέπτης υγείας-όπως δηλώνω στο προφίλ μου- θα σε πείραζε να μοιραστεις μαζί μας κάποιο από αυτά για να δω και καμμιά από τις υπόλοιπες πραγματικά ενδιαφέρουσες αναρτήσεις σου?Δε νομίζω να έχεις αντίρρηση να μοιραστείς τα φώτα σου με συναδέλφους σου της ΠΦΥ.

Επίσης,με το μπαρδόν,έχω και κανά δυό απορίες...
1.αλήθεια,πως αποφάσισες να ποστάρεις σε αυτή την ενότητα 3 μήνες μετά την τελευταία τοποθέτηση?
2.Το site όπως εύστοχα έχεις πει είναι ΠΦΥ...μου κάνει ξέρεις εντύπωση που οι δηλωθέντες παθολόγοι-ακόμη και με ψευδώνυμα-είναι ελάχιστοι.Απορώ μήπως μπαίνουν πολλοί σαν επισκέπτες και απλά δε το αντιλαμβανόμαστε αλλά σε αυτη την περίπτωση γεννάται το ερώτημα ΓΙΑΤΙ?

Λεπροί ειμαστε εδώ μέσα?

Α...και κάτι άσχετο για να γελάσουμε...μην το προσωποποιήσει κανείς.Όταν ήμαστε πιτσιρίκια στην αλάνα που παίζαμε ήταν ένα παιδί που δε το πολυγουστάραμε τα υπόλοιπα.Βασικά δε το πολυπαίζαμε αλλα αυτό είχε αναπτύξει μια τακτική ,ήτοι,όταν πηγαίναμε κάπου τσουπ ερχόταν απρόσκλητος και γινόταν κολιτσίδα και όσο και να θέλαμε να το αποφύγουμε είχε γίνει σκιά μας.Στην πορεία αρχίσαμε να τον συνηθίζουμε και μερικές φορές τον παίζαμε και αυτόν έστω και αν δε τον πηγαίναμε και πολυ.Με την τακτική όμως της προσκολλήσεως που είχε έντεχνα αναπτύξει κατάφερε να παίζει σε μερικά παιχνίδια έστω και αν ποτέ για κάποιους από εμάς δεν έγινε απόλυτα αποδεκτός.Τον συνάντησα τις προάλες και μου τα έλεγε...
Τώρα όμως τι διάολο τα αναφέρω αυτά?Το ξέχασα...συγγνώμη...Ελα παναγία μου...Που να σφίξουν και οι ζέστες!!!

Δ. Κουναλάκης:
Νομίζω ότι βρήκε την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση έστω και λίγο λανθασμένα και καλώς μετά και από τρεις μήνες την έβαλε.
Είναι η Δ2β/5094 17-3-1988 που περιγράφει τα μετεκπαιδευτικά αντικείμενα και τα κέντρα μετεκπαίδευσης για τις ειδικότητες Χειρουργικής, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας, ΜΕΘ και Παθολογανατομικής και το επισυνάπτω.

Οι παθολόγοι είναι για την Ελλάδα και αυτοί μέρος της ΠΦΥ ως αποτέλεσμα των γεγονότων που περιγράφω Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σαν ανέκδοτο. Είναι καλοδεχούμενοι σε αυτό το φόρουμ και νομίζω ότι ο Άρης δεν ταιριάζει με το παράδειγμα και την ιστορία σου.

Θα προτιμούσα να μείνουμε στα γεγονότα και στα θέματα και όχι στα πρόσωπα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση