Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Μαρτίου 2024, 11:24:35

Ψηφοφορία

Πώς θα χαρακηρίζατε τις νέου τύπου συβάσεις οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ;

Υποδειγματικές
Πολύ καλές
Μέτριες αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση
Ανεπαρκείς
Τραγικές

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις  (Αναγνώστηκε 351932 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Ιουνίου 2018, 22:42:25
Απάντηση #255
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
14-06-2018
Του Παθολόγου Ηλία Τσέρκη.


Ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης (εγγεγραμμένος) για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, ορίζεται σε αναλογία ένας (1) ιατρός ανά δύο χιλιάδες διακόσιους πενήντα (2.250) εγγεγραμμένους ενήλικες, ενώ η αντίστοιχη αναλογία των Παιδιάτρων με αρμοδιότητα οικογενειακού ιατρού είναι ένας (1) παιδίατρος ανά χίλια πεντακόσια (1.500) παιδιά, έως και 16 ετών.

Καθηκοντολόγιο:

•    να διαγιγνώσκει θέματα υγείας του ατόμου και να εντοπίζει τις πιθανές αιτίες τους,
•    να επιλύει και να χειρίζεται συνήθη προβλήματα υγείας,
•    να συνδιαχειρίζεται τους χρόνιους ασθενείς και τις διαταραχές ψυχικής υγείας,
•    να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πολυφαρμακίας,
•    να μεριμνά για τη φροντίδα των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία,
•  να διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών ανακουφιστικής-παρηγορητικής αγωγής και φροντίδας,
•    να συντείνει στην ψυχοκοινωνική ευεξία στο πλαίσιο των αναγκών του ασθενούς, της οικογένειάς του και του πληθυσμού μιας γεωγραφικά προσδιορισμένης περιοχής,
•    να συμβάλλει στο συντονισμό και στη συνέχεια της φροντίδας υγείας, στην παραπομπή στα άλλα επίπεδα του συστήματος υγείας και σε εξειδικευμένες υπηρεσίες φροντίδας υγείας,
•    να λαμβάνει, διατηρεί και ανανεώνει το ατομικό ιστορικό υγείας και τις συνήθειες ζωής του ατόμου, που σχετίζονται με αυτήν και να τα καταχωρεί στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (Α.Η.Φ.Υ.), να παραπέμπει σε ιατρούς ειδικοτήτων.
•    να υλοποιεί προγράμματα αγωγής και προαγωγής υγείας στην κοινότητα σε συνεργασία με τα λοιπά μέλη της Ομάδας Υγείας (όπως ορίζεται στο άρθρο 7 του Ν.4486/2017) και με τοπικές αρχές, και άλλους φορείς της κοινότητας.

Επιπλέον αρμοδιότητες

Να έχει την ευθύνη για την παραπομπή του πληθυσμού ευθύνης του σε άλλους ειδικούς ιατρούς και σε άλλα επίπεδα περίθαλψης, καθώς και σε διαγνωστικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων των προληπτικών και προσυμπτωματικών ελέγχων.

Να αναλαμβάνει τη διαχείριση των πλέον συχνών χρόνιων νοσημάτων και καταστάσεων στην κοινότητα, των μειζόνων παραγόντων κινδύνου και των υπηρεσιών φροντίδας υγείας και αποκατάστασης, και να εξασφαλίζει το συντονισμό και τη διασύνδεση με άλλους ειδικούς ιατρούς.

Να εκδίδει έντυπο παραπομπής, όταν κριθεί αναγκαία η παραπομπή του δικαιούχου σε ιατρό άλλης ειδικότητας ή σε δομή δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Να υπόκειται στην εποπτεία του Περιφερειακού Συντονιστή του Το.Π.Φ.Υ. ως προς την παραπομπή των δικαιούχων-εγγεγραμμένων σε υπηρεσίες δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Να υποχρεούται να δηλώνει το ωράριο λειτουργίας του ιδιωτικού του ιατρείου, ανά ημέρα και εβδομάδα για την παροχή υπηρεσιών στην ΗΔΙΚΑ και στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Να  ενημερώνει τις ανωτέρω αρμόδιες υπηρεσίες εγγράφως για τις ημέρες προγραμματισμένης απουσίας του, τουλάχιστον 10 (δέκα) ημέρες πριν !

Οι ημέρες μη παροχής υπηρεσιών σε δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν μπορούν να ξεπερνούν τις είκοσι (20) σε ετήσια βάση.

Οφείλει να εξυπηρετεί τα προγραμματισμένα ραντεβού του καθώς και τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν στον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του.

Να έχει υποχρέωση να δέχεται τον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του, στο ιατρείο του κατά τις ημέρες και ώρες που έχει δηλώσει στον Οργανισμό, να μεταβαίνει δε σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις και κατά την κρίση του στην οικία του ασθενούς, όταν ο τελευταίος λόγω νόσου δεν είναι σε θέση να μεταβεί στο ιατρείο.

Οι κατ' οίκον επισκέψεις του οικογενειακού για τον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του, περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις του και απαγορεύεται ρητά να ζητηθεί επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους.

Οι κατ' οίκον επισκέψεις δεν αποζημιώνονται με επιπλέον ποσό από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και πραγματοποιούνται και εκτός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρείου του.

Απαγορεύεται αυστηρά και αποτελεί βαρύτατο παράπτωμα και λόγο επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων η παρακράτηση ή η αποδοχή για φύλαξη, έστω και προσωρινά, βιβλιαρίων υγείας.

Δεν μπορεί να αρνηθεί την παροχή των υπηρεσιών του στους δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο του και απαγορεύεται ρητά να ζητήσει ή να εισπράξει επιπλέον αμοιβή.

Συμπερασματικά.

Ο ΕΟΠΥΥ ψάχνει για ιατρούς είλωτες όπου θα προσφέρουν «ΔΩΡΕΑΝ ιατρική λειτουργία» όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, που αυθαίρετα και καταχρηστικά αναγράφεται στα παραπεμπτικά και στις συνταγές των φαρμάκων τελευταία.

Το παράδοξο είναι πως τις υπηρεσίες αυτές, τις επιβάλει στο ιδιωτικά ιατρεία αλλά και στις κατ΄ οίκον επισκέψεις. Αποτελεί το τέλειο άλλοθι, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα άρρωστα και ιδεοληπτικά τους σχέδια.
Κλείσιμο ιδιωτικών ιατρείων και εξαθλίωση του επιστημονικού προσωπικού της χώρας.

Το φαινόμενο, συνδέεται αναμφίβολα με τον λαϊκισμό και τον «κρατισμό» της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να επιβάλει, επηρεάζοντας αντίστοιχα τις προσδοκίες μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης.

Μιας κοινής γνώμης που παρασύρεται από αίολες υποσχέσεις και αμφιβόλου ποιότητος οράματα για μια δωρεάν περίθαλψη αγνοώντας τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι ο τρόπος που θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι στο ιατρικό προσωπικό της χώρας.

Ηλίας Τσέρκης
Παθολόγος
Γεν. Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου
Μέλος Διοικούσας επιτροπής Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Ιουνίου 2018, 22:42:32
Απάντηση #256
Αποσυνδεδεμένος

DrGuni


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Και όμως, άρτι, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των νέων συμβεβλημένων οικογενειακών ιατρών. Είμαι ήδη έκπληκτος απο τους συναδέρφους που έχουν δηλώσει στη Λάρισα, αρκετοί παλιοί γιατροί που δεν ξέρω τι ακριβώς προσδοκούν.  Στη σελίδα του ΕΟΠΥΥ - οι συμβάσεις οσονούπω..
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μαρούσι, 14.06.2018
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Με την αριθμ. 761/472/13-6-2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ επικυρώθηκαν και ανακοινώνονται τα οριστικά αποτελέσματα της από 31/01/2018 Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων Οικογενειακών Ιατρών ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες καλύπτονται 624 θέσεις Οικογενειακών Ιατρών πανελλαδικά για τις ειδικότητες Παθολογίας-Γενικής Ιατρικής –Παιδιατρικής.
Η διαδικασία σύναψης των συμβάσεων οικογενειακών ιατρών θα ανακοινωθεί.

   Λάρισα: 14 ΟΙ (8 σχετικά παλιοί) και 4 παιδίατροι (3 παλιοί). Να τους ευχηθώ καλές δουλειές; Ή ίσως λίγη δουλειά; Μάλλον καλή τύχη....
   Στην Ξάνθη, Βασίλη, έχετε 3 συμβεβλημένους ΟΙ. Μπορείς πλέον (έστω σε λίγο) να διαλέξεις....


Δεν ανοίγει  η σελίδα που παραθέσατε.
Επειδή ήμουν παρών σε όλες τις συνελεύσεις , οι παλιότεροι ιατροί στην πλειονότητά τους , δυστυχώς , διαπνέονται από την <<ικατζήδικη>>  νοοτροπία. Άλλωστε  αυτή πρυτανεύει και τώρα, με τη μορφή του πρόσθετου  <<μπαξισιού>>. Όσοι  από τους νέους  μπήκαν , το έκαναν λόγω ανασφάλειας.  Δυστυχώς,  η Λάρισα  έχει  τα υψηλότερα  ποσοστά συμβάσεων  , το ίδιο συνέβη και το 2011
Η συγνώμη δε  διορθώνει το παρελθόν, διευρύνει, όμως, το μέλλον...

15 Ιουνίου 2018, 00:31:50
Απάντηση #257
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....
Δεν ανοίγει  η σελίδα που παραθέσατε.
Επειδή ήμουν παρών σε όλες τις συνελεύσεις , οι παλιότεροι ιατροί στην πλειονότητά τους , δυστυχώς , διαπνέονται από την <<ικατζήδικη>>  νοοτροπία. Άλλωστε  αυτή πρυτανεύει και τώρα, με τη μορφή του πρόσθετου  <<μπαξισιού>>. Όσοι  από τους νέους  μπήκαν , το έκαναν λόγω ανασφάλειας.  Δυστυχώς,  η Λάρισα  έχει  τα υψηλότερα  ποσοστά συμβάσεων  , το ίδιο συνέβη και το 2011
   Ναι το άλλαξαν, το μεσημέρι δούλευε... Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Οι Λαρισαίοι πάντα μπροστά στον αγώνα.... Μάλλον πάσχουμε από ανασφάλεια...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι να πω ? Ας πραξει καθενας κατα το δοκούν .
Προσωπικα εδωσα την συμβαση στον δικηγορο μου να την μελετησει και να μου πει τι να κανω.
   Σίγουρα όλοι πράττουμε κατά το δοκούν. Προσωπικά περιμένω τη σύμβαση των 'ειδικών' (έστω μη ΟΙ) και πιθανότατα θα κάνω. Να υποθέσω ότι συμμετείχατε στην εκδήλωση ενδιαφέροντος των ΟΙ;

   ΥΓ: Τώρα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Τι ακριβώς σημαίνει το παρακάτω:
Παράθεση
13. Ο β΄ συμβαλλόμενος δεν μπορεί να αρνηθεί την παροχή των υπηρεσιών του στους
δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο του και απαγορεύεται
ρητά να ζητήσει ή να εισπράξει επιπλέον αμοιβή,
με την επιφύλαξη της παραγράφου 13 Γενικών
Όρων της παρούσας σύμβασης, ήτοι την άρνηση της επιλογής του ως οικογενειακού ιατρού για
σοβαρούς προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους.
   Το ωράριο πάει περίπατο αν επικαλεστεί ο "ασθενής" έκτακτο περιστατικό και μπουκάρει στο ιατρείο; (κοινώς κλειδώνετε την πόρτα και βάλτε κάμερα). Φαντάζομαι δεν εννοεί ότι μπορεί να μπουκάρει και στο σπίτι σου και να απαιτήσει εξέταση λόγω επείγοντος....

ΥΓ2: Αχά, το λέει και παρακάτω:
Παράθεση
2. Ο β΄ συμβαλλόμενος δηλώνει ότι αποδέχεται να αμείβεται με τον κάθε φορά ισχύοντα
τρόπο αποζημίωσης για τις υπηρεσίες που θα παρέχει κατά την διάρκεια της παρούσας
σύμβασης προς τους δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογό του,
σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όπως αυτή κάθε φορά τροποποιείται και ισχύει. Πέραν
αυτής της αμοιβής, ρητά απαγορεύεται να ζητήσει ή να εισπράξει οποιαδήποτε επιπλέον αμοιβή
από τον δικαιούχο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο του, όταν ο
δικαιούχος προσέρχεται στο ιατρείο του
ή όταν ο β΄ συμβαλλόμενος επισκέπτεται τον
δικαιούχο στην οικεία του λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας του δικαιούχου να προσέλθει στο
ιατρείο.
   Το ωράριο δεν αναφέρεται καθόλου....
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Ιουνίου 2018, 01:02:51 από Ορθοπαιδικός »

15 Ιουνίου 2018, 09:23:44
Απάντηση #258
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Οχι, όχι <ορθοπαιδικός> έχουμε καταλάβει λάθος.Τίποτα απ΄αυτά δεν ισχύει.Θα μας τα εξηγήσει όλα ένας καλός δικηγόρος.Παρ Αρείω Πάγω...

15 Ιουνίου 2018, 12:02:47
Απάντηση #259
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Νομικά η σύμβαση των οικογενειακών ιατρών είναι ΑΚΥΡΗ.

Βάσει της Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ.Π. οικ. 45169 ,  ΦΕΚ 2193 / 2018.

V. Οι γενικές υποχρεώσεις των οικογενειακών ιατρών,
έχουν ως ακολούθως:
- Ελάχιστο τετράωρο εργασίας ανά ημέρα εργασίας.
- Ελάχιστο εικοσάωρο εργασίας ανά εβδομάδα.
- Δηλωμένο ωράριο για εγγεγραμμένους στην είσοδο
του ιατρείου και στο ηλεκτρονικό σύστημα.
- Ημέρες μη παροχής υπηρεσιών στο ιατρείο, κατόπιν
σχετικής συμφωνίας με τον Οργανισμό, οι οποίες θα καταγράφονται
στη σύμβαση.


Η συγκεκριμένη σύμβαση λοιπόν είναι .....

“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

15 Ιουνίου 2018, 12:16:53
Απάντηση #260
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Κείμενο του Ιδιώτη Γενικού Ιατρού, Ευάγγελου Φραγκούλη, στον τοίχο του στο facebook, που το δημοσιεύω μετά από άδειά του:

15/06/2018

Συμβάσεις ΕΟΠΥΥ με οικογενειακούς ιατρούς. Για γέλια και για κλάματα ή αλλιώς με πορδές αυγά δεν βάφονται...

O ΕΟΠΥΥ με τη σημερινή ανακοίνωση του σχεδίου συμβάσεως του με ιδιώτες οικογενειακούς ιατρούς, μας εξέπληξε για άλλη μια φορά δυσάρεστα... Πιο δυσάρεστα πραγματικά δεν γίνεται... Το σχέδιο σύμβασης, που επιμόνως η Ένωση Γενικής Ιατρικής ζητούσε από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για οικογενειακούς ιατρούς, εδέησε ο ΕΟΠΥΥ να το ανακοινώσει ταυτόχρονα με την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων για τις θέσεις ιδιωτών συμβεβλημένων οικογενειακών ιατρών. Υπήρξε η παγκόσμια πρωτοτυπία να μην γνωρίζεις τους όρους της σύμβασης για την οποία καλείσαι να εκδηλώσεις ενδιαφέρον... Μια απλή ανάγνωση των όρων της σύμβασης μας εξηγεί γιατί δεν το έκανε νωρίτερα... Στην περίπτωση της, ο διάολος δεν κρύβεται στις λεπτομέρειες...
Οι όροι της σύμβασης αυτής βρίσκονται σε διάσταση με την πρόταση που έφερε στο τραπέζι ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας για την ΠΦΥ κ. Βαρδαρός στο διάλογο του με τους φορείς της Γενικής Ιατρικής. Οι όροι δε της σύμβασης αυτής δεν θα γινόταν αποδεκτοί σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα, όχι φυσικά της Δύσης και του Βορρά, ούτε στις πρώην κουμμουνιστικές... Αμφιβάλλω δε, αν θα γινόταν αποδεκτοί, ακόμα και σε Αφρικανικές χώρες...

Οι υπηρεσίες του οικογενειακού γιατρού, περιγράφονται με θαυμαστή λεπτομέρεια στη σύμβαση και εναρμονίζονται, σε θεωρητικό επίπεδο, πλήρως με τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει ο οικογενειακός ιατρός στα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο.
Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται στις εγκαταστάσεις που θα διατηρεί ο οικογενειακός ιατρός με δικά του όλα τα λειτουργικά έξοδα. Μάλιστα εκ της σύμβασης θα είναι υποχρεωμένος να παρέχει όλα τα αναγκαία κατά περίπτωση υλικά, να διατηρεί τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του και τα αναλώσιμα υλικά του στο καλύτερο δυνατό επίπεδο λειτουργίας και ασφάλειας, καθώς και να συμμορφωθεί και να εναρμονίζεται με το Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (GDRP), (ΕΕ) 2016/679 και την εθνική νομοθεσία (φυσικά με δική του σημαντική πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση)...
Τις υπηρεσίες του αυτές θα προσφέρει σε 2.250 εγγεγραμμένους ενήλικες- όλοι ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως της ποιότητας των υπηρεσιών που θα προσφέρουν, θα πιάνουν πλαφόν, καθώς οι αιτήσεις ιατρών υπολείπονται κατά πολύ των θέσεων...
Τις υπηρεσίες του αυτές θα τις προσφέρει σε ένα:
- Ελάχιστο τετράωρο εργασίας ανά ημέρα εργασίας
- Ελάχιστο εικοσάωρο εργασίας ανά εβδομάδα.
που θα το έχει δηλωμένο για τους εγγεγραμμένους στην είσοδο του ιατρείου και στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ.
Μάλιστα θα δικαιούται και μέχρι είκοσι (20) ημέρες μη παροχής υπηρεσιών σε δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σε ετήσια βάση (δεν ορίζονται καν ως ημέρες άδειας)!!! Ούτε καν αυτές που δικαιούται ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος της χώρας... Φυσικά αυτός κατούρησε σε άλλο πηγάδι και δεν θα δικαιούται εκπαιδευτική άδεια, όπως οι οικογενειακοί ιατροί των ΤΟΜΥ ή οι επικουρικοί ιατροί... βλ. «Κάθε επικουρικός ιατρός, καθώς και κάθε ιατρός που έχει προσληφθεί και παρέχει τις υπηρεσίες του στις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασής του, δικαιούται δεκαπέντε (15) ημέρες το χρόνο άδεια με αποδοχές για παρακολούθηση επιστημονικών συνεδρίων».
Θα είναι δε υποχρεωμένος να δέχεται τον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του, στο ιατρείο του κατά τις ημέρες και ώρες που έχει δηλώσει στον Οργανισμό.
Θα οφείλει να εξυπηρετεί όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού του (πιθανότατα ανά 15λεπτο, 16 ραντεβού την ημέρα, αν ισχύουν και γι αυτόν ότι ισχύει για τους οικογενειακούς γιατρούς των ΤΟΜΥ, βέβαια αυτός, όπως ήδη είπαμε, κατούρησε σε άλλο πηγάδι), καθώς και όλα τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν στον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του!!!
Φυσικά δεν μπορεί να αρνηθεί την παροχή των υπηρεσιών του στους δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο... Άσχετο βέβαια πως οι ανάγκες ενός πληθυσμού 2250 ασφαλισμένων απαιτούν, όχι 20 ώρες την εβδομάδα, αλλά τουλάχιστον 40..., με την προϋπόθεση βέβαια πως έχεις και την απαραίτητη νοσηλευτική και διοικητική υποστήριξη, που φυσικά θα πρέπει να την επιβαρυνθείς εσύ (αν ήθελες τέτοια ας πήγαινες στα ΤΟΜΥ που έχουν, μάλιστα μόνο τέτοια έχουν σε επάρκεια, γιατί γιατρούς δεν μπορούν να βρουν...)
Επιπρόσθετα οφείλει να μεταβαίνει σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις και κατά την κρίση του στην οικία του ασθενούς, όταν ο τελευταίος λόγω νόσου δεν είναι σε θέση να μεταβεί στο ιατρείο. Οι κατ' οίκον επισκέψεις δεν αποζημιώνονται με επιπλέον ποσό από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και πραγματοποιούνται και εκτός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρείου του, μέσα στα πλαίσια ευθύνης του οικογενειακού ιατρού για την περίθαλψη και προαγωγή της υγείας του εγγεγραμμένου πληθυσμού.
Για όλα αυτά έρχεται ο ΕΟΠΥΥ και τον αποζημιώνει πλουσιοπάροχα, κατ΄ αντιστοιχία με το έργο που αναλαμβάνει,... και ορίζει ως ανώτατο όριο της αποζημίωσης βάσης το ένα (1) ευρώ. Η μηνιαία αποζημίωση του γιατρού υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας την αποζημίωση βάσης με το πλήθος των εγγεγραμμένων ανά ηλικιακή ομάδα και τον συντελεστή της αντίστοιχης ηλικιακής ομάδας, και βαρύνει τον οικείο ΚΑΕ του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ. Κατ' εξαίρεση, κατά το πρώτο εξάμηνο της ισχύος της σύμβασης, η αμοιβή των οικογενειακών ιατρών ανέρχεται για τους μεν τους μεν Γενικούς Ιατρούς και παθολόγους στα 1.801,09€ για τους δε παιδίατρους στα 1.800,00€. Φυσικά μιλάμε για μικτά, μην τρελαθούμε κιόλας...Κρατήσεις εφορίας 20%, ΕΦΚΑ 30% δικά του... Μάλιστα μετά τη παρέλευση του εξαμήνου η αποζημίωση προσδιορίζεται με βάση τα πραγματικά στοιχεία του εγγεγραμμένου σε αυτόν πληθυσμού ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000,00€.
Πέραν αυτής της αμοιβής, ρητά απαγορεύεται να ζητήσει ή να εισπράξει οποιαδήποτε επιπλέον αμοιβή από τον δικαιούχο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο του, όταν ο δικαιούχος προσέρχεται στο ιατρείο του ή όταν ο β΄ συμβαλλόμενος επισκέπτεται τον δικαιούχο στην οικεία του λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας του δικαιούχου να προσέλθει στο ιατρείο. Οι κατ' οίκον επισκέψεις του β΄ συμβαλλόμενου για τον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του, περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις του και απαγορεύεται ρητά να ζητηθεί επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους.

Για να καταλάβετε το παράλογο του πράγματος και το γιατί σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα μια τέτοια σύμβαση δεν θα γινόταν αποδεκτή, στη Σλοβακία για το ίδιο πακέτο υποχρεώσεων δίνουν 2,8 ευρώ ανά ασθενή το μήνα και στην Ιταλία σχεδόν 5 ευρώ. Στην Κύπρο που κι αυτή επιχειρεί την αντίστοιχη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ προτείνουν 7 ευρώ αποζημίωση (110.000 το χρόνο για λίστα 1300 ασθενών...). Στην Αγγλία δίνουν στο GP 100 λίρες την ώρα...
Ο ίδιος ο Αν. Γενικός Γραμματέας, στο διάλογο μαζί μας, έδειχνε να καταλαβαίνει την μη επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος και μας διαβεβαίωνε πως μετά το πέρας των ελάχιστων υποχρεωτικών ωρών, των δεσμευμένων για τον ΕΟΠΥΥ, θα μπορούσαμε να βλέπουμε ασθενείς της λίστας μας ιδιωτικά- κάτι που η σύμβαση τελικά απαγορεύει δια ροπάλου. Χάνεται λοιπόν τo όποιο "trade off", που θα έβαζε κάποιον γιατρό να σκεφτεί τη πιθανότητα σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ. Ναι μεν δεν θα σε πληρώνω καλά για το έργο που αναλαμβάνεις, αλλά θα σου δώσω ένα μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων από τον οποίο θα αντλείς ένα σημαντικό αριθμό ιδιωτικών επισκέψεων, καθώς το 20ωρο την εβδομάδα δεσμευμένο για τον ΕΟΠΥΥ καλύπτει σχεδόν τις μισές μόνο από τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού (εφόσον βέβαια οι ασφαλισμένοι είναι ικανοποιημένοι από εσένα και δεν πάνε ιδιωτικά σε άλλον ιατρό). Να σημειωθεί εδώ, πως η Ένωση Γενικής Ιατρικής πρώτη, στις προτάσεις της στον ΕΟΠΥΥ στη φάση της διαβούλευσης είχε προτείνει να μην μπορεί ο οικογενειακός ιατρός να βλέπει ασθενείς της λίστας του ιδιωτικά, ώστε να αποφευχθεί επανάληψη νοσηρών φαινομένων του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά υπό τον όρο το σύστημα να διαθέτει την κατάλληλη χωρητικότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες υγείας των ασθενών της λίστας. Οι 20 ώρες/ εβδομάδα φυσικά διασφαλίζουν σχεδόν τη μισή από την απαιτούμενη χωρητικότητα σε ραντεβού...Στην περίπτωση αυτή ως δικλείδα ασφαλείας του συστήματος θα μπορούσε να λειτουργήσει ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός των ραντεβού.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να επιστρέψει στον ρεαλισμό. Αν επιθυμεί πραγματικά να χρησιμοποιήσει ιδιώτες οικογενειακούς ιατρούς στην ΠΦΥ που σχεδιάζει έχει δυο επιλογές:
1) σύμβαση με σχέση πλήρους, μη αποκλειστικής απασχόλησης στα ΤΟΜΥ και αποζημίωση επιπέδου ΤΟΜΥ. Ο γιατρός μετά το 7ωρο καθημερινό ωράριο του είναι ελεύθερος να εργαστεί όπως επιθυμεί.

2) σύμβαση στα πρότυπα της προτεινόμενης με ξεκάθαρους όμως και κοινά αποδεκτούς όρους:
- 20 ώρες/εβδομάδα - 4 ώρες/ημέρα και αποζημίωση κατά μέσο όρο 1800 ευρώ
- ραντεβού ανά 15 λεπτά, που κλείνονται κεντρικά- μέσω internet και call center, με κάποια από αυτά να μένουν κενά (slots) στο πρόγραμμα και να κλείνονται αυθημερόν για επείγοντα περιστατικά.
- κατ'οίκον επισκέψεις εκτός ωραρίου, με αποζημίωση κατά πράξη 20 ευρώ και μέχρι 20 το μήνα (στο πρότυπο του μοντέλου της Πορτογαλίας).
με το γιατρό να είναι ελεύθερος να δει ασθενείς της λίστας του ιδιωτικά, πέραν του 4ωρου, από τη στιγμή που αυτοί προτιμούν το κόστος χρήματος, από το κόστος χρόνου. Η κάλυψη των αναγκών υγείας του πληθυσμού από ένα τέτοιο σύστημα θα είναι μερική και θα υπάρχει κόστος χρόνου (μακρές λίστες αναμονής για ραντεβού) ή κόστος χρήματος. Θα είναι όμως μια πολύ καλύτερη και οργανωμένη προσέγγιση της ΠΦΥ από την τρέχουσα των 200 δωρεάν επισκέψεων για αντιγραφή συνταγών και με τυχόν εξασφάλιση καλύτερης χρηματοδότησης θα μπορούσε η κάλυψη να επεκταθεί.
Στην περίπτωση που ΥΥΚΑ και ΕΟΠΥΥ επιμείνουν στο προτεινόμενο σχέδιο σύμβασης, όσο κι αν επιθυμούμε σαν οικογενειακοί ιατροί να βάλουμε πλάτη σε ένα σύστημα υγείας βασισμένο στον οικογενειακό ιατρό και εναρμονισμένο με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα στην ΠΦΥ, θα είμαστε υποχρεωμένοι να αποσύρουμε τις αιτήσεις μας, καθώς η λειτουργία των ιατρείων μας θα είναι ασύμφορη και μη βιώσιμη... Δυστυχώς πολύ σύντομα οι ασφαλισμένοι στις περισσότερες αστικές περιοχές της χώρας θα διατρέχουν τον κίνδυνο να μην μπορούν να βρουν ιατρό υπό ασφαλιστική κάλυψη...
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

15 Ιουνίου 2018, 21:51:57
Απάντηση #261
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Λήξη συμβάσεων ΕΟΠΥΥ ......15 Ιουλίου  (για Οικογενειακούς Ιατρούς ).


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Ιουνίου 2018, 23:10:14 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

15 Ιουνίου 2018, 22:53:55
Απάντηση #262
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Σούπερ!Ισως και εμείς τώρα πάρουμε επιστροφή απ την εφορία όπως οι περισσότεροι ειδικοί που ξέρω αφού απο 2χίλιαρο του ΕΟΠΥΥς οι 200 επισκέψεις, με 5ευρω απόδειξη θα γίνει χιλιάρικο.Επιπλέον θα χαλάει συχνότερα η ηλεκτρ. συνταγογράφηση στην περίπτωση που η αξία των συνταγογραφούμενων φαρμάκων δεν ξεπερνά π.χ το 10ευρω Εξάλλου είναι περισσότερο επιστημονικό,trendy,μια ωραία χειρόγραφη συνταγή με τον Montblanc στα πρότυπα των καθηγητών του Κολωνακίου...

16 Ιουνίου 2018, 09:06:42
Απάντηση #263
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Να σημειωθεί εδώ, πως η Ένωση Γενικής Ιατρικής πρώτη, στις προτάσεις της στον ΕΟΠΥΥ στη φάση της διαβούλευσης είχε προτείνει να μην μπορεί ο οικογενειακός ιατρός να βλέπει ασθενείς της λίστας του ιδιωτικά, ώστε να αποφευχθεί επανάληψη νοσηρών φαινομένων του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά υπό τον όρο το σύστημα να διαθέτει την κατάλληλη χωρητικότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες υγείας των ασθενών της λίστας. Οι 20 ώρες/ εβδομάδα φυσικά διασφαλίζουν σχεδόν τη μισή από την απαιτούμενη χωρητικότητα σε ραντεβού...Στην περίπτωση αυτή ως δικλείδα ασφαλείας του συστήματος θα μπορούσε να λειτουργήσει ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός των ραντεβού.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να επιστρέψει στον ρεαλισμό. Αν επιθυμεί πραγματικά να χρησιμοποιήσει ιδιώτες οικογενειακούς ιατρούς στην ΠΦΥ που σχεδιάζει έχει δυο επιλογές:
1) σύμβαση με σχέση πλήρους, μη αποκλειστικής απασχόλησης στα ΤΟΜΥ και αποζημίωση επιπέδου ΤΟΜΥ. Ο γιατρός μετά το 7ωρο καθημερινό ωράριο του είναι ελεύθερος να εργαστεί όπως επιθυμεί.

2) σύμβαση στα πρότυπα της προτεινόμενης με ξεκάθαρους όμως και κοινά αποδεκτούς όρους:
- 20 ώρες/εβδομάδα - 4 ώρες/ημέρα και αποζημίωση κατά μέσο όρο 1800 ευρώ
- ραντεβού ανά 15 λεπτά, που κλείνονται κεντρικά- μέσω internet και call center, με κάποια από αυτά να μένουν κενά (slots) στο πρόγραμμα και να κλείνονται αυθημερόν για επείγοντα περιστατικά.
- κατ'οίκον επισκέψεις εκτός ωραρίου, με αποζημίωση κατά πράξη 20 ευρώ και μέχρι 20 το μήνα (στο πρότυπο του μοντέλου της Πορτογαλίας).
με το γιατρό να είναι ελεύθερος να δει ασθενείς της λίστας του ιδιωτικά, πέραν του 4ωρου, από τη στιγμή που αυτοί προτιμούν το κόστος χρήματος, από το κόστος χρόνου. Η κάλυψη των αναγκών υγείας του πληθυσμού από ένα τέτοιο σύστημα θα είναι μερική και θα υπάρχει κόστος χρόνου (μακρές λίστες αναμονής για ραντεβού) ή κόστος χρήματος. Θα είναι όμως μια πολύ καλύτερη και οργανωμένη προσέγγιση της ΠΦΥ από την τρέχουσα των 200 δωρεάν επισκέψεων για αντιγραφή συνταγών και με τυχόν εξασφάλιση καλύτερης χρηματοδότησης θα μπορούσε η κάλυψη να επεκταθεί.
Στην περίπτωση που ΥΥΚΑ και ΕΟΠΥΥ επιμείνουν στο προτεινόμενο σχέδιο σύμβασης, όσο κι αν επιθυμούμε σαν οικογενειακοί ιατροί να βάλουμε πλάτη σε ένα σύστημα υγείας βασισμένο στον οικογενειακό ιατρό και εναρμονισμένο με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα στην ΠΦΥ, θα είμαστε υποχρεωμένοι να αποσύρουμε τις αιτήσεις μας, καθώς η λειτουργία των ιατρείων μας θα είναι ασύμφορη και μη βιώσιμη... Δυστυχώς πολύ σύντομα οι ασφαλισμένοι στις περισσότερες αστικές περιοχές της χώρας θα διατρέχουν τον κίνδυνο να μην μπορούν να βρουν ιατρό υπό ασφαλιστική κάλυψη...


Το μοναδικό μοντέλο που βλέπω να είναι βιώσιμο στην ΕΛλάδα υπό τις παρούσες συνθήκες είναι η δυνατότητα εργασίας σε Το.Μ.Υ. χωρίς αυτή να είναι αποκλειστική, δηλαδή να υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας και ιδιωτικού ιατρείου εκτός ωραρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υλοποίηση της πρότασης της Ένωσης Γενικής Ιατρικής, την οποία βρίσκω απόλυτα ρεαλιστική. Θα μπορούσε να υπάρξει και ένα bonus σε όσους επιλέξουν την αποκλειστική απασχόληση, αλλά αυτό είναι δευτερεύον, χωρίς να χάνει τη σημασία του.
Με το πιο πάνω σκεπτικό θα στελεχωθεί πλήρως η ΠΦΥ και θα επιλεγούν πραγματικά οι καταλληλότεροι.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

16 Ιουνίου 2018, 14:03:19
Απάντηση #264
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επισυνάπτεται σε pdf η νέα σύμβαση παροχής υπηρεσιών Οικογενειακού Ιατρού.

Πρόσεξε κανείς ότι σε αυτή την σύμβαση υπογράφει ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και όχι ο Πρόεδρος ;

Τι να σημαίνει άραγε;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Ιουνίου 2018, 14:07:24
Απάντηση #265
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....
Το μοναδικό μοντέλο που βλέπω να είναι βιώσιμο στην ΕΛλάδα υπό τις παρούσες συνθήκες είναι η δυνατότητα εργασίας σε Το.Μ.Υ. χωρίς αυτή να είναι αποκλειστική, δηλαδή να υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας και ιδιωτικού ιατρείου εκτός ωραρίου......
   Σε τι θα διαφέρει αυτό απο το παλιό (καλό για τους εντός) ΙΚΑ; Εξέταση στο ιατρείο το απόγευμα και οι συνταγές την επομένη ως έκτακτα στη ΤοΜΥ (χωρίς απόδειξη). Δεν είναι αθέμιτος συναγωνισμός στους υπόλοιπους; Εκτός αν οι συμβάσεις είναι ανοικτές και μπορεί όποιος θέλει, όποτε θέλει να συμβληθεί στη ΤοΜΥ (να δουλεύει κάποιες ώρες) έχοντας λίστα (δωρεάν) ασθενών (που βάσει αυτής πληρώνεται).
   Πιστεύω, αν και δεν είμαι του χώρου των ΟΙ, η 2η πρόταση της Ένωσης που παραθέτεις είναι πιο σωστή. Οι ΤοΜΥ να παραμείνουν αποκλειστικής ή να καταργηθούν. Εξάλλου είναι ψιλοπαράνομες (παράνομοι μισθοί απο το ΕΣΠΑ, δεν είναι επένδυση) και με μέλλον αμφίβολο....

16 Ιουνίου 2018, 14:08:47
Απάντηση #266
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ενδιαφέρουσα ανάρτηση συναδέλφου στις 16/06/2018 σε Ιατρική ομάδα στο facebook:

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑΚΗ

Πάνω στην απελπισία τους να καταφέρουν να δείξουν στην τρόικα και στους φίλους τους (ολοι ξερουμε πως η νυν κυβερνηση εχει φιλους καποιους ιατρους, οι περισσοτεροι της ιδιας ειδικοτητας), χτες έβγαλε ανακοίνωση ο κύριος Τάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ (παράξενο που υπογράφει ο Αντιπρόεδρος αντί του Προέδρου) με την οποία ανακοινώνει "αναμένεται η λήξη ισχύος των υφιστάμενων συμβάσεων στις 15/7/2018...".
Προσέξτε τι γράφει ο κύριος Τάκης. "Αναμένεται". Αλήθεια υπάρχει έστω ένας ιατρός που να πιστεύει πως θα λήξουν οι υφιστάμενες συμβάσεις και θα αφήσουν ακάλυπτους τους ασφαλισμένους; Η ανακοίνωση έχει ένα και μόνο στόχο. Να τρομάξει τους ιατρούς και να υπογράψουν την σύμβαση για την οποία κατέθεσαν αίτηση. Ο στόχος τους είναι αυτοί οι 650 να υπογράψουν. Βέβαια τελικά αυτοί οι ιατροί θα βγούνε χαμένοι καθώς σίγουρα θα συνεχίσουν και οι υφιστάμενες συμβάσεις. Άλλωστε έχουν ανακοινώσει ήδη νέα προκύρηξη με ανοικτή ημερομηνία. Οπότε πολύ απλά όσοι κάνατε αίτηση, μην υπογράψτε. Αν δεν υπογράψετε, θα αναγκαστούν να σας κρατήσουν με την υφιστάμενη σύμβαση. Και στην τελική, όποτε θέλετε μπορείτε να κάνετε αίτηση με την νέα σύμβαση! Συνεπώς οι απειλές του γνωστού για το αντιιατρικό μένος, κυρίου Τάκη, είναι ανεδαφικές.
Ενημερώστε κάθε ιατρό που γνωρίζετε. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Όλοι γνωρίζουμε που αποσκοπούν όσοι θέλουν το νέο σύστημα και τα παράπλευρα κέρδη που νομίζουν πως θα έχουν. Ήδη στην σύμβαση αναφέρεται ρητά η απαγόρευση χρηματισμού από τον ασφαλισμένο που έχει δηλώσει κάποιον "οικογενειακό ιατρό" και η υποχρέωση του ιατρού να εξετάζει ΟΛΑ τα επείγοντα περιστατικά που θα προκύπτουν καθώς και οι κατ οικον επισκέψεις (ΔΩΡΕΑΝ). Θυμίζω πως το σύστημα με τους συμβεβλημένους είναι το καλύτερο και με μικρές αλλαγές θα γίνει ακόμα καλύτερο. Όσοι πιστεύετε ακόμα και σήμερα πως είναι ακριβό, σκεφτείτε πως οι φυσικοθεραπείες κοστίζουν όσο και οι επισκέψεις... αλλά εκεί δεν αλλάζει το σύστημα... Πολύ απλά το νέο σύστημα το θέλει ομάδα ιατρών που έχει "άκρες" στα κόμματα και η κυβέρνηση καθώς θα δημιουργήσει κομματικό στρατό.
Γιατο πλοηγόχαρτο ακόμα δεν γνωρίζουμε κάτι. Πως να ισχύσει όταν δεν έχουν αρκετούς παθγι να το δινουν;
Για τις συμβάσεις με τους λοιπούς οικογενειακούς ιατρούς δεν γνωρίζουμε κάτι. θααααα μας ενημερώσουν.
Συνεπώς η απάντηση μας στην ανακοίνωση του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλου, πως "αναμένεται" η λήξη των συμβάσεων, είναι "ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑΚΗ"!
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Ιουνίου 2018, 14:52:05
Απάντηση #267
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ακόμη μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση συναδέλφου στις 16/06/2018 σε Ιατρική ομάδα στο facebook:


Να πώ κάτι που νομίζω ότι είναι λογικό ωστόσο δεν έχει ειπωθεί αρκετά (εκτός άν κάτι δεν κατάλαβα οπότε παρακαλώ διορθώστε με )...Ένας συμβεβλημένος ΟΙ γιατί να μπεί στην νέα σύμβαση ,που οπωσδήποτε είναι χειρότερη από την υφιστάμενη,δεν κάνει τίποτα και περιμένει αν και πότε επίσημα γίνει η λήξη τους...δεν τον εμποδίζει την επομένη να μπεί στην νέα σύμβαση αφού αυτή είναι πάντα ανοιχτή. Ας κάτσει εκεί που κάθεται για όσο μπορεί, έμμεσα πιέζοντας αφενός στην συνεχόμενη παράταση της υφιστάμενης ή/καί βελτίωση της νέας. ..

Και άλλο σχόλιο:


Κοίτα, όποιος έκανε τους υπολογισμούς του χωρίς να υπολογίζει τα μαύρα (άγνωστος Χ), καταλαβαίνει ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν.
Έστω ότι παίρνει 2000 το μήνα, το ανώτατο, κι έστω ότι αφαιρούνται μόνο το 47% (20% φόρος+ 27% έλα), του μένουν γύρω στα 1000 ευρώ. Ενοίκιο+ έξοδα ιατρείου θα έχει 400-500 περίπου. Στα στην καλύτερη θα βγάζει 600 ευρώ καθαρά για να δουλεύει σαν σκυλί και υπό αντίξοες συνθήκες. Καλύτερα να είχε κλείσει το ιατρείο να πάει στα τομυ. Όλα αυτά φυσικά με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Πιστεύω πως με λιγότερο κόπο και περισσότερη ποιότητα τα ίδια χρήματα θα τα βγάλω κάτι σαν ιδιώτης.

Και άλλο:

ΥΓ: όσο για τα μαύρα, θα υπάρξουν, όπως υπάρχουν και στους ιδιώτες. Η διαφθορά είναι ότι με 2300 άτομα αν τα απαιτήσεις, όπως έκαναν μερικοί, κάποιος θα βρεθεί να σε κάψει, απλα γιατί δεν σε επέλεξε (ο βαθμός ελευθερίας επιλογής ιατρού αυτή την στιγμή είναι σχεδόν μηδαμινός). Αν περιμένεις να σου αφήσουν κάποιοι φιλοδώρημα, θα γίνεις ο ιατρός του φιλοδωρήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιουνίου 2018, 14:55:03 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Ιουνίου 2018, 16:15:27
Απάντηση #268
Αποσυνδεδεμένος

manospall


ΑΝΟΙΧΤΗ προσκληση για οικογενειακους και οποιος θελει κανει αιτηση!!!! οι οροι γνωστοι.δεδομενο τελος οι παλαιες συμβασεις ψιλοπανικος τις πρωτες ημερες!!!βροχη τα δεκαρικακια!καποιοι τυχεροι θα επιπλευσουν 10 χ 200  =2000 καποιοι ΟΧΙ  οποτε ελα στο μαντρι με τους αλλους.με τις συνθηκες που ζουμε μπροστα στην αναβροχια καλο ειναι και το χαλαζι(μαντρι).εαν δεν εισαι στο μαντρι βλεπεις και κρινεις  αν τα πραγματα δεν πανε καλα και δεν την αντεχεις μεχρι τις επομενες εκλογες βουρ στη μαρμουτα με τις φασολες(συμβαση εοπυυ)αν πανε καλα θα τρως σουσι.οσοι ειναι μεσα στην συμβαση (φασολες εχει δεν εχει φουαγκρα) θα κατσουν μεχρι να βαρεθουν η μεχρι να φτιαξουν το πελατολογιο τους(οδηγιες στους παλιους ικατζηδες)οσοι κανουν ονειρα το πρωι τομυ το απογευμα ιατρειο να μην αλλαξουν πλευρο αυτο δεν παιζει!!!το μονο που δεν παιζει δηλαδη ολα μπορει να γινουν αυτο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!ΚΛΑΨΤΕ απο τωρα τους αγροτικους δηθεν γενικους.απο εκει που το μαγαζι ανοιγε 9 με 1 τωρα κανονικα και θα ειναι και στην τσιτα.ειναι και οι μονοι που δεν θα κλαψω.το πρωι εκαναν τους γιατρους το απογευμα δουλευανε σε κατι κεντρα σε κατι κλινικες και οι δηθεν τιμιοι στο νοσοκομειο.τουλαχιστον 4 ξερω στην περιοχη που εργαζομαι που και καλα ειναι σε περιφερειακα ιατρεια και μονο εκει δεν ειναι .και το πραγμα ειναι ακομη χειροτερο που σε χωρια 1500 κατοικων ειναι 2 γενικοι.σαν τους χιωτες.πανε 2 -2 μαζι.ο εξης κανενας το καλοκαιρι.κατα την μικρη μου αντιληψη το συστημα θα ηταν καλο αν
αντι για 2200 ειχε 1500 ατομα
το 20ωρες ειναι καλο
με 1500 και η αμοιβη ειναι καλη σχετικα
αυστηρα εντος του ωραριου ξεχνα το σπιτι το επειγον και ολα τα παραθηρακια
και μετα το ωραριο μου βλεπω οποιον θελω και αφου ειναι εκτος εοπυυ του παιρνω και οσα νομιζω.
στους τομυυ και περιφερειακα ιατρεια αυστηρο ωραριο και ελεγχος (μεγαλε εδω δουλευουμε δεν κοροιδευουμε)
για οποιον δεν θελει ολα αυτα ο δρομος ειναι ελευθερος
εμεις  οι παλαιες καραβανες κολογεροι και οτι αλλο θες μαθαμε να ζουμε ετσι με τον ασθενη ιδιωτικα (και για να σας προλαβω δεν ειχα ικα συμβαση με δημοσιο και κανενα ταμειο μεχρι και σημερα)δεν εχω παει ποτε βολτιτσα απο φαρμακευτικη και δεν εχω παρει ποτε απο κανενα τιποτα.στην ζωη μου εχω δει αλλαγες πολλες στα συστηματα υγειας.την εξης 1 επι γεννηματα σαν φοιτητης ολα τα αλλα ειναι π@π@ριες!!!σχεδια επι χαρτου.ο καλος γιατρος δεν φοβαται κανενα συστημα!!!!

17 Ιουνίου 2018, 15:05:49
Απάντηση #269
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Πολλοι συναδελφοι με παίρνουν τηλ. & με ρωτουν αν πρεπει να υπογραψουν την σύμβαση.
Δυστυχως δεν υπαρχει μία σωστη απαντηση καθοτι το σωμα των ΓΙ ειναι εντόνως διαφοροποιημένο. Αδρα θα ελεγα το εξής:
1. Αν ενα ιατρειο δουλεύει cash only ,χωρις παλαια σύμβαση με ΕΟΠΥΥ, και βγαζει κερδος δεν εχει κανενα λογο να υπογραψει την συμβαση.
2. Αν δεν εχει ΕΟΠΥΥ και δεν βγαζει αξιοσημειωτο κερδος να την υπογραψει την συμβαση, διοτι με το 4ωρο θα εξασφαλισει τα λειτουργικα του εξοδα και μαλλον υα βγαλει μεγαλυτερο κερδος.
3. Αν ειναι ηδη συμβεβλημενος ΕΟΠΥΥ θα πρεπει να εξετασει το σεναριο προσομοιωσης με εσοδα μειωμενα κατα 24.000€. Αν στην προσομοιωση φσνει πως βγαζει κερδος τοτε να μην συμβληθει. Αν ομως δεν βγαζει κερδος να συμβληθεί.
4. Αν ειναι νεος ΓΙ και σκεφτεται να ανοιξει ιατρειο , να το ξεχάσει .
Να παει στο εξωτερικό ή να παει στις ΤοΜΥ.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Ιουνίου 2018, 15:08:35 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass